138 jobs op de helling bij Lunch Garden

Bij restaurantketen Lunch Garden staan 138 banen op de tocht. De precieze gevolgen voor het personeel moeten wel nog besproken worden. Er zouden geen vestigingen gesloten worden.

Liquiditeitsproblemen

Volgens het management kampt Lunch Garden al langer met liquiditeitsproblemen. De coronacrisis heeft de benarde situatie alleen maar verergerd. Vandaar dat het management geen andere optie meer ziet dan om in het personeelsbestand te snoeien. Wel zouden er voorlopig geen vestigingen sluiten.

Geen naakte ontslagen

De directie stelt dat men gaat proberen om zoveel mogelijk naakte ontslagen te vermijden. De afvloeiingen zouden voornamelijk via het SWT-stelsel verlopen, het vroegere brugpensioen. Hiervan zouden 74 personeelsleden gebruik kunnen maken.

Vaag herstructureringsplan

De vakbonden zijn er niet gerust in. Ze stellen dat er maar vage herstructureringsplannen zijn. Zo hechten ze maar weinig geloof aan de ‘riedel’ dat de restaurants meer moeten gaan inzetten op het aantrekken van jonge klanten. Volgens de vakbonden is er geen echte toekomstvisie in het bedrijf, met als gevolg dat de restaurants niet meer zo goed draaien als voorheen.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*