Bozar op 20ste plaats in OAD top 100 Europese Heritage Restaurants

Opinionated About Dining (OAD) zet het Brusselse Bozar Restaurant op 20ste plaats in Top 100+ Europese Heritage Restaurants die de beste traditionele eetgelegenheden in Europa omvat. In diezelfde lijst staat het Baskische visrestaurant Elkano op de eerste plaats. Régis en Jacques Marcon nemen de eerste plaats in van de Top 100+ Europese Klassieke Restaurants. Het Brusselse Bozar Restaurant van Karen Torosyan haalt een knappe 20ste plaats.

Torosyan is bekend om zijn zeer zorgvuldig bereide klassieke gerechten in deegkorst zoals Wellington rundvlees, Pithiviers met eend en zalm Coulibiac naast een unieke millefeuille als nagerecht. In deze top 100 vinden we verder nog één Belgische vertegenwoordiger, met name ’t Fornuis van Johan Segers op de 93ste plaats. Spanje is het best vertegenwoordigd in deze top 100 met 30 adressen, gevolgd door het Verenigd Koninkrijk (25), Italië (20) en Frankrijk (18). Naast ons land (2 adressen) hebben Denemarken, Oostenrijk, Portugal, Rusland en Turkije elk één restaurant vertegenwoordigd. Frans restaurant Régis en Jacques Marcon staat dit jaar op de eerste plaats in de TOP 100+ van Klassieke Restaurants in Europa. OAD definieert klassieke restaurants als eetgelegenheden waar chefs de culinaire traditie koesteren die de twintigste eeuw domineerde. In de Top 100+ van Klassieke Restaurants in Europa vinden we drie Belgische restaurants met Nuance in Duffel op een 43ste plaats en verder de Brusselse iconen Sea Grill en Comme Chez Soi op een 76ste en 96ste plaats. Verderop in de lijst telt ons land  nog twee vertegenwoordigers met Het Gebaar (plaats 108) en De Kristalijn (plaats 177). OAD (Opinionated About Dining) werd in 2004 opgericht door Steve Plotnicki. Oorspronkelijk was het een blog die Steve’s restaurantbezoeken documenteerde. Steve had al snel wijdverspreide frustraties genoteerd aangaande de geloofwaardigheid van restaurantgidsen. Hij begreep dat er vraag was naar een meer nauwkeurig systeem dat de ontwikkelingen in de restaurantwereld in kaart bracht. Daarom verplaatste Steve in 2007 de focus bij OAD van zijn eigen opinie naar dat van een breed onderbouwd onderzoek waarvan de resultaten de weerslag vormde van vele restaurantbezoekers. Het eerste OAD onderzoek zond hij naar een handvol vrienden die dezelfde passie met hem deelden. Een decennium later is OAD geëvolueerd naar een internationale gerespecteerde restaurantgids gebaseerd op de meningen  van bijna 5000 gepassioneerde foodies en restaurantbezoekers die betrekking hebben op meer dan 16.000 restaurants verspreid over heel de wereld. OAD kijkt erop toe dat het kiespanel dat aan het onderzoek deelneemt, grotendeels bestaat uit mensen die de wereld rondreizen en die tegelijkertijd hun culinaire kennis en ervaringen in de context van mondiale trends een nauwkeurige plaats kunnen geven.  OAD zorgt ervoor dat binnen het kiespanel, deelnemers naar gelang hun ervaring meer impact krijgen in de resultaten van het onderzoek. (JV)





by communitysoft.com