Nieuwe plannen van Gert De Mangeleer

Gert De Mangeleer -Hertog Jan –  heeft zijn nieuwe plannen bekend gemaakt.

Aanvankelijk zouden hij en zijn partner Joachim Boudens de zaak verkopen. Maar van dat plan hebben ze afgezien. De prachtige hoeve zal nu worden gebruikt als feestzaal voor huwelijken, seminaries, productvoorstellingen en dergelijke waar ze ook zelf kunnen koken en de keuken kunnen behouden als test- en voorbereidingskeuken voor andere projecten.

Ook de kantoren blijven in het pand gevestigd. Bistro L.E.S.S. de bistro van het duo dat rond tapas draait en op dit moment in de voormalige Hertog Jan in Sint-Michiels huist verhuist wellicht naar een pand in Brugge, maar daarover zijn de onderhandelingen nog niet rond.

Als er geen beslissing komt dan gaat L.E.S.S. naar Gent. Komt het wel rond dan komt er een tweede vestiging in Gent. Het concept wordt uitgebreid met een bakkerij, een patisserieshop, koffiehoek en wijnbar.

In het huidige pand van L.E.S.S. komt een nieuw restaurant dat zich focust op de Vlaamse keuken van topniveau, zoals de allerbeste tomaat garnaal, de lekkerste paling in ’t groen, de meest verfijnde bereiding van tong in maderasaus. Het restaurant zal door een souschef en de maître van de huidige Hertog Jan worden uitgebaat. (CL)