Horecaplatform

Horecaplatform.be is hét platform voor de Belgische horeca. Het platform biedt de users het laatste nieuws en vakinformatie uit de branche. Horecaplatform.be heeft verschillende onderdelen, waaronder een digitale nieuwsbrief, een immo- en een vacaturesite, een horecaleveranciersgids, en de digitale magazines van Evolution Media Group.



drukkerij oranje - nl SCA_nl_actie

Laatste berichten


Algemeen

Vismarkt Brugge

06/07/2015

Er zit nieuw leven in de Brugse Vismarkt. In de zomermaanden juli en augustus mogen de handelaars van de Vismarkt en omliggende straten krijgen groen licht om er elke vrijdag van 16u tot 20u eet- en drankstandjes op te zetten. Het historische plein heeft echter nog heel veel meer mogelijkheden. Ooit werd geopperd om van de vismarkt een overdekte voedselmarkt te maken. Een idee dat nog niet in de Reien gevallen is maar nog moet uitgewerkt worden. Het zou jammer zijn moest het historisch plein leeg blijven. Ook de omliggende horeca zaken kunnen alleen maar baat hebben met de heropleving van de Vismarkt. Met of zonder vis. (JV)



Algemeen

Rook in Ghent River

06/07/2015

Minstens vijftig gasten en medewerkers van het Ghent River Hotel aan de Gentse Waaistraat zijn op 2 juni even geëvacueerd nadat er rook ontwikkeling was in de kelder. Er werd een tent geplaatst met koffie voor de klanten en het personeel. Een onderzoek moet nog uitmaken wat de oorzaak van de onvoorziene rookontwikkeling was. (JV)




Algemeen

Carcasse

06/07/2015

Het kon niet uitblijven. Hendrick Dierendonck, de bekendste slager van het land heeft zijn eigen restaurant te Koksijde. In Carcasse serveert men niet alleen het beste vlees maar ook hart, lever en tong.

Aan het fornuis staat de Britse kok Michael Yates die zijn strepen verdiende bij ondermeer Sergio Herman.

Van slager tot restaurant uitbater het is maar een kwestie van het verschil tussen uitbeenmes en de pan. (JV)  




Breydel koerst mee

07/07/2015

Op maandag 6 juli reed de Tour de France van Antwerpen naar Hoei. Onderweg doet de Tour het landelijke Meensel-Kiezegem aan, het geboortedorp van Eddy Merkcx. Breydel verwende 1000 abonnees van Het Nieuwsblad, die duotickets wonnen voor een uniek tourfeest. De winnaars konden genieten van een maaltijd uit een speciale Breydel-reuzepan. Rob Van Oudenhove en topchefs Jeroen De Pauw en Felix Alen waren de ‘gelegenheids-Breydelchefs’. Verder zorgde hét bier van de koers, Kwaremont, dat er geen droge kelen waren. Er was heel wat animatie op het feestterrein aan Café Boerenhof in Meensel-Kiezegem maar vooral veel Breydel. (JV)

 



Algemeen

Lijstjes verschillen

05/07/2015

De ene lijst is blijkbaar de andere niet. In de lijst van ' World's 50 Best' zag Peter Goossens zijn restaurant Hof Van Cleve onlangs nog onterecht dalen, maar in de culinaire ranglijst van WBP stars staat hij aan de top. Ook Likoké, het restaurant van Piet Huysentruyt in Les Vans in de Ardèche, staat twee jaar na opening op nummer 45. Het Hof Van Cleve staat op een gedeelde tweede plaats met El Celler de Can Roca in Spanje, dat zichzelf volgens de 'World's 50 Best' het beste restaurant ter wereld mag noemen. Allebei de restaurants halen 94 punten. Hof van Cleve krijgt de superlatieven 'zo fantastisch, zo geniaal, zo slim, zo helder, zo verfrissend, zo briljant en zo warm dat niemand het zou mogen missen' van de recensenten van WPB stars, die sinds enkele jaren de wereld rondreizen op zoek naar de beste restaurants en hotels ter wereld. Hof van Cleve heeft de hoogste notering in de WPB lijst, maar ook Hertog Jan staat in de top 50: het restaurant van chef Gert De mangeleer heeft de 38ste plaats. Op plaats 45 staat  Likoké, het restaurant van Piet Huysentruyt. Recensenten verschillen blijkbaar al eens van mening.(JV) 



Beurzen - congressen - evenementen

Dubbel zo vaak gelegenheidsarbeiders

07/07/2015

De horeca mag vanaf 1 juli, onder bepaalde voorwaarden dubbel zo vaak gelegenheidsarbeiders inzetten als tot nu toe het geval was: 200 dagen per jaar in plaats van 100 dagen. Gelegenheidsarbeiders zijn werknemers die kunnen ingezet worden op piekmomenten. De verdubbeling is één van de maatregelen die de invoering van de witte kassa moet compenseren. Een goed initiatief volgens Horeca Vlaanderen maar toch is het nog wachten op bijkomende maatregelen zoals loonkosten verlaging en de verlaging van de BTW. (JV)



