La Réserve te koop

Het luxehotel La Réserve in Knokke dat pas in 2011 weer opende staat te koop. Alhoewel enige voorzichtigheid hierbij niet ongepast is. De huidige zaakvoerders hebben BNP Paribas Real Estate, een onderdeel van de bank, de opdracht gegeven om “de markt te verkennen voor een potentiële overname”.

Dat wil zeggen de markt even aftasten om te kijken of er iemand belangstelling heeft voor de 100 luxekamers, een wellnesscentrum vergaderruimten en verschillende horecazaken. La Réserve is een van de bekendste luxehotels op een van de duurste plaatsen van het land. De oorsprong van het sterrenetablissement, waar beroemdheden als Marlene Dietrich en Frank Sinatra verbleven, gaat terug tot 1948. In 2007 werd het uitgeleefde hotel gesloopt en vervangen door een nieuwbouw . Volgens de huidige eigenaars is het echter verre van zeker dat er een overname komt. Ze willen enkel kijken of er interesse zou zijn om het gebouw te kopen en hoeveel de marktprijs is. In de sector valt te horen dat de beoogde prijs 50 miljoen euro bedraagt. Het gaat alleen om de muren. Het hotel blijft draaien en de exploitatie van het hotel blijft echter in handen van het echtpaar Walravens-Van Thillo.