LaLorraine-nl

Horecaplatform

Horecaplatform.be is hét platform voor de Belgische horeca. Het platform biedt de users het laatste nieuws en vakinformatie uit de branche. Horecaplatform.be heeft verschillende onderdelen, waaronder een digitale nieuwsbrief, een immo- en een vacaturesite, een horecaleveranciersgids, en de digitale magazines van Evolution Media Group.



lantmannen-nl goodfood-nl-0916

Laatste berichten


cafés - brouwerijen - discotheken

Hoppluk bij Palm

30/08/2016

Bierliefhebbers, hop- en brouwmeesters en horeca uitbaters verzamelden zich op zondag 28 augustus in het hopveld bij Steenhuffel voor de jaarlijkse Hoppluk van Brouwerij PALM. Voor het vierde jaar op rij werden bierliefhebbers uitgenodigd voor de Hoppluk. Van de oogst wordt het speciaalbier PALM Hop Select gebrouwen. Na een half uur plukken werden de hopplukkers getrakteerd op een welverdiend koud biertje en een lekker gerecht van één van de vintage foodtrucks. Tweesterrenchef Viki Geunes van restaurant ’t Zilte in Antwerpen nam als ambassadeur van bier-foodpairing  ook deel aan de pluk.  Later dit jaar nodigt PALM de hopplukkers opnieuw uit om getuige te zijn van het brouwproces van PALM Hop Select. Zij kunnen met eigen ogen zien waar de door hen geplukte hop voor wordt gebruikt. (JV)



Snelrestauratie

Frituur Sergio in Antwerpen

30/08/2016

Na Den Haag is Utrecht de volgende halte van Sergio Herman om er een frituur te beginnen. Dat gebeurt eerstdaags. Nog voor het einde van dit jaar komt er ook een frituur van Sergio in Antwerpen. Een locatie voor de Antwerpse luxefrituur is nog niet bekend gemaakt. Frieten van Zeeuwse aardappelrassen en zelf gemaakte sausjes. Het zijn, naast de inrichting van de frituren, de troeven die de topchef op tafel gooit. Zijn naambekendheid is al een uithangbord op zich zonder nog maar te zwijgen over de media aandacht die hij bij iedere stap die hij zet meekrijgt. (JV)   



Web

Rootsie wil platform zijn voor startende horecaonderneme

30/08/2016

De jonge ondernemer Jeremy Snoeck heeft met zijn website Rootsie een platform voor startende horecaondernemers ontwikkeld. Hij zoekt vooral gepassioneerde mensen, die met nieuwe ideeën en concepten komen. Op de website kan je een horecazaak virtueel bezoeken door middel van foto’s en filmpjes. Het is de bedloeing dat de consument mee helpt de website op te bouwen. Toch zullen er geen ratings of beoordelingen te vinden zijn op www.rootsie.be (pvo)

 

 



Snelrestauratie

Mc Donalds mag in historische pand in Brugse Steenstraat blijven

30/08/2016

Fastfoodreus Mc Donalds mag in Brugge zijn vestiging in de Steenstraat behouden. Mc Donalds koos voor dit historisch pand uit 1527 in de Steenstraat. De stad Brugge zag dit niet zitten, ook al omdat ze geen horeca wil in de Steenstraat en verleende daarom geen vergunning. De provincie verleende wel een vergunning, waarop de stad naar de Raad van Vergunningsbetwistingen trok. Die Raad heeft nu het beroep van de stad verworpen. Al die tijd functioneerde het fastfoodrestaurant gewoon, omdat de procedure niet opschortend werkte. (pvo)



Restaurants

Chef-kok van Brasserie Leopold 1 (De Panne) redt vijf opvarenden

30/08/2016

Luc Desiere, chef-kok van Brasserie Leopold 1 in De Panne, heeft 5 opvarenden met zijn zodiac gered van een brandende boot. Hij kon net op tijd de opvarenden van de boot halen en wegvaren. Toch noemt Luc Desiere zichzelf geen held. Hij deed gewoon wat hij moest doen, luidt het. Het geredde vijftal heeft al aangekondigd om te gaan eten in Leopold 1 bij wijze van bedanking. (pvo)



