Zevende Bavet in Elsene

Aan de Boondaalsesteenweg te Elsene, een volkse, levendige buurt is de 7de ‘Bavet’ spaghettizaak geopend. In een hoekpand van een voormalige slagerij met fifties interieur brengt Bavet stichter Peter Van Praet in zijn nieuwste zaak een ode aan Audrey Hepburn en dat op een boogscheut van haar geboorteplaats.

Achter de idee van een ‘fast casual spaghetti concept’ zoals Bavet gaat meer schuil dan een heerlijk dampend bord spaghetti met hartige saus en pittige garnituren.

Niet gewoontjes

Bavet pakt uit met gewone spaghetti of volkoren en bolognese saus, gehaktballetjes, kip of veggie balls, met parmezaan of emmentaler en extra’s als spek, uien of champignons, dat in diverse formaten en dan zijn er nog de fameuze combinaties zoals The Holy Grail of The Billy Bunter om een paardenhonger te stillen of om zich te wapenen alvorens een lange nacht in te duiken.

Een Bavet is evenzeer een aparte locatie, meestal een hoekpand, vaak leegstaand of verloederd dat door zijn laagdrempelige herbestemming en typisch karakter al snel door de lokale bewoners erkend en omarmd wordt. Bavet staat in het restaurantlandschap met telkens twee adressen in Gent, Antwerpen en Brussel en één in Leuven. Bavet verwijst trouwens naar de bavet die je aangereikt krijgt om geen saus te morsen op je kledij. Dat spaghetti bolognese eigenlijk niet bestaat maar een afleiding is van Tagliatelle al ragu de Bologna gooi je bij Bavet best niet op tafel.