Horecaplatform

Horecaplatform.be is hét platform voor de Belgische horeca. Het platform biedt de users het laatste nieuws en vakinformatie uit de branche. Horecaplatform.be heeft verschillende onderdelen, waaronder een digitale nieuwsbrief, een immo- en een vacaturesite, een horecaleveranciersgids, en de digitale magazines van Evolution Media Group.



evolution_nl

Laatste berichten


cafés - brouwerijen - discotheken

't Putje vraagt oudersbriefje

18/12/2014

Sfeercafé ’t Putje tegenover het Gentse Sint Pietersstation heeft niet echt een onbeschreven blad. Klachten over te dronken jongeren, buurt en lawaai overlast zijn niet uit de lucht gegrepen. Nu scheppen de uitbaters nog wat olie op het smeulende vuur. Op hun facebookpagina wordt aan niet 18 jarigen gevraagd om een schriftelijke toestemming te vragen aan de ouders als ze sterke drank willen bestellen. Een volledig onwettelijke regel die de zaakvoerders door de dure boetes wel eens zuur zou kunnen opbreken. (JV)



cafés - brouwerijen - discotheken

Nieuw leven voor Luminor

18/12/2014

Dankzij Alain Saeijs en Iris de Smedt is er weer leven in café Luminor op de Grote Markt te Vilvoorde. Het type voorbeeld van hoe een bruine kroeg er moet uitzien onderging weinig of geen veranderingen.

Alain is op zijn minst gezegd geen onbekende in de horeca. In de buurt van Wemmel staat hij zeker bekend als een gedreven horeca-uitbater.

Nu nog staat hij achter de tapkraan in de Fame S, de cafetaria aan de sporthal van Wemmel en baat ook op The Fame X3 , een danscafé in Merchtem drukt hij zijn stempel. (JV)



Restaurants

Bevery Hills Deinze sluit

18/12/2014

Na 21 jaar sluit het inmiddels zeer bekend geraakt restaurant-bistro Beverly Hills op de Markt van Deinze op 24 december zijn deuren. Wellicht komt er een zaak van Délifrance op dezelfde plaats. Het afscheid van hun zaak valt het koppel moeilijk. Wellicht duiken ze na een welverdiende vakantieperiode wel ergens terug op in de horeca. Omdat het bloed kruipt waar het niet gaan kan. (JV)



Algemeen

Barbootel te koop of te huur

17/12/2014

Het schip, met een bar en tot tien hotelkamers omgevormde kajuiten, staat reeds geruime leeg sinds de vorige exploitant haar toevlucht zocht naar Kaffee Damast in het nieuwe museum Texture. Voor amper 275.000 euro kan de bijna veertig meter lange boot van eigenaar wisselen. Maar er kan eventueel ook een huurovereenkomst gesloten worden weet  Rik Desmet van Kanaal 127, het adviesbureau voor sociale economie dat in 2008 het initiatief nam voor de horecaboot. Oorspronkelijk was het plan om op de boot  tewerkstelling in de horeca en het toerisme te creëren voor kwetsbare groepen. Unizo bekritiseerde echter het project wegens concurrentievervalsing en toen werd de uitbating in privé handen gegeven. Nu staat de boot leeg en is men op zoek naar een uitbater of een koper. (JV)



Algemeen

Creatief omgaan met staking

17/12/2014

Sommige horecamensen wisten creatief om te gaan met de nationale stakingsdag van maandag 15 december. Op zijn normale sluitingsdag opende Hans Meus (broer van….) zijn brasserie Gempelmolen in Sint-Joris-Winge. 3 plus 1 gratis was de slogan op het krijtbord. Wie met vier personen kwam eten betaalde maar voor drie. Zijn opinie was en is ‘Als de regering er een potje van maakt, wij dan ook maar een stoofpotje’. Staken zit er voor de horeca, voorlopig, niet in maar alternatieve acties zoals deze kunnen zowel de klanten als de overheid wijzen op de problemen die de horeca te wachten staat.  Alle trucks uit de kast halen om klanten te lokken lijkt het alternatief. (JV)



Algemeen

Geen haringhaai

17/12/2014

In navolging van Horeca Vlaanderen heeft nu ook de  Nationale Beroepsfederatie van de Viskleinhandelaars haar leden opgeroepen om de bedreigde haringhaai niet langer te verkopen, ook niet wanneer die via groothandels aangeboden wordt.

De haringhaai is al sinds 2010 strikt beschermd maar was desondanks nog steeds te koop. (JV)

 



Algemeen

Beweging in Mechelse horeca

17/12/2014

Er leeft blijkbaar iets in de Mechelse horeca. Wesley van Haeften heropent het legendarische Sotscop begin januari als hippe cocktailbar. Jean-Pierre Jacobs die op zijn minst een horeca-icoon voor Mechelen kan genoemd worden overleed enkele maanden geleden.

