Mora schrapt helft Belgische jobs.

Er is heel wat aan de hand in de wereld van snacks. Quick komt met een stoofvleesballetje op de markt, hamburgerzaken maken hun burgers zelf en sommige frituren pakken uit met exclusieve snacks . Brochetten van de plaatselijke slager, of huisgemaakte snackkroketten zijn al lang geen uitzondering meer in de frituur, bistro of restaurant.

Snackproducent Mora schrapt mede daardoor bijna honderd banen in het Belgische Mol. Meer den de helft van de 187 banen zullen verdwijnen bij de snackfabriek, zo laat eigenaar Van Geloven weten. Het personeel werd op het einde van de eerste werkweek van september over de reorganisatie ingelicht. Een groot deel van de productie, onder meer de viandel en de satéproducten, verhuist tegen eind volgend jaar naar andere vestigingen van de Van Gelovengroep. Volgens Van Geloven, dat op zijn beurt onderdeel van de Canadese aardappelverwerker McCain, is de reorganisatie nodig vanwege de hevige concurrentie in de snacksector. Mol gaat wel niet helemaal dicht. Sito Stick, burgerlijn en visproducten zullen wel nog in België uit de fabriek komen. Ook blijven er medewerkers voor logistiek en ondersteunende diensten in België actief.