Horecaplatform

Horecaplatform.be is hét platform voor de Belgische horeca. Het platform biedt de users het laatste nieuws en vakinformatie uit de branche. Horecaplatform.be heeft verschillende onderdelen, waaronder een digitale nieuwsbrief, een immo- en een vacaturesite, een horecaleveranciersgids, en de digitale magazines van Evolution Media Group.



lantmannen-nl Bonduelle_nl

Laatste berichten


Algemeen

Benoit Couderé, Sommelier van het Jaar 2016, gaat werken bij Carrefour

25/05/2016

Benoît Couderé, Sommelier van het Jaar 2016 en sedert 8 jaar als sommelier actief in restaurant De Karmeliet, gaat het team ‘Wijnen en schuimwijnen’ bij Carrefour versterken om het reeds ruime wijnaanbod van deze supermarkt nog uit te breiden en te diversifiëren. Met de nakende stopzetting van De Karmeliet eind 2016, wil Benoit Couderé op professioneel vlak een nieuwe weg inslaan.Carrefour heeft zo twee personen aan het hoofd van zijn afdeling ‘wijnen en schuimwijnen’, met Francis Lerminiaux, al 8 jaar inkoper voor Carrefour, die zich vooral zal richten op de Franse wijnen. Benoît Couderé zal vooral het aanbod van Europese en internationale wijnen voor elk budget en elk klanttype uitbouwen.

 

 

 

 



Actua

Tork op de ISSA/INTERCLEAN 2016

24/05/2016

Cleaning on demand

Tijdens de internationale beurs ISSA/INTERCLEAN in Amsterdam (10, 11, 12 mei) werd op de stand van Tork een real-time demo gegeven van EasyCube™, een internet gestuurde dataservice die ‘cleaning on demand’ mogelijk maakt: schoonmaakrondes gebaseerd op schoonmaak- en navulbehoeften in plaats van schoonmaken aan de hand van standaard dienstroosters.

 



Algemeen

Koffie bij Ikea

24/05/2016

De goedkope hotdogs (wat hun naam ook waard is) en de Zweedse balletjes van Ikea kenden we al. Maar Ikea Gent pakt nu uit met een hippe koffiebar. In verschillende Ikea zaken zijn er al koffiebars maar nu pakt Ikea Gent ook uit met een koffiebar war een perfect gemaakte koffie gecomineerd kan met een stukje taart. Het succes van de koffiebars in het buitenland met ontbijtkoeken en taart bracht de koffiebar  fika ook naar de vestiging in Gent. Geen doorloopkoffie maar perfecte ristretto’s en latte’s. Een espresso met een gratis croissant heb je er al voor minder dan 2 euro. Met het concept wil de meubelgigant ook aan bedrijven en horeca tonen dat ze ook meubilair hebben voor deze doelgroep want alles wat in de koffiebar staat is ook te koop in de meubelzaak. (JV)



Actua

Uw horecareferentie: 'de kookplaneet Brussel'

24/05/2016

Verrax nv is al sinds 1946 dé partner voor horecamaterialen voor restaurants, feestzalen, catering, traiteurs, hobbykoks en de collectiviteit. In mei 2015 hebben een paar briljante koppen bij elkaar gezeten en werd er een nieuw concept boven de doopvont gehouden. “de kookplaneet Brussel” was geboren, een Cash & Carry voor en door de horeca- en hobbykoks.



Toerisme

Toerisme Vlaanderen lanceert grootschalige welkom-campagne

24/05/2016

In samenwerking met de brede toeristische sector (horeca, attracties, luchthaven, toerismediensten, ...) lanceert Toerisme Vlaanderen eind juni 2016 een grootschalige welkom-campagne. Op die manier wil Toerisme Vlaanderen toerisme- en horecapersoneel stimuleren om de gasten positief te verrassen. De bedoeling is dat ze uitgroeien tot ambassadeurs van Vlaanderen. Daarom organiseert Toerisme Vlaanderen tussen 30 mei en 3 juni 2016 inspirerende workshops. Naast info over de campagne, zijn er ook praktische tips. Belangstellenden kunnen elke dag (14u-17u) in een andere provincie gratis deelnemen aan een workshop. Inschrijven kan je op
www.toerismevlaanderen.be/workshops-share-our-smile-campagne-30-mei-3-juni-2016
(pvo)



