Horecaplatform

Horecaplatform.be is hét platform voor de Belgische horeca. Het platform biedt de users het laatste nieuws en vakinformatie uit de branche. Horecaplatform.be heeft verschillende onderdelen, waaronder een digitale nieuwsbrief, een immo- en een vacaturesite, een horecaleveranciersgids, en de digitale magazines van Evolution Media Group.



Laatste berichten


Snelrestauratie

Hamburger-Hotdog 1-0

22/07/2014

Dat supporters van Club Brugge en Anderlecht elkaar niet altijd recht in de ogen kunnen kijken is al lang geen geheim maar daar is nu ook nog een bijkomend dispuut bij gekomen. Catering Verkindere, de gele kramen, verkoopt al sinds jaar en dag succesvol  frieten, hamburgers en snacks op en rond het stadion  van Club Brugge. Het bestuur van Club Brugge heeft nu echter beslist in zee te gaan met Catering Bevers, de rode kramen. Na de Brugse Metten kwam meteen een storm van protest los van talrijke supporters. Of het nu over de bediening, de smaak of het aanbod ging dan wel over het feit dat Bevers ook de cateraar is van Anderlecht is en een flinke voet binnen heeft in het stadium van AA Gent is niet zeker. Verkindere blijft alvast niet bij de pakken en zoekt andere plaatsen, eventueel privé om zijn snacks naar de trouwe fans te brengen. Misschien dat er eens een cateraar kan opstaan die met alternatieve snacks naar de voetbalsupporters kan stappen. (JV)



Restaurants

Heropening Hertog Jan

22/07/2014

De nationale feestdag is voor culinaire liefhebbers maar ook nog meer in het bijzonder voor Zedelgem wellicht verschoven van 21 juli naar 22 juli. Het is de dag waarop sommelier Joachim Boudens en chef kok Gert De Mangeleer hun nieuw restaurant, na enkele dagen proefdraaien, Hertog Jan openden in Zedelgem. Niks werd ontzien om de 18eeuwse hoeve in vier jaar om te bouwen tot een echt een restaurant dat voor een totaalbeleving staat. De klanten hebben zicht op de 2,5 hectare grote tuin waar de eigen groenten fruit en kruiden gekweekt worden. Van uit de  keuken met een oppervlakte van 126 vierkante meter en twee doorgeeftogen van ongeveer 15 meter lang blijven de gestileerde gerechten komen. (JV)



Algemeen

Negeren rookverbod

20/07/2014

Uit de jongste controles van de FOD Volksgezondheid blijkt dat nog steeds 25% van de horecazaken het rookverbod straal negeren. Ondanks strengere controles blijven cafés hardleers. Of die controles de aangekondigde boetes en andere maartregelen echt effect hebben is de nog maar de vraag in een provinciestad konden wij in minstens vijf horecazaken een sigaret opsteken. Sommige zaken betalen liever de boete dan hun klanten op de stoep zien staan met de kans op geluidsoverlast er bovenop. In mei werden de straffen nog gevoelig strenger gemaakt. De maxiumum boete werden opgetrokken van 1.800 naar 6.000 euro. Een tweede veroordeling kan oplopen tot 12.000 euro  en de zaak kan zes zelfs voor enkele maanden gesloten worden. (JV)



Beurzen - congressen - evenementen

Gents Feesten van start met pop-up horecazaken

20/07/2014

Vrijdag 18 juli zijn de Gentse Feesten van start gegaan. 10 dagen veel cultuur maar ook tien dagen eten en drinken. Voor sommige horecazaken een zegen voor andere een reden om hun jaarlijks verlof in te kleuren. Anderen weten dan weer van het feestgebeuren gebruik te maken om pop-up bars en restaurants te openen. Soms is het een opstart naar en definitieve zaak, soms is het gewoon profiteren van de massa en het feestgedruis. Maar liefst 20 al of niet tijdelijke pop-up zijn er plots in het centrum van Gent verschenen. Van nachtbars over veggie restaurants tot vis kramen. Het heeft misschien (lees misschien) een extra dimensie aan een stadsfestival maar de versoepeling om een pop-up te beginnen duwt soms gevestigde waarden dan weer in de verdoemenis wegens een te strenge reglementering.  Over wat  was en wat blijft bestaan na de feesten lees je ongetwijfeld alles in ons vakblad Horeca Revue van september. (JV)

 



Beurzen - congressen - evenementen

Een smakelijk strand

17/07/2014

Een strand kan ook smakelijk zijn, zeker dat van Knokke tussen 7 en 10 augustus. Na een bijzonder succesvolle eerste editie organiseert Culinaria dit jaar opnieuw Het Strand van de Chefs in Knokke. Zestien Belgische topchefs staan er paraat voor een uniek gastronomisch evenement. Elke dag nodigen vier koks fijnproevers uit om op het strand van Knokke te proeven van hun creaties. Sinds vorig jaar kunnen gastronomen niet alleen in Brussel kennismaken met Culinaria, maar ook in Knokke, waar het evenement zijn tenten opslaat op het strand. Dit is een uitdaging  om topchefs te stimuleren om aan de slag te gaan buiten hun vertrouwde omgeving en zo het publiek te verbazen. Als je ondermeer, om er maar een paar te noemen,Viki Geunes, Axel Colonna-Cesari, Benoit Dewitte, Kwinten De Paepe of Tom Boury op één zandvlakte samen krijgt dan weet je dat Zeedijk 777 van Knokke Heist één van de smakelijkste zomerplekken wordt van deze zomer. (JV)