Restaurants

Helft van constructies aan restaurant De Vogelzang (’s Gravenwezel) is niet vergund

30/08/2016

Restaurant De Vogelenzang in ’s Gravenwezel zit in serieuze problemen. De helft van de constructies die gebruikt worden door het restaurant blijken niet vergund te zijn. Het gaat onder meer om een parking, de buitenbar, de petanquebaan en de overdekt terrassen. De uitbater zegt dat hij op korte termijn alle onvergunde zaken willen regulariseren. (pvo)

 

 



Restaurants

Chef van The Rosegarden (Belsele) stopt met restaurant om te gaan werken bij vleeswarenbedrijf De Nil

30/08/2016

Chef-kok Yoery Van Malderen stopt met zijn restaurant The Rosegarden in Belsele. Hij aanvaardt een belangrijke opdracht bij Vleeswaren De Nil in Hamme. De zaakvoerster Marie-Anne De Nil (bekend van The Sky is the Limit) ziet in Van Malderen een mogelijke opvolger voor haar familiebedrijf. Ze leerde als klant van The Rosegarden Yoery Van Malderen kennen en heeft vertrouwen in hem. Toch vroeg ze niet dat hij zou stoppen met zijn  restaurant. Dat wilde de chef zelf om zich volledig toe te leggen op zijn nieuwe avontuur. The Rosegarden staat nu over te nemen. Vanaf januari gaat Van Malderen aan de slag in het vleeswarenbedrijf De Nil. (pvo)



Restaurants

Pepe wordt niet de chef van de Rode Duivels

30/08/2016

Roberto Martinez, de nieuwe trainer van het nationale elftal, heeft Pepe Giacomazza gepolst om chef te worden van de Rode Duivels. De Italiaanse chef is niet ingegaan op het aanbod. Pepe Giacomazza heeft het te druk. Hij is chef van het bekende Italiaanse restaurant La Botte in Genk en runt in die stad ook nog een tweede zaak, Pepe’s. Daarnaast is hij ook nog TV-kok op de culinaire zender Njam. Dat hij gevraagd is als kok van de Rode Duivels is geen toeval. Pepe Giacomazza kent iets van catering voor voetballers. Zo was hij van 1994 tot 1998 kok van Racing Genk (pvo)

 



Hotellerie

Hotel Moeder Lambic in Blankenberge zet wanbetalers op Facebook

30/08/2016

De uitbater van hotel Moeder Lambic is op zoek naar een gezin dat in zijn hotel verbleef en hem nog 700 euro moet. Dat gezin verdween met de noorderzon zonder de rekening te betalen. De hotelier zette duidelijk herkenbare camerabeelden van het gezin op Facebook. Hij steekt niet onder stoelen of banken dat het om een wraakactie gaat. De hotelier stelt dat hij het beu is om steeds het slachtoffer te worden van wanbetalers. In theorie riskeert de hotelier een  klacht van de betrokkenen wegens het schenden van de privacy. De hotelier zegt dat het hem niet kan schelen en dat hij zijn geld wil. (pvo)

 



Hotellerie

‘Infinite Lifestyle’ Ikos Resorts opent 7 hotels op 7 jaar tijd

30/08/2016

Het jonge hotelmerk Ikos Resorts (gestart in 2015 met 2 hotels in het Griekse Chalkidiki) wil snel groeien. De ambitie is om de komende 7 jaar 7 resorts te openen in het Middellandse Zeegebied. Het concept van Ikos Resorts heet ‘Infinite Lifestyle’, all inclusive grenzeloos genieten. De nadruk wordt hierbij gelegd op de vakantiebeleving. Zo is vakantie onder meer culinair genieten. De menu’s zijn samengesteld door Michelin sterrenchefs. Uniek is het Dine Out Concept, waarbij het zelfs inbegrepen is in de all-in prijs om buiten het resort te gaan dineren in een lokaal restaurant. Naast eten en drinken zijn sport- en animatieprogramma’s inbegrepen. Voor wie houdt van rust is er zeker voldoende privacy. Daarbij zijn de resorts ook een uitstekende keuze voor families, aangezien verschillende type kamers geschikt zijn voor gezinnen met kinderen (pvo)



