Horecaplatform

Horecaplatform.be is hét platform voor de Belgische horeca. Het platform biedt de users het laatste nieuws en vakinformatie uit de branche. Horecaplatform.be heeft verschillende onderdelen, waaronder een digitale nieuwsbrief, een immo- en een vacaturesite, een horecaleveranciersgids, en de digitale magazines van Evolution Media Group.



horeca expo nl

Laatste berichten


Beurzen - congressen - evenementen

Jong Vlaams keukengeweld in Moskou

23/10/2014

Toerisme Vlaanderen heeft van 21 tot en met 24 oktober twee jonge Vlaamse keukentijgers achter Russische kookpotten gezet. Seppe Nobels van Graanmarkt 13  en Dennis Broeckx van l’Epicerie du cirque beiden met een zaak in Antwerpen maken deel uit van de selectie van 22 Flanders Kitchen Rebels. Toerisme Vlaanderen stuurde ze deze week naar Moskou als uithangbord van de vele jonge talentvolle chefs die Vlaanderen rijk is. Met de Flanders Kitchen Rebels zet Toerisme Vlaanderen de Vlaamse gastronomie letterlijk op de wereldkaart. De Flanders Kitchen Rebels ontvangen niet alleen internationale journalisten en touroperators in hun restaurants in Vlaanderen, ze steken ook regelmatig zelf de grens over om in het buitenland een voorsmaakje te geven van onze gastronomie.Seppe Nobels toonde zijn culinaire talenten in restaurant Chugunni Most. Hij serveerde er Vlaamse topgastronomie aan de Russische pers en reisprofessionals. Dennis Broeckx deed hetzelfde in restaurant Kak Est. Maar beide Vlaamse topchefs verwennen niet alleen pers en reisprofessionals, ook de gewone Moskovieten konden  proeven van hun keukentalent.  De chefs kregen in Moskou de hulp van Maarten Bogaerts, een Vlaming die de eerste butlerschool in Rusland heeft opgericht. Bogaerts heeft de Russische restaurants voorbereid op de Vlaamse gastronomische week. Een volledig verslag van hun ervaringen vind je later hier of in één van onze vakbladen. (JV)



Publicaties

Iedere dag gehakt dag

23/10/2014

Van het fabeltje van woensdag gehaktdag en het banale en einde-van-de-maand-eten –imago van gehakt maakt Wim Ballieu letterlijk gehakt in zijn laatste boek ‘Gehakt’. In het boek staan talloze mogelijkheden van het gemalen vlees. Wim staat al geruime tijd gekend als een kok met ballen aan zijn lijf én in zijn verschillende restaurants ‘Balls & Glory’.

Het boek gaat niet alleen over gehaktballen maar vooral ook over de veelzijdigheid van de verschillende soorten gehakt. Van runds- over varkens-lams- kipgehakt en nog veel meer.

De titel ‘Gehakt’ is al even to the point dan de eenvoudige vaak vernieuwende recepten. Het boek is uitgegeven bij Borgerhof & Lamberichts en ligt vanaf nu in de winkel . Tijdens de boekenbeurs zijn er ook signeer sesssie’s.

ISBN:9789089314741. (JV)



Algemeen

Gans het jaar terrassen in Poperinge

23/10/2014

Op vraag van een aantal horeca-uitbaters heeft het schepencollege van Poperinge beslist de horecazaken de kans te bieden om hun terras het hele jaar door te laten staan. Het stadsbestuur hoopt  wel naar enige gelijkvormigheid in de materiaalkeuze en de kleuren, zodat het geheel van de terrassen esthetisch oogt op de vernieuwde markt. Tevens mogen de terrassen geen verzamelplaats worden van zwerfvuil en daar zal ook op toegezien worden. (JV)



Beurzen - congressen - evenementen

Discovery Days bij ISPC

23/10/2014

Op 5 november in de vestiging te Gent en 6 november in Luik  organiseert ISPC zijn Discovery Days. Klanten kunnen er kennis maken met de nieuwigheden en unieke producten. Heel wat leveranciers zullen hun nieuw assortiment voorstellen. Wie meteen aan de slag wil gaan kan inspiratie opdoen bij de demo’s in het restaurant waarbij  ondermeer de witvis cobia centraal staat. 

Meer info op www.ispc.be. Smakelijke dagen worden zeker om nog maar te zwijgen over de professionele contacten. (JV)



Snelrestauratie

Slechte cijfers voor Cola en McDonalds

23/10/2014

In de fastfoodsector zijn, wereldwijd, slechte cijfers op te tekenen voor zowel McDonalds en Coca Cola. Beiden zagen hun winst dalen. De frisdrankproducent heeft dan maar beslist om tegen 2019 jaarlijks 3 miljard dollar te besparen. McDonalds heeft dan weer problemen in Noord-Amerika en China. McDonalds wil klanten terugwinnen met andere, nieuwe menu’s. De opkomst van wel smakelijke burgerrestaurants zal er wellicht ook iets mee te maken hebben. (JV)



Algemeen

Renovatie voor Huis Van den Berghe

23/10/2014

Het historische pand De Gouden Arend, in Sint-Niklaas ook gekend als het Huis Van den Berghe, op de Grote Markt staat in de steigers. Het gebouw dat een drietal jaar terug aangekocht werd door brouwerij Haelterman ondergaat een volledige metamorfose. Zowel het dak als het volledig gebinte van het gebouw wordt aangepakt. Ondertussen is de brouwerij in onderhandeling met enkele huurders om de zaak een nieuw horeca leven te geven. Wellicht zonder zwarte piet. (JV)



