Horecaplatform

Horecaplatform.be is hét platform voor de Belgische horeca. Het platform biedt de users het laatste nieuws en vakinformatie uit de branche. Horecaplatform.be heeft verschillende onderdelen, waaronder een digitale nieuwsbrief, een immo- en een vacaturesite, een horecaleveranciersgids, en de digitale magazines van Evolution Media Group.



SCA_nl_actie

Laatste berichten


Algemeen

Van kleine naar grote wasjes

26/07/2015

Yuri Vandenbogaerde en Dries Henau openden vier jaar terug hun Wasbar in Gent. Ondertussen hebben ze hun concept uitgebreid naar Kortrijk en Antwerpen. Het koppel was het gesleur met hun was naar moeder beu maar vonden de traditionele wasserette maar saai. Daarom begonnen ze een wasserette waar men ook iets kon drinken en eten. Top Brands heeft nu Wasbar en het concept overgenomen. Top Brands is het bedrijf achter Pizza Hut en de broodjeszaken Paul. Het is de bedoeling op korte termijn dertig tot veertig Wasbars te instaleren in België meer dan 100 in Frankrijk en daarna gans Europa te veroveren. Het aanbod van eten en drinken zal wel aangepast volgens de wensen van de overnemer. De intiafnemers blijven via hun pr- en reclamebureau Ambassy wel een vinger in de pap( lees waspoeder) hebben bij de overname en de uitbating van de nieuwe wasserettes. (JV)



Algemeen

Sligro komt naar België

25/07/2015

De voedingsgroep Sligro komt naar België. De Nederlandse voedingsgroep steek met zijn groothandelstak de grens over. In het najaar van volgend jaar zou de eerste vestiging zijn deuren openen. Net zoals in Nederland (vooral zuid Nederland) is het de bedoeling om tot de drie  grootste toeleveranciers van de horeca te behoren. Uit een marktonderzoek wist Sligro te concluderen dat er een toekomst is voor een combinatie van zelfbediening en bezorging. Sligro hoopt  op termijn tot de top drie van grootste toeleveranciers te behoren.  Een investering van minstens 30 miljoen euro moet het project  te ondersteunen. Als Sligro dezelfde marketing voert zoals in Nederland kunnen de huidige Belgische marktleiders zich alvast schrap zetten. (JV)



Toerisme

Teveel toeristen

20/07/2015

Terwijl veel  toeristische steden proberen zoveel mogelijk bezoekers aan te trekken gaat Barcelona op de rem staan. Barcelona is na Londen en Parijs de meest bezochte stad in Europa. Maar de druk wordt te groot voor de plaatselijke bevolking. Er mogen geen nieuwe hotels meer bijkomen. Een nog groter probleem is dat vele flats en huizen illegaal worden onderverhuurd aan toeristen waardoor de prijzen op de immo markt de hoogte in schieten en er bijna onbetaalbaar zijn voor de plaatselijke bewoners. Dat toeristen 1,2 miljard euro bij hun bezoek achterlaten en voor meer dan 100.000 jobs zorgen is blijkbaar geen punt voor burgemeester Ada Colau. Ze wil terug naar een authentieke stad.Even op zoek gaan naar de authenticiteit van onze Vlaamse kustgemeenten? (JV)



cafés - brouwerijen - discotheken

Verlicht bier

20/07/2015

Samen met Italiaanse vorsers hebben onderzoekers van de VUB een technologie ontworpen om met behulp van licht de ingrediënten en brouwwijze van bier te ontdekken. Is het nu echt wel Belgisch bier dat je drinkt of is het namaak? Een lichtstraal wordt door het drankje gestuurd waarna de samenstelling van het bier kan gemeten worden. Alle onderzoekers en professoren ten spijt een bier in een goed gespoelde glas smaakt of smaakt of smaakt niet, met of zonder lichtinval. (JV)



Algemeen

Strandbars maken opgang

20/07/2015

Het grijze lint dat de Vlaamse kust is wordt eindelijk doorbroken door hippe bars op het strand. De strandbars  zijn aan een stevige opmars bezig. Aan de Vlaamse kust zijn dat er deze zomer al 61, tegenover 46 het jaar voordien. Ze moeten het imago van onze kust opkrikken en een jong publiek lokken. ‘We zijn nu eindelijk de trendy kust die we al lang hadden moeten zijn’, weet Geert Hoorens van Westtoer. Nu nog wat foodtrucks op het strand en we hebben dan toch een reden om Blankenberge te bezoeken. (JV)



Algemeen

Culinair journalist gevaarlijk beroep

20/07/2015

Culinair journalist zijn is blijkbaar een niet ongevaarlijk beroep. Beschuldigingen en woorden als belangenvermenging kunnen soms als kogels rond de oren fluiten. Dat hebben  collega Willem Asaert en Stef van de Scheuren  de laatste maanden ervaren toen ze een reserveringsysteem TableFever hadden opgericht. Het reserveringssysteem zou ook gelinkt aan een ietwat oubollig tijdschrift en volgens sommige bronnen die intekenden en daarvoor ook betaalden aan de respectabele  culinaire gids Gault&Millau. Verschillende klanten die aangesproken werden om op de reserveringssite in te schrijven voelen zich bekocht.  Waar is de tijd dat we de telefoon namen en  belden naar een restaurant om te reserveren? Waar is de tijd dat journalisten culinair of niet zich niet lieten verbranden aan commerciële gevoelens.? (JV)



