Flanders Food Faculty bereidt National Culinary team voor op Bocuse d'Or

Op 20 december is in Harelbeke het  ‘Flanders Food Faculty Trainingscentrum’, de nieuwe thuisbasis van het National Culinary Team, in gebruik genomen. Gastronomisch bondscoach Jo Nelissen zal er het Young Chefs Team en het team Bocuse d’Or klaarstomen voor de finales in respectievelijk Luxemburg en Turijn. 

 

 

 

Het trainingscentrum bestaat uit twee aparte keukens, gemaakt op maat van deze wedstrijden.  Lode De Roover, chef van restaurant Fleur De Lin, won de Belgische finale van de Bocuse d’Or en zal ons land in juni 2018 vertegenwoordigen op de Europese finale in Turijn. Daarnaast is ons land is voor de eerste maal ooit geselecteerd om deel te nemen aan de prestigieuze Young Chefs Culinary World Cup, die in november 2018 georganiseerd wordt in Luxemburg. Gastronomisch bondscoach Jo Nelissen heeft als opdracht om Lode De Roover en zijn commis Piet Vande Casteele alsook het jong geweld van het Young Chefs Team de volgende maanden intensief voor te bereiden. Flanders Food Faculty is een initiatief van Vlaams minister van Toerisme Ben Weyts en Toerisme Vlaanderen om de Vlaamse eet-, drink- en tafelcultuur in binnen- en buitenland te versterken en beter te promoten. De uitvoering gebeurt door Horeca Vlaanderen. Eén van de doelstellingen is om beter te scoren op internationale culinaire wedstrijden. (JV)

 





by communitysoft.com