LaLorraine-nl

Horecaplatform

Horecaplatform.be is hét platform voor de Belgische horeca. Het platform biedt de users het laatste nieuws en vakinformatie uit de branche. Horecaplatform.be heeft verschillende onderdelen, waaronder een digitale nieuwsbrief, een immo- en een vacaturesite, een horecaleveranciersgids, en de digitale magazines van Evolution Media Group.



lantmannen-nl

Laatste berichten


Algemeen

Overbrugginsrecht voor zelfstandigen

23/07/2016

Op voorstel van de ministers Willy Borsus en Maggie De Block, heeft de ministerraad een voorontwerp van wet en een ontwerp van koninklijk besluit goedgekeurd rond de invoering van een overbruggingsrecht ten voordele van de zelfstandigen. Er bestond al een faillissementsverzekering en op 20 juli heeft de regering de uitbreiding goedgekeurd van deze verzekering naar de stopzettingen om economische redenen met een “overbruggingsrecht”. Het gaat om een werkelijke steun voor de zelfstandigen die een activiteit gedwongen moeten stopzetten om economische redenen. De zelfstandige die een beroep doet op het overbruggingsrecht zal  gedurende 12 maanden kunnen genieten van een uitkering van 1.168,73 euro, of 1.460,45 euro als hij of zij een gezin ten laste heeft. Er zijn wel  voorwaarden aan verbonden. Zo moet de betrokken zelfstandige gedurende een bepaalde tijd al vrijstelling van sociale bijdragen hebben genoten en moet hij of zij  minimaal vier kwartaalbijdragen effectief betaald hebben over de periode van 16 kwartalen die voorafgaat aan de stopzetting van zijn of haar activiteiten. De ontwerpen worden wel nog voor advies voorgelegd aan de Raad van State. (JV)



Algemeen

Nieuw casino en hotel voor Knokke

23/07/2016

De gemeente Knokke heeft via het Autonoom Gemeentebedrijf Stadsontwikkeling (AGSO) beslist om zelf het nieuwe casino te bouwen, waarbij het bestaande helaas, grotendeels wordt afgebroken.  Hoe het  nieuwe casino er zal uitzien is nog onduidelijk. Duidelijk is wel dat het  idee van een woontoren afgevoerd is. Het nieuwe casino gaat deels ondergronds. Daarmee wil het nieuwe casino niet uitsteken  boven de omliggende gebouwen. Er komt een ondergrondse speelzaal met daarboven congresfaciliteiten op ruim 5000 m². De Magrittezaal blijft gelukkig behouden en wordt geïntegreerd in de congresruimte. Daarboven moet een luxehotel komen van 300 tot 400 kamers. De hotelkamers zijn er voor de congresgangers, maar het is zeker ook de bedoeling een belevingsmodel rond de speelzalen uit te bouwen dat op zich ook verblijfstoeristen aantrekt. Het casinolandschap moet herdacht worden omdat nu een groot deel van de echte gokkers naar het internet is verhuisd. Er moet meer animatie rond komen, in Vegas-style.  De timing van het project is nog niet geheel duidelijk, maar de werken zullen ten vroegste in 2017 kunnen starten, wanneer de huidige concessie met casino-uitbater Napoleon Games vervalt. De speelzaal zou tijdens de bouwwerken enkele jaren verhuizen naar de leegstaande gebouwen van de FOD Financiën aan de Majoor Vandammestraat. Eens het nieuwe gebouw vorm krijgt, zullen de verschillende delen toegewezen worden aan uitbaters via een concessie of erfpachtconstructie. (JV)



