100.000 hectoliter voor brouwerij Vander Ghinste

Bij Brouwerij Omer Vander Ghinste mochten ze terecht het glas heffen op 2018. Voor het eerst in het bestaan van de brouwerij werd de kaap van de 100.000 hectoliter bier per jaar overschreden. De brouwerij in 1892 opgericht door Omer Vander Ghinste in Bellegem kent een steeds gestage groei .Terwijl Brouwerij Omer Vander Ghinste 20 jaar geleden nog hoofdzakelijk een regionale pilsbrouwerij was, is de brouwerij op vandaag uitgegroeid tot een nationale speciaalbierbrouwerij met internationale ambities. Vooral het blonde karakterbier OMER. Traditional Blond heeft voor een versnelling in de groei van de brouwerij gezorgd. Het in 2016 gelanceerde bier Tripel Le Fort, zorgde voor een extra acceleratie door in 2018 de gouden medaille weg te kapen op de 2 belangrijkste bierwedstrijden ter wereld als “Beste Tripel”. De mijlpaal “100.000 hectoliter” per jaar is dan ook de bekroning op het harde werk van het volledige team van Brouwerij Omer Vander Ghinste.
Investeringen
Midden 2018 werd de nieuwe, moderne brouwzaal in gebruik genomen. Deze nieuwe brouwzaal, die de oude brouwzaal uit 1947 vervangt, liet toe de capaciteit uit te breiden. In de brouwerij, in het centrum van Bellegem, werd verder geïnvesteerd in gisting, lagering en een nieuwe bottelarij zodat het volledige productieproces in de historische gebouwen, waar het in 1892 begon, nog steeds plaatsvindt. Daarnaast wordt op een boogscheut (in Zwevegem) een nieuw logistiek centrum voorzien. Met deze investeringen kon en kan de brouwerij de consistente kwaliteit van de bieren verder garanderen.

ad