Internationale week zonder vlees

Internationale week van 11 tot 17 juni zonder vlees

stopteken voor vlees
Internationale week zonder vlees

Dagen zonder vlees,  en andere initiatieven om de vleesproductie terug te dringen hebben we al gehad maar nu is er de internationale week zonder vlees.

 

 

 

 

De World Meat Free Week zal dit jaar plaatsvinden van 11 tot 17 juni. Doel is de boodschap uit te dragen dat de vleesconsumptie in het belang van de planeet best zo veel mogelijk beperkt wordt.

Mensen dit maal over de hele wereld worden opgeroepen om minstens een keer in deze week een vleesloze maaltijd te nemen. Geen nationale campagne dus maar wel wereldwijd.

Milieu

Reden is volgens de initiatiefnemers dat de vleesproductie tot broeikasgassen leidt, dat de veeteelt ook veel van de aardoppervlakte gebruikt en ook goed is voor een belangrijk deel van het verbruik van drinkbaar water.

Wanneer we alleen maar één maaltijd per week van vleesconsumptie afzien, dan maakt dat een heel groot verschil, vinden de organisatoren.

Bovendien zal het mensen nog meer aan het denken zetten over hun voedingsgewoonte, zo hopen de initatiefnemers van de World Meat Free Week.

 

Vierde editie

Het gaat dit jaar om de vierde editie. Vorig jaar volgden zo’n 200 miljoen mensen de oproep van de organisatie. Ook bij ons doen verschillende restaurants mee aan nog maar eens een actie rond vleesloos eten. (CL)