Beurzen - congressen - evenementen

Beste Begische Bartender

05/07/2015

Begin juni werd Jurgen Nobels verkozen tot de beste Belgische bartender. De Oostendenaar volgt daarmee Hannah uit Knokke op. Aan de Vlaamse kust zit blijkbaar veel talent achter de toog. In Histoires d’ O in Oostende weten ze al lang de kunste van bartender Jurgen Nobels te  waarderen. Jurgen mag in september naar de internationale finale in Zuid-Afrika waar hij zal moeten onemen tegen 57 andere beste barmannen ter wereld. (JV)   [©Johan Van Droogenbroeck]

 



Publicaties

Bistronomie

05/07/2015

Onder de noemer ‘No Nonsense’ heeft Bistronomie 111 bistronomische restaurants verzameld. Lag de focus voorheen op Vlaanderen dan wordt nu in het nieuwe boek over de taalgrens gekeken en zelfs over noordelijke landsgrens. Het gaat https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xfp1/v/t1.0-9/11377320_1164986940194329_1864187817950394158_n.jpg?oh=11e446a2548b54200d223f2b99ffa2cc&oe=562F67F9 hem om hippe restaurants die op een bistro wijze toch gastronomische gerechten weten te presenteren. Naast de vaste waarden zijn er ook nieuwe ontdekkingen. Vooral Nederland met 14 aanbevolen adressen is aan een opmars bezig. De horeca in Nederland zeker als het over bistro gaat is trouwens op een geheel andere leest geschoeid dan in België. (JV)



Algemeen

SDVO kopje onder?

05/07/2015

De Stichting voor Duurzame Visserijontwikkeling (SDVO) gaat (of is al) wellicht op de fles. De Oostendse vereniging kreeg destijds veel aandacht door het proefproject om Belgische mosselen te kweken maar dat idee is letterlijk en figuurlijk in het water gevallen. Volgens Europa moet SDVO de 2  tot 3 miljoen overheidssteun terug betalen. Recent moest het SDVO ook een project staken waarbij  containers vol diepgevroren Vlaamse pladijs en schol naar Hongkong liet overvliegen. Als het van de regionale en federale regering afhangt komt er een nieuwe stichting maar dan minder commercieel en onder de hoede van wetenschappers. (JV)

 



Algemeen

Volkscafés in de Kempen

05/07/2015

Toerisme Provincie Antwerpen sloeg de handen in elkaar met gemeenten zoals Herenhout, Nijlen, Berlaar, Heist-op-den Berg en Hulsthout om een fietsroute te creëren langs nog echte volkscafés.

De route loopt langs 10 cafés en is 59 km lang. Hoe de laatste kilometers afgereden worden na tien stops is nog maar de vraag. (JV) [foto Joren De Weerdt]



Algemeen

Foodweb.be

04/07/2015

Wie bij de opstart van de site foodweb.be meteen wou kijken hoe veilig zijn frituur of restaurant, bakker of ander bedrijf die rechtstreeks voedsel levert wel kon zijn had bij de opstart wel enkele problemen. De site was meteen overbelast. Tienduizenden mensen probeerden gelijktijdig de site te raadplegen. Maar volgens het FAVV is de site gewoon overbelast geweest. De media aandacht zal daar wel voor een stuk tussen zitten. (JV)

 



Algemeen

Ieper in het donker

04/07/2015

In Ieper is er door een lichtplan vaak pikdonker in bepaalde straten. Dat zorgt vaak een gevoel van onveiligheid. Volgens  Kris D’husser voorzitter van Unizo Ieper zou het beter zijn de helft van de verlichting te doven. Dan is het fenomeen weg dat in één straat alles brandt en om de hoek het pikdonker is. Hotel Ariane heeft zijn klanten alvast voorzien van zaklampen uit veiligheidsoverwegingen en om de weg naar het hotel terug te vinden. (JV)



Algemeen

Pietro Leeman op Horeca Expo

04/07/2015

Het is nog enkele maanden ver van nu maar nu al verschijnen er hier en daar berichten over Horeca Expo eind november. Inschrijvingen voor de talrijke staan open en ondermeer Pietro Leemann koken. Hij is de chef van het Milanse restaurant Joia. Het eerste veggierestaurant in Europa dat een Michelinster kreeg. Onlangs werkte hij ook nog mee aan een kinderboek over vegetarisme. Als veggie-stad probeert stad Gent de Veggie – sterrenchef nog langer in Gent te houden dan nodig voor Horeca Expo. Als er een kookworkshop op kindermaat komt is nog maar de vraag. Als veggie hoofdstad kan dit bezoek alvast tellen. (JV) 

