horecatel2016-nl

Horecaplatform

Horecaplatform.be is hét platform voor de Belgische horeca. Het platform biedt de users het laatste nieuws en vakinformatie uit de branche. Horecaplatform.be heeft verschillende onderdelen, waaronder een digitale nieuwsbrief, een immo- en een vacaturesite, een horecaleveranciersgids, en de digitale magazines van Evolution Media Group.



lantmannen-nl

Laatste berichten


Algemeen

Brand bij Lunch Garden

12/02/2016

Het personeel van Lunch Garden heeft donderdagmiddag  11 februari een honderdtal klanten geëvacueerd uit het restaurant langs de Antwerpsesteenweg in Oostakker brand op het dak. De brand met hevige rookontwikkeling ontstond tijdens roofingwerken op het dak. Er was een lek in het dak en werd gedicht met roofingwerken. Tijdens de werkzaamheden waren  ruim honderd klanten voor een lunch in het restaurant. De brandweer had de brand erg snel onder controle en kon op die manier de schade vrij beperkt houden. Er vielen geen gewonden. Door een grote inspanningskracht van het personeel kon het restaurant tegen de avond weer open. Al het eten in het restaurant en in de oven werd vernietigd. De zaak werd volledig opgekuist en verlucht en doordat de diepvriescellen gespaard bleven van de brand kon de zaak tegen de avond weer openen. Klanten die noodgedwongen hun maaltijd moesten laten staan kunnen bij Lunch Garden een nieuwe maaltijd krijgen. (JV)



Snelrestauratie

Pizzakoeriers in het oog

10/02/2016

De lokale politie van de zone Mechelen-Willebroek heeft roekeloze pizzakoeriers in het oog. De politie voert al maanden de strijd op tegen het onveiligheidsgevoel dat veroorzaakt wordt door roekeloze pizzakoeriers, maar die blijken dus behoorlijk hardleers. Van de vijftien gecontroleerde leveranciers kregen er zeven een proces-verbaal. Een negeerde een stopbord, een andere reed tegen de rijrichting in en een derde reed ondanks een verbodsbord een fiets- en voetgangersbrug op. Drie werden aangetipt voor zwartwerk. Pizza dan toch niet zo mooi of smakelijk  als hij eruit ziet? (JV)

 



cafés - brouwerijen - discotheken

Grolsch en Perini in Japanse handen?

10/02/2016

De Japanse bierbrouwer Asahi biedt SAB Miller €3,1 miljard voor Grolsch en Peroni. Dat weet de Japanse zakenkrant Nikkei te melden. Het Japanse Asahi werd eerder al genoemd als potentiële koper van Grolsch en Peroni. Maar verschillende  partijen azen op de biermerken die brouwer SABMiller wil verkopen om toestemming te krijgen voor de fusie met AB InBev. Grolsch en Peroni staan sinds december in de etalage. Of het bod van Asahi wordt aanvaard is nog maar de vraag. Als twee honden vechten om een been zou de derde er wel eens mee kunnen  gaan lopen. (JV) [BlondinrikardFroberg(CC-BY-2)]



Algemeen

Horecabaron valt van sokkel

10/02/2016

Het was al langer een schandvlek op de Brugse horeca, de uitbatingen van Philip Calleeuw. Tegen alle fatsoenlijke regels in wist de zichzelf verklaarde horecabaron alle regels met de voeten te treden. Vier restaurants op de Brugse markt, daarbij nog twee restaurants in Brugge en een hotel. In 2003 nam de fiscus echter de boekhouding van de horeca ondernemer onder de loep en daaruit bleek dat niet alles volgens de regels verliep. Belastingontduiking, zwartwerk, witwas operaties, enz….. . Reden genoeg voor Calleeuw om met hebben en houden naar Costa Blanca te trekken. Ondertussen is het ganse imperium als een kaartenhuisje ineen gevallen. Alles werd openbaar verkocht aan de hoogste bieder. Hoge bomen vangen veel wind maar kunnen ook vlug tegen de grond smakken. (JV)



Hotellerie

Nieuw logiesdecreet

10/02/2016

Eind januari keurde het Vlaams Parlement in de plenaire vergadering het nieuw logiesdecreet goed. De voorstellen tot aanpassing werden ingediend door verschillende parlementsleden van verschillende partijen. Even gingen er stemmen op om de sterrenclassificatie te laten vallen maar Horeca Vlaanderen en de campingfederatie waren vragende partij om deze verplicht te houden. Overleg bracht het op een “aanbevolen” sterrensysteem.



