EquipHotel 2018 : veel aandacht voor de hotelsector

EquipHotel wordt dit jaar een inspirerende editie waar niet alleen trends en innovaties gepresenteerd worden, maar ook ontstaan. Zowel binnenals buiten het beurscomplex – met off-site OFF ‘Tous à l’Hôtel’ zijn er diverseontmoetingsmogelijkheden voor de vakmensen en een ruim aanbod aan wedstrijden,workshops en trendruimten.

De vele geplande animaties moeten de bezoekers inspireren en een blik gunnen op de ‘best practices’ in de horecasector van morgen.

EquipHotel wordt steeds meer design, wat je direct opmerkt van zodra je de beurs binnenstapt. Speciaal is dat het onthaal geherdefinieerd werd door de ‘Architecteurs’ (een nationale groepering van architecten en bouwmeesters), die daarmee duidelijk maken dat in de horecasector, en meer specifiek in de hotellerie, de onthaalruimten eveneens een veranderingsproces ondergaan: ze groeien uit tot multifunctionele ruimtes met een variabele geometrie, waar de gebruikers zich kunnen registreren, elkaar ontmoeten en ervaringen uitwisselen, werken, spelen, kijken, uitblazen en alles beleven wat een ruimte die openstaat voor haar onmiddellijke omgeving, te bieden heeft. De Architecteurs zijn ook de ‘trendontdekkers’ van EquipHotel 2018. De Architecteurs die zowel architecten als bouwers zijn, kregen de opdracht om bij de exposanten de producten te selecteren die de vijf volgende trends illustreren: innovatie, design, milieuconcept, ongebruikelijke oplossingen en connected techniek. De ‘Design Hub’ in paviljoenen 2, 3 en 4 – die geinterconnecteerd is – is alleen al op zich de moeite van de verplaatsing naar Parijs waard. Bezoek er zeker de projectvoorstellingen zoals ‘Senses Room’ van de Belgische architect Francis van de Walle, de ‘Cosy Lazy’ Room van de bekende Franse interieurdesigner Fabrice Knoll ,maar evenzeer het Wellness Centre van architect Didier Knoll en interieurdesigner Elodie Goddard.  Studio18 brengt een 3.000 m² groot pop-up hotel, waar je van de ene inspirerende kamer naar de andere wandelt.  

EquipHotel gaat door in Paris Expo, Porte de Versailles, van 11 tot 15 november.  

Meer info: www.equiphotel.com