LaLorraine-nl

Horecaplatform

Horecaplatform.be is hét platform voor de Belgische horeca. Het platform biedt de users het laatste nieuws en vakinformatie uit de branche. Horecaplatform.be heeft verschillende onderdelen, waaronder een digitale nieuwsbrief, een immo- en een vacaturesite, een horecaleveranciersgids, en de digitale magazines van Evolution Media Group.



evolution-gericht adverteren drukkerij oranje-originele menukaart

Laatste berichten


Snelrestauratie

Eerste ‘Lasagnerie’ opent in Leuven

21/02/2017

Pizzeria’s zijn er in ons land genoeg, maar er was nog geen lasagnerie te bespeuren. In Leuven bijt Lasagnerie Löven de spits af. In deze lasagnebar met ruimte voor 18 gasten, kan je énkel kiezen uit diverse, huisgemaakte lasagnes: lasagne bolognaise, wildlasagne en veganistische lasagne. Lôven is een idee van de 27-jarige Lieven De Mulder, die verwijst naar identieke concepten in Parijs en in de USA. Hij baat in hetzelfde gebouw ook de vroegere B&B La Casa Ra Toca uit, nu onder de naam Boutique Hotel Löven, met 3 kamers. (pvo)   

 



cafés - brouwerijen - discotheken

Oudste café van Vilvoorde is terug open

21/02/2017

Het 13de Gebod, het oudste en kleinste café van Vilvoorde, heeft opnieuw de deuren geopend. Het 175 jarige café was sinds november gesloten na een faillissement. De officiële heropening van het café is gepland op 29 april, maar er kunnen ondertussen reeds pintjes gedronken worden in het 13de Gebod. (pvo)

 

 



cafés - brouwerijen - discotheken

Vier Kempische cafés worden La Trappe gouverneur

21/02/2017

De Nederlandse trappistenbrouwerij La Trappe heeft aan vier cafés in de Kempen een medaille uitgereikt omdat ze ‘gouverneur’ zijn voor La Trappe trappistenbieren. Het gaat om In Den Drietip in Tielen, staminee De Crawaett in Lille, Goede Vrijdag in Herselt en Oud Hoogstraeten  in Hoogstraten. (pvo)

 

 



cafés - brouwerijen - discotheken

Café De Kelk (Brugge) heropent op 9 maart

21/02/2017

Het legendarische café De Kelk in de binnenstad van Brugge heropent op 9 maart de deuren. De nieuwe eigenaars hebben het interieur wat veranderd. Zo is een gang waarlangs je de feestzaal kon bereiken verwijderd, zodat het café groter is geworden. De kelk krijgt ook biertanks, waaruit pils zal vloeien. Die tanks krijgen een prominente plaats in het interieur. De nadruk in het vernieuwde café De Kelk ligt op muziek. Er is geïnvesteerd in de akoestiek en materialen om geluidsoverlast voor de buren te beperken. (pvo)

 



Catering

Catering Van Eyck: Culinaire traditie krijgt een nieuwe naam

21/02/2017

De naam Van Eyck is in de provincies Antwerpen en Limburg een gekende naam in het culinaire landschap. Bij het continu zoeken naar smaakvolle innovatie en klanttevredenheid, bleek dat het tijd was voor een nieuwe stap in de rijke geschiedenis van het familiebedrijf. Alle activiteiten rond catering op locatie worden gebundeld onder de nieuwe naam: Catering Van Eyck.

 



Algemeen

Brand in hotelschool Koksijde

21/02/2017

Op dinsdag 14 februari brak er brand uit in Hotelschool Ter Duinen. De brand begon aldus het parket van Veurne ter hoogte van een zetel. De getroffen verdieping raakte het zwaarst beschadigd, maar ook de gelijkvloers en het tweede verdiep waren tijdelijk onbewoonbaar. Een gespecialiseerde firma heeft met meer dan dertig mensen tot en met het weekend de schade opgeruimd. Driekwart van de leerlingen konden na een half weekje verlof - om te bekomen van de feiten – op 20 februari terug op hun kamer. De andere 27 leerlingen waarvan de kamer grotendeels verwoest is omdat ze slapen op de getroffen verdieping, zullen vermoedelijk na de krokusvakantie ook opnieuw hun intrek kunnen nemen. Er wordt met man en macht gewerkt om alles terug in orde te krijgen aldus directeur Peter Verbeke. Omdat hun stadskledij, hun keukenkledij en hun veiligheidsschoenen in de brand zijn gebleven, zijn de leveranciers al speciaal de maten van de leerlingen komen opmeten om hen binnen enkele dagen nieuwe kleren te bezorgen. Ook hun boeken zijn opnieuw besteld en de notities van de lessen worden voor hen gekopieerd. Ze zullen de rest van het schooljaar heel normaal kunnen volgen. De directeur beseft dat het voor de leerlingen wat bizar is om terug te keren naar het internaat na de feiten. Rond de brandstichting  zijn nog vele vragen en het is dan ook met gemengde gevoelens dat veel leerlingen terugkeren. Voor iedereen is er opnieuw die confrontatie met het gebouw. Volgens het parket van Veurne zijn er voorlopig geen nieuwe vorderingen in het dossier. (JV)



