MEININGER Hotel Brussel Zuidstation geopend

Op dinsdag 7 augustus opende het tweede Meininger-hotel in Brussel de deuren. Na Meininger Hotel Brussels City Center aan de Henegouwenkaai in Sint-Jans-Molenbeek, opende in de Barastraat, niet ver van het Zuidstation, het Meininger Hotel Brussel Zuid Station.  Met 150 kamers en 678 bedden is het hotel iets kleiner dan het oudere broertje aan het kanaal in Molenbeek.

De van oorsprong Duitse keten Meininger is bezig aan een erg stevige expansie in Europa. De vestiging aan het Zuidstation is de tweede in Brussel, net als in Molenbeek in een wat armere buurt. Het Anderlechtse hotel richt zich op een divers publiek dat een hippe maar niet al te dure kamer zoekt, of een bed in een slaapzaal. Het gaat dan om jongeren, gezinnen, (scholen)groepen en zakenreizigers. Het interieur van het hotel is geïnspireerd op het surrealisme van René Magritte, met paraplu’s, snorren en de occasionele pijp. Het eerste Brusselse hotel van Meininger in Molenbeek draait overigens goed: vorig jaar haalde het een erg hoge bezettingsgraad van 96 procent. Elk Meiningerhotel wordt gekenmerkt door een uitstekende prijs-kwaliteit verhouding, een zeer centrale ligging, hoogkwalitatieve uitrusting, en een flexibele kamerstructuur. De kamers variëren van traditionele dubbele kamers tot privé kamers met meerdere bedden tot een bed in een slaapzaal. Het individuele design van elk hotel reflecteert het karakter van de lokale omgeving en inspireert verschillende doelgroepen met flexibele gastvrije oplossingen.

Meininger beheert op dit moment 28 hybride hotels in Europa met een totaal van 4229 kamers en 14.716 bedden in 16 Europese steden zoals Amsterdam, Berlijn, Kopenhagen, Londen, Milaan, München, Rome, Sint Petersburg en Wenen. Meininger Hotel Brussel Zuidstation is het vierde nieuwe hotel van het bedrijf in 2019 en later dit jaar staan er nog twee op de planning. Meiningder verwacht het aantal bedden met 150 procent te doen groeien en tegen maart 2024 internationaal 34.000 bedden te kunnen beheren.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*