
Het bekende Italiaanse restaurant “Brusketta” aan de Jan van Rijswijcklaan, uitgebaat door de Napolitaan Luciano Paesano, breidt uit en opent een tweede vestiging aan ’t Eilandje met een gelijkaardig concept! Het nieuwe restaurant genaamd “Paesano” bevindt zich in het pand van discotheek The Villa Antwerp in de Limbastraat 1.
De naam verwijst naar de Napolitaanse familie Paesano en betekent in het Italiaans ‘dorp’ wat perfect strookt met de filosofie van de zaak: een plaats waar er een ongedwongen sfeer hangt, waar je je thuis voelt en kan genieten van een authentieke, overheerlijke Italiaanse keuken. Deze nieuwe culinaire hotspot wordt uitgebaat door dochter Valentina die de liefde voor delicatessen en het restaurantwezen al met de paplepel binnenkreeg. Na zes jaar actief ervaring op te doen in Brusketta is Valentina volledig klaargestoomd en staat zij in voor de dagdagelijkse leiding van de zaak. Het managen van het restaurant doet ze samen met Vincent Van Trier van The Villa Antwerp die medezaakvoerder is. Van dinsdag tot vrijdag kan je er terecht voor zowel lunch als diner. Op zaterdag enkel ’s avonds. Op vrijdag en zaterdag kunnen liefhebbers na het eten de avond verder zetten in discotheek The Villa Antwerp, next door.
Uitbreiding
Na de recentelijke opening van de traiteurzaak “Brusketta The Shop” in
Edegem, uitgebaat door Lucinao Paesano en zijn vrouw Anne-Sophie, volgt er
opnieuw een feestelijke opening bij de familie Paesano met het gloednieuwe
restaurant “Paesano” dat zich op de plek van het vroegere ‘Pop King Antwerp’
bevindt. Zo vertelt Valentina Paesano: “Wegens het grote succes van
Brusketta, moeten we steeds meer reservaties weigeren. Brusketta uitbreiden was
niet mogelijk maar met Paesano kunnen we nu tegemoet komen aan deze vraag. We
zijn erg blij dat we op deze locatie een nieuw restaurant kunnen openen. Niet
alleen zitten we hier vlakbij de haven maar we zijn ook makkelijk bereikbaar en
er is bovendien altijd gratis parking wat niet evident is in de stad.”
Valentina, ooit nog finaliste voor Miss België in 2015, is laaiend enthousiast
en erg trots dat ze het succesvolle concept van haar vader mag doorzetten in
een eigen zaak. Ook Vincent Van Trier van The Villa Antwerp en medezaakvoerder
van Paesano, is uitermate blij: “Het is fantastisch om een horecazaak als
Paesano naast The Villa Antwerp te krijgen. Voor de liefhebbers van Brusketta
zal het een zege zijn dat er nu ook aan ’t Eilandje een dergelijk restaurant
opent, mét bovendien veel parkeerplaatsen. En op vrijdag- en zaterdagavond
kunnen klanten na het eten nog eventueel een stapje zetten in The Villa
Antwerp, op enkele meters afstand van het restaurant. Hoe geweldig is dat wel
niet!”
Keuken & beleving
Authenticiteit is waar het bij Paesano om draait en dat proef je in de keuken.
De chef komt uit Bari en de pizzaiolo komt uit Napels, de bakermat van de
pizza. Bij Paesano kan je terecht voor een snelle lunch maar evengoed voor een
royaal diner. Op de uitgebreide kaart prijken enkele ‘signature dishes’ zoals
Pasta Vongole en Spaghetti Meatballs maar ook ravioli met kreeft en een
selectie van Pizza’s. Daar de familie haar roots heeft aan de Amalfitaanse
kust, is ook de wijnkaart zorgvuldig samengesteld.
In tegenstelling tot het rustieke kader van Brusketta gaat Paesano voor een modernere inrichting met zwart-wit accenten, knappe fotografie van de Amalfitaanse kust, paarse neon lichtbuizen, sfeervolle ‘Cobra Art’ kunstwerken aan de muren en leuke speelse details. “Sfeer is erg belangrijk” aldus Valentina. “Mijn vader zegt altijd dat sfeer goed is voor 80% van de restaurantbeleving.” In Paesano zal je dan ook regelmatig een DJ in de DJ-booth aantreffen en in het weekend kunnen de restaurantbezoekers perfect hun avondje uit verder zetten in The Villa Antwerp.