Plastic terugfluiten

Tomorrowland en de spektakelshow's avonds
Tomorrowland wil meewerken aan het verminderen van plastic

Plastic afvalberg moet verkleinen volgens EU

De Europese Commissie wil een actieplan uitwerken om de plastic afval berg fors te verminderen. Als het plan door een groot aantal landen goedgekeurd wordt zal dat zeker ook zijn invloed hebben voor de horeca.

 

Afhaalbakjes, plasticbekers, roerstaafjes, wegwerp borden en bestek, wattenstaafjes enz zouden verboden en of teruggedrongen moeten worden. Een volledige lijst is er nog niet maar wat met boter- of confituurvlootjes, en andere verpakkingen voor éénmalig gebruik? Wikkels rond chips en snoep, plastic verpakkingen voor groenten en ander voedsel ?

Tegen 2025 zou 90 % van de plastic drankflessen voor éénmalig gebruik moeten terug opgehaald worden. Grootse plannen die nog verder moeten uitgewerkt worden. Er zal nog veel zwaar vervuild water naar de oceanen moeten stromen tegen dat alles rond is.

De horeca kan zich misschien nu al voorbereiden. Verschillende grote actoren zoals Mc Donald, evenementen zoals de Gentse Feesten en Rock Werchter en Tomorrowland, zetten alvast hun schouders onder de voorziene maatregelen. (CL)