Wedstrijden

Hotelschool Spermalie wint JRE Cooking Cup

20/02/2017

De JRE België hebben de derde editie van de JRE Cooking Cup georganiseerd. Deze wedstrijd biedt verschillende jonge leerlingen van de hotelscholen de kans om hun talent en creativiteit te tonen aan professionele chefs die voor deze gelegenheid een jury van deskundigen verzameld hebben. Het was ook een gelegenheid voor de vereniging van jonge chefs om een brug te slaan voor de jongere generatie door hen te helpen zich voor te bereiden op hun professionele toekomst. De kookwedstrijd stond open voor alle leerlingen van de hotelscholen in heel het land. Een tiental scholen hadden zich ingeschreven, en zes daarvan namen het tegen elkaar op in de finale voor een groep chefs en deskundigen uit de culinaire en gastronomische wereld.



Restaurants

Jong Keukengeweld: topchefs koken voor jongeren

20/02/2017

Jong Keukengeweld. 51 jonge, Vlaamse topchefs delen hun culinair vakmanschap én hun onstuimige liefde voor Vlaamse gastronomie en lokale producten. Hun doel? Vlaanderen op de wereldkaart zetten als gastronomische bestemming. Foodies tussen 18 en 30 jaar kunnen in de maand maart voor 45 of 55 euro genieten van een driegangenmenu, inclusief water en aangepaste wijnen/bieren in een toprestaurant. Reserveren doet men via www.jongkeukengeweld.be of www.facebook.com/jong.keukengeweld/?fref=ts Snel zijn is de boodschap, want de plekjes in de restaurants zijn gegeerd. (pvo)



Restaurants

Eethuis Pieter (Roeselare) wordt Pieter Kookt

20/02/2017

Na een sabbatjaar heropent chef Pieter Lauwers zijn restaurant in Roeselare onder een nieuwe naam en concept. Het gerenommeerde restaurant Eethuis Pieter (14 op 20 in de Gault & Millau) komt niet meer terug, maar wordt vervangen door Pieter Kookt. Het wordt een kleinschaliger en gemoedelijker restaurant, waar de chef opnieuw terug achter zijn potten staat. (pvo)



Restaurants

Restaurant De Goei Goesting (Hasselt) wordt trendy café

20/02/2017

Het wordt stilaan een trend. Het in de Michelin genoteerde Hasseltse restaurant De Goei Goesting sluit om te heropenen onder een andere vorm. Het gastronomische restaurant wordt omgetoverd tot een hedendaags café naar voorbeeld van hotelbars in grote Europese steden. (pvo)



Restaurants

Foutje van Michelin laat bescheiden Frans restaurant vol lopen

20/02/2017

Zeven dagen lang heeft restaurant Bouche à Oreille in Bourges kunnen profiteren van een foutje van Michelin. De wereldberoemde gids had per ongeluk dit bescheiden Franse restaurant een ster toebedeeld. Plots kwamen er gasten van heinde en verre, die verwonderd waren dat een restaurant met een menu voor 12.50 euro een ster had gekregen. Na een week was het feest over. Toen ontdekte Michelin dat de ster voor Bouche à Oreille in Bourges eigenlijk bedoeld was voor een gelijknamig maar veel duurder restaurant in Boutervilliers, zo’n 180 kilometer verderop. (pvo)



Hôtellerie

Hotel De Orangerie wordt een Romantik Hotel

20/02/2017

Recentelijk is het Brugse Hotel De Orangerie toegetreden tot Romantik Hotels. Dit brengt het aantal aangesloten Belgische hotels op 5. Op dit ogenblik zijn er 26 Romantik Hotels in cultuursteden in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Italië, Nederland en België. (pvo)

 

 



Hôtellerie

Noord-Amerikaanse hotels weren de sigaret

20/02/2017

Steeds meer Noord-Amerikaanse hotels weren de sigaret. Nu kondigde Choice Hotels ook aan dat 1800 Comfort Inns en Comfort Suites in de Verenigde Staten en Canada 100 % rookvrij worden dit jaar. De hotels hameren natuurlijk op het gezondheidsaspect. Maar ook economische factoren spelen een rol. Zo kost het veel meer tijd en geld om kamers schoon te maken waarin wordt gerookt. Zo moeten er meer chemische middelen gebruikt worden om de geur in de rokerskamers te neutraliseren. Verder spelen er ook nog verzekeringskwesties en is de vraag naar rokerskamers bij de gasten sterk gedaald. (pvo)

