Horecaplatform

Horecaplatform.be is hét platform voor de Belgische horeca. Het platform biedt de users het laatste nieuws en vakinformatie uit de branche. Horecaplatform.be heeft verschillende onderdelen, waaronder een digitale nieuwsbrief, een immo- en een vacaturesite, een horecaleveranciersgids, en de digitale magazines van Evolution Media Group.



Laatste berichten


Snelrestauratie

Festivalgangers blijven conservatief inzake keuze snacks

10/01/2017

De jongste jaren zijn er al talrijke pogingen geweest om de snacks op festivals op een hoger culinair niveau te tillen. Toch blijven de meeste festivalgangers de ‘traditionele’ snelle happen te verkiezen, zoals pizza, frieten en hamburgers. De website Festileaks.com deed een onderzoek en stelde volgende top 10 van de meest populaire festivalsnacks op.

1 Pizza (96%)
2 Friet/patat (95%)
3 Hamburger (92%)
4 Loempia’s (89%)
5 Kebab (84%)
6 Frikadel (78%)
7 Kroket (78%)
8 Gyros (73%)
9 Pasta (72%)
10 Waterijs (69%)

(pvo)



Restaurants

Trendy restaurant Zio (Keerbergen) sluit onverwacht de deuren

10/01/2017

Het trendy restaurant Zio in Keerbergen is gesloten. Volgens de uitbater die de zaak drie jaar geleden overnam, liggen de witte kassa en het vertrek van de chef aan de basis van de sluiting. De uitbater, die wel actief blijft in de horeca, zoekt een overnemer voor het restaurant dat recentelijk nog een vermelding kreeg in de Gault & Millau 20127 gids. De sluiting komt voor veel gasten totaal onverwacht. Op 30 december hield Zio nog een succesvolle Luxury Après Ski-Party. (pvo)

 

 



Restaurants

Le Chevalier in Oostende is er weer klaar voor

10/01/2017

Le Chevalier is één van de oudste restaurants van Oostende. Het bekende eethuis is weer open, nadat de ganse familie het in de kerstperiode heeft opgefrist. Le Chevalier startte in 1956 als tearoom, maar evolueerde al snel naar een restaurant. Het restaurant kreeg en nieuw logo, fris geverfde muren en een nieuw interieur. (pvo)



Beurzen - congressen - evenementen cafés - brouwerijen - discotheken

Café Brugs Beertje heeft nieuwe uitbater

10/01/2017

Daisy Claeys, 34 jaar achter de toog van het bekende biercafé Brugs Beertje, heeft een punt gezet achter haar leven als cafébazin. Sinds 1 januari is dit Dries Brouckaert uit Zedelgem. De populaire cafébazin zal wel nog een tijdje meedraaien achter de schermen van dit op één na oudste café van Brugge. (pvo)

 

 



cafés - brouwerijen - discotheken

Bier voor onder de douche

10/01/2017

De Zweedse brouwerij PangPang Brewery heeft een biertje ontworpen voor onder de douche. Met het ‘Shower Beer’ (echte naam) wordt gemikt op mensen die voor het uitgaan nog even douchen. Het bier zit in een bruin flesje van 18 cl en heeft een alcoholpercentage van 10 procent. De bedoeling is om het bier snel op te drinken. Er is naar verluidt opzettelijk gekozen voor een hoog alcoholpercentage om zo te zorgen dat het bier direct ‘effect’ heeft. (pvo)

 



cafés - brouwerijen - discotheken

AB InBev maakt pintje duurder

10/01/2017

Biergigant AB InBev gaat de prijs voor het pilsbier op nieuw verhogen. Concreet wordt een bak pils 37 eurocent duurder, terwijl een pintje van het vat zo’n 1.4 cent duurder wordt. De horecaberoepsorganisaties raden de cafébazen aan om de prijsverhoging door te rekenen aan de klant. (pvo)

 

 



Ondernemingen - Bedrijven

Chaud Devant lanceert revolutionaire schoen voor chefs in samenwerking met Michelin

10/01/2017

Sterrenchef Joris Bijdendijk ontvangt eerste designerschoen met Michelin-zool

Op maandag 9 januari 2017, op de horecavakbeurs Horecava, nam sterrenchef Joris Bijdendijk de eerste designerschoen met een Michelin-zool in ontvangst. Deze professionele werkschoenen zijn ontwikkeld door kokskledingbedrijf Chaud Devant in samenwerking met het Franse bandenbedrijf Michelin. Meer dan een jaar is er intensief gewerkt aan dit vernieuwende product. Het resultaat is een serie schoenen met een uitstekende flexibiliteit en een ingenieus antislip-design, dat snelle bewegingen in meerdere richtingen ondersteunt, zonder zijn grip te verliezen. Dit zorgt voor een veiligere werkomgeving voor de chefs en lichtere, comfortabelere schoenen.