Sotscop stond al enkele jaren leeg maar wie er een evenement wou organiseren kon steeds op de steun van Jean-Pierre Jacobs rekenen. Ondertussen is Vicky Weyens de weduwe van Jean-Pierre is ondertussen nog op zoek naar een koper of huurder van haar restaurant Martinique aan de Korenmarkt dat nog voor het eind van dit jaar de deuren sluit. (JV)



Beurzen - congressen - evenementen

Carluccio in Gent

17/12/2014

Op 3 locaties in Gent werd  op 13 en 14 december het evenement ‘Lekker Genieten’ georganiseerd. Zowel in de Oude Vismijn, Het Groot Vleeshuis als bij Coeur d’Artichaut by Marriott waren gast-koks aan het werk.

Onder meer Felix Alen, Christer Elving, Peter Van Den Bossche en Kurt De Coninck goochelden met ingrediënten en recepten. De meeste aandacht ging echter naar Coeur d’Atichaut by Marriott waar Antonio Carluccio en Michel Van Tricht het publiek mee op de handen kregen. Gelijktijdig was er ook op vrijdagavond, zaterdag- en zondagmiddag een zeer uitgebreid Italiaans buffet onder het alziend oog van Carluccio.

Het volledige team van Coeur d’ Arichaut by Marriott had werkelijk alles in de ring gegooid om het gebeuren tot een sublieme culinaire ervaring op te hemelen.

Carluccio proefde tijdens zijn verblijf niet alleen van de Gentse sfeer maar ook van Gentse waterzooi. (JV)



Beurzen - congressen - evenementen

Succesvolle avondshopping bij ISPC

17/12/2014

De ‘Culinary Countdown’ avonden van ISPC zowel in Luik als Gent waren een groot succes. Twee avonden gooide ISPC begin december zijn deuren open tot 21 uur met een culinaire wandeling tussen de winkelrekken. Het werd een feestelijke wandeling waar plaats was voor contacten.

Naast de talrijke leveranciers had ISPC ook plaats voor gratis hapjes zoals lamkoteletjes met ratouille of de Cobia vis met gemarineerde groenten. Ook de Pluma Iberico met polenta werd zeer goed gesmaakt. De kazen van ‘Het Hinkelspel’ waren voor veel bezoekers een ontdekking. (JV)  



Algemeen

The Foodvillage

17/12/2014

‘The Foodvillage’ is een nieuwe comfortfoodstore, een traiteurszaak voor drukbezette en hardwerkende foodies. Luc Diels en Sandro van het Groenewoud (broer van…) kregen in hun vorige loopbaan af te rekenen met de economische crisis. Samen delen ze nu hun passie voor koken. In eerste instantie wil de ‘The Foodvillage’ een plaats zijn waar mensen een afhaalmaaltijd kunnen oppikken na het werk om thuis op te warmen. Er is een uitgebreide kaart van Belgische gerechten over Spaanse en Italiaanse langs vegetarische, Thaïse en Viëtnamese gerechten zonder de klassieke Franse gerechten te vergeten. Alles is telefonisch of on line te reserveren. ‘The Foodvillage’ heeft ook een catering service voor evenementen, feestjes, BBQ’s, diners, recepties enz…. . ‘The Foodvillage’ is gelegen langs de drukke verbindingsweg tussen de Leuvensesteenweg en de E19 in Hever-Schiplaken. (JV)



Vacatures

Nieuw koffie en aperitief concept zoekt warme en gedreven Gastvrouw/keukenprinses! (Fulltime)
11/12/2014

 

Op zoek naar een warme en gedreven dame, (Fulltime)

 


Nieuw koffie en aperitief concept zoekt enthousiaste en gedreven Manager! (Fulltime)
11/12/2014

 

Op zoek naar een gedreven Manager, (Fulltime)

 


Over te nemen: Frituur in Lokeren, Oost-Vlaanderen
15/10/2014

Vlak naast de Grote Markt.


Zele: Uitstekend gelegen Taverne-Restaurant met Feestzaal en Privé woonst
08/10/2014

Uitstekend gelegen Taverne-Restaurant met Feestzaal en Privé woonst in Zele.


Hof van Cleve zoekt jonge zaalmedewerker
16/09/2014

Het 3*-restaurant Hof van Cleve,gevestigd te 9770 Kruishoutem, Riemegemstraat 1, is dringend op zoek naar (M/V):
JONGE ZAALMEDEWERKER, voltijds, van dinsdag tot en met zaterdag


Toon alles

Immo

Overname / Te huur bekend authentiek koffiehuis bistro te Pittem (West-Vlaanderen)
17/09/2014


Te Koop - Opwijk
01/08/2013


Horecaruimte in centrum Nazareth
01/08/2013

horecaruimte 500m2 + 1060m2 parking voor 40 auto's in centrum nazarerth op hoekligging en hoofdweg deinze-gavere-eke-oudenaarde-deurle-st.martens latem


Toon alles
 
 

Contacteer ons

een uitgave van Evolution Media Group
Vlassstraat 17 - 8710 Wielsbeke

tel +32(56) 60 73 33
fax +32(56) 61 05 83
email info@horecaplatform.be

by communitysoft.com