Frites Atelier in Gent

copy@fritesateljee

Het was even wachten maar op woensdag 24 oktober opende Sergio Herman zijn Frites Atelier in Gent. Na slechts enkele weken van verbouwing is de zaak op de hoek van de Groentemarkt en de Langemunt officieel geopend. Sergio Herman is er gerust in dat zijn concept in Gent zal aanslaan.

Als eerste echte Vlaamse stad was Antwerpen aan de beurt als een soort van test case. Het succes van Antwerpen deed hem doorzetten in Gent. Op de openingsdag kon of wou de chef kok zijn liefde voor Gent niet onder stoelen of banken steken “ Gent vind ik een fantastische stad waar ik eigenlijk een band mee heb. Mijn oom woonde hier en ik kwam hier vaak op vakantie. Mijn ouders namen me vaak mee uit eten in de stad want Zeeuws-Vlaanderen is niet eens zo ver af. Op culinair vlak heeft Gent de voorbije jaren een grote sprong vooruit gemaakt. En ik ben blij dat ik daar nu deel van kan uitmaken.” Over zijn frituur wist hij het volgende: “Ik hoop dat de Gentenaars mij niet gaan zien als die Hollander met zijn frieten, In België en deze stad zijn veel plekken waar je lekkere frietjes kan eten. Maar de klanten missen vaak het gevoel van hier wil ik even blijven want het is tof en gezellig. Het is één van de geheimen van het concept”. Aldus de bijna Belg geworden Nederlander.

De grootste

Het Frites Atelier in Gent is meteen de grootste van de reeds bestaande ateliers. Is de kaart in de andere vestigingen eerder beperkt in Gent is die al ietwat uitgebreider.
Naast de sauzen die de handtekening van de Sergio meekregen is er ook de Nederlandse kroket en twee burgers waaronder ook een vegan burger. De Nederlandse bintjes frieten worden gebakken in plantaardige olie.

Foto: copy@fritesateljee