Horecaplatform

Horecaplatform.be is hét platform voor de Belgische horeca. Het platform biedt de users het laatste nieuws en vakinformatie uit de branche. Horecaplatform.be heeft verschillende onderdelen, waaronder een digitale nieuwsbrief, een immo- en een vacaturesite, een horecaleveranciersgids, en de digitale magazines van Evolution Media Group.



SCA_nl_actie

Laatste berichten


Hôtellerie

Raymond bij Marriott

30/07/2015

Raymond van het Groenewoud sloot met een megaconcert de Gentse Feesten af op Sint Jacobs. De 65 jarige zanger/ muzikant wist het  aanwezige publiek vijf uur lang aan het podium te nagelen. Na het optreden reed de artiest niet naar zijn thuishaven Brugge maar ging het richting het Gentse Marriott- hotel. In het hotel t genoot Raymond met een brede glimlach van een uitgebreid ontbijt met bubbels bij de mensen van Coeur d’Artichaut om moe maar voldaan in het hotel te gaan slapen. (JV)



Beurzen - congressen - evenementen

Kookeet

29/07/2015

Culinaire stadsfestivals zijn een steeds meer opkomend fenomeen. Een leuke belevenis voor bezoekers maar ook een ideale gelegenheid voor horeca zaken om zich aan een groot publiek voor te stellen. Zo heeft tijdens het laatste weekend van september te Brugge de vijfde editie van Kookeet plaats. Speciaal voor deze verjaardagseditie koken de Belgische driesterrenchefs Geert Van Hecke, Gert De Mangeleer en Peter Goossens samen met 27 Brugse topchefs op Kookeet.  Samen met 27 Brugse topchefs serveren zij drie dagen lang heerlijke gastronomische gerechten aan democratische prijzen. Op Kookeet stellen bezoekers zelf hun menu samen uit het rijke aanbod aan culinaire verwennerij. Naast de dertig eetstanden is op het Kookeetplein ook een champagnebar en een wijn- en koffiebar aanwezig. In het Kookpaleis vinden kookdemonstraties van de chefs en culinaire babbels plaats. De toegang tot het tentendorp is gratis. Kookeet is grotendeels overdekt. Zoals elk jaar is Geert Van Hecke terecht peter van Kookeet en waakt hij samen met topchef Patrick Devos en Shock-o-latier Dominique Persoone over de kwaliteit van het evenement. De 30 topchefs die dit jaar deelnemen behoren zonder uitzondering tot de culinaire top, met een of meerdere Michelinster(ren), een Bib Gourmandvermelding of een hoge score bij Gault&Millau.  Kookeet verhuist dit jaar naar het station van Brugge, kant Sint-Michiels. Dit gloednieuwe plein, biedt nog meer mogelijkheden voor de opstelling van de eet- en drankenstanden. Het concept van Kookeet blijft hetzelfde. De kookdemo’s van de chefs en de culinaire babbels zijn een vaste waarde geworden op Kookeet. Gastvrouw Sabine Goethals kijkt mee in de potten en zorgt voor een gastronomische invulling van het Kookpaleis. (JV)



Beurzen - congressen - evenementen

Wafels of waffels

29/07/2015

Wafels zijn geen waffels en dat weet Thomas De Geest die al een kleine tien jaar een Belgisch Wafelkraam uitbaat in New York maar al te goed. Toch blijft hij vastberaden bij de Nederlandse, spelling van Wafels. Wafel & Dingens waarbij Dingens onder meer toppings zijn. Internetgigant Google heeft nu onder de naam ‘Wafels not waffles’ een promotie campagne georganiseerd waarbij  ‘Wafels & Dinges’ door New York kon rijden onder de vlag van Google. Straks nog meer succesvolle Belgische culinaire specialiteiten in het buitenland? Een kaartje voor de Belgische horeca? (JV)



Ondernemingen - Bedrijven

Starbucks in ziekenhuisbed

29/07/2015

Starbucks en Albron een Nederlands catering bedrijf hebben op maandag 20 juli de deuren geopend van een nieuwe Starbucks vestiging in het AMC te Amsterdam. Het is daarmee de eerste Starbucks in een Europees ziekenhuis. Eerder openden Starbucks en Albron al zogenaamde ‘stores’ in onder meer de Universiteitsbibliotheek van Rijksuniversiteit Groningen, de Erasmus Universiteit en de Universiteit van Tilburg. Dit is echter de eerste Starbucks in een ziekenhuis op het Europese vasteland. Straks word naar het ziekenhuis gaan nog een feest. (JV)



Algemeen

Oestercrisis

29/07/2015

Het Nederlandse Zeeland gaat gebukt onder een oestercrisis. De oesterboorder, een slakkensoort, eet negentig procent van de jonge oesters op. De oesterboorder boort gaatjes in de schelpen van de oester en eet de inhoud op. Het probleem speelt in de kom van de Oosterschelde waar de bekende Zeeuwse creuse wordt gekweekt. De slak  plant zich heel explosief voort. Het zijn vooral jonge oesters die ten prooi vallen aan de oesterboorders. Daardoor is er voor de horeca momenteel nog geen enkel probleem. Pas vanaf 2016 zou het effect eventueel voelbaar zijn. De Nederlandse Oestervereniging heeft bij het ministerie van Economische Zaken aan de bel getrokken, om te kijken welke maatregelen getroffen kunnen worden. Een optie is dat alle kweekvelden eventueel  leeg worden gehaald en opnieuw aangelegd worden. Naast de oester is de mossel zowat het culinaire naamkaartje van Zeeland. (JV)