 



Snelrestauratie

Plafond in hamburger

04/07/2015

Dat fastfood eten niet  steeds  gezond is algemeen bekend maar op de laatste schooldag werd het voor Lisandro wel heel hilarisch. In restaurant Quick op de Antwerpsesteenweg in Oostakker heeft een vijfjarig jongetje uit Zaffelare een deel van een plafond op zijn hoofd gekregen. De Quick zat afgeladen vol met kinderen en ouders toen plots een deel van het plafond naar beneden kwam. Het slachtoffer kreeg een stuk plafond van 40 op 40 centimeter en een L-vormig stuk ijzer op zijn hoofdje.  De brokstukken lagen in het eten en op de grond, de kinderen liepen in het gruis. Pas na een half uur, toen kwam er hulp opdagen. Quick betreurt ten zeerste het ongeval en doet er alles aan om te achterhalen hoe dit is kunnen gebeuren", weet een  woordvoerster. Nog iemand een burger big plafond? (JV)



Algemeen

Flexi-jobs op de helling

04/07/2015

Het is niet makkelijk om in België beslissingen te nemen. Achter iedere hoek van iedere wetgeving lonkt er wel iets of iemand mee. Zo is de Raad van State is niet mals voor de plannen van de federale regering om flexi-jobs in te voeren in de horeca. Staatssecretaris Bart Tommelein wil desondanks doorzetten. Voor wie het nog niet mocht weet, in het systeem van flexi-jobs kunnen werknemers die al minstens viervijfde werken, aan een voordelig tarief bijverdienen in de horeca. Op hun arbeid zou de werkgever enkel een bevrijdende RSZ-bijdrage van 25 procent moeten betalen. Maar volgens de Raad van State stroken die flexi-jobs niet met het gelijkheidsbeginsel. Er zijn grote vraagtekens bij het feit dat het systeem enkel geldt voor de horeca. Hetzelfde bezwaar maakt de Raad van State, begrijpelijkerwijs, voor de fiscaal gunstige overuren. Staatssecretaris Tommelein laat zich door deze kritiek echter niet uit zijn lood slaan. Bij monde van zijn woordvoerster verklaarde hij dat het horecaplan nog vóór het zomerreces in tweede lezing langs de ministerraad zal passeren. Het kabinet zal hierbij rekening houden met de opmerkingen van de Raad van State en waar nodig het plan bijsturen. (JV)



Algemeen

Piet Patron

04/07/2015

Er blijkt tot ergernis van de kijkers - laat staan van horeca vakmensen - geen einde te  komen aan televisieprogramma’s die een blik in de keuken werpen van televisiekoks. In het Zuid-Franse Les Vans zijn de opnames bijna afgerond voor het nieuwe programma Piet Patron dat op de zelden bekeken kookzender Njam zal uitgezonden worden. Of het programma ook op Vier zal uitgezonden worden is nog onduidelijk. Piet ziet het programma als een reclame voor zijn sterrenrestaurant Likoké dat in het najaar soms een commercieel dipje kent. De vijf afleveringen zullen aantonen hoe het er echt aan toe achter de schermen van Likoké. De afleveringen komen vanaf begin september op Njam. Wie niks wil bijleren over gastronomie kan kijken, wie alles al weet kan zich nu al beginnen ergeren. Er was ooit een tijd dat koks aan het fornuis stonden en niet in de lens van een camera. (JV)



Vacatures

Nieuwe uitbaters gezocht voor Taverne de Withoef te Lommel!
03/06/2015


Uniek concept op Antwerpen Zuid
13/03/2015

Gezocht: part-time en full-time kelner-barman


Wij zoeken een jonge gedreven kok die openstaat om te leren.
23/12/2014

Va et Vient zoekt een jonge gedreven kok die openstaat om te leren.


Over te nemen: Frituur in Lokeren, Oost-Vlaanderen
15/10/2014

Vlak naast de Grote Markt.


Zele: Uitstekend gelegen Taverne-Restaurant met Feestzaal en Privé woonst
08/10/2014

Uitstekend gelegen Taverne-Restaurant met Feestzaal en Privé woonst in Zele.


Toon alles

Immo

TE KOOP – HARELBEKE - nieuwbouw horecaruimte
05/02/2015


Overname / Te huur bekend authentiek koffiehuis bistro te Pittem (West-Vlaanderen)
17/09/2014


Te Koop - Opwijk
01/08/2013


Toon alles
 
 

Contacteer ons

een uitgave van Evolution Media Group
Vlassstraat 17 - 8710 Wielsbeke

tel +32(56) 60 73 33
fax +32(56) 61 05 83
email info@horecaplatform.be


Site in beweging

by communitysoft.com