Horecaplatform

Horecaplatform.be is hét platform voor de Belgische horeca. Het platform biedt de users het laatste nieuws en vakinformatie uit de branche. Horecaplatform.be heeft verschillende onderdelen, waaronder een digitale nieuwsbrief, een immo- en een vacaturesite, een horecaleveranciersgids, en de digitale magazines van Evolution Media Group.



foodindustry-intrafood

Laatste berichten



Illy’s arabicakoffie’s en Viki Geunes’ bonbons

28/08/2014

In de lente van dit jaar introduceerde Illy in België 3 nieuwe monoarabicakoffie’s zodat deze koffieleverancier nu in totaal een waaier van 6 kostbare arabicakwaliteiten kan voorstellen aan de koffieliefhebber. De nieuwe variëteiten - Colombia, Costa Rica en India – vullen dus het bestaande gamma van Guatemala, Ethiopië en Brazilië aan. Op basis van de 6 specifieke smaken van deze monoarabica’s of single-origins, creëerde Viki Geunes van restaurant ’t Zilte in Antwerpen 6 exclusieve pralines. Tijdens de uitzonderlijke koffie-training en aansluitend matching-tasting half augustus hielp dhr. Montanari (University of Coffee – Trieste) de genodigden, aan de hand van de handige tasting-radars, om de verschillen te identificeren.  Na een eerste tasting van de “caffé solo”, volgde per monoarabica, een tweede tasting in combinatie met de specifieke praline van chef Geunes. Dat leverde telkens een nieuwe esperienza op, die door Viki Geunes ook werd toegelicht. Zo bv. de combinatie van de Costa Rica monoarabica die hij als “magisch” omschreef ,  complex en vol, en waarbij we in de praline de smaken van banaan, rum en pinda konden proeven.

Met deze creaties pralines lanceert Viki Geunes een Mono-arabica-koffie-kaart in het ‘t Zilte, waarbij deze 6 Illy-solisten een mooie plaats krijgen. Uiteraard is de blend-Illy een blijver die de basis vormt voor de klassieke espresso, ristretto of capuccino.  Meer informatie via www.illy.com of gratis nummer  0800/16.832.



Snelrestauratie

Frituurvetdieven op pad

28/08/2014

De afgelopen 12 maanden zouden zowat 6 % van de frituren bestolen zijn door dieven die aan de haal gingen met vaten gebruikt frituurvet. Het klinkt misschien raar, maar is het niet. Eigenlijk azen de dieven op gemakkelijk geldgewin, want zo’n container gebruikt frietvet voor recyclage brengt al gauw 200 à 300 euro op. (pvo)



Restaurants

Nieuw Mechels restaurant Ushuaia start met kinderopvang

28/08/2014

In Mechelen ging restaurant Ushuaia open. Zoals de naam doet veronderstellen, serveren de uitbaters in het restaurant vooral een wereldkeuken. Het restaurant start op de bovenverdieping ook met kinderopvang. Terwijl de ouders dineren, kunnen de kinderen ravotten in de aanwezigheid van een gediplomeerde kinderopvoedster. (pvo)



Restaurants

Ook Peter Goossens ontsnapt niet aan de ‘Ice Bucket Challenge’

28/08/2014

 

Zowat iedereen krijgt dezer dagen een ijsemmer over zich heen om aandacht te vragen voor de spierziekte ALS. Ook Peter Goossens was onlangs van de partij. De chef van Hof van Cleve nomineerde Gert Verhulst, Marc Coucke en alle Njam-chefs (pvo)



Restaurants

Restaurant Felixpakhuis in Antwerpen zet tafelschuimer op Facebook

28/08/2014

De restauranthouder van het Antwerpse restaurant Felixpakhuis heeft een man die nog een fles wijn moet betalen met foto en naam op Facebook gezet. Naar verluidt was hij het beu om al een jaar te moeten bedelen om 70 euro. De geviseerde klant zegt dat hij uit het oog was verloren dat hij het restaurant nog geld moest. Hij zou het eerstdaags in orde maken (pvo)



Restaurants

Restaurant The Jane krijgt camerabewaking

28/08/2014

De directie van het Antwerpse restaurant The Jane gaat camerabewaking installeren om het terras in het oog te houden. De jongste tijd is het eethuis van  Sergio Herman het slachtoffer van vandalen die het gemunt hebben op  bloempotten, ruiten en beeldhouwwerken (pvo)



Hôtellerie

Kasteel Withof staat (opnieuw) te koop

28/08/2014

Kasteel Withof in Brasschaat staat opnieuw te koop. Kostprijs: 5 miljoen euro. Naar verluidt een ‘koopje’, want het pand zou 8 miljoen waard zijn. Er is zeker plaats voor een hotel en restaurant. Vraag is of er gemakkelijk nieuwe uitbaters gevonden kunnen worden, want in het kasteel heeft men inzake horeca al alles geprobeerd. Tevergeefs tot nu toe. (pvo)



Hôtellerie

Radisson Blue lanceert ‘Be Pink’ initiatief

28/08/2014

In het kader van de strijd tegen borstkanker, start Radisson Blue in een aantal hotels met de campagne ‘Be Pink’. Hiervoor worden een aantal kamers gedecoreerd in het roze om aandacht te vragen voor de vreselijke ziekte. Er worden ook een accessoire aan roze artikelen aangeboden. De actie gaat door van 1 tot en met 31 oktober in vijf Radisson Blue Hotels (Paris-Boulogne, Cannes, Nice, Brussel en Djerba). (pvo)



