Horecaplatform

Horecaplatform.be is hét platform voor de Belgische horeca. Het platform biedt de users het laatste nieuws en vakinformatie uit de branche. Horecaplatform.be heeft verschillende onderdelen, waaronder een digitale nieuwsbrief, een immo- en een vacaturesite, een horecaleveranciersgids, en de digitale magazines van Evolution Media Group.



Laatste berichten


Wedstrijden

Cooking Cup

31/03/2015

Aan de kookkunsten van Jeunes Restaurateurs d’Europe (JRE) durven we geen seconde twijfelen. Aan het organisatie talent voor kookwedstrijden echter des te meer. Maandag 30 maart organiseerde de vereniging zijn eerste JRE Cooking Cup in de keukens van Ter Groene Poorte. Met deze wedstrijd wil de vereniging jonge talenten in de Belgische hotelscholen stimuleren een toekomst in de sector op te bouwen. De selectie van de vijf hotelscholen gebeurde vooraf door een jury van getalenteerde JRE Chefs. Tijdens de finale werd die jury nog versterkt door enkele sterrenchefs zoals Nick Bril & Laurent Smallegange. Studenten van VTI Leuven, Ter Groene Poorte, COOVI Anderlecht, Spermalie, Ter Duinen, en VTI Spijker te Hoogstraten namen het tegen elkaar op. Michelle Boone & Sylvain Claes winnen 1ste editie JRE Cooking Cup! Het team van hotelschool Spermalie te Brugge mochten als overwinnaars uit de keuken komen. Michelle Boone uit Izegem en Sylvain Claes uit Sint Lievens Houtem wisten zowel de keuken- als de tafeljury te overtuigen met hun voorgerecht uit een mystery box waarbij ze hun creativiteit de vrije loop lieten gaan en hun hoofdgerecht met hert en foie gras en hun dessert met specerijen en chocolade. Michelle & Sylvain konden  naar huis gaan met een mooi prijzenpakket waaronder een vakantiecheque van VIP Selection, een geldprijs en  producten van METRO en tal van andere zaken. De kwaliteit van de aangeboden gerechten lag zowel visueel als op gebied van smaak zeer hoog.In de namiddag waren genodigden en pers welkom, alleen er was geen ontvangst. Foto’s nemen stoorde de jury in hun beoordeling. Voor een drankje was het wachten tot de afsluitende receptie om 18 uur. Ook de deelnemers aan de wedstrijd hadden reden tot klagen wegens geen drank voorzien. De persmap was heel beperkt en de ontvangst dus nihil. De wedstrijd mag dan al een lovend initiatief zijn waar we ons 100% kunnen achter scharen de omkadering was 100% negatief. (JV)



Ondernemingen - Bedrijven

On the road met Electrolux

27/03/2015

Sinds kort kom je hem op tal van Vlaamse wegen tegen: de Electrolux Professional Foodservice Truck.

Een mastodont vrachtwagen met complete demo-keuken, kookeiland en lounge hoek op wielen. Metro Hasselt beet maandag 23 maart de spits af. Chef Stefaan Van Beveren van de Electrolux Academy en Rosa Van Damme (Berghoff) zorgden voor een succulent onthaal en een smakelijke demo. Doel van deze demo is dicht bij de klant komen.

Bas van Montfoort, Country Manager bij The Electrolux House: " Klanten vragen naar beleving. Dat krijgen ze niet zoals op deze wijze bij een klassieke beurs. Hier is meteen interactie. Daarnaast komen ze meteen in contact met de nieuwste keukenapparatuur en - materialen. En we integreren ieders verhaal in de productontwikkeling. We vertalen de problematiek van de klanten waardoor het een win-win situatie wordt."

 



Algemeen

Geert Van Hecke ontvangt Brugse Horeca Award

27/03/2015

In het bijzijn van zijn echtgenote Mireille en zoon Louis en in aanwezigheid van een groot aantal horeca-ondernemers en genodigden ontving driesterrenchef Geert Van Hecke van De Karmeliet op dinsdag 24 maart de Brugse Horeca Award.  Beroepsfederatie Horeca Brugge reikte dit jaar deze Award reeds voor de zesde maal  uit. Van Hecke ontving de Award omwille van zijn buitengewone verdiensten voor het professioneel horecaondernemerschap, voor de  lokale gastronomie en  economie en als een ambassadeur voor het toerisme. Uit handen van zijn zijn collega-driesterrenchef Gert De Mangeleer ontving hij nog een karikatuur van Toon Beuckels. De uitreiking ging door in het Martin’s Hotel in Brugge.



Vacatures

Uniek concept op Antwerpen Zuid
13/03/2015

Gezocht: part-time en full-time kelner-barman


Wij zoeken een jonge gedreven kok die openstaat om te leren.
23/12/2014

Va et Vient zoekt een jonge gedreven kok die openstaat om te leren.


Over te nemen: Frituur in Lokeren, Oost-Vlaanderen
15/10/2014

Vlak naast de Grote Markt.


Zele: Uitstekend gelegen Taverne-Restaurant met Feestzaal en Privé woonst
08/10/2014

Uitstekend gelegen Taverne-Restaurant met Feestzaal en Privé woonst in Zele.


Hof van Cleve zoekt jonge zaalmedewerker
16/09/2014

Het 3*-restaurant Hof van Cleve,gevestigd te 9770 Kruishoutem, Riemegemstraat 1, is dringend op zoek naar (M/V):
JONGE ZAALMEDEWERKER, voltijds, van dinsdag tot en met zaterdag


Toon alles

Immo

TE KOOP – HARELBEKE - nieuwbouw horecaruimte
05/02/2015


Overname / Te huur bekend authentiek koffiehuis bistro te Pittem (West-Vlaanderen)
17/09/2014


Te Koop - Opwijk
01/08/2013


Toon alles
 
 

Contacteer ons

een uitgave van Evolution Media Group
Vlassstraat 17 - 8710 Wielsbeke

tel +32(56) 60 73 33
fax +32(56) 61 05 83
email info@horecaplatform.be

by communitysoft.com