Wedstrijden

Eerste wedstrijd Maître d'hotel van België

23/07/2016

De Gastronomische Club Prosper Montagné organiseert op 3 oktober voor de eerste maal de meesterschapswedstrijd “Eerste Maître d’hotel van België”. Finalisten zijn ondermeer Sofie Taelman, zaalverantwoordelijke van restaurant Marcus in Deerlijk, en Ief Vanhonnacker, leraar in hotelschool Ter Groene Poorte in Brugge,  Paul-Henri Cuvelier van restaurant Paul de Pierre (in Maarkedal) en Jérôme Heller (maître d’hôtel-sommelier van restaurant Le Sélys-Crowne Plaza (in Luik).  Het doel van het concours Eerste Maître d’hôtel van België is het beroep en de expertise van “zaalmeester” in de schijnwerpers te plaatsen. Net zoals de wedstrijden van “Eerste Kok van België” en “Eerste Sommelier van België” werd ook deze nieuwe meesterschapswedstrijd inmiddels officieel erkend door de minister bevoegd voor Middenstand. Dit betekent dat ook de titel “Eerste Maître d’hôtel van België” wettelijk beschermd is. De finalisten zullen  beoordeeld worden op talrijke vaardigheden. Joachim Boudens, maître d’hôtel van het driesterrenrestaurant Hertog Jan in Zedelgem, is ambassadeur van deze eerste editie. (JV)



Snelrestauratie

Wetenschappelijk hamburger gebruik

23/07/2016

Je houd het niet voor mogelijk en een mens vraagt zich af waar zijn geld naar toe gaat. Japanse wetenschappers hebben zich vier maanden gebogen over het eten van een hamburger. Een hamburger eten zonder dat de saus uw eventuele tafelgenoot of toevallige passant op straat raakt, de augurk die eruit floept of het broodje van de hamburger glijdt kan anders. Niet alleen onze duimen moeten onder het broodje maar ook de beide pinken. De zes ander vingers moeten gewoon het broodje. Ook de mondspieren moeten eerst opgewarmd worden en dat kan door de mond open en dicht te doen. Fastfood liefhebbers weten wat doen. (JV)



cafés - brouwerijen - discotheken

Club Petrol gaat dicht

23/07/2016

Club Petrol in Antwerpen sluit in het najaar na twaalf jaar de deuren. Ook de aanpalende zaal Piaf verdwijnt. Eind november is het tijdelijke contract met AG Vespa, het vastgoedbedrijf van de stad Antwerpen, afgelopen. De feestlocatie op het oude Petroleum Zuid aan de D'herbouvillekaai is in al die jaren uitgegroeid tot een vaste waarde in het Antwerpse nachtleven.  Fans van drum&bass, reggae, hiphop, techno en goa-trance kwamen er tot in de vroege uurtjes feesten. Club Petrol organiseerde ook rockoptredens. Club Petrol moet plaatsmaken voor Blue Gate Antwerp, een duurzaam innovatief en watergebonden bedrijventerrein dat zo'n 2.500 jobs moet creëren. Sinds enkele weken  op de site de eerste bomen gerooid en worden bodemtesten uitgevoerd. Over een eventuele  nieuwe locatie voor Club Petrol is nog niets geweten. (JV)



Hôtellerie

Accorhotels doet historische overname van Fairmont, Raffles en Swissôtel

15/07/2016

Nadat de algemene vergadering van aandeelhouders op 12 juli 2016 haar goedkeuring uitsprak, kondigde AccorHotels Group officieel de acquisitie aan van FRHI Hotels & Resorts (FRHI), met de drie prestigieuze luxehotelmerken Fairmont, Raffles en Swissôtel. Met de overname van deze drie belangrijke merken wordt AccorHotels ook meteen een toonaangevende speler op de wereldwijde luxehotel markt. Daarnaast verhoogt de groep zijn groeipotentieel en winstgevendheid op lange termijn en breidt AccorHotels zijn aanwezigheid aanzienlijk uit in Noord-Amerika, de grootste en meest invloedrijke consumentenmarkt ter wereld.