Snelrestauratie

McDonalds pakt uit met groene en rode hamburger

24/05/2016

McDonalds wil met een groene en rode hamburger de film rond het populaire spel Angry Birds promoten. Bij de Naughty Green Pork Burger kun je tussen graskleurige schijfjes brood varkensvlees, een eitje, sla en een pittige saus verwachten. De Super Red is een kippenburger met o.a tomaat, ei en pepermayonaise.  Niet iedereen is laaiend enthousiast. Vooral de groene burger krijgt veel kritiek. Het is trouwens  lang niet zeker of deze speciale burgers in de toekomst bij ons ooit verkrijgbaar zullen zijn. (pvo)

 



Restaurants

8.000 ‘pottenkijkers’ in restaurant Fleur De Sel (Kasterlee)

24/05/2016

Alex Verhoeven heeft 8.000 kijkers gelokt op zijn livefeed vanuit zijn  keuken in restaurant Fleur de Sel. De jonge chef zond via de nieuwe app van Facebook een avonddienst uit. Naar eigen zeggen had hij niet verwacht dat zoveel mensen zouden kijken. Tijdens de livefeed konden mensen vragen stellen, die de kok ook beantwoorde. Alex Verhoeven wilde met dit initiatief laten zien hoe het er echt in de keukens aan toegaat. Hij wil alles nog eens overdoen op de Facebookpagina van zijn restaurant Fleur De Sel. (pvo)



Hotellerie

9 Hotel Collection opent 9 Hotel Sablon

24/05/2016

De 9 Hotel Collection opent in de Brusselse Zavelwijk het 9 Hotel Sablon. Het is de tweede vestiging in Brussel, nadat de boetiekhotelgroep in onze hoofdstad reeds het 9 Hotel Central opende. Het 9 Hotel Sablon heeft 34 kamers en een lobby waar de gasten zich in een kunstgalerij wanen. (pvo)



Hotellerie

Corinthia Hotels neemt Grand Hotel Astoria over

24/05/2016

Corinthia Hotels kondigt de acquisitie aan van het Grand Hotel Astoria te Brussel. Dit historische hotel en gebouw stond 10 jaar leeg, maar zal gerenoveerd worden tot een toonaangevend luxehotel dat de naam Corinthia Grand Hotel Astoria gaat voeren. Het nieuwe hotel zal 121 kamers gaan tellen en krijgt eetgelegenheden, congreszalen en een wellnesscentrum. Het oude Astoria Hotel werd in 1909 in de Brusselse Koningstraat geopend en werd jarenlang beschouwd als één van de beste en meest luxueuze hotels ter wereld. (pvo)



Hotellerie

Brugs The Pandhotel bij de beste 10 boetiekhotels ter wereld

24/05/2016

The Pandhotel in Brugge wordt opnieuw gelauwerd. Dit maal staat het Brugse charmehotel in de lijst van de beste boetiekhotels van Hotels.com. Deze lijst wordt samengesteld op basis van bijna 20 miljoen geverifieerde en betrouwbare gastenbeoordelingen. De prijzen gaan naar de hotels die de hoogste gemiddelde gastenscore hebben gehaald. Naast The Pand Hotel (Brugge) delen 1828 Smart Hotel (Buenos Aires), Saint Shermin (Wenen), Mil Houses Elegant Suites (Santorini), Hotel Bagués (Barcelona), The Culver Hotel (Culver City, CA), Praya Palazzo (Bangkok), Castello di Velona (Montalcino), The Angler’s Hotel (Miami) en The Z Hotel (Zanzibar) in de prijzen. (pvo)



cafés - brouwerijen - discotheken

Café Den Deugniet (Haasrode) verkocht aan Alken-Maes

24/05/2016

Het populaire café Den Deugniet in Haasrode is verkocht aan brouwerij Alken-Maes. Dat betekent dat er binnenkort niet langer Stella, maar Cristal uit de tapkranen gaat vloeien.. De stamgasten gaan niet alleen hun vertrouwde Stella moeten missen, maar ook het Dorpsfeest Haasrode, waar de vroegere uitbaters van Den Deugniet mede hun schouders onder zetten. Door de verkoop van het café gaat het evenement dit jaar niet door. Of er volgend jaar nog een Dorpsfeest komt zal afhangen van de nieuwe uitbaters. (pvo)



