LaLorraine-nl

Varkentjes Cash en Carry accentueren de verruimde versafdelingen van Horeca Totaal Oostende

Op maandag 10 juli werden in aanwezigheid van Burgemeester Johan Vande Lanotte de twee varkentjes van het unieke ras Seigneur de Vidaigne, in de Oostendse vestiging van Horeca Totaal  verwelkomd. De twee nieuwe bewoners, luisteren naar de toepasselijke namen Cash en Carry.
Al enkele jaren kweekt Horeca Totaal, totaalleverancier met dagverse kwaliteitsproducten voor horeca en grootkeuken ,een eigen varkensras in zijn boerderij op de flanken van de Vidaigne-heuvel te Westouter (Heuvelland): de Seigneur de Vidaigne.

Deze “Seigneur de Vidaigne”-varkens zijn het verbazingwekkende gevolg van een kruising tussen verschillende oude en vergeten varkensrassen. Dit in eer herstelde edel varkensras werd verder verfijnd op de helling van de Vidaigne in Westouter in het West-Vlaamse Heuvelland. Ondertussen gedijen ze ook goed in de polders. In open lucht genieten deze varkens van heel veel vrijheid. Uiteraard komt antibiotica bij hen niet aan te pas. Varkens van het ras Seigneur de Vidaigne leven onbekommerd in een zuivere omgeving en ze krijgen enkel pure voeding. Deze gezonde varkens zijn een duurzaam product. Geprezen voor zijn fijne textuur en intense smaak, biedt dit stevig gemarmerd vlees veel culinaire mogelijkheden. Typisch zijn ook de vetrepen in dit vlees. Vet is oké want vet geeft smaak.

Sinds kort grazen de varkens van het unieke ras Seigneur de Vidaigne niet alleen in Westouter. Ook grazen ze bij andere lokale boeren met extra ruimte in West-Vlaanderen. En nu grazen twee van deze varkentjes ook op het ruime domein van de Horeca Totaal-vestiging in Oostende. Voortaan wonen beide varkentjes dus in Oostende, als een gezonde blikvanger van de versafdelingen van Horeca Totaal.
Horeca Totaal heeft een assortiment van 35.000 artikelen, zowel nationale als internationale maar steeds kwalitatieve producten. Kenmerkend is vooral de keuze voor artisanale, authentieke en innovatieve producten, vaak van kleine boeren en producenten in binnen- en buitenland. Hierin onderscheidt Horeca Totaal zich van de rest.
Horeca Totaal heeft vestigingen in Brugge en Oostende. Horeca Totaal Oostende kwam elf jaar geleden tot stand door een samenwerking tussen de Oostendse familie Dubron en de Brugse familie D’Hoore. De winkeloppervlakte groeide intussen van 5.000 m² over 6.500 m² naar 8.000m². Horeca Totaal richt zich vooral op bedrijven uit de horecasector maar ook particuliere klanten zijn er welkom. De vestiging van Horeca Totaal in Oostende wordt momenteel niet enkel verbouwd, maar ook flink uitgebreid. De nieuwe winkel wordt ruim een vierde groter (van 6.500 m² naar 8000 m²) en het gamma is aanzienlijk verruimd.. Tijdens deze werken is de winkel nooit gesloten. De klant lijdt helemaal niet onder deze werken.
Horeca Totaal kent een uitstekende traditie van verse producten. Vanaf heden zijn alle versafdelingen van Horeca Totaal in Oostende uitgebreid: de afdelingen vlees, vis, kaas, groenten en fruit. De wijnafdeling is uitgebreid met verscheidene nieuwe wijnen. Ook de nonfood-afdeling is aantrekkelijker. Klanten ervaren er nu het belevingsconcept. Verschillende serviezen en stijlen hebben een plaats binnen een duidelijk overzicht dat zich als een totaalconcept presenteert.
Driesterren-chef Gert De Mangeleer zal op het culinair evenement Kookeet (Brugge, september 2017) een culinaire bereiding met buikspek van Seigneur de Vidaigne aanbieden.

Openingsuren van Horeca Totaal (Zandvoordeschorredijkstraat) te Oostende: maandag tot en met vrijdag van 8 uur tot en met 17.30 uur, zaterdag van 8 uur tot 12 uur, zondag van 9 uur tot 11 uur.

by communitysoft.com