A.M. Club nieuwe nachtclub in Gent

Gent heeft er sedert begin oktober een nieuwe nachtclub bij. In de Schuurkenstraat, vlak bij de Korenmarkt waar vroeger Tijuana in de kelder gevestigd was is er nu A.M. Club.

Niet alleen de naam van de kelder veranderde (om een nieuwe start te kunnnen maken) ook binnen werd de kelder helemaal opgesmukt door de nieuwe uitbaaters Michiel De Rouck en Adrian Baes. De toog, de dj- booth, de vestiaire, het sanitair, de verlichting … alles werd aangepakt. Omwonenden hoeven geen schrik te hebben van nachtlawaai want ook daar werd aan gewerkt en een sfeerbeheerder aan de deur zal de bezoekers duidelijk maken dat het op straat stil moet zijn. Door de boxen van A.M. Club zal meer weerklinken dan house en r&b, benadrukken Baes en De Rouck: “Ons aanbod is divers. Er komen ook rock-‘n-roll-, eighties- en burleske avonden.” Niet alleen muzikaal wil de nieuwe club zich onderscheiden. Aan de toog zijn de cocktails van dezelfde kwaliteit als in De Alchemist, het café van Adrian Baes aan het Gravensteen. A.M. Club verwijst niet alleen naar de nachtelijke uren en de eerste letter van de voornamen van de uitbaters, maar ook naar Arctic Monkeys, de rockband waar beiden fan van zijn. Daarmee is de trend al grotendeels gezet.