Beurzen - congressen - evenementen

De Zuidrand smaakt

23/10/2014

Eigenaars en chef koks van een vijftiental horecazaken uit de Antwerpse zuidrand waren op 20 oktober te gast in het Edegemse hotel Ter Elst. Ze werden er geconfronteerd met producenten van streekproducten. De ontmoeting kaderde in het project ‘De Zuidrand, dat smaakt!’. Een gezamenlijk toeristisch-economisch initiatief van de gemeenten Aartselaar, Boechout, Borsbeek, Edegem, Hove, Kontich en Lint. Samen met de Provincie Antwerpen en Horeca Vlaanderen willen de gemeenten de zuidrand ontwikkelen tot een groen alternatief voor de bekende toeristische steden in de omtrek. De aanwezigen konden meteen ook aan de slag met de streekproducten. Een zeer lovenswaardig initiatief dat een voorbeeld kan zijn andere onbekende smakelijke streken. (JV)



Ondernemingen - Bedrijven

Vissen tussen de tomaten

23/10/2014

Kweekvissen uit Deinze, het klinkt vreemd maar in de glastuinbouwzone Stokstorm, tomatenteelt, werd de eerste spadesteek gegeven voor de bouw van de nieuwe viskwekerij Aqua4c. Die kwekerij zal focussen op de supervis ‘Omegabaars’. De vis zal op een duurzame manier worden gekweekt.

De vis zit vol met gezonde omega 3-vetzuren. Bedoeling is de vis vanaf eind mei 2015 te kunnen aanbieden aan speciaalzaken maar ook aan horecazaken. Aqua4c zal per jaar circa tweehonderd ton kweken. (JV)



Beurzen - congressen - evenementen

Kunst en horeca hand in hand

23/10/2014

‘ De Zee - salut d’honneur Jan Hoet’ is een kunstproject in Oostende op verschillende locaties; Jan Hoet tekende de krijtlijnen uit maar uiteindelijk is het een hommage geworden aan de kunstpaus.

Ook de horeca doet zijn duit in het zakje. Tien kunstfotografen in evenveel Oostendse hotels kleden een kamer aan, geïnspireerd door de zee.

Gasten kunnen tot en met 19 april 2015 een van deze kamers boeken voor een overnachting. Tien ambassadeur-restaurants serveren een ‘De Zee’-menu. (JV)



Wedstrijden

Xavier Bernes wint Benelux finale culinaire prijs ‘Taittinger’

23/10/2014

De Benelux finale van de 48ste editie culinaire prijs ‘Taittinger’ werd betwist tussen 3 Belgische en 2 Nederlandse chefs.

Na een spannende finale waarbij de chefs een creatie van eend als hoofdgerecht en een dessert met chocolade moesten bereiden, kon afscheidnemende voorzitter Pierre Fonteyne met trots Xavier Bernes, sous-chef van The Restaurant by Pierre Baltazar van het Brusselse The Hotel tot laureaat kronen. De 2de prijs ging naar Nicholas Tsiknakos van B-Manos Brussel.

Xavier Bernes betwist op 25 november 2014 de grote internationale finale in Parijs waar hij het zal opnemen tegen de nationale winnaars van Frankrijk, Japan, Zwitserland, Noorwegen, Zweden en Finland.



Restaurants

Nieuw Leuvens restaurant Savoye krijgt tablet als menukaart

23/10/2014

In Leuven werd wijn- en aperitiefbar Savoye geopend. De uitbaters pakken uit met een tablet dat de traditionele menukaart vervangt. Gasten kunnen daarbij op zoek gaan naar informatie over de wijn. Bovendien wordt ook foodparing mogelijk gemaakt tussen de wijn en het gekozen gerecht. (pvo)



Vacatures

Over te nemen: Frituur in Lokeren, Oost-Vlaanderen
15/10/2014

Vlak naast de Grote Markt.


Zele: Uitstekend gelegen Taverne-Restaurant met Feestzaal en Privé woonst
08/10/2014

Uitstekend gelegen Taverne-Restaurant met Feestzaal en Privé woonst in Zele.


Hof van Cleve zoekt jonge zaalmedewerker
16/09/2014

Het 3*-restaurant Hof van Cleve,gevestigd te 9770 Kruishoutem, Riemegemstraat 1, is dringend op zoek naar (M/V):
JONGE ZAALMEDEWERKER, voltijds, van dinsdag tot en met zaterdag


Kok voor nieuw Italiaans restaurant in hartje Antwerpen
13/06/2014

Je hebt een koksdiploma, je kan zelfstandig werken en hebt kennis van de Italiaanse keuken ...


Sous-Chef in jong en dynamisch team
06/06/2014

Wij bieden je een zeer mooie ervaring als sous chef met verantwoordelijkheid over de keukenactiviteit op locatie! 


Toon alles

Immo

Overname / Te huur bekend authentiek koffiehuis bistro te Pittem (West-Vlaanderen)
17/09/2014


Te Koop - Opwijk
01/08/2013


Horecaruimte in centrum Nazareth
01/08/2013

horecaruimte 500m2 + 1060m2 parking voor 40 auto's in centrum nazarerth op hoekligging en hoofdweg deinze-gavere-eke-oudenaarde-deurle-st.martens latem


Toon alles
 
 

Contacteer ons

een uitgave van Evolution Media Group
Vlassstraat 17 - 8710 Wielsbeke

tel +32(56) 60 73 33
fax +32(56) 61 05 83
email info@horecaplatform.be

by communitysoft.com