cafés - brouwerijen - discotheken

Brouwerij Jessenhofke laat 8.000 liter bier wegvloeien

24/05/2016

Tijdens het verlengde Hemelvaartweekend heeft brouwerij Jessenhofke (Kuringen) 8.000 liter bier laten weglopen. De Jessenhofke Tripel vloeide weg uit de vaten in de brouwerij Anders in Halen. Door het verlengde weekend was er vier dagen geen controle. Op die manier verdween 10 % van de jaarlijkse productie van de Tripel in de riool. (pvo)

 

 

 

 



Algemeen

Roeselare investeert in camera’s

24/05/2016

Op en rond het Stationsplein van Roeselare worden 13 bewakingscamera’s geïnstalleerd, naast de huidige 9 exemplaren. De investering van 100.000 euro dient om de veiligheid van de buurt te verbeteren. De stad wil hiermee het Stationsplein opwaarderen als ontmoetingsplek waar de mensen in alle veiligheid kunnen genieten van het horeca- en winkelaanbod. In een tweede fase komen er nog eens 7 camera’s bij. (pvo)



Algemeen

Een op vijf Brusselse horecazaken hebben geldproblemen

24/05/2016

Voor ruim één op vijf Brusselse hotels, restaurants en cafés (21 %) dreigen er geldproblemen of zelfs het faillissement. Dat blijkt uit een bevraging binnen de sector, die de krant Le Soir kon inkijken. Naar de oorzaak van deze desastreuse gang van zaken hoeft niet ver gezocht te worden. De aanslagen en de aanhoudende terreurdreiging hebben ervoor gezorgd dat Brussel steeds meer en meer gemeden wordt door buitenlanders.  Daar komen ook nog eens de onverantwoorde stakingen bovenop, waardoor België in het buitenland momenteel geboekstaafd staat als een ‘failed state’. Dodelijk voor het toerisme. (pvo)



Algemeen

Würst in Hasselt

24/05/2016

Zonder veel bombarie maar met een simpel bericht op Twitter wist Jeroen Meus op  te melden dat  zijn pop-uprestaurant Würst geopend is  op de Hasseltse Zuivelmarkt. Nog tot het einde van de zomer serveert de tv-kok er ‘haute dogs’ of culinaire hotdogs vanaf 7,5 euro .Jeroen koos hierbij bewust voor het verrassingseffect . Geen toeters en bellen maar gewoon inlopen.In het assortiment zitten een vijftal burgers en zelf gemaakte dranken zoals onder meer ice tea. Vanaf 7,5 euro krijg je 300 gram kwaliteitseten. Meus deed inspiratie op in New York toen hij er de beste hamburger volgens Marlon Brando maakte . Smaaktechnisch klopt het recept alleen is het nu wat gepimpt of verbeterd omdat het basisproduct beter kan. Het concept van Würst  is al in een steden terug te vinden en er is ook de fastfoodtruck die het land doorkruist. De keuze voor Hasselt is niet toevallig volgens de televisiekok.. “Een vriend van mij die eigenaar is van dit pand belde me of ik hier niets leuk wilde doen en daar sta ik voor open. Ik woon rond Diest, Scherpenheuvel, dus niet zo ver af. En Hasselt ligt me wel. Een goed overzichtelijk stadje. Nog tot einde deze zomer kunnen ze in Hasselt geniet van Würst. Nu nog wachten op Würst in Gent.(JV)l



Vacatures

Crowne Plaza Antwerpen zoekt manager om het sales team te versterken.
11/02/2016

gezocht: Sales Manager Mice

Sollicitaties: danielle.degroote@hbrusselsairport.com


Restaurant Pure C is per direct op zoek naar talent!
11/02/2016

We zoeken Sous Chef / Chef patissier / Assistent Sommelier / Medewerker bediening

stuur een sollicitatiebrief met motivatie en CV naar work@pure-c.nl


Zin in een hapklare job die je honger stilt?
11/02/2016

Ellis gourmet burger zoekt managers/assistent-managers.

Intresse: jobs@ellisgourmetburger.com


Toon alles

Immo

Toon alles
 
 
by communitysoft.com