Driesterrenrestaurant ‘La Vie’ in Duitse Osnabrück dicht

Het driesterrenrestaurant La Vie in Osnabrück – waar chef Thomas Bühner  (56) voor het fornuis staat –  is met directe ingang (16 juli) gesloten. La Vie werd in 2011 door Michelin bekroond met een derde ster. Naast La Vie van chef Thomas Bühner is ook het bijbehorende TastyKitchen gesloten. Reden is dat de eigenaar van de restaurants – de Georgsmarienhütte holding van staalmagnaat Jürgen Großmann – zich wil concentreren op de kernactiviteiten, zijnde staal. Tot nu paste Großmann – die tot de honderd rijkste Duitsers behoort – de verliezen van het restaurant bij uit zijn staalopbrengsten. Daar stopt hij nu mee. Ongeveer dertig mensen verliezen daardoor hun baan.

In 1996 kreeg Thomas Bühner zijn eerste ster van Michelin. De chef werkte destijds bij La Table Restaurant in Dortmund. In 1998 kreeg hij bij datzelfde restaurant zijn tweede ster van de bandenfirma. In 2001 werd hij door GaultMillau verkozen tot Rising star of the year en vijf jaar later als Chef of the year. Sinds 2006 kookt hij bij La Vie in Osnabrück. Sinds 2012 prijken er drie sterren achter zijn naam.