Algemeen

Netwerkavond Culibel

16/07/2015

Woensdag 12 augustus om  19 u is er de  5de netwerkavond van Culibel in “De Nieuwe Lekkerbek “ te  Ruiselede. Aperitief, barbecue, wijn en water, koffie aan €35.00 pp. Voor de barbecue is er mogelijkheid tot het verkrijgen van meer uitleg over de “witte kassa” door een van de sponsors Opsomer BVBA.  Inschrijven is mogelijk tot 10 augustus op info@culibel.be. Bij het inschrijven op bankrekening (BE26 4650 1815 8129) van Culibel nog vermelden deelname BBQ..Culibel verwacht een zeer grote opkomst, dus  tijdig inschrijven  is de boodschap. Voor niet leden is dit de ultieme kans om kennis te maken met deze club van  culinaire levensgenieters  en professionelen die kennis en ervaring kunnen delen. De nieuwe wind in Culibel moet iedereen uit de horeca sector aanvoelen! (JV)



cafés - brouwerijen - discotheken

Een dagschotel

16/07/2015

De Bocholtse brouwerij Martens lanceert volgende week een nieuw bier, gelinkt aan FC De Kampioenen. De nieuwe drank krijgt de toepasselijke naam De Dagschotel. Via een app kan je de personages op het flesje zelfs tot leven wekken. Wie wil, kan vanaf maandag een biertje achteroverslaan in het gezelschap van Boma, Carmen of acht andere personages uit FC De Kampioenen. En dat kan bíjna letterlijk genomen worden. Dankzij een knap staaltje techniek kan de klant De Kampioenen die op het bierflesje staan afgebeeld virtueel tot leven wekken. ‘Daarvoor moet je eerst de app De Dagschotel downloaden’, zegt Danny Dresselaerts van Brouwerij Martens. ‘Wie daarna met de camera van zijn smartphone of tablet over het flesje beweegt, brengt het personage tot leven.’ Elke Kampioen brengt vervolgens een boodschap en maant de klant aan om naar de website van het Kampioenenbier te surfen. Daar kan de klant ook  prijzen winnen. Door twee flesjes gelijktijdig voor de camera te houden, kan men zelfs een gesprek creëren tussen pakweg Xavier en Carmen. Het bier (de dagschotel) wordt wel aangeboden in plastic flesjes. Een knap staaltje van techniek maar de vraag blijft waar de tijd is om zalig van een Belgisch biertje te genieten zonder een gsm als bierkaartje. (JV)



Publicaties

Sri Lanka Food

16/07/2015

Omdat het niet steeds steak met frieten hoeft te zijn is er zopas een kookboek verschenen ‘Sri Lanka Food’. Sarogini Kamalathan bundelde meer dan 100 gerechten die ze vanuit haar ervaring in Sri Lanka heeft neergeschreven. Een traditionele of vegetarische rijsttafel, wortel en spruitjes met kokos of lamscurry met yoghurt. Het is maar een wilde pluk uit de vele gerechten. De keuken van Sri Lanka is al even kleurrijk en kruidig als het land zelf. Anno 2015 zijn alle kruiden, specerijen en ingrediënten ook hier te verkrijgen. De recepten in het boek kunnen voor een originele toets zorgen op de menukaart. Het boek met prachtige foto’s  van Craig Kinder is een uitgave van Lannoo ISBN  978-94-014-2439-4 (JV)  



Vacatures

Nieuwe uitbaters gezocht voor Taverne de Withoef te Lommel!
03/06/2015


Uniek concept op Antwerpen Zuid
13/03/2015

Gezocht: part-time en full-time kelner-barman


Wij zoeken een jonge gedreven kok die openstaat om te leren.
23/12/2014

Va et Vient zoekt een jonge gedreven kok die openstaat om te leren.


Over te nemen: Frituur in Lokeren, Oost-Vlaanderen
15/10/2014

Vlak naast de Grote Markt.


Zele: Uitstekend gelegen Taverne-Restaurant met Feestzaal en Privé woonst
08/10/2014

Uitstekend gelegen Taverne-Restaurant met Feestzaal en Privé woonst in Zele.


Toon alles

Immo

TE KOOP – HARELBEKE - nieuwbouw horecaruimte
05/02/2015


Overname / Te huur bekend authentiek koffiehuis bistro te Pittem (West-Vlaanderen)
17/09/2014


Te Koop - Opwijk
01/08/2013


Toon alles
 
 

Contacteer ons

een uitgave van Evolution Media Group
Vlassstraat 17 - 8710 Wielsbeke

tel +32(56) 60 73 33
fax +32(56) 61 05 83
email info@horecaplatform.be

by communitysoft.com