Hôtellerie

Brusselse gewestbelasting op toeristische logies

09/01/2017

Het Brusselse parlement heeft eind december de gewestbelasting op inrichting van toeristische logies goedgekeurd. Met deze hervorming is er eindelijk een harmonisatie gekomen van de tarieven van de belastingen op logies op regionaal niveau. Hiermee komt een einde aan de inconsistentie die vroeger tussen de afzonderlijke gemeenten bestond. Voortaan  geldt de belasting ook voor alle logiesverstrekkende bedrijven, en dus niet alleen voor de hotels zoals vroeger (pvo)



Hôtellerie

Oekraïne beschuldigt Booking.com voor ‘handel in gestolen goederen’

09/01/2017

Oekraïne klaagt Booking.com aan voor ‘handel in gestolen goederen’. Concreet gaat het om de hotels die de hotelwebsite aanbiedt op de Krim, d at in 2014 geannexeerd is door Rusland. De regering van Oekraïne stelt dat Booking.com samenwerkt met een ‘bende valse machthebbers’ en ‘transacties doet in eigendommen die gestolen zijn van Oekraïne’. Oekraïne wil dan ook dat Booking.com in het land geblokkeerd wordt. Booking.com zegt dan weer dat zaken doen met eigendommen op de Krim niet verboden is. (pvo)



Hotellerie

Verdubbeling van aantal Airbnb-verhuringen op oudejaarsnacht

09/01/2017

Meer dan 2 miljoen mensen hebben de jaarwisseling doorgebracht in een accommodatie die verhuurd wordt via Airbnb. Dat is praktisch een verdubbeling met de oudejaarsnacht van het jaar ervoor, want toen telde men 1.1 miljoen gasten. In de jaarwisseling van 2009 op 2010 waren dat er nog maar 1.400. Het gaat dus razendsnel. (pvo)



Hôtellerie

Hotelbezettingen in grote steden nemen weer toe

09/01/2017

In de laatste maanden van 2016 namen de hotelbezettingen weer toe. De eerste 8 maanden waren de cijfers niet goed, doordat vele toeristen weg bleven als gevolg van de aanslagen op 22 maart vorig jaar. Zowel in Brussel, Antwerpen en Brugge stelden de hoteliers in november een kantelmoment vast. December en de oudejaarsperiode waren hoopgevend, met op oudejaarsavond een bezetting van 85% in de Brusselse hotels, terwijl er in Antwerpen en Brugge praktisch geen lege kamers meer te vinden waren. De kentering lijkt begin 2017 ingezet, maar de hotels zitten nog lang niet op kruissnelheid, luidt het. (pvo)



Vacatures

Verrax zoekt vertegenwoordiger horeca & grootkeuken Wallonië
10/01/2017

Verrax is sinds 1946 toonaangevend in hotelporselein, bestek, glaswerk en klein
keukenmateriaal voor horeca en grootkeuken. Voor versterking van ons commerciële
team zijn wij momenteel op zoek naar een vertegenwoordiger (m/v) voor Wallonië.


Toon alles

Immo

Horecazaak over te nemen in Zwijndrecht
22/08/2016

Art Deco hoekpand op drukke gewestweg aan tramhalte 3, inkom Zwijndrecht.

* Met woonst; 2 slaapkamers, gemeubeld, veel lichtinval, ingerichte keuken en privéterras.

* Cubaanse stijl, cocktailbar & Tapas, mini-strand, palmbomen, ...

* Thema-, podium-, praat-, muziekcafé met diverse potentiële mogelijkheden.

* Groot zomerterras verwarmd en muziek, deels overdekbaar met elektrische luifel/tent.

* Vrije keuze dranken en leveringskorting voorzien.

* Groot klantenbestand jong/oud, reeds 10 jaar een gevestigde waarde in Zwijndrecht.

* Uitgebreide muziek en licht installatie, videoscherm, airco, alarmsysteem, kassa pc, ..

* Keuken en bar met toestellen en toebehoren, koffiemachine Ducale + molen, fruitpers, ijsblokjesmachine, tapinstallatie, vele koelingen, vaatwas, dubbel frituese, toaster, mc-oven, ..

* Grote koele kelder, buitenplaats met aparte toegang terras en appartement.

* CV met nieuwe energiezuinige condensatie verwarmingsketel.

Verbrandendijk 101, 2070 Zwijndrecht

Huurprijs: 1.650 euro/maand inclusief woonst

Overname: 96.000 euro

Overgave wegens uitbouw tweede bedrijf verlichtingstechnieken.

Contact: Robby, 0477-82 60 09


Toon alles
 
 
by communitysoft.com