Hotellerie

Tweede hotel voor Robert De Niro

30/08/2016

Acteur Robert De Niro gaat een luxehotel openen in Convent Garden in Londen. Het hotel krijgt de naam The Wellington Hotel en zal 83 kamers tellen, een spa en een private members club. De werkzaamheden starten begin 2017 en moeten 2 jaar duren. The Wellington is het tweede hotel van De Niro. De Amerikaanse acteur is ook eigenaar van Greenwich Hotel in New York. (pvo)

 

 



cafés - brouwerijen - discotheken

Fusie AB Inbev met SABMiller doet 5500 mensen afvloeien

30/08/2016

Biergigant AB Inbev gaat na de overname van SAB Miller een pak jobs schrappen. In de komende drie jaar wordt er afscheid genomen van 3 % van het personeel, wat neerkomt op een 5.500 banen. De geplande banenschrapping gaat in fases gebeuren. (pvo)

 

 



Algemeen

Waregem vraagt horeca-uitbaters om geluidshinder te beperken tijdens Koersefeesten

30/08/2016

Vorig jaar waren er veel klachten over geluidsoverlast tijdens de Waregem Koerse Feesten. De stad heeft daarom een geluidsplan opgesteld voor de horeca. De horeca-uitbaters werden gevraagd zich tijdens de Waregem Koerse Feesten te houden aan een aantal regels, zoals de wettelijke norm van 95 decibel en de uren waarin muziek gedraaid mag worden. Verder moesten de luidsprekers op de terras zo worden ingesteld dat de muziek alleen maar te horen was op het desbetreffende terras. De stad stuurt dit jaar geen inspecteurs op pad om na te gaan of de afspraken worden nageleefd. Indien er ook dit jaar klachten zouden komen, overweegt de stad dit in 2017 wel te doen. (pvo) [© Seniorennet]



Algemeen

Twee op drie horeca-uitbaters negeert negatieve commentaren op beoordelingssites

30/08/2016

Steeds meer klanten van hotels en restaurants laten zich leiden door beoordelingssites in het opzoeken, vergelijken en boeken van horecazaken. Voor de horeca is de online reputatie dus niet zonder belang. Uit onderzoek van het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen (NSZ) blijkt dat de helft van de horeca-uitbaters wel degelijk beseft dat slechte beoordelingen negatief kunnen uitstralen op hun zaak. De kunst bestaat erin om die negatieve commentaren positief om te buigen. Maar dat gebeurt veel te weinig. Twee op drie horeca-uitbaters volgen de commentaren over de zaak op het internet niet of maar sporadisch. Bovendien reageren ze niet op negatieve commentaren. Dit kan nefast zijn voor de zaak, want imagoschade mag volgens NSZ niet onderschat worden (pvo)



Algemeen

Ieder zijn moestuin

30/08/2016

Aan het zoveelste kookprogramma op televisie of de honderdste horeca pop-up wagen we ons niet al te graag tenzij het origineel is. Wim Lybaert selecteerde zes duo’s die rond de abdij van Drongen een moestuin mochten aanleggen. Op de weilanden kwamen ook ovens, bijenhotels, kippen en varkens. Met de gekweekte groenten werden ook gerechten klaar gemaakt die beoordeeld werden door Peter Goosens, Sergio Herman, Kobe Desramaults, Jeroen Meus en Wouter Keersmaekers. ‘Het Goeie Leven’ is vanaf 13 september op Eén te zien. Wellicht iets om inspiratie op te doen voor horeca zaken met een moestuin. (JV) [© VRT-Thomas Sweertvaegher]



Algemeen

De boer op

30/08/2016

Als het van James Mennekens afhangt komen er de komende jaren een aantal ‘glampings’ of glamour campings bij in ons land. Mennekens is ex-CEO van Center Parcs en roept boeren op een deel van hun erf ter beschikking te stellen voor zo’n overnachtingsmogelijkheid. Mennekens mikt daarmee op een luxueuze kampeerervaring op het platteland. Een verwarmde geïsoleerde tent, met een echte matras, stromend water en een toilet. Of er ook een boerenontbijt of -maaltijd zal inbegrepen zijn is niet duidelijk. Waar zijn de gloriejaren van het hoevetoerisme? (JV)

