10 jaar Ellis zonder Gourmet

Ellis Gourmet Burger wordt 10 jaar en dat vinden ze bij de hamburgerketen tijd om te vernieuwen. Een nieuw look, veel rock&roll en vooral een nieuwe kaart. Het moet de hamburger keten klaar maken voor een vernieuwde toekomst.

De Belgische pionier van de premium hamburger viert binnenkort haar tiende verjaardag met een volledig nieuw concept. De maanden in lockdown betekende een keerpunt voor Ellis Gourmet Burger, met hoofdkantoor in Sint-Niklaas. Het team kiest voor een hernieuwd aanbod met bijpassende huisstijl. Daarbovenop schrapt Ellis Gourmet Burger de laatste twee woorden in haar naam en gaat nu door het leven als ‘Ellis’. Er werd al wat geëxperimenteerd met andere gerechten, maar nu komt het echte werk er aan. Vanaf de zomerkaart staat er veel meer op het menu dan enkel premium burgers. Comfort dishes voor ieders goesting. Sizzling Rib-Eye, Glazed Ribs, Steak tartaar (die, ook in een vegan jasje werd gestopt), Pulled-meat Stews en een hele range aan meat- & plant-based fingerfood. Maar uiteraard blijven de verschillende hamburgers ook verkrijgbaar.

Loaded burger
Momenteel beschikt de hamburgerketen over 15 vestigingen in België, 4 in Nederland en 1 in Frankrijk. Ellis bleef de afgelopen jaren innoveren. De samenwerking met kwaliteitsslager Dierendonck en de lancering van de ‘Beyond Burger’ waren een groot succes. Het was de eerste burger van een grote keten in België die smaakt naar vlees, maar 100% vegan is. Ook in het nieuwe aanbod blijven vegetarische en veganistische gerechten een belangrijke rol spelen bij Ellis. Eén van de grote vernieuwingen is de ‘her’uitvinding van de hamburger zoals ze het bij Ellis graag zelf noemen. Het traditionele concept van een burger tussen 2 broodjes werd helemaal omgegooid. In de plaats kwam een originele invulling; de Loaded Burger Box. De doos is gevuld met verse frieten, daarover komt een royale portie kaassaus, en daarbovenop een gegrilde rundsburger met cheddar. Het geheel wordt opgefleurd met heerlijke en kleurrijke toppings. Er is zelfs een veggie versie met de fameuze Beyond Burger. De traditionele steak tartar kan ook verkregen worden als vegetarisch alternatief. Beet Tartare wordt gemaakt van kastanjechampignon, rode biet, soya, rode bietensap, sjalot, kappertjes, peterselie, augurk, olijfolie, smoked zeezout, zuurdesemtoast, salade en verse frietjes. Ook de verbieuwde desserts staan niet op de kaart van eender welk hamburgerestaurant. Ellis Superbowl, ijs met caramel en zeezout, Dame Blanche, Cheesecake
Met rode vruchten topping en chocoladeschilfers of Mango-Lime Layered Pie met mango & limoen, zoute karamelcrunch, en vegan vanille-ijs.

100% Dierendonck
Bij een nieuwe kaart hoort ook een nieuw design. Ellis kiest voor kleurrijke en grungy elementen, terug te vinden in het interieur. Hiermee zetten ze hun ‘edgy’ way of life opnieuw in de verf. Een knipoog naar de beruchte slogan ‘Who the f*ck is Ellis?’ die de muren versierde in de restaurants.
Gourmet of niet, de Meatlover van 100% Dierendonck rundsburger, pulled beef, crumble van rund, gekarameliseerde uien, gemarineerde rode uien, ijsbergsla en Ellis mosterdmayonaise op een brioche broodje blijft een favoriet.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*