LaLorraine-nl

Horecaplatform

Horecaplatform.be is hét platform voor de Belgische horeca. Het platform biedt de users het laatste nieuws en vakinformatie uit de branche. Horecaplatform.be heeft verschillende onderdelen, waaronder een digitale nieuwsbrief, een immo- en een vacaturesite, een horecaleveranciersgids, en de digitale magazines van Evolution Media Group.



lantmannen-nl

Laatste berichten


Algemeen

Skinny soep

28/06/2016

Soep, het staat op elke kaart van elk restaurant, eetcafé. Verse dagsoep wordt er dan meestal vