The GUIDE MASTERCOOKS OF BELGIUM® 2019

Tijdens haar Refreshing Monday op maandag 29 oktober stelde de Vereniging van Meesterkoks van België – De Mastercooks of Belgium® – haar nieuwe gids voor: The Guide Mastercooks of Belgium 2019.

De Refreshing Monday ging door bij Barry Callebaut in Lebbeke-Wieze samen met de vele leden en partners. In deze nieuwe editie worden de 163 leden van de vereniging voorgesteld. Het zijn de ambassadeurs van onze Belgische keuken en dat niet alleen in België, maar ook in het buitenland, van Frankrijk via Spanje over de Verenigde Staten tot Brazilië.

Exclusief: de nieuwe generatie The Young Masters © (TYM)

The Young Masters©  (TYM) is een team van 14 jonge Belgische chefs uit zowel Vlaanderen, Brussel als Wallonië dat in mei werd opgestart. Het is geen nieuwe vereniging maar een jonge culinaire groep die met nieuwe ideeën wil experimenteren om de Belgische keuken in de toekomst nog sterker en aantrekkelijker te maken.  Zowel in binnen als buitenland. Wil je ze ontmoeten? Ga naar pagina’s 160 tot 175 van de gids.

Nieuw: The Culinary Passport

Dit jaar en voor het eerst in haar geschiedenis lanceren de Mastercooks een nieuw culinair paspoort. Iedereen die in een restaurant van een Mastercook uit eten gaat, krijgt op het eind van de maaltijd een stempel in zijn persoonlijke culinaire  paspoort.  Na  het  verzamelen  van  tien  stempels  ontvangt  de  paspoorthouder  een  uniek  geschenk:  het Mastercooks-mes. Het mes maakt deel uit van Berghoff’s Ron Line-verzameling, geselecteerd door de Mastercooks. Het mes is 32 cm lang, met een lemmet van 19 cm waarop het logo van The Mastercooks of Belgium®.

De Mastercooks gids 2019 in de praktijk

Dit vind je in de Mastercooks Guide 2019: de categorie waartoe elke Mastercook behoort: Restaurant (R), Brasserie / Bistro (B), Traiteur/ Catering/Thuiskok (T), Specialist (S), Ereleden (H), Kandidaat-Mastercook (C), The Young Masters (Y) – het adres van elke Mastercook en een persoonlijke quote – quoteringen van Michelin, Gault&Millau, We’re Smart® Green Guide – de lijst met ereleden – de partners van de vereniging – een uittreksel uit het Charter van de Vereniging – hoe lid worden van de Vereniging

In de Mastercooks gids 2019 vind je ook meer  nieuws  van  de  vereniging  en  haar  leden,  leuke  aanbiedingen,  en  berichten  die  je  ook  kan  vinden  op  de  website en in de nieuwsbrieven van de vereniging. En uiteraard de niet te missen jaarlijkse vergaderingen, feestelijke bijeenkomsten en acties die het werk van onze Belgische topkoks in de verf zetten. Al deze fijne momenten vind je zowel op de website als op de Facebook-pagina van de vereniging en haar leden waaraan dagelijks nieuwe informatie wordt toegevoegd.

Meer info: www.mastercooks.be

Foto: kumikh.be