150.000€ steun voor getroffen horeca na eerste maand Café Solidair

Het platform Café Solidair, waarop consumenten hun pintjes al op voorhand kunnen bestellen bij hun stamcafé, favoriete restaurant of kantine om na de heropening te gaan drinken, is goed uit de startblokken geschoten. Digitaal werden na vier weken al meer dan 60.000 pintjes besteld bij meer dan 800 deelnemende uitbatingen. De betaling van de bestelling gaat rechtstreeks naar de uitbaters zodat zij financiële middelen hebben om de sluitingsperiode te overbruggen.

1.200 pintjes


De horecasector was de eerste om de deuren te sluiten, en zal wellicht de laatste zijn om opnieuw open te gaan. Wanneer die heropening zal doorgaan, en op basis van welke richtlijnen, is nog niet duidelijk. Reden te meer voor uitbater Dries Verdick van Café De Zwarte Ruiter in Turnhout om via Café Solidair zijn stamgasten op te roepen om nu al hun pintjes te bestellen. “Ondertussen kreeg ik al ongeveer 1.200 pintjes aan steun. Dit helpt ons om straks, als de deuren weer open gaan, meteen van start te gaan. Wij hebben via onze Facebookpagina en Instagram account meteen een oproep gelanceerd naar onze stamgasten om ons tijdens deze moeilijke periode te steunen door hun
pintjes al op voorhand te bestellen. We koppelen onze oproep steeds aan leuke online initiatieven, zoals een livestream of een virtuele toog. Op deze manier blijven we in contact met onze klanten.”

Exclusief feestje

Dries pakt bovendien uit met een nieuwe actie. Consumenten die 10 pintjes op voorhand bestellen, krijgen een uitnodiging voor een exclusief feestje in hun nieuwe zaal boven café De Zwarte Ruiter. “Voor iedereen die ons met minstens 10 pintjes steunt, willen we ook iets terugdoen. We werken momenteel hard aan onze nieuwe feestzaal. Vanaf 10 pintjes zullen onze klanten toegang krijgen tot onze feestzaal voor een zeer bijzonder feestje om hen te bedanken. Hoe we dat feestje organiseren zullen we overigens goed moeten bekijken. Wellicht zullen er nog steeds social distancing maatregelen gelden, uiteraard gaan we die in dat geval ook toepassen.”

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*