Beweging aan de top van IHMG

Advertisements

Begin juli werden enkele wijzigingen doorgevoerd aan de top van IHMG, de moedermaatschappij van de hotelmerken Sandton Hotels en Pillows Hotels. Mede-oprichter Rogier Braakman trekt zich terug uit de directie van IHMG, aldus een mededeling van Alex Mulder, gedelegeerd bestuurder en directievoorzitter van Amerborgh International (de beheermaatschappij met investeringen en participaties in diverse sectoren zoals hospitality, kunst en cultuur, vermogensbeheer, crossmediale uitgaven, enz.).

In de toelichting wordt deze directiewisseling nader verklaard als zijnde een nieuwe fase waarin om ander leiderschap gevraagd wordt, met meer nadruk op structureren en verbinden. Het directieteam van IHMG wordt versterkt door twee dames die uit Unique – HR-dienstverlener die in 1972 door Alex Mulder werd opgericht – komen, met name Loes Dingemans, die algemeen directeur wordt, en Mascha Ligthart, die operationeel directeur wordt, en die voordat zij bij Unique begon de Hotelschool en HBO Toerisme gedaan heeft, en nadien onder andere in diverse hotels en een luchtvaartmaatschappij heeft gewerkt.

Duco Heijbroek verlaat op eigen verzoek IHMG, dit na zeven jaar trouwe dienst, met als eerste wapenfeit de opening van Sandton Grand Hotel Reylof in Gent in 2011 – dat hij door zijn scherpte, toewijding, ideeën en netwerk tot dé trekpleister binnen de vele culturele evenementen en festivals in Gent heeft uitgebouwd- , met nadien een doorgroei tot area manager in België en Frankrijk. Duco blijft actief in de Belgische hotellerie. Ondertussen is Sandton Grand Hotel Reylof Gent dicht, en wordt het na de complete omvorming tot Pillows Grand Hotel Reylof begin oktober heropend.