Horecaplatform

Horecaplatform.be is hét platform voor de Belgische horeca. Het platform biedt de users het laatste nieuws en vakinformatie uit de branche. Horecaplatform.be heeft verschillende onderdelen, waaronder een digitale nieuwsbrief, een immo- en een vacaturesite, een horecaleveranciersgids, en de digitale magazines van Evolution Media Group.



evolution-gericht adverteren

Laatste berichten


Publicaties

Foodprint 1617

28/03/2017

Op 27 maart werd in Flanders Expo de achtste editie van ‘Foodprint’ voorgesteld . Een jaarboek dat de gastronomie in al zijn facetten, woord en beeld naar voor wil brengen. Wie wil weten wat het voorbije jaar ons bracht en wat we op culinair vlak mogen verwachten, moet het boek ter hand nemen. Ter gelegenheid van de lancering van ‘Foodprint 1617’ werden ook wat prijzen uitgereikt. 

Culinary Photo Award 2017: dit jaar hebben de lezers gekozen voor een foto met een heel herkenbaar product: het dagelijks brood. Een haast monochroom beeld met een mooie lichtinval. Bruno Couwenberg krijgt de vijfde Foodprint Culinary Photo Award. Carlo en Gianfranco Rosanno en Filippo Scalisi mogen de titel van beste Pizzaiolo van het jaar 2017 aan hun deur van Pizzeria Inn te Perwez hangen. Bij de uitreiking van de Beste Sommelier moest het lint van de taalgrens even doorgeknipt worden want er was een ex-aequo bij de winnaars van deze achtste editie. Twee sommeliers met een totaal uiteenlopend profiel en parcours. Cédric Thomas van La Grappe d’Or in Torgny en Gianluca Di Taranto van The Jane in Antwerpen.  Drie jaar geleden nu al, is Gianluca Di Taranto van ‘t Zilte afgezakt naar de nieuwe missie van Sergio Herman en Nick Bril. Sybille Troubleyn werd oververdiend tot  Wine Lady of the Year bekroont. Haar passie voor wijn ontstond op de Hotelschool Spermalie in Brugge. Daarna perfectioneerde ze zich in Bordeaux. Gedurende een paar jaar is ze met de rugzak gaan reizen door de wijngaarden van de nieuwe wereld, waar een boek uit voortgekomen is. Ze werkte bij Sopexa, Vinopress en Syntra, waarna ze haar eigen wijnschool WineWise oprichtte, die ze nu met haar partner Piet Vannieuwenhuyse uitbaat. De weduwe van de vorig jaar overleden Jozef Govaerts mocht het eerste exemplaar van het jaarboek in ontvangst nemen. Met Sarah Lemke van de Gentse Superette op de cover.   (JV)



cafés - brouwerijen - discotheken

Struise Brouwers strijden tegen woekerprijzen voor hun bieren

21/03/2017

De ambachtelijke brouwerij Struise Brouwers uit Oostvleteren werd door bierkenners al meermaals uitgeroepen tot beste brouwerij ter wereld. Dit feit wordt door sommigen aangegrepen om bepaalde gelimiteerde bieren tegen woekerprijzen op het internet aan te bieden. Zo werden drie magnumflessen van gelimiteerde bieren tegen bijna 1.000 dollar te koop gesteld, terwijl die door de Struise Brouwers oorspronkelijk verkocht werden tegen 40 à 50 euro per fles. Het ging om een Pannepot Reserva (4 jaar gerijpt op Margaux-vaten), een Pannepot Grand Reserva (5 jaar gerijpt op Calvados-vaten) en een zeer zeldzame Black Albert magnumfles. Om woekerprijzen voortaan te vermijden, gaan de Struise Brouwers alle speciale flessen nummeren en de identiteit van de kopers bijhouden. (pvo)



Algemeen

Horeca-lab in Antwerpen

21/03/2017

Zopas gooide De Serre haar deuren officieel open in Startup Village, de bruisende hotspot van startups in de schaduw van de Botanische Tuin van Antwerpen en op wandelafstand van het stadscentrum. Het is de binnenkoer van de vroegere Antwerpse OCMW-gebouwen in de Lange Gasthuisstraat die het decor vormen in een prachtig gebouw naar een ontwerp van Pinkeye Designbureau. In De Serre moet het horecaconcept van de toekomst groeien. Onder één dak is er een horeca-lab, een restaurant én een eventlocatie met een grote passie voor automatisering en digitalisering.



