Brugse Horeca rouwt om Pol De Prest

De Brugse horecawereld is in rouw na het plotse overlijden van Pol De Prest (50). De man stond in Brugge gekend als een alom gerespecteerde horecabaas.

Pol was een gedreven horecaman en startte destijds in de Hobbit in de Kemelstraat, draaide heel wat fuiven samen met Francis Vandendorpe, runde een tijdlang Studio Hall in Sint-Kruis, startte het mosselrestaurant Poule Moules op het Simon Stevinplein in Brugge, was actief in een horecazaak aan de Gentpoort en was sinds kort actief aan de  Oude Burg waar hij grootmoeders keuken serveerde bij Grandma’s Kitchen.   In die laatste zaak liep het mis. De Prest viel – wellicht na een epileptische aanval – van een trapje in Grandma’s Kitchen op de Oude Burg. De dag erop overleed hij in het AZ Sint-Jan. Binnen de horecawereld zal Pol het meest herinnerd worden als mede-oprichter van Poules Moules samen met Philippe Le Loup. De voorbije jaren kampte de man met gezondheidsproblemen. De uitvaart van Pol De Prest vond plaats in intieme kring maar familie en vrienden overwegen om een herdenkingsfuif te organiseren om Pol op gepaste wijze te eren.