Impuls van € 1,5 miljoen voor toeristische logies in Vlaanderen

Vlaams minister van Toerisme Ben Weyts investeert via Toerisme Vlaanderen in de uitbouw van kwalitatief hoogstaande toeristische logies in West-Vlaanderen. Over gans Vlaanderen gaat het over een totaalbedrag van €1,5 miljoen subsidies voor 64 vergunde logies, waarvan West-Vlaanderen de grote slokop is. Maar liefst €670.294 gaat naar 34 West-Vlaamse logiesuitbaters. Weyts focust gericht op structurele verbeteringen, zoals volledig toegankelijke en kindvriendelijke voorzieningen en de aanleg van camperplaatsen. “Dit soort investeringen zijn vaak niet meteen rendabel”, zegt minister Weyts. “Daarom geven we de logiesuitbaters een steuntje in de rug. Door te investeren in kindvriendelijkheid en toegankelijkheid spelen we in op een duidelijke nood.”

Minister van Toerisme Ben Weyts wil West-Vlaanderen verder uitbouwen tot een kwaliteitsvolle en toegankelijke bestemming, waar iedereen kan genieten van een prettige vakantie. Om het logiesaanbod te versterken, zijn verdere investeringen van de uitbaters nodig. Weyts zet sterk in op kind- en familievriendelijke logiesinfrastructuur. West-Vlaanderen moet verder uitgroeien tot een aantrekkelijke toeristische bestemming voor families uit de hele wereld. Kindvriendelijke voorzieningen, die bijvoorbeeld sport en spel aanbieden op maat van jongeren, kunnen daarbij helpen. Zo investeert Weyts bijvoorbeeld in een kinderboerderij bij camping De Lombarde in Middelkerke, een speelterrein bij Hof Ter Lo in Lo-Reninge, een speelweide bij Landhuis BellaRosa in Kemmel en een zwemvijver bij Camping Stal ’t Bardehof in Poperinge. “Met gerichte investeringen kunnen we voor families echt een verschil maken”, zegt Weyts. 

Er komt ook een steuntje in de rug voor investeringen in camperplaatsen. Zo geeft Weyts financiële steun voor de verharding van camperplaatsen in Camping Holiday Village in Knokke. 

Weyts investeert ook in inclusieve logies, die toegankelijk zijn voor mensen met een beperking. Zo steunt Weyts de bouw van toegankelijke hotelinfrastructuur in Parkhotel Roeselare en toegankelijke kamers in Hotel Amfora in Poperinge. Weyts: “Elke Vlaming, ook wie een beperking heeft, moet op vakantie kunnen gaan in eigen land”. 

Logiesuitbaters kunnen begin 2019 opnieuw een subsidieaanvraag indienen.

Meer info: www.toerismevlaanderen.be/logiessubsidie