Hotellerie

Kinderen welkom

10/02/2016

Het is soms een discussiepunt of kinderen welkom zijn bij een logieverstrekker. Sommige hotels maken er een punt van dat ze vrij zijn van rumoerige, speelse en lawaai makende kinderen maar daarbij worden vaak bepaalde zaken over het hoofd gezien. Families met kinderen zijn echter het gat in de toeristische markt. Toerisme Vlaanderen en Horeca Vlaanderen lanceren daarom de inspiratiegids ‘Kinderen Welkom’, boordevol tips voor logiesuitbaters.

 

 

 

 

 



cafés - brouwerijen - discotheken

Hot Club de Gand weer open

10/02/2016

Na het overlijden van David De Rudder  van het jazz café Hot Club de Gand is de club aan de Gentse Groentemarkt weer open onder een licht gewijzigde naam. Hot Club Gent gaat met twee kompanen van David De Rudder verder als Hot Club Gent. Waso De Cauter was  en blijft de artistiek verantwoordelijke van het bekende jazz café. Peter Kinna was de voorbije vijf jaar gerant van het café. Samen willen ze de geest van David De Rudder verder laten uitstralen zonder daarbij zeer emotioneel te doen. Feit is dat één van de kleinste straatjes van Gent weer zal bruisen. (JV)



Algemeen

Bart Tommelein versus prijsverhogingen

10/02/2016

Staatssecretaris Bart Tommelein beweerde onlangs dat de invoering van de witte kassa voor de horeca een drogreden zou zijn om de prijzen te verhogen. De witte kassa is nog niet overal ingevoerd en noemt de cijfers die het NSV bekend maakte dan ook voorbarig. Ander studies hebben nochtans aangewezen dat wat de  reële gevolgen van de invoering van de kassa zullen zijn.



cafés - brouwerijen - discotheken

Edwin Botterman nieuwe Managing Director bij Alken-Maes

09/02/2016

Vanaf 1 maart staat er een nieuwe Managing Director aan het hoofd van Alken-Maes, namelijk Edwin Botterman. Hij neemt hiermee de fakkel over van Erik van de Ven die sinds april 2013 aan het roer staat van de tweede grootste brouwerij van België. De Belg Edwin Botterman maar kan terugblikken op een internationale loopbaan binnen HEINEKEN, het moederbedrijf van Alken-Maes. In zijn rol als nieuwe Managing Director België wil hij erop toezien dat Alken-Maes zijn runner-up positie binnen de Belgische biermarkt verder strategisch blijft uitbouwen. Erik van de Ven, de huidige Managing Director van Alken-Maes, zal na de aanstelling van Botterman terugkeren naar HEINEKEN Amsterdam. Alken-Maes is als het nummer twee dé innovatieve challenger op de Belgische biermarkt. Met pilsmerken als Maes en Cristal, de abdijbieren Grimbergen en Affligem en meerdere speciaalbieren zoals Mort Subite en Desperados bezit Alken-Maes een mooi uitgebalanceerde merkenportefeuille. (JV)



Vacatures

Crowne Plaza Antwerpen zoekt manager om het sales team te versterken.
11/02/2016

gezocht: Sales Manager Mice

Sollicitaties: danielle.degroote@hbrusselsairport.com


Restaurant Pure C is per direct op zoek naar talent!
11/02/2016

We zoeken Sous Chef / Chef patissier / Assistent Sommelier / Medewerker bediening

stuur een sollicitatiebrief met motivatie en CV naar work@pure-c.nl


Zin in een hapklare job die je honger stilt?
11/02/2016

Ellis gourmet burger zoekt managers/assistent-managers.

Intresse: jobs@ellisgourmetburger.com


Toon alles

Immo

Toon alles
 
 

Contacteer ons

een uitgave van Evolution Media Group
Vlassstraat 17 - 8710 Wielsbeke

tel +32(56) 60 73 33
fax +32(56) 61 05 83
email info@horecaplatform.be

by communitysoft.com