Horecaplatform

Horecaplatform.be is hét platform voor de Belgische horeca. Het platform biedt de users het laatste nieuws en vakinformatie uit de branche. Horecaplatform.be heeft verschillende onderdelen, waaronder een digitale nieuwsbrief, een immo- en een vacaturesite, een horecaleveranciersgids, en de digitale magazines van Evolution Media Group.



Laatste berichten


Beurzen - congressen - evenementen

Keukentalent op Tomorrowland

23/06/2017

Toerisme Vlaanderen en Tomorrowland slaan opnieuw de handen in elkaar om Vlaanderen als culinaire bestemming op de wereldkaart te zetten. Jong Keukengeweld-chefs van Toerisme Vlaanderen gaan tijdens Tomorrowland 2017 aan de slag in het gloednieuwe 'Tastes of the World'-restaurant. Tomorrowland, dat is 2 weekends lang feesten op dancemuziek van de bekendste dj’s ter wereld. Maar Tomorrowland is veel meer dan dat. De 200 verschillende nationaliteiten die afzakken naar Boom krijgen ook tal van culinaire belevingen aangeboden. Het festival trekt al jaren de culinaire kaart door in zijn restaurants in zee te gaan met toppers zoals Sergio Herman, Wout Bru en Dominique Persoone. Maar dit jaar zijn ook de Jong Keukengeweld-chefs van Toerisme Vlaanderen van de partij . Tomorrowland introduceert een gloednieuw restaurant in een prachtige Orangerie-tent, centraal gelegen op het festivalterrein: het 'Tastes of the World'-restaurant. Een selectie van Jong Keukengeweld-chefs zal hier aan de zijde van 6 internationale foodies het vuur in de pan laten slaan. Jong Keukengeweld-chefs Tom Van Lysebettens (Cochon De Luxe), Broes Tavernier (’t vijfde seizoen), Nils Proost (Petit Cuistot), Laurence Haegeman (De vijf seizoenen), Floris Pancoucke (Floris) en Frederik Deceuninck (Sel Gris) zullen samen alle festivalbezoekers uit alle uithoeken van de wereld laten genieten van culinair Vlaanderen. (JV)



Ondernemingen - Bedrijven

Biertrein

15/06/2017

Drie keer per week zal een biertrein tussen de brouwerij van AB InBev in het Luikse Jupille en het distributiecentrum van warenhuis Delhaize in Ninove sporen. Zo moet die op termijn vijfduizend vrachtwagens per jaar van de weg houden. Voordien leverde AB InBev Jupiler van de brouwerij in Jupille bij Luik met vrachtwagens naar het depot van Delhaize in Ninove. De biertrein neemt dit transport nu over. Het positieve effect zal vooral voelbaar zijn op de ring rond Brussel waarlangs het meeste transport plaatsvindt. Minder vrachtwagens op onze wegen betekent ook minder CO2-uitstoot en minder fileleed. Of de machinist onderweg een pilsje krijgt is niet geweten. (JV) [foto © ABInBev]



Hôtellerie

Meer hotelkamers aan de kust

15/06/2017

Voor het eerst in bijna 10 jaar zijn er weer meer dan 6000 hotelkamers aan de kust. De sector kent blijkbaar een heropleving na een moeilijke periode. Sinds 2002 was het aantal hotelkamers verminderd met een dieptepunt in 2012: minder dan 5500 kamers. Oorzaak was dat veel kleinere, soms verouderde familiehotels verdwenen en plaats maakten voor  appartementen. Vooral Accor is terug sterk op de markt aan de kust met nieuwe hotels in Nieuwpoort en Blankenberge.
Maar ook de familiehotels die standhielden, zijn niet stil blijven zitten. Ze investeerden in vernieuwing en uitbreiding. Het nieuwste Mercure hotel in Blankenberge. Het hotel is geïntegreerd in het nieuwe NMBS station van Blankenberge. (JV)