 



Algemeen

Heibel in Kortrijk

30/08/2016

Vrijdag 26 augustus was het even schrikken voor enkele horeca uitbaters en -bezoekers toen twee rivaliserende bendes in de Kortrijkse binnenstad met elkaar op de vuist gingen. Terwijl de terrassen prop vol zaten gingen de bendes elkaar te lijf met baseballknuppels. De tussenkomst van enkele horeca uitbaters mocht niet baten waarna de politie maar probeerde de rust te herstellen. Zelfs stoelen van terrassen werden als oorlogswapens gebruikt. Het was dan al eens mooi terras weer. (JV)



Algemeen

Overdekte markten

30/08/2016

Het lijkt een nieuwe trend te worden, overdekte markthallen. Net voor er in de Baudelokapel een overdekte markt in opbouw is,  komt er aan de Gentse Lousbergskaai een overdekte markt met groenten, brood en kaas en een gezellige kantine. De markt richt zich zowel op particulieren als op professionelen uit de horeca. De kaasmakerij het Hinkelspel verhuisde vijf jaar geleden naar Sleidinge en ook de aanpalende fietsenwinkel die verdween en maakte een lege ruimte. Er kan in de overdekte markt niet alleen gekocht maar ook geproefd worden. (JV) 



Algemeen

Solidariteit

29/08/2016

Het drama van de Italiaanse aardbeving rond onder meer het stadje Amatrice heeft wereldwijd bij reeds meer dan 600 Italiaanse beroerd. Bucatini (dikke spaghetti)  ’all’Amatriciana’, een Italiaans gerecht dat nauw aanleunt bij de all arrabiata zou zijn oorsprong kennen in het getroffen bergdorpje. Per gerecht dat in de deelnemende restaurants verkocht wordt er twee euro per bord aan het Italiaanse rode kruis gestort. Samenhorigheid? (JV)



Vacatures

Sint-Monica vzw Oostende zoekt een kok
02/06/2016

Gezocht:

KOK (M/V) CONTRACT ONBEPAALDE DUUR


CULTUURCAFÉ ZOEKT UITBATER
30/05/2016

Cultuurcentrum Het Bolwerk in Vilvoorde zoekt een dynamische partner voor de
zelfstandige uitbating van het cultuurcafé.


Toon alles

Immo

Horecazaak over te nemen in Zwijndrecht
22/08/2016

Art Deco hoekpand op drukke gewestweg aan tramhalte 3, inkom Zwijndrecht.

* Met woonst; 2 slaapkamers, gemeubeld, veel lichtinval, ingerichte keuken en privéterras.

* Cubaanse stijl, cocktailbar & Tapas, mini-strand, palmbomen, ...

* Thema-, podium-, praat-, muziekcafé met diverse potentiële mogelijkheden.

* Groot zomerterras verwarmd en muziek, deels overdekbaar met elektrische luifel/tent.

* Vrije keuze dranken en leveringskorting voorzien.

* Groot klantenbestand jong/oud, reeds 10 jaar een gevestigde waarde in Zwijndrecht.

* Uitgebreide muziek en licht installatie, videoscherm, airco, alarmsysteem, kassa pc, ..

* Keuken en bar met toestellen en toebehoren, koffiemachine Ducale + molen, fruitpers, ijsblokjesmachine, tapinstallatie, vele koelingen, vaatwas, dubbel frituese, toaster, mc-oven, ..

* Grote koele kelder, buitenplaats met aparte toegang terras en appartement.

* CV met nieuwe energiezuinige condensatie verwarmingsketel.

Verbrandendijk 101, 2070 Zwijndrecht

Huurprijs: 1.650 euro/maand inclusief woonst

Overname: 96.000 euro

Overgave wegens uitbouw tweede bedrijf verlichtingstechnieken.

Contact: Robby, 0477-82 60 09


Toon alles
 
 
by communitysoft.com