Ondernemingen - Bedrijven

Pidy in Franse handen

14/07/2016

Na Alpro (overgenomen door Danone) is het nu de beurt aan Pidy om in Franse handen te komen. Het Ieperse familiebedrijf Pidy van CEO Thierry Dehaeck wordt integraal overgenomen door  de Zuid-Franse groep Biscuits Bouvard uit Bourg-en-Bresse (Rhône vallei). Beide partijen hebben daarover in Parijs een akkoord bereikt en getekend. De CEO’s van zowel Pidy als van Bouvard benadrukken dat het om een vriendelijke overname gaat die de toekomst van Pidy en zijn circa 300 medewerkers ook maximale garanties biedt.



Restaurants

Yanko failliet

14/07/2016

Er zijn wel meer horecazaken die de boeken moeten toe doen, maar dit gooide toch wel een kleine bom in het Gents horeca gebeuren. Het bekende Gentse restaurant Yanko op de Henleykaai is failliet verklaard. Begin maart ging de zaak al in gerechtelijke reorganisatie. De bvba achter Yanko kreeg drie maanden uitstel van betaling om een reorganisatie uit te voeren, om de zaak weer op het juiste spoor te krijgen. Dat was dus niet voldoende om de zaak van de ondergang te redden. De zaak met een prachtig fabrieksachtige interieur is niet meer in zijn voormalige vorm. Yanko was nochtans zeer gekend in Gent en kreeg in recensies heel veel lovende woorden aan zijn zijde. (JV)



Restaurants

Sofraya brengt Midden Oosterse keuken naar Gent

14/07/2016

Gent telt heel wat klassieke Turkse en mediterraanse restaurants. Sinds kort is daar Sofraya bijgekomen aan de Ottogracht. Leyla Kurhan, dochter van een Turkse vader en Belgische moeder serveert er traditionele Midden-Oosterse & mediterraanse keuken met een moderne eigentijdse toets. Haar grootouders leerden haar de producten, gerechten en tradities van beide keukens kennen. Ze trok naar dé metropool van gemengde culturen, Istanbul, om zich bij scholen in het Culinary Institute.



Beurzen - congressen - evenementen

Toer lekker Oost-Vlaaams

13/07/2016

De Economische Raad voor Oost-Vlaanderen organiseert op zondag 28 augustus 2016 van 10 tot 18 uur de eerste Toer lekker Oost-Vlaams. Niet minder dan 30 producenten van streek- en hoeveproducten zetten de deuren open van hun bedrijf of hoeve. Elke producent geeft gratis een rondleiding en legt het verhaal en de traditie achter zijn product uit. Ook de horeca die met regionale producten wil uitpakken is zeer welkom. Regionale producten in de horeca zijn een trend en deze info dag kan een aanleiding zijn om nieuwe inspiratie op te doen op. Meer informatie op www.lekkeroostvlaams.be/toer. ( JV)



Algemeen

Tafelschuimer en fantast opgepakt

13/07/2016

Eindelijk zou er, misschien, een einde kunnen komen aan de oplichtingspraktijken van Ivan D. Met mooie praatjes wist hij restauranthouders te overtuigen van zijn grootste plannen in de horecawereld. Hij gebruikte bekende namen waaronder Jeroen Meus en Sergio en heel wat BV’s om zijn projecten te etaleren. In ieder restaurant waar hij met BV’s en zakenmensen ging eten werd nooit een cent betaald. Ivan - Yvanco - D. werd door politiemensen in burger opgepakt in het Antwerpse restaurant Chi Lounge. Hij was er met zakenmensen aan het onderhandelen voor zijn zogezegde horeca televisiezender. Bij tientallen restaurants staat de tafelschuimer, fantast nog met openstaande rekeningen. Als die ooit zullen betaald worden is nog maar de vraag. (JV)



Beurzen - congressen - evenementen

Callebaut op Tomorrowland

12/07/2016

Deze zomer installeert Callebaut zijn Belgitude dessertbar op de festivalweide van Tomorrowland. Zo neemt het bedrijf uit Wieze het voortouw om de trots van ons mooie land een welverdiende boost te geven. Want is er een betere plaats dan Tomorrowland – waar feestvierders uit meer dan 200 verschillende landen samenkomen – om een heerlijke dosis Belgische magie te injecteren?Callebaut is al sinds 2014 partner van Tomorrowland en verwent de festivalgangers met heerlijke Belgische chocoladedesserts, gecreëerd door de Callebaut®-chefs en hun collega’s. Op de vorige edities van het wereldberoemde festival genoten bezoekers van desserts geïnspireerd op de Finest Belgian Chocolate.



