Sterrenchef Ron Blaauw naar Gent.

Advertisements


Pillows Grand Hotel Reylof in Gent opent op 6 oktober opnieuw haar deuren. Het statige hotel met 157 kamers, bars, een uitgebreide Living, Salons en een SPA werd compleet gerenoveerd tot een boutique hotel waarbij ingetogen luxe met zachte kleuren en rijke natuurlijke materialen het sfeerbeeld bepalen. Recent werd de komst van de Nederlandse sterrenchef Ron Blaauw aangekondigd. 

Vele (bekende) internationale gasten én Gentenaars wisten de weg naar dit luxe hotel eerder al te vinden. In de zomer van 2018 was het hotel gesloten voor een indrukwekkende metamorfose en vanaf 6 oktober wordt het statige pand in het historische centrum heropend. Pillows Grand Hotel Reylof huisvest 157 uiterst luxe ingerichte kamers en suites, uitgerust met een geweldig bed, een ruime badkamer met regendouche, minibar, Nespresso-koffie, een kluisje en een bluetooth radio. Voor bijeenkomsten zijn er negen salons, ingericht voor zowel zakelijke- als private meetings, en vier Private Dining Rooms. Dan is er de Grand Salon, een met daglicht overgoten venue geschikt voor 120 personen. In de prachtig aangelegde binnentuin kunnen gasten genieten op het grote terras. The Living is het hart van het hotel. Hier worden gasten met een welkomstdrankje ontvangen door hosts en kan men 24/7 terecht voor een hapje en een drankje. Het hotel beschikt over valet parking service en een uitgebreide SPA met schoonheidsspecialisten, een sauna, hammam, wellnessbad en fitness.

Ron Blaauw
Niet enkel het hotel werd verbouwd, het fameuze LOF Restaurant is eveneens compleet vernieuwd. Uniek is dat het restaurant de signatuur krijgt van Ron Blaauw – één van Nederlands meest gevierde sterrenchefs.  Blaauw zal zijn succesvolle Ron Gastrobar-concept doorvertalen voor het LOF restaurant.  Ron Blaauw staat bekend om een eigentijdse kookstijl waarin hij lokale ingrediënten combineert met moderne kooktechnieken. In 2013 paste hij zijn restaurant Ron Blaauw Amsterdam (twee Michelinsterren) aan naar het geliefde Ron Gastrobar-concept. Daar is het uitgangspunt dat gasten kunnen genieten van culinair hoogstaande gerechten in een informele, no-nonsense setting. In de afgelopen jaren is dit informeel gastronomisch dineren een geliefd handelsmerk geworden en werden meerdere Gastrobars geopend in de regio Amsterdam. Blaauw wou al lang voet zetten op op Belgische bodem en krijgt nu de kans zijn Gastro-concept te ontplooien in het LOF restaurant van Pillows Grand Hotel Reylhof. Op de vraag of hij zelf in de keuken gaat staan antwoordt Blaauw: “Dit zal af en toe zeker het geval zijn. Het restaurant is al succesvol en een gevestigde naam in Gent en hier bouwen wij met elkaar aan verder. De brigade van LOF Restaurant blijft onder de bezielende leiding van Maatman”. LOF Restaurant aan de Gentse Hoogstraat zal geopend zijn voor lunch en diner, van dinsdag tot en met zaterdag.