Twee bekende dancings in Oost-Vlaanderen sluiten

Twee gekende dancing uit Oost-Vlaanderen – Het Feestpaleis in Lochristi en Bocca(cio) in Destelbergen inhebben op korte tijd hun deuren gesloten. 90 jaar terug toen er van New Beat laat staan Techno nog geen sprake was kwam uit het niks het Feestpaleis in Beervelde, Lochristi opduiken.

Een kleine eeuw lang was ‘Het Feestpaleis’  een icoon dat alle provinciegrenzen wegveegde. ‘ Het Feestpaleis ‘ ontving zowel jong en oud en de muren van het geklasseerde gebouw durven niet zeggen hoeveel koppeltjes hier niet gevormd werden. De tijd stond echter niet stil in Beervelde en de dancing evolueerde mee met de nieuwe trends. Er waren thema-avonden, optredens, heel speciale licht en decoratie effecten en nog veel meer. Een renovatiebedrijf heeft de dancing echter opgekocht met de bedoeling er wooneenheden in onder te brengen. Daarmee zal wel moeten rekening gehouden worden met de geklasseerde art-deco voorgevel. Eens de werkzaamheden rond zijn kunnen misschien oudere koppels wonen op de plaats waar ze elkaar hun eerste kus gaven.

Boccaccio / Bocca
Iets verderop in Destelbergen is ook de geboorteplaats van de new beat de, de koning(in) aller megadiscotheken, de Boccaccio verkocht aan een nabij gelegen fitnesscentrum. Zaterdag 8 september gingen de talrijke lichteffecten voor het laatst aan. Aan de bars en op de dansvloer leek het even of de glorieperiode van de jaren tachtig en negentig terug waren. Voor The End of B zat de zaak afgeladen vol.
Ondermeer Chaka Khan en Grace Jones stonden ooit op het podium van Boccaccio. De afgelopen tijde werd de discotheek verhuurd, maar dat werd geen succes. “Ik heb in mijn carrière veel geld verdiend, maar ik heb er ook veel verloren,  aldus zaakvoerder Danny De Maesschalck. En toch ziet hij het als een passie. Een soort verslaving waarmee je niet kan stoppen. Daarom wilde hij zo graag dit laatste feest houden. Samen met Nasty Mondays zullen nu nog op andere locaties B-feestjes georganiseerd worden.