Algemeen

Opmerkelijk nieuw interieur voor Elckerlijc

12/07/2016

Het restaurant Elckerlijc te Maldegem van vuurmeester Peter De Clercq heeft zowel binnen als buiten een volledig nieuw interieur gekregen. Er werd gekozen voor de natuurelementen. De tafels binnen zijn een ontwerp van Peter zelf, de uitvoering kwam er door Van Hyfte interieur. Stoere tafels met hout uit de omliggende bossen. Boven de tafels hangen opmerkelijk licht creaties van Dark. Dat alles met natuurlijke materialen. Het ruime terras werd onder handen genomen door T&T Design. Gezellige hoekjes, maar ook een lounge ruimte en een super gezellige lange tafel om met vrienden,  familie of onbekenden smakelijk te tafelen. T&T Design ontwierp ook de BBQ’s waarmee Peter De Clercq minstens de ganse zomer BBQ tips geeft op de regionale televisie en die ook gebruikt worden in demo-ruimte van Elckerlijk. Meer over de samenwerking van T&T Design en Peter De Clercq in een van ons volgende magazines. (JV)

 

 

 



Restaurants

De Meesterkoks op Kanaal Z

12/07/2016

Eind september start een nieuwe samenwerking tussen de Vereniging van Meesterkoks en Kanaal Z van Roularta. De zender zal gedurende 10 weken een reeks van 10 opeenvolgende afleveringen brengen over de Meesterkoks. Elke aflevering duurt 10 minuten. In het onderdeel ‘Guest of the Week’ ontdekken de kijkers telkens een nieuwe Meesterkok. Dat gebeurt met een reportage van zijn/haar restaurant en een bezoek aan een plaatselijke producent van zijn/haar keuze. (pvo)

 



Restaurants

Gentse restaurants ontruimd door te veel gasflessen in huis

12/07/2016

Op de Gentse Graslei zijn onlangs door de brandweer 2 restaurants ontruimd omdat ze te veel gasflessen in huis hadden. Het ging om restaurants De Graslei en De Witte Leeuw. Met de Gentse Feesten in aantocht, controleert de brandweer extra. De bedoeling is om de veiligheid van de klanten te garanderen. Een aantal jaar geleden ontplofte een foodtruck door een omgevallen gasfles. De restaurateurs reageerden geëmotioneerd. Hoewel ze de actie begrijpen, vonden ze het toch sneu dat de klanten geëvacueerd moesten worden. Beide restaurants konden na een half uurtje wel gewoon verder serveren. (pvo)



Vacatures

Sint-Monica vzw Oostende zoekt een kok
02/06/2016

Gezocht:

KOK (M/V) CONTRACT ONBEPAALDE DUUR


CULTUURCAFÉ ZOEKT UITBATER
30/05/2016

Cultuurcentrum Het Bolwerk in Vilvoorde zoekt een dynamische partner voor de
zelfstandige uitbating van het cultuurcafé.


Crowne Plaza Antwerpen zoekt manager om het sales team te versterken.
11/02/2016

gezocht: Sales Manager Mice

Sollicitaties: danielle.degroote@hbrusselsairport.com


Restaurant Pure C is per direct op zoek naar talent!
11/02/2016

We zoeken Sous Chef / Chef patissier / Assistent Sommelier / Medewerker bediening

stuur een sollicitatiebrief met motivatie en CV naar work@pure-c.nl


Toon alles

Immo

Toon alles
 
 

Contacteer ons

een uitgave van Evolution Media Group
Vlassstraat 17 - 8710 Wielsbeke

tel +32(56) 60 73 33
fax +32(56) 61 05 83
email info@horecaplatform.be

by communitysoft.com