Foodprint1718, ‘Het culinaire jaarboek in woord en beeld’

Foodprint 1718 geeft in “woord” een overzicht van al wat beweegt in de gastronomie. Het restaurant dat je niet mag missen, de wijnoogsten kritisch bekeken, de nieuwigheden in foodtrends, eigenzinnige gastronomische columns, een wandeling door de gastronomische media en het meest complete gastronomische jaaroverzicht...

Het “beeld” maakt het boek prachtig en uniek. Een portfolio van nationale en internationale foodfotografen, een unieke getuigenis van de nieuwste trends in foodfotografie. Alle continenten zijn in deze editie vertegenwoordigd. Een unieke, exclusieve samenwerking, wereldwijd.

Woord en beeld maken van het boek een prachtig tijdsdocument dat iedere gastronoom moet bezitten! In Foodprint1718 blader je, lees je en blijf je kijken. En dat het hele jaar door.Op www.foodprint.be kan je met enkele teasers het hele concept van foodprint1718 bekijken.

Elk jaar worden er door FOODPRINT  in samenwerking met haar partners belangrijke culinaire awards toegekend.

1.            “WINE LADY OF THE YEAR 2018”, voor de vierde keer georganiseerd in samenwerking met de firma’s Meyhui, specialist voor de gedekte tafel en Winterhalter, marktleider voor de professionele vaatwasmachines. Deze award wil het belang onderstrepen van de vrouw in de wijnwereld. “Wine Lady of the year 2018” is Kristel Balcaen.  Wijnconsulent Kristel Balcaen volgde opleidingen bij Syntra, schopte het tot Sommelier-Conseil en behaalde niveau 3 bij WSET, de internationale standaardexamens voor wijnkenners.

2.            De “PIZZAÏOLO VAN HET JAAR 2018” in samenwerking met de firma Kaasbrik, belangrijkste leverancier van geraspte mozzarella voor de pizzeria’s in België, vierde  haar 10de editie met een BAKE OFF op het circuit van Zolder. De nationale winnaar “Pizzaïolo van het jaar 2018” & Laureaat van de provincie Namen is Nicolo Gueli (eigenaar en pizzaiolo) - Dolce Sapore - Rue de la Montagne 29 - 5650 Walcourt - Tel.: 071 61 16 33 - gnicoangel@msn.com.

3.            De “SOMMELIER OF THE YEAR 2018” in samenwerking met de firma’s Meyhui, specialist voor de gedekte tafel en Winterhalter, specialist voor de professionele vaatwasmachines is reeds aan haar 9de editie toe. De stemming voor de nationale winnaar is dit jaar gebeurd door de ex-nationale winnaars van deze verkiezing en een jury samengesteld o.l.v. Frank Desmedt. De provinciale laureaten diende ook een praktische proef af te leggen en kregen een selectie van wijnen en een selectie van wijnglazen ter beschikking om voor de jury een pleidooi van maximum 1 minuut te houden over de ideale combinatie van het geselecteerde wijnglas, de geselecteerde wijn uit het aangeboden assortiment en een gerecht naar eigen keuze. Uit de provinciale laureaten werd tot winnaar verkozen en mag de titel dragen van “Sommelier of the Year 2018” : Pieter Fraeyman  - Oost-Vlaanderen Restaurant & Aperitiefbar Vinto  - Hoogstraat 7  - 9770 Kruishoutem - +32 472 205.481 - pieter@vin-to.be

4.            De “FOODPRINT CULINARY PHOTO AWARD 2018” wordt gekozen door de lezers uit de unieke fotogalerij van  Foodprint1617. Deze unieke galerij is samengesteld uit foto’s van Belgische en buitenlandse fotografen. Uit de duizenden stemmen werd de foto met de meeste stemmen weerhouden.  De winnende foto is van KRIS JACOBS. Hij krijgt de zesde Foodprint Culinary Photo Award.

Praktisch: Te koop in Standaard Boekhandel en dagbladhandel. Prijs: € 20. ISBN 978-94-92470-065,. Franstalige versie beschikbaar (978-94-92470-072).

by communitysoft.com