Horecaplatform

Horecaplatform.be is hét platform voor de Belgische horeca. Het platform biedt de users het laatste nieuws en vakinformatie uit de branche. Horecaplatform.be heeft verschillende onderdelen, waaronder een digitale nieuwsbrief, een immo- en een vacaturesite, een horecaleveranciersgids, en de digitale magazines van Evolution Media Group.lantmannen-nl

Laatste berichten


Algemeen

Sterrenrestaurant Hofke van Bazel wint Publieksprijs HEERLIJK10Daagse

09/12/2016

Meer dank lekker! Zo quoteerde culinair minnend België de toprestaurants die deelnamen aan de eerste Belgische HEERLIJK10Daagse, die voor de eerste keer plaatsvond van 18 tot en met 27 november. De gasten kregen na afloop de gelegenheid om hun (h)eerlijke oordeel uit te brengen en hun ervaring met een cijfer te belonen. Op deze manier weten de deelnemende restaurants hoe zij worden gewaardeerd en komt tevens de kwaliteit van de deelnemers tot uiting.
Hofke Van Bazel geniet met een score van 9,24 op 10 voor kwaliteit service, sfeer en gastvrijheid de onbetwiste voorkeur, een bevestiging dat dit sterrenrestaurant tot de absolute top behoort. Met resp. scores van 8,78 en 8,75 volgen Fleur de Lin en Innesto op een welverdiende tweede en derde plaats. "Wij zijn erg blij met de erkenning van de gast. Dat deze HEERLIJK10Daagse voor ons resulteert in een eerste plek is top! Uiteindelijk is dit waar wij iedere dag zo ons best voor doen” aldus Kris De Roy, Chef van Hofke Van Bazel.


De top-10 van de HEERLIJK10Daagse maakt meteen duidelijk dat de deelnemende topchefs en hun brigades aan elkaar gewaagd zijn – waarmee deze eerste HEERLIJK10daagse meteen de toon zet van culinaire topervaring. De top: 1. Hofke van Bazel* 9,24; 2. Fleur de Lin 8,78; 3. Innesto 8,75; 4. Vivendum 8,72; 5. Fleur de Sel 8,66; 6. Marcus 8,6; 7. De Peerdestal 8,57; 8. Terborght 8,30; 9. Eyckerhof 8,25; 10. De Kleine Zavel 8,20.


Omdat de gasten geen genoeg kunnen krijgen van al dat lekkers voor een zeer democratische prijs, zal van 27 januari t/m 5 februari 2017 een winnaars-editie van de HEERLIJK10Daagse plaatsvinden. Reserveren kan vanaf vrijdag 5 januari via www.heerlijk.be/10daagse. “Enkel de top-10 restaurants komen hiervoor in aanmerking, we verwachten dan ook dat de vraag naar een tafeltje groot zal zijn!

Zo snel mogelijk reserveren is de boodschap” verzekert Arthur Bassant van de HEERLIJK10Daagse. Voor een 3-gangenlunch betaal je slechts € 22,50* en voor een 3-gangendiner maar € 27,50*. *Bij 15 of 16 punten in Gault&Millau of 1 Michelinster wordt € 10,- extra aangerekend. *Bij 17 of 18 punten in Gault&Millau of 2 Michelinsterren € 20,-.Actua

Herfsttafels kleuren rood en bruin

30/11/2016

Tork toont hoe horecazaken de belangrijkste kleuren van het seizoen kunnen gebruiken in handige ‘how to’-video.

Kleuren verrijken ons leven. Ook in horecazaken, waar ze ten volle bijdragen aan de eetervaring. Dat blijkt uit een recente studie van Tork, onderdeel van hygiëneproductenfabrikant SCA, waarvan de inzichten helpen de juiste tafeluitrusting te creëren voor de gewenste sfeer. Vanaf eind oktober ondersteunen rood en bruin op de tafels de herfstsfeer in restaurants en cafés het best.

In de ‘how to’-video kleedt Tork ook een tafel in aardetinten aan met gebroken wit servies een lichtbruine tafelset, een walnootkleurige servettenhouder en een papieren servet die de sterke kleur van cacao uitstraalt. Een simpele, maar indrukkwekkende tak op het bord maakt het plaatje helemaal af. U vindt de how-to video hier.

