Chinese HNA bouwt hotelimperium af

Het Chinese HNA heeft zijn ambitie om wereldspeler te worden in de hotelbranche volledig losgelaten. Het conglomeraat maakte bekend hotelketen Radisson Holding aan het eveneens Chinese Jin Jiang International te verkopen. Eerder werden ook al andere bezittingen in de hotelsector van de hand gedaan, waaronder belangen in Hilton Worldwide en NH Hotel Group. Deze verkoopgolf is begonnen sedert de Chinese overheid bedrijven die agressief geld investeerden in het buitenland scherp in de gaten begon te houden, en doordat de vele overnames van HNA vooral met geleend geld werden gefinancierd, behoorde de schuld van HNA tot de grootste van Chinese ondernemingen.

Een overnameprijs voor Radisson werd niet genoemd. Naar verluidt zou de keten tot wel 2 miljard dollar hebben opgeleverd, waardoor HNA dit jaar al voor 17 miljard dollar aan bezittingen zou hebben afgestoten. De verkoop van Radisson moet voor het einde van het jaar zijn afgerond.