Beurzen - congressen - evenementen

Belgisch pavilioen in Rotterdam

15/06/2017

Gastvrij Rotterdam is één van de vakbeurzen in Nederland. Voor haar vijfde edtie neemt de beurs vier volledig gerenoveerde beurshallen van Rotterdam Ahoy in gebruik om horecaondernemers en -managers een nog completer aanbod producten en diensten voor te kunnen schotelen. Eén van de nieuwe highlights is het gecombineerde paviljoen Wine & Fine Food met dit jaar The Wine & Food Association als partner. In het Wine & Fine Food paviljoen vindt men, naast veel erkende wijnleveranciers, een keur aan gastronomische producten & delicatessen en een inspirerend programma met diverse masterclasses, food pairing sessies en proeverijen met topchefs, topsommeliers en diverse meestertitel houders. De beurs kent ook voor het eerst ook een Belgisch paviljoen, waar Belgische aanbieders hun producten presenteren, demonstreren en laten proeven. De interesse van Belgische leveranciers en bezoekers is groeiende en middels het paviljoen kunnen bezoekers en exposanten nog gerichter zaken doen met ons eigen land en Nederland. De beurs loopt van 18 tot 20 september. (JV)



Vacatures

Hotel - restaurant - tea-room Bloom (Diksmuide) zoekt chef-kok
24/05/2017

De jobinhoud omvat o.a.: menu’s opstellen en gerechten uitdenken, de bereiding van de gerechten superviseren, het dresseren en de opmaak van borden of schalen uitvoeren of controleren, de voorraad opvolgen, ....

Een vijftal jaar ervaring is een must.

Indien interesse vind je de volledige vacature via  https://www.facebook.com/BloomDiksmuide/posts/1875066159398867


Sales Representative Horeca
25/04/2017

Sligro Food Group, sinds 2016 ook in België actief door de overname van JAVA Foodservice, wil  haar beproefde groothandelsformule verder ontplooien in België, te beginnen in Vlaanderen.
In het kader van de opstart en de uitbouw van Sligro België zijn we op zoek naar een gedreven (m/v) Sales Representative Horeca, een gedreven commercieel talent voor de uitbouw van diverse regio’s.


Verrax zoekt vertegenwoordiger horeca & grootkeuken Wallonië
10/01/2017

Verrax is sinds 1946 toonaangevend in hotelporselein, bestek, glaswerk en klein
keukenmateriaal voor horeca en grootkeuken. Voor versterking van ons commerciële
team zijn wij momenteel op zoek naar een vertegenwoordiger (m/v) voor Wallonië.


Toon alles

Immo

Horecazaak over te nemen in Zwijndrecht
22/08/2016

Art Deco hoekpand op drukke gewestweg aan tramhalte 3, inkom Zwijndrecht.

* Met woonst; 2 slaapkamers, gemeubeld, veel lichtinval, ingerichte keuken en privéterras.

* Cubaanse stijl, cocktailbar & Tapas, mini-strand, palmbomen, ...

* Thema-, podium-, praat-, muziekcafé met diverse potentiële mogelijkheden.

* Groot zomerterras verwarmd en muziek, deels overdekbaar met elektrische luifel/tent.

* Vrije keuze dranken en leveringskorting voorzien.

* Groot klantenbestand jong/oud, reeds 10 jaar een gevestigde waarde in Zwijndrecht.

* Uitgebreide muziek en licht installatie, videoscherm, airco, alarmsysteem, kassa pc, ..

* Keuken en bar met toestellen en toebehoren, koffiemachine Ducale + molen, fruitpers, ijsblokjesmachine, tapinstallatie, vele koelingen, vaatwas, dubbel frituese, toaster, mc-oven, ..

* Grote koele kelder, buitenplaats met aparte toegang terras en appartement.

* CV met nieuwe energiezuinige condensatie verwarmingsketel.

Verbrandendijk 101, 2070 Zwijndrecht

Huurprijs: 1.650 euro/maand inclusief woonst

Overname: 96.000 euro

Overgave wegens uitbouw tweede bedrijf verlichtingstechnieken.

Contact: Robby, 0477-82 60 09


Toon alles
 
 

Contacteer ons

een uitgave van Evolution Media Group
Vlassstraat 17 - 8710 Wielsbeke

tel +32(56) 60 73 33
fax +32(56) 61 05 83
email info@horecaplatform.be

by communitysoft.com