Poule & Poulette opent vestiging aan Gentse Korenmarkt

Op 15 maart opende Poule & Poulette een eerste vestiging in Gent, na de drie zaken die er reeds zijn in Antwerpen. Met Poule & Poulette smaakt kip weer als vroeger. Met een authentieke smaak, een traceerbaar traject van boerderij (de kippen komen van een kwekerij in Gottem) tot bord, en een streng kwaliteitscharter met respect voor het dierenwelzijn. Dat zijn de ambities die kippenexpert Frederik Goossens al enkele jaren nastreeft met zijn Poule & Poulette restaurants en winkels. Hij waakt als een moederkloek over de hele voedselketen. Van het grootbrengen van de leghennen voor de eieren tot het transport van het slachthuis naar de keuken. Wat Poule & Poulette nog zo speciaal maakt? De bereidingswijze. Kippen garen anderhalf uur aan het spit, op 150°C. Zo worden de smaak en sappigheid optimaal bewaard. “Onze kippen krijgen rustig de tijd om te groeien op de boerderij. En dat respect en geduld hanteren we ook aan het spit. Bij ons eet je dus echt slowfood”, zegt Frederik Goossens.

Naast kip aan ’t spit staan bij Poule & Poulette nog heel wat andere traditionele kipgerechten op het menu, zoals vol-auvent, caesarsalade, wraps, geflambeerde kip, Thaise tom ka kai en gevulde seizoenskip. In het voorjaar met groene asperges en kwarteleitjes, in het najaar met truffels en champignons. Specials geïnspireerd door bekende chefs maken de kaart compleet. En dankzij de samenwerking met Greenway kan je ook kiezen voor veggie alternatieven. Naast het duo Goossens en Vangeel maakt ook Filip Van Hoeck deel uit van het team. Alle drie hebben ze een verschillende achtergrond. Wat hen bindt, is hun passie voor lekker eten en hun neus voor kwaliteit. Poule & Poulette is sinds kort mee onder de vleugels van het duo Ellis Gourmet Burger en Vermec waardoor de verdere groei verzekerd is. Op de foto Frederik Goossens (links onder) en zijn echtgenote Inne Vangeel, Thierry Canetta (midden) en Filip Van Hoeck (boven).





by communitysoft.com