Rookverbod op publieke plaatsen

Komt er straks ook een rookverbod op terrassen?

 

De concentratie aan nicotine en fijn stof binnen een café is met negentig procent gedaald sinds de invoering van het rookverbod. Een goed resultaat maar niet voldoende volgens de professor. Veel mensen gaan naar buiten om te roken of menen dat roken op een terras wel kan. Nochtans is de rook van één sigaret op een afstand van negen meter nog te detecteren. Horecazaken maar ook bijvoorbeeld ziekenhuizen doen er goed aan rokers op minstens tien meter van de ingang te houden. Meteen gaat de stem op om roken op alle publieke plaatsen, ook buiten, te verbieden. Dat zou zeker moeten op terrassen. Hoeveel sigaretten er nog zullen gedoofd worden op de stoep of het terras vooraleer dit plan werkelijkheid is nog niet duidelijk. (CL)