Beurzen - congressen - evenementen

Gentse Feesten

29/07/2015

De Gentse Feesten zijn voorbij. 1,4 miljoen bezoekers verspreid over tien dagen.  Hoogdagen dus voor veel horecazaken. Sommige horecazaken sloten traditioneel, tijdens de feesten, anderen wisten van de gelegenheid gebruik te maken om origineel uit te pakken. Onaangekondigde optredens, speciale menu’s  en vooral veel  gelegenheids kraampjes  of food trucs. Polé Polé wist uit te pakken met een heus food truc festival  waar je onder meer aan de fishbar De Crevette de beste garnaalkroket van de feesten kon eten.  Waren er in bepaalde restaurants speciale menu’s dan wisten andere vaste waarden over te schakelen op tapas onder meer  Steendam 66 en Naturell.Een bordje van Bekegemse eend, pijlinktvis met kroepoek, een portie ongepelde garnalen, en portie sate, en uiteraard de oester en de maatjes. De Gentse feesten waren niet alleen op muzikaal vlak een succes ze worden steeds meer een smakelijk gebeuren waarbij de hotdog en frituurkraampjes gelukkig steeds meer verminderen.(JV)



Algemeen

Van kleine naar grote wasjes

26/07/2015

Yuri Vandenbogaerde en Dries Henau openden vier jaar terug hun Wasbar in Gent. Ondertussen hebben ze hun concept uitgebreid naar Kortrijk en Antwerpen. Het koppel was het gesleur met hun was naar moeder beu maar vonden de traditionele wasserette maar saai. Daarom begonnen ze een wasserette waar men ook iets kon drinken en eten. Top Brands heeft nu Wasbar en het concept overgenomen. Top Brands is het bedrijf achter Pizza Hut en de broodjeszaken Paul. Het is de bedoeling op korte termijn dertig tot veertig Wasbars te instaleren in België meer dan 100 in Frankrijk en daarna gans Europa te veroveren. Het aanbod van eten en drinken zal wel aangepast volgens de wensen van de overnemer. De intiafnemers blijven via hun pr- en reclamebureau Ambassy wel een vinger in de pap( lees waspoeder) hebben bij de overname en de uitbating van de nieuwe wasserettes. (JV)



Algemeen

Sligro komt naar België

25/07/2015

De voedingsgroep Sligro komt naar België. De Nederlandse voedingsgroep steek met zijn groothandelstak de grens over. In het najaar van volgend jaar zou de eerste vestiging zijn deuren openen. Net zoals in Nederland (vooral zuid Nederland) is het de bedoeling om tot de drie  grootste toeleveranciers van de horeca te behoren. Uit een marktonderzoek wist Sligro te concluderen dat er een toekomst is voor een combinatie van zelfbediening en bezorging. Sligro hoopt  op termijn tot de top drie van grootste toeleveranciers te behoren.  Een investering van minstens 30 miljoen euro moet het project  te ondersteunen. Als Sligro dezelfde marketing voert zoals in Nederland kunnen de huidige Belgische marktleiders zich alvast schrap zetten. (JV)



Toerisme

Teveel toeristen

20/07/2015

Terwijl veel  toeristische steden proberen zoveel mogelijk bezoekers aan te trekken gaat Barcelona op de rem staan. Barcelona is na Londen en Parijs de meest bezochte stad in Europa. Maar de druk wordt te groot voor de plaatselijke bevolking. Er mogen geen nieuwe hotels meer bijkomen. Een nog groter probleem is dat vele flats en huizen illegaal worden onderverhuurd aan toeristen waardoor de prijzen op de immo markt de hoogte in schieten en er bijna onbetaalbaar zijn voor de plaatselijke bewoners. Dat toeristen 1,2 miljard euro bij hun bezoek achterlaten en voor meer dan 100.000 jobs zorgen is blijkbaar geen punt voor burgemeester Ada Colau. Ze wil terug naar een authentieke stad.Even op zoek gaan naar de authenticiteit van onze Vlaamse kustgemeenten? (JV)



cafés - brouwerijen - discotheken

Verlicht bier

20/07/2015

Samen met Italiaanse vorsers hebben onderzoekers van de VUB een technologie ontworpen om met behulp van licht de ingrediënten en brouwwijze van bier te ontdekken. Is het nu echt wel Belgisch bier dat je drinkt of is het namaak? Een lichtstraal wordt door het drankje gestuurd waarna de samenstelling van het bier kan gemeten worden. Alle onderzoekers en professoren ten spijt een bier in een goed gespoelde glas smaakt of smaakt of smaakt niet, met of zonder lichtinval. (JV)



Vacatures

Nieuwe uitbaters gezocht voor Taverne de Withoef te Lommel!
03/06/2015


Uniek concept op Antwerpen Zuid
13/03/2015

Gezocht: part-time en full-time kelner-barman


Wij zoeken een jonge gedreven kok die openstaat om te leren.
23/12/2014

Va et Vient zoekt een jonge gedreven kok die openstaat om te leren.


Over te nemen: Frituur in Lokeren, Oost-Vlaanderen
15/10/2014

Vlak naast de Grote Markt.


Zele: Uitstekend gelegen Taverne-Restaurant met Feestzaal en Privé woonst
08/10/2014

Uitstekend gelegen Taverne-Restaurant met Feestzaal en Privé woonst in Zele.


Toon alles

Immo

TE KOOP – HARELBEKE - nieuwbouw horecaruimte
05/02/2015


Overname / Te huur bekend authentiek koffiehuis bistro te Pittem (West-Vlaanderen)
17/09/2014


Te Koop - Opwijk
01/08/2013


Toon alles
 
 

Contacteer ons

een uitgave van Evolution Media Group
Vlassstraat 17 - 8710 Wielsbeke

tel +32(56) 60 73 33
fax +32(56) 61 05 83
email info@horecaplatform.be


Site in beweging

by communitysoft.com