Algemeen

36 Brusselse horeca-uitbaters ontvangen het Brusselicious-label

21/03/2017

De Belgisch-Brusselse keuken is rijk aan tradities en telt heel wat verrukkelijke recepten.  Het Brusselicious-label werd in het leven geroepen om de adresjes te bekronen die zich op  die  keuken  toeleggen  en  haar  alle  eer  aandoen.  Op  maandag  20  maart  2017  kende visit.brussels het label toe aan 36 Brusselse uitbaters, omwille van hun lekkere keuken.  Er werd bewust gekozen niet per definitie voor de toprestaurants te kiezen, maar voor de modale, betaalbare keuken. De voor Brussel zo kenmerkende smeltkroes ligt mee aan de basis van onze gastronomische geschiedenis. De genereuze en gezellige Belgische keuken gaat uit van contrasten die land en zee, noord en zuid, bier en wijn verenigen. Iconische producten als chocolade, bier en frieten blijven betaalbaar en vallen op het ritme van de seizoenen bij veel belangstellenden in de smaak.  In  die  context  werd  het  Brusselicious-label  in  het  leven  geroepen  om  die  adresjes  te bekronen die zich op die keuken toeleggen en haar alle eer aandoen. De adresjes in kwestie zijn bekende smaakmakers en traditionele brasserieën.



cafés - brouwerijen - discotheken

Burgemeester kan zelf cafés sluiten

21/03/2017

Burgemeester Termont kan voortaan op basis van de drugswetgeving cafés sluiten. Dat is beslist in samenspraak met het Gents parket. De Gentse politie doet schitterend werk wat betreft de drugscafés in Gent zegt Termont. Maar door verschillende procedures te moeten doorlopen is het soms onmogelijk om op korte tijd in te grijpen. Als er ernstige aanwijzingen zijn dat de openbare veiligheid in het gedrang komt en dat er drugs in het spel zijn, dan kan de burgemeester, na overleg met het parket, zelf maatregelen nemen. Er staat geen grens op de termijn dat een café kan gesloten worden, maar het moet wel in verhouding staan tot de inbreuken die gepleegd zijn. En er is een voorafgaandelijk akkoord van het parket nodig. De bestuurlijke maatregelen die de burgemeester treft, veranderen niks aan de gerechtelijke procedure. Die loopt intussen gewoon door . Hiermee wil de burgemeester zorgen dat de rust in buurten met 'probleemzaken' sneller terugkeert. Een eerste café moest er alvast aan geloven. Café Springs aan de Zuid is voor 4 maanden dicht. Ook voor zes andere zaken, 5 cafés en één gokkantoor, loopt de procedure. In Antwerpen wordt deze manier van werken, in samenspraak met het parket, al bijna 2 jaar toegepast. (JV)



Restaurants

Taste wordt nieuw toprestaurant in Leuven

21/03/2017

Met Taste is Leuven is een nieuw toprestaurant rijker. Achter de kookpotten staat Bart Tastenhoye, die vorig jaar nog restaurant Kelderman in Aalst aan een Michelinster hielp. De chef heeft nu besloten om met een eigen zaak te beginnen in Leuven. Hij wil meteen de gastronomische lat hoog leggen. Een ster is meteen aan de orde, al wordt dit op termijn misschien wel een ambitie. Bart Tastenhoye kan rekenen op een sterk team, waaronder zijn echtgenote Dorothée Hoste als gastvrouw, souschef Georges Zara en sommelier Seppe van Beuren (pvo)

 



Restaurants

Restaurant De Klosse (Zwijnaarde) sluit eind mei de deuren

21/03/2017

Restaurant De Klosse is een begrip in Zwijnaarde. Al 29 jaar verwennen chef Stefaan Van Landuyt en gastvrouw Ann Delbaere hun gasten. Maar vorige zomer werd bij Stefaan longkanker vastgesteld. Nu zijn nog andere organen aangetast en start de chef-kok met immunotherapie. Daarom hebben de chef en zijn vrouw beslist om een punt achter De Klosse te zetten en te eindigen in schoonheid. (pvo)



Restaurants

Wereldmuseum Rotterdam sluit zijn sterrenrestaurant

21/03/2017

Het Wereldmuseum Rotterdam gaat zijn gelijknamige sterrestaurant sluiten op 31 maart. Het team van het restaurant Wereldmuseum reageert verbaasd en ontgoocheld. Het sterrestaurant had immers een uitstekende reputatie. Maar volgens de directie past het restaurant niet meer in de nieuwe koers van het museum dat opnieuw de museale functie wil vooropstellen. Bovendien spelen naar verluidt ook economische factoren een rol, zodat de sluiting van het sterrestaurant onvermijdelijk leek. (pvo)

 