Hôtellerie

Oudste Limburgse hotel is gerenoveerd

28/08/2014

Hotel Mardaga in AS is in een nieuw kleedje gestoken. Het hotel werd in 1907 gebouwd door de Luikenaar Joseph Mardaga, om mijningenieurs te huisvesten die kwamen werken in de pas geopende mijnen. Het hotel kreeg al snel een topkeuken en werd de place to be voor de beau monde. In 2006 kwam het hotel in handen van Ludo Geurden. Met de renovatie wil Geurden de sfeer van weleer opnieuw oproepen. Alle 18 kamers, de vergaderzaal, het tuinterras en het restaurant en de bar werden onder handen genomen. De buitengevel van het hotel werd zwart geschilderd om te verwijzen naar het mijnverleden van de streek. (pvo)



Beurzen - congressen - evenementen

Eat! Brussels, drink! Bordeaux

28/08/2014

 ‘Eat! Brussels, drink! Bordeaux’ vindt van 11 tot 14 september plaats in het Ter Kamerenbos op het terrein voor Chalet Robinson.  Het Brusselse festival wil de gastronomische troeven van de streek in de kijker zetten. Op het gratis evenement krijgen meer dan 25 restaurants een standplaats. In totaal komen acht verschillende wereldkeukens aan bod. De hapjes worden door de koks klaargemaakt op locatie en zullen aan de man gebracht worden vanaf 4 euro. Tegelijk staan ook de Bordeaux-wijnen in de kijker. Via een "Wine pass" kunnen bezoekers een arsenaal aan wijnen uit de Bordelais ontdekken in een van de acht paviljoenen die gewijd zijn aan de verschillende soorten. Meer info op www.eatbrussels.be. (pvo)



Beurzen - congressen - evenementen

Toprestaurants nemen deel aan Dining with the Stars

28/08/2014

Na vier succesvolle edities kan er van 11 tot 25 september opnieuw volop gastronomisch getafeld worden bij de crème de la crème van de Belgische restaurants tijdens Dining with the Stars, zeg maar de 'sterreneditie' van de populaire Restaurant Week. Gastronomen weten dan dat je twee weken lang aan tafel kan schuiven voor een uitgebreide lunch of diner aan (sterk) gereduceerde prijzen. Nieuw is dat naast sterrenrestaurants nu ook topadressen die minstens 15 Gault Millau-punten tellen, deelnemen aan dit exclusieve evenement. Dat maakt een totaal van 65 restaurants, waaronder La Durée (Izegem), Magis (Tongeren), Restaurant Boury (Roeselare), De Jonkman (Brugge) en Auberge de Herborist (Sint-Andries). Voor een viergangenlunch betaal je 49 euro, een vijfgangendiner kost 60 euro. Tweesterrenzaken en eetadressen die 17 of 18 scoren in de Gault Millau-gids mogen een supplement vragen. (pvo)



Algemeen

Kaprijke zoekt ondernemers voor adviesraad Lokale Economie

28/08/2014

Kaprijke richt een adviesraad Lokale Economie op en zoekt daarvoor zaakvoerders van ondernemingen, waaronder horeca-uitbaters. Geïnteresseerden kunnen hun kandidatuur richten aan het college van burgemeester en schepenen, Veld 1, 9970 Kaprijke en dit voor 5 september (pvo)



Vacatures

Kok voor nieuw Italiaans restaurant in hartje Antwerpen
13/06/2014

Je hebt een koksdiploma, je kan zelfstandig werken en hebt kennis van de Italiaanse keuken ...


Sous-Chef in jong en dynamisch team
06/06/2014

Wij bieden je een zeer mooie ervaring als sous chef met verantwoordelijkheid over de keukenactiviteit op locatie! 


Te huur: uniek nieuwbouw restaurant te Laarne (Gent)
09/05/2014

Wij bieden u een nieuwbouw aan van 970m² in hartje Laarne.


Gezocht: Kok (m/v) voor verblijfscentrum in Cadzand (NL)
24/04/2014

Idee Kids is een landelijk erkende vzw, die verspreid over 19 locaties in Vlaanderen, jaarlijks voor zo'n 23.000 kinderen, een onvergetelijk vakantiekamp organiseert.


Gezocht: voltijdse hulpkok en een kelner-barman.
14/04/2014

Wij zoeken nog een voltijdse hulpkok (zelfstandig hapjes kunnen klaarmaken en de HACCP-regels strikt naleven) en een kelner-barman met wijnervaring voor een nieuwe wijnbar in Gent-Steendam 53.


Toon alles

Immo

Te huur in Nieuwpoort aan Zee
09/10/2013


Te Koop - Opwijk
01/08/2013


Horecaruimte in centrum Nazareth
01/08/2013

horecaruimte 500m2 + 1060m2 parking voor 40 auto's in centrum nazarerth op hoekligging en hoofdweg deinze-gavere-eke-oudenaarde-deurle-st.martens latem


Toon alles
 
 
by communitysoft.com