The Best Chef Top 300: finalisten zijn bekend

Advertisements

Na een internationale selectieprocedure door chefs, horecaprofessionals en foodies is The Best Chef TOP300 zojuist officieel bekendgemaakt. De 300 chefs die opgenomen zijn in deze lijst maken kans op een van de titels bij het gala van The Best Chef Awards 2018 dat op 1 oktober zal plaatsvinden in Milaan.

De award show van The Best Chef is, dankzij het draagvlak van de gastronomische community en de impact van sociale media, op korte tijd uitgegroeid tot een van de meest gerenommeerde events in de culinaire wereld. Het platform van The Best Chef heeft meer dan 40 miljoen unieke bezoekers per maand die hun stem kunnen laten horen in de kiesprocedure. Na een succesvolle eerste award show in 2017 in Warschau in Polen, waar de Spaanse chef Joan Roca op het hoogste schavot stond, vindt de tweede editie plaats in Milaan. Het exclusieve event met internationale allure brengt chefs uit de hele wereld samen, van Europa tot de Verenigde Staten en Azië. Het gala in Milaan zal dit keer opgeluisterd worden door Nick Bril, de chef met twee Michelin-sterren die een unieke combinatie brengt tussen elektronische muziek en fine dining.

Hoe gaat de selectie van The Best Chef nu in z’n werk? Elk jaar worden 50 nieuwe chefs toegevoegd aan de TOP300-lijst van het jaar voordien. Vervolgens krijgen alle geselecteerde chefs de kans om voor 10 collega-chefs te stemmen. De eerste stemronde van de editie van 2018 is intussen afgerond, met als resultaat de publicatie van The Best Chef TOP300. Dat is meteen het startschot van de tweede en laatste stemronde die tot september zal lopen. In deze fase worden de stemmen uitgebracht door culinaire professionals, fotografen, creatieven en foodies.

Als criterium worden steeds de kwaliteiten van de chefs zelf vooropgesteld, zodat het een evaluatie is van diens eigen skills en persoonlijkheid en niet van hun restaurant. Cristian Gadau, Creatief Directeur bij The Best Chef, licht toe: “De kracht en het unieke karakter van The Best Chef ligt in de erkenning van de kwaliteiten en verwezenlijkingen van zowel ervaren als jonge, getalenteerde chefs. Doordat de appreciatie van collega-chefs, professionals en foodies van over de hele wereld komt, is ze extra betekenisvol voor deze chefs.”

Op het gala-event in Milaan op 1 oktober worden de categoriewinnaars en de globale ranglijst van de chefs officieel bekend gemaakt. Er zijn prijzen te winnen in verschillende categorieën: The Best Chef, The Best Chef Pastry, The Best Chef FoodArt, The Best Chef Lady, The Best Chef Rising Star en The Best Chef City Gourmet. In 2018 is er voor het eerst ook een The Best Fol-LOVER Award voor de chef die het meest gewaardeerd wordt door de fans en volgers van de community op sociale media.

De Belgische chefs in de selectie zijn de volgende: Damien Bouchery, Gert De Mangeleer, Sang Hoon Degeimbre, Benoit Dewitte, Peter Goossens, Emmanuel Stroobant, Roger van Damme, Bart De Pooter, Martijn Defauw, en Thierry Theys.

De volledige lijst met de TOP300 finalisten van The Best Chef Awards 2018 is beschikbaar op www.thebestchefawards.com .