Hôtellerie

Brouwerij BrewDog opent ‘bierhotel’ in Columbus

21/03/2017

De Schotse brouwerij BrewDog gaat een ‘bierhotel’ openen in de Amerikaanse stad Columbus Het hotel krijgt de naam DogHoues mee. Naast het hotel komt een nieuwe brouwerij van BrewDog. Alles staat in functie van het bier. De gasten krijgen op de kamer een minibar met bieren, bieren voor onder douche en een minitap. Ook de maaltijden zijn allemaal met bier bereid. Zelfs de wellness is gebaseerd op bier. Er is zelfs mogelijkheid om te baden in bier. (pvo)



Hôtellerie

Kuurne krijgt discreet daghotel

21/03/2017

Eind dit jaar wordt in Kuurne een ‘discreet daghotel’ geopend. Het is de derde vestiging van de Carotel-keten, dat gespecialiseerd is in ‘discrete hotels’. Gasten moeten niet reserveren en laten geen gegevens achter. Inchecken gebeurt vanuit de wagen in een garage via een soort drive-in systeem. Nadat betaald is kan men via trappen rechtstreeks naar de kamer gaan. Roomservice gebeurt via doorgeefluiken, zodat het contact met personeelsleden tot een minimum beperkt wordt. Kamers kunnen geboekt worden voor 4 of 8 uur overdag of voor een overnachting met ontbijt. In Kuurne komen er 20 kamers. (pvo)



Hôtellerie

Komst van een Moxy-hotel op de voormalige Antwerpse Zillion-site

21/03/2017

Het hotel dat in de plaats van de voormalige Antwerpse dancing Zillion komt, wordt een Moxy-hotel. Marriott plant daar een hotel van de nieuwe hippe keten. Het trendy Moxy hotel zal 135 kamers tellen. Antwerpen past volgens Marriott in het rijtje van steden, waar een Moxy-vestiging tot zijn recht komt. Het Antwerpse Moxy hotel krijgt een rooftop-bar met zwembad, dat ook toegankelijk zal zijn voor niet-gasten. Verder komt er in de lobby een lange tafel met stopcontacten, zodat de gasten die willen werken niet op hun kamer blijven. Het Antwerpse Moxy-hotel zal wellicht begin 2019 de deuren openen. (pvo)



Hôtellerie

Allereerste science fiction hotel opent in 2018

21/03/2017

Liefhebbers van Star Wars en Star Trek moeten beslist de opening van het allereerste Sci-Fi hotel in de gaten houden. De bedoeling is om de eerste hotels eind 2017,begin 2018 te openen in Amerika en Europa. De science fiction hotels willen geen thematische science fiction  ambiance brengen, maar een complete futuristische ‘out-of-this-world’ benadering. De hotels beloven hun gasten dat ze tijdens hun verblijf een unieke ervaring gaan opdoen en dat ze zullen wegdromen in een totaal andere wereld. Er zijn nu al plannen om Sci-Fi hotels te openen in New York, Dubai, Seattle en Amsterdam. (pvo)



Vacatures

Verrax zoekt vertegenwoordiger horeca & grootkeuken Wallonië
10/01/2017

Verrax is sinds 1946 toonaangevend in hotelporselein, bestek, glaswerk en klein
keukenmateriaal voor horeca en grootkeuken. Voor versterking van ons commerciële
team zijn wij momenteel op zoek naar een vertegenwoordiger (m/v) voor Wallonië.


Toon alles

Immo

Horecazaak over te nemen in Zwijndrecht
22/08/2016

Art Deco hoekpand op drukke gewestweg aan tramhalte 3, inkom Zwijndrecht.

* Met woonst; 2 slaapkamers, gemeubeld, veel lichtinval, ingerichte keuken en privéterras.

* Cubaanse stijl, cocktailbar & Tapas, mini-strand, palmbomen, ...

* Thema-, podium-, praat-, muziekcafé met diverse potentiële mogelijkheden.

* Groot zomerterras verwarmd en muziek, deels overdekbaar met elektrische luifel/tent.

* Vrije keuze dranken en leveringskorting voorzien.

* Groot klantenbestand jong/oud, reeds 10 jaar een gevestigde waarde in Zwijndrecht.

* Uitgebreide muziek en licht installatie, videoscherm, airco, alarmsysteem, kassa pc, ..

* Keuken en bar met toestellen en toebehoren, koffiemachine Ducale + molen, fruitpers, ijsblokjesmachine, tapinstallatie, vele koelingen, vaatwas, dubbel frituese, toaster, mc-oven, ..

* Grote koele kelder, buitenplaats met aparte toegang terras en appartement.

* CV met nieuwe energiezuinige condensatie verwarmingsketel.

Verbrandendijk 101, 2070 Zwijndrecht

Huurprijs: 1.650 euro/maand inclusief woonst

Overname: 96.000 euro

Overgave wegens uitbouw tweede bedrijf verlichtingstechnieken.

Contact: Robby, 0477-82 60 09


Toon alles
 
 
by communitysoft.com