 

 

 Algemeen

Dekeyzer-Ossaer KMO van het jaar

30/11/2016

Voedingsproducent Dekeyzer-Ossaer is uitgeroep door Unizo tot KMO van het jaar. Het voedingsbedrijf dat zijn ontstaan vond in een kleine slagerij in Koekelare. Door de jaren heen bleef het bedrijf groeien tot momenteel een kleine honderd werknemers. Het bedrijf produceert heeft een opmerkelijk gamma vleesproducten die het voornamelijk aan horeca en grootkeukens levert. Aangepaste porties vlees voor kankerpatiënten die vaak niet zo een grote honger meer hebben maar toch nood hebben aan voldoende eiwitten en koolhydraten, een steak op maat voor mensen met parkinson of met slikproblemen, het zijn maar een speciallekes dia aangeboden word. Er is verder nog het kruimelgehakt, gehakt dat makkelijk in kleine porties kan ingevroren worden. Bij de voedselproducent (slagerij) wordt vlees gemaakt op maat van de klant en kunnen de broers De Dekeyzer sterk op inspelen. (JV) Algemeen

Horeca Antwerpen gaat Lokaal

30/11/2016

Zopas werd de aftrap gegeven van de eerste editie van Horeca Antwerpen Gaat Lokaal onder leiding van Davy Brocatus, voorzitter van de lokale vertegenwoordiging van Horeca Vlaanderen in Antwerpen en omstreken. Het doel van Horeca Antwerpen Gaat Lokaal is om de (Antwerpse) horeca ondernemers dichter bij elkaar te brengen, (lokale) horeca thema’s te bespreken en duidelijke feedback te verkrijgen van de horeca ondernemers over lokale problematieken en hoe deze zouden kunnen worden aangepakt.Snelrestauratie

Week van de Friet

30/11/2016

Nog tot 4 december vindt in Vlaanderen de Week van de Friet plaats. Deze week wordt georganiseerd door het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM) en moet meer Vlamingen warm maken voor de frituur. Op dit ogenblik gaat 43 % van de Vlamingen eens per maand een frietje ‘steken’. Dat mogen er volgens de VLAM gerust meer zijn. (pvo)

 Restaurants

Oostende mist imago van culinaire stad

30/11/2016

Oostende heeft nog altijd geen sterrenrestaurant op haar grondgebied. De kuststad streeft daar blijkbaar naar en riep daarom eind vorig jaar een heuse expertencommissie tot leven om restaurants advies te geven. Volgens deze commissie mist Oostende nog steeds het imago van een culinaire stad. Bovendien is het moeiliijk om in de srtad een geschikt pand te vinden voor het uitbaten van een sterrenzaak en zouden de klanten de kust nog te vaak zien als een regio die slechts leeft in de zomerperiode. (pvo)Vacatures

Sint-Monica vzw Oostende zoekt een kok
02/06/2016

Gezocht:

KOK (M/V) CONTRACT ONBEPAALDE DUUR


CULTUURCAFÉ ZOEKT UITBATER
30/05/2016

Cultuurcentrum Het Bolwerk in Vilvoorde zoekt een dynamische partner voor de
zelfstandige uitbating van het cultuurcafé.


Toon alles

Immo

Horecazaak over te nemen in Zwijndrecht
22/08/2016

Art Deco hoekpand op drukke gewestweg aan tramhalte 3, inkom Zwijndrecht.

* Met woonst; 2 slaapkamers, gemeubeld, veel lichtinval, ingerichte keuken en privéterras.

* Cubaanse stijl, cocktailbar & Tapas, mini-strand, palmbomen, ...

* Thema-, podium-, praat-, muziekcafé met diverse potentiële mogelijkheden.

* Groot zomerterras verwarmd en muziek, deels overdekbaar met elektrische luifel/tent.

* Vrije keuze dranken en leveringskorting voorzien.

* Groot klantenbestand jong/oud, reeds 10 jaar een gevestigde waarde in Zwijndrecht.

* Uitgebreide muziek en licht installatie, videoscherm, airco, alarmsysteem, kassa pc, ..

* Keuken en bar met toestellen en toebehoren, koffiemachine Ducale + molen, fruitpers, ijsblokjesmachine, tapinstallatie, vele koelingen, vaatwas, dubbel frituese, toaster, mc-oven, ..

* Grote koele kelder, buitenplaats met aparte toegang terras en appartement.

* CV met nieuwe energiezuinige condensatie verwarmingsketel.

Verbrandendijk 101, 2070 Zwijndrecht

Huurprijs: 1.650 euro/maand inclusief woonst

Overname: 96.000 euro

Overgave wegens uitbouw tweede bedrijf verlichtingstechnieken.

Contact: Robby, 0477-82 60 09


Toon alles
 
 

Contacteer ons

een uitgave van Evolution Media Group
Vlassstraat 17 - 8710 Wielsbeke

tel +32(56) 60 73 33
fax +32(56) 61 05 83
email info@horecaplatform.be

by communitysoft.com