 

 



Hôtellerie

Meer vroege boekingen voor zomers verblijf aan de kust

20/02/2017

Volgens hotelwebsite Trivago zijn er weer meer vroege boekingen voor een zomers verblijf aan de kust. Traditioneel wachten de meeste mensen het mooie weer af om last minute een hotelkamer te boeken aan de kust. Maar dit jaar stelt men vast dat er meer vroege beslissers zijn die ruim op voorhand een hotelkamer boeken. De trend zou te maken kunnen hebben met de aanslagen. Veel mensen blijven liever dichter bij huis en nemen dus vakantie aan onze kust. (pvo)  



Hôtellerie

Associated Luxury Hotels neemt Worldhotels over

20/02/2017

Het Amerikaanse Associated Luxury Hotels heeft het distributiesamenwerkingsverband Worldhotels overgenomen. Associated Luxury Hotels richt zich voornamelijk op de Noord-Amerikaanse MICE markt en wil met de overname van Worldhotels ook in Europa doordringen. Het merk Worldhotels blijft gewoon bestaan en zal onafhankelijk van Associatied Luxury Hotels blijven functioneren. Bij Worldhotels zijn een 350-tal hotels aangesloten in 65 landen (pvo)

 



Algemeen

Tumult rond nieuwe horecareglement in Maasmechelen

20/02/2017

Volgens het nieuwe horecareglement in Maasmechelen moeten alle horecazaken die langer dan 2 uur ’s nachts open willen zijn een vergunning aanvragen. Bij een politiecontrole in diverse horecazaken na 2 uur ’s nachts, bleken veel zaken niet in  orde te zijn met die vergunning. Er geldt wel nog een overgangsperiode voor de horecazaken om een aanvraag in te dienen. Uitbaters die zich niet houden aan de regels inzake overlast krijgen sowieso geen vergunning meer om nog na 2 uur actief te zijn. (pvo)



Algemeen

Meningen verdeeld over Tournée Minérale

20/02/2017

Tournée Minérale, de actie waarbij deelnemers gedurende de maand februari geen alcohol drinken, zou geen invloed hebben op de Brusselse horeca. In Vlaanderen zegt men dan weer dat er sprake is van een omzetdaling. Uit een rondvraag van het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen blijk dat er in bijna de helft van de horecazaken (49 %) minder alcohol wordt geconsumeerd en er minder omzet gedraaid wordt. (pvo)

 

 

 

 

 



Vacatures

Verrax zoekt vertegenwoordiger horeca & grootkeuken Wallonië
10/01/2017

Verrax is sinds 1946 toonaangevend in hotelporselein, bestek, glaswerk en klein
keukenmateriaal voor horeca en grootkeuken. Voor versterking van ons commerciële
team zijn wij momenteel op zoek naar een vertegenwoordiger (m/v) voor Wallonië.


Toon alles

Immo

Horecazaak over te nemen in Zwijndrecht
22/08/2016

Art Deco hoekpand op drukke gewestweg aan tramhalte 3, inkom Zwijndrecht.

* Met woonst; 2 slaapkamers, gemeubeld, veel lichtinval, ingerichte keuken en privéterras.

* Cubaanse stijl, cocktailbar & Tapas, mini-strand, palmbomen, ...

* Thema-, podium-, praat-, muziekcafé met diverse potentiële mogelijkheden.

* Groot zomerterras verwarmd en muziek, deels overdekbaar met elektrische luifel/tent.

* Vrije keuze dranken en leveringskorting voorzien.

* Groot klantenbestand jong/oud, reeds 10 jaar een gevestigde waarde in Zwijndrecht.

* Uitgebreide muziek en licht installatie, videoscherm, airco, alarmsysteem, kassa pc, ..

* Keuken en bar met toestellen en toebehoren, koffiemachine Ducale + molen, fruitpers, ijsblokjesmachine, tapinstallatie, vele koelingen, vaatwas, dubbel frituese, toaster, mc-oven, ..

* Grote koele kelder, buitenplaats met aparte toegang terras en appartement.

* CV met nieuwe energiezuinige condensatie verwarmingsketel.

Verbrandendijk 101, 2070 Zwijndrecht

Huurprijs: 1.650 euro/maand inclusief woonst

Overname: 96.000 euro

Overgave wegens uitbouw tweede bedrijf verlichtingstechnieken.

Contact: Robby, 0477-82 60 09


Toon alles
 
 
by communitysoft.com