Hygiëne en voedselkwaliteit verbetert in horeca

Volgens het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) gaat het de goede kant op met de hygiëne en voedselkwaliteit in de horeca. Vorig jaar voerde de FAVV 122.000 controles uit in keukens, grootkeukens en winkels. Bij de restaurants kregen 58.7 % een goed rapport, terwijl dat in 2014 nog maar 54.9 % was. Ook frituren (van 58.6  naar 66.3 %) en cateraars (van 67.3 % naar 72.9 %) boekten vooruitgang. In cafés bleef het kwaliteitsniveau stabiel. Tearooms gingen dan weer sterk achteruit (van 67.1 % naar 60.7 %). De pitazaken scoren het slechtst. Bij een eerste bezoek kregen slechts 44 % een gunstige beoordeling. De grootkeukens doen het dan weer veel beter. De schoolkeukens maakten een sprong van 66 % naar 74.5 %. Ook in rusthuizen werd vooruitgang geboekt. De gevangeniskeukens blijven achterop hinken. Hier krijgen slechts de helft van de keukens een positief rapport. (pvo)





by communitysoft.com