Belga Queen Gent wordt Manhattn’s

De broers Jerome en Philippe Vandermeulen, de eigenaars van de luxehamburgerketen Manhattn’s nemen het failliete Gentse Belga Queen over.

Begin volgend jaar ruimt de Belga Queen plaats voor een Manhattn’s. Begin juli werd de vennootschap boven het Gentse restaurant Belga Queen failliet verklaard. Sindsdien werd uitgekeken naar een overnemer. Meer dan veertig kandidaten daagden op maar het werd dus uiteindelijk Manhattn’s. een deal die eind september bezegeld werd. In maart 2018 zou het nieuwe restaurant aan de Gentse Graslei de deuren openen. Het wordt het vijfde restaurant van de broers onder het Manhattn’s-merk. Vijf jaar geleden ging de eerste vestiging open in Brussel. De keten telt er intussen drie in de hoofdstad (aan de Louizalaan, de Beurs en dicht bij het Jubelpark) en een aan de Groenplaats in Antwerpen.

Manhattn’s

Jerome Vandermeulen, burgerlijk ingenieur van opleiding, besloot na een periode in New York een hamburgerzaak te lanceren in België. Hij is de CEO – ‘Chief Everything Officer’ – bij Manhattn’s. Zijn broer Philippe is ‘Chief Quality Officer’ en ontfermt zich over wat uit de Manhattn’s-keukens komt. In hun concept staat niet alleen de kwaliteit van het eten centraal, maar ook het interieur, dat aan de New Yorkse postindustriële loftstijl moet herinneren. Alles zit onder de vennootschap Nova Belgica die vorig jaar een bedrijfswinst van 0,23 miljoen euro kon optekenen. In Brussel werken de broers samen met de event-, restaurant- en cateringgroep Choux de Bruxelles. Welk bedrag er over tafel kwam voor deze overname is nog niet bekend. Of de broers ook hun oog zullen laten vallen op de Brusselse Belga Queen is onwaarschijnlijk want er zijn al drie Manhattn’s vestigingen in Brussel. Maar zeg nooit, nooit.  De Brusselse Belga Queen zat ook in slechte papieren en vroeg bescherming tegen zijn schuldeisers via de WCO-procedure (wet op de continuïteit van de onderneming). Het verkreeg die begin augustus.