Foodsharing bij Door 73

Door 73 is een nieuwe bar-restaurant aan de Hoogstraat 73 te Gent op amper 150 van Oak. Dat laatste is niet onbelangrijk want het idee van ‘Door 73’ is gegroeid in de sterrenzaak Oak.

Marcelo Ballardin, chef van de Gentse sterrenzaak Oak blijft in zijn keuken staan maar stuurt zijn sous chef Eric Ivandis op ‘Door 73’ af. In het nieuwe restaurant staat food sharing centraal. De gerechten op de kaart zijn bedoeld om te delen en gebaseerd op 2-3 personen. Al naargelang de grootte van het gezelschap en de mate van de goesting, bepaalt het gezelschap het totaal aantal gerechten. In de DOOR73 BAR kan men terecht voor een aperitief, maar ook een drankje later op de avond. Overdag is er vers gezette koffie met taart. Aan de bar zijn er ook Bar Bites te verkrijgen.

Kaart

Op de eerste kaart staan food pairing gerechten als côte à l’os van de bbq, gehaktballen in tomatensaus, kabeljauwcurry, enz.. . Aan de bar kan genoten van een glaasje wijn met oesters, bordjes charcuterie of patatas bravas. De taarten bij de koffie zijn huisgebakken. Het is een nieuw en fris concept dat er duidelijk wil op wijzen dat gaan eten een sociaal gebeuren is dat kan gedeeld worden met vrienden familie of collega’s.