Horecaplatform

Horecaplatform.be is hét platform voor de Belgische horeca. Het platform biedt de users het laatste nieuws en vakinformatie uit de branche. Horecaplatform.be heeft verschillende onderdelen, waaronder een digitale nieuwsbrief, een immo- en een vacaturesite, een horecaleveranciersgids, en de digitale magazines van Evolution Media Group.



Horecatel 2015_NL

Laatste berichten


Wedstrijden

Beer&Gastronomy Award voor team Sergio Herman

23/02/2015

Het team van ‘The Jane’ met keukenchef Sergio Herman en zijn medewerkers Nick Bril, Paul Morel en Syrco Bakker werd door het Biergenootschap der Lage Landen uitgeroepen tot ‘beer & gastronomy’-ambassadeur 2015. De jury loofde de inspanningen van het team om de Belgische bierwereld te ontdekken en die ook een bevoorrechte plaats te geven in de gastronomie. In zijn dankwoord stelde Sergio Herman hoe belangrijk het is om met kwalitatieve streekproducten te werken. “Vandaag kan je niet meer om bier heen. De laatste jaren is de interesse daarvoor enorm gegroeid. Het is heel mooi om daarop in te spelen en je gasten ermee te verrassen. Niet alleen in een gerecht, maar ook als begeleider of waarom niet in cocktails? Bier is vanonder het stof gehaald. Het is nu hip en cool. Vorig jaar hadden we in de Upper Room Bar een walking diner, die in het teken stond van beer & food pairing. Daar was een ontzettend veel belangstelling voor. Daar ben ik echt van geschrokken. Het zit toch echt wel in de lift, als je ziet hoeveel mensen daarmee bezig zijn.”

 



Restaurants

Tijgervlees in restaurants in Moskou

19/02/2015

Bij een inspectie in restaurants op de Sadovomarkt in Moskou zijn kilo’s tijgervlees in beslag genomen.

Serveren van vlees van de met uitsterven bedreigde Siberische tijger is nochtans verboden. (pvo)

 

 



Restaurants

Nog geen toprestaurant in Regenboogstation

19/02/2015

Een toprestaurant van Piet Huysentruyt in het  Regenboogstation van Zulte-Waregemis nog niet voor morgen. Er zijn wel gesprekken geweest met de topchef, maar er is nog een lange weg te gaan.

Als de plannen doorgaan, is dan ten vroegste eind 2016. Hoe de chef het nieuwe restaurant met zijn sterrenrestaurant Likoké in het Franse Les Vans gaat combineren, is ook nog niet duidelijk (pvo)



Restaurants

Kasteel Hof Ter Linden in Edegem wordt culinaire topbestemming

19/02/2015

Vanaf 1 mei wordt kasteel Hof Ter Linden een culinaire topbestemming in de Antwerpse zuidrand. Yannick Van Aeken, nu nog souschef in het wereldberoemde restaurant Noma, en zijn vrouw Louise Bannon gaan daar voor zorgen. In één koetshuis komt een brasserie, in het andere koetshuis een culinair restaurant. In het kasteel zelf komen een b&b, een wijnbar, een businessclub en feestzaal. Er zijn wel nog verbouwingen nodig om de plannen waar te maken. Het is de bedoeling dat alles in 2016 operationeel wordt. Toch moeten de gasten niet zolang wachten om te genieten van de kookkunsten van Yannick. Vanaf 1 mei is er een zogenaamde ‘build-up’, waarbij je op sommige dagen zowel de brasserie- als de restaurantkeuken kunt proeven. (pvo)



Restaurants

Table d’ Amis verhuist naar nieuwe stek in Kortrijk

19/02/2015

Het Kortrijkse sterrenrestaurant Table d’ Amis heropent op 25 februari in de Oude Dekenij aan het Sint-Maartenskerkhofplein. Tot dan toe zat het restaurant sinds 2009 op de Walle. De nieuwe thuishaven bevindt zich meer centraal in Kortrijk, op een pittoresk plein. In het nieuwe pand is er ook meer comfort en plaats.

De klanten mogen zich verwachten aan een fris interieur. Aan de aanpak en prijzen verandert er niets. Wel komt er tegen de zomer als nieuwigheid op de eerste verdieping een gastropub. De oude locatie op Walle zal worden verhuurd als feestzaaltje. (pvo)

 



Hôtellerie

Zware brand in hotel Walwyck in Brugge

19/02/2015

Onlangs brak er in hotel Walwyck een zware brand uit. Vooral de trappenhal en andere openbare ruimtes zijn beschadigd. De meeste kamers zijn gevrijwaard. Op het tijdstip van de brand verbleven er 8 gasten. Vijf waren er in de stad. De drie aanwezige gasten kwamen er met de schrik vanaf. Het is nog niet duidelijk wanneer het hotel terug open gaat. (pvo)



Vacatures

Wij zoeken een jonge gedreven kok die openstaat om te leren.
23/12/2014

Va et Vient zoekt een jonge gedreven kok die openstaat om te leren.


Over te nemen: Frituur in Lokeren, Oost-Vlaanderen
15/10/2014

Vlak naast de Grote Markt.


Zele: Uitstekend gelegen Taverne-Restaurant met Feestzaal en Privé woonst
08/10/2014

Uitstekend gelegen Taverne-Restaurant met Feestzaal en Privé woonst in Zele.


Hof van Cleve zoekt jonge zaalmedewerker
16/09/2014

Het 3*-restaurant Hof van Cleve,gevestigd te 9770 Kruishoutem, Riemegemstraat 1, is dringend op zoek naar (M/V):
JONGE ZAALMEDEWERKER, voltijds, van dinsdag tot en met zaterdag


Kok voor nieuw Italiaans restaurant in hartje Antwerpen
13/06/2014

Je hebt een koksdiploma, je kan zelfstandig werken en hebt kennis van de Italiaanse keuken ...


Toon alles

Immo

TE KOOP – HARELBEKE - nieuwbouw horecaruimte
05/02/2015


Overname / Te huur bekend authentiek koffiehuis bistro te Pittem (West-Vlaanderen)
17/09/2014


Te Koop - Opwijk
01/08/2013


Toon alles
 
 
by communitysoft.com