Beurzen - congressen - evenementen

Folie Culinaire

17/07/2014

Streekproducten en nog meer diepgewortelde eigenheid dat maakt iedere regio op culinair vlak zo uniek. Wallonië bijvoorbeeld biedt een terroir met een groot scala aan authentieke keukenproducten. In Wallonië is een echte culinaire vernieuwing aan de gang. Waalse topchefs hebben elkaar hierin gevonden en bundelen zich in het collectief Génération W. De chefs van Génération W presenteren hun filosofie in de demokeuken van Folie Culinaire, van 6 t/m 8 oktober in MECC Maastricht samen met de horecavakbeurs BBB. Het collectief Génération W is tot stand gekomen op initiatief van Sang Hoon Degeimbre van l'Air du Temps** te Liernu. De bedoeling van Génération W is om de culinaire identiteit van Wallonië te verdedigen en te exporteren. Tot het collectief horen ook Maxime Collard van La Table de Maxime* te Our, Mario Elias van Le Cor de Chasse* te Wéris, de Amis Saisonnier Éric en Tristan Martin van Maison Lemonnier* te Lavaux-Sainte-Anne, Arabelle Meirlaenbvan restaurant Arabelle Meirlaen* te Marchin, Christophe Pauly van het restaurant Le Coq aux Champs* te Tinlot, Clément Petitjean van La Grappe d'Or* te Torgny, Ami Saisonnier Pierre Résimont van restaurant L'Eau Vive** te Arbre, Jean-Baptiste en Christophe Thomaes van Château du Mylord** te Ellezelles en Ami Saisonnier Laury Zioui van l'Éveil des Sens* te Montigny-le-Tilleul. Naast Génération W, zullen de chefkoks David Toutain en Michel del Burgo dan ook letterlijk hun persoonlijke invulling geven aan de Waalse keuken in de demokeuken van Folie Culinaire. (JV)



Algemeen

Klein maar fijn

17/07/2014

Er zaten al wat mazen in het net maar officieel is het seizoen van het  Zeeuwse mosselseizoen met bodem mosselen op 16 juli van start gegaan. De mosselschelpen zijn niet al te groot, in vergelijking met voorgaande jaren, maar aan smaak wordt er niet geraakt. De voor de horeca zo gegeerde ‘Goudmerk’ mosselen zullen er dit seizoen wellicht niet in zitten. Ook  de ‘Jumbo’s ‘ zullen heel schaars zijn. Voor de horeca en de consument betekent dat dan wel dat er in één kilo mosselen meer schaaldieren zitten. Voor de consument beteken de kleinere mosselen ook een lichte prijsdaling. Uit een eerste snelle beoordeling wordt dit blijkbaar in de horeca niet steeds doorgerekend aan de consument.  Appels zijn niet met peren te vergelijken maar misschien toch eens naar de prijzen kijken net over de Franse grens en die Franse mosselen zijn goed gevuld.(JV)



Snelrestauratie

Quick verslikt zich in Overpoort

16/07/2014

Na amper vier maanden sluit hamburgerrestaurant Quick zijn vestiging in de Gentse Overpoortstraat. Quick dacht een gat in de markt te hebben gevonden in het voormalig studentenrestaurant Octopus in de uitgangsbuurt. In de straat zijn tientallen pitta- frittuur- soep- en andere snack zaken te vinden. De één al wat smakelijker dan de andere maar uiteindelijk wel met een persoonlijke aanpak. Het strakke keurspak van Quick waarbij er geen keuze is tussen meer of minder groenten, meer of minder saus, met of zonder augurk sloeg bij de studenten niet echt aan. Komt daarbij dat er in Gent de laatste tijd enorm veel hamburger restaurants zijn bijgekomen die het niveau van de fatsfood ver overschrijden. (JV)



Vacatures

Kok voor nieuw Italiaans restaurant in hartje Antwerpen
13/06/2014

Je hebt een koksdiploma, je kan zelfstandig werken en hebt kennis van de Italiaanse keuken ...


Sous-Chef in jong en dynamisch team
06/06/2014

Wij bieden je een zeer mooie ervaring als sous chef met verantwoordelijkheid over de keukenactiviteit op locatie! 


Te huur: uniek nieuwbouw restaurant te Laarne (Gent)
09/05/2014

Wij bieden u een nieuwbouw aan van 970m² in hartje Laarne.


Gezocht: Kok (m/v) voor verblijfscentrum in Cadzand (NL)
24/04/2014

Idee Kids is een landelijk erkende vzw, die verspreid over 19 locaties in Vlaanderen, jaarlijks voor zo'n 23.000 kinderen, een onvergetelijk vakantiekamp organiseert.


Gezocht: voltijdse hulpkok en een kelner-barman.
14/04/2014

Wij zoeken nog een voltijdse hulpkok (zelfstandig hapjes kunnen klaarmaken en de HACCP-regels strikt naleven) en een kelner-barman met wijnervaring voor een nieuwe wijnbar in Gent-Steendam 53.


Toon alles

Immo

Te huur in Nieuwpoort aan Zee
09/10/2013


Te Koop - Opwijk
01/08/2013


Horecaruimte in centrum Nazareth
01/08/2013

horecaruimte 500m2 + 1060m2 parking voor 40 auto's in centrum nazarerth op hoekligging en hoofdweg deinze-gavere-eke-oudenaarde-deurle-st.martens latem


Toon alles
 
 

Contacteer ons

een uitgave van Evolution Media Group
Vlassstraat 17 - 8710 Wielsbeke

tel +32(56) 60 73 33
fax +32(56) 61 05 83
email info@horecaplatform.be

by communitysoft.com