10 jaar Kloeg Collection

Kloeg Collection, het familiebedrijf dat meer dan 10 hotels en restaurants in Zeeland exploiteert, viert haar 10-jarig bestaan. Met het Beach Hotel net over de grens in Zoutelande begon het allemaal. Ondertussen heeft de investerings- en hospitality groep naast enkele hotels in eigen beheer zijn handtekening weten te zetten op 10 hotels en het verhaal is nog niet ten einde.

Geen strandhut
Het begon allemaal met de overname van het Beach Hotel in Zoutelande door Michel Kloeg, oprichter en naamgever van wat later Kloeg Collection zou worden. Na een flinke verbouwing ontving Kloeg in het Beach Hotel in 2013 de eerste gasten. Sindsdien hebben vele toeristische en zakelijke gasten kennis gemaakt met het mooie en pittoreske Zoutelande en de gastvrijheid van het Kloeg team. In de jaren die volgden heeft Kloeg Collection zich ontwikkeld tot de snelst groeiende speler in de hotelsector in Zeeland. Zes jaar later opende Hotel Kaap West in Westkapelle, waarna steeds meer pareltjes aan de collectie werden toegevoegd. Ook dit jaar werden nog eens twee hotels bij de collectie toegevoegd: Hotel St. Joris in Middelburg en Timmerfabriek Apartments in Vlissingen. Dat brengt de teller in totaal op 10 hotels en 4 restaurants. Terecht een bijzondere mijlpaal voor Kloeg Collection.

10 jaar intensief
Zoutelande was en is altijd een speciale plek voor Michel Kloeg. Vroeger kwam hij hier al met zijn ouders en later met zijn eigen kinderen. Ieder keer dat hij langs het oude Beach Hotel wandelde dacht hij dit zou ik ook willen runnen. Uiteindelijk gebeurde het. Dat het tien jaar later tot deze prachtige collectie zou uitgroeien had hij toen nog niet bedacht. Het is bijzonder om te zien dat wat de groep ondersteund door een prachtig team voor elkaar hebben kunnen krijgen in een dan toch relatieve korte periode, die ook nog een corona douche kreeg.

Gastvrijheid
Dat er in de afgelopen 10 jaar veel gebeurd is, is wel duidelijk. De afgelopen vier jaar werden er in snel tempo hotels toegevoegd aan de collectie. Daarbij gaat Kloeg Collection altijd voor een 4-sterren (plus) hotelkwalificatie en het Green Key Gold duurzaamheidscertificaat. Ook voor de toekomst blijven gastvrijheid, kwaliteit en duurzaamheid belangrijke pijlers. “Inmiddels is ook de tweede generatie werkzaam in het bedrijf, het hele gezin is erbij betrokken. We hebben nog meer mooie plannen voor de komende jaren en kijken ernaar uit om dat samen met elkaar en de teams op locatie mogelijk te maken”, aldus Michel Kloeg, directeur. Eén van die projecten is onder meer het toekomstige hotel in Philippine. Daarmee komt Kloeg Collection wel heel dicht bij de grens. Wachten op de oversteek?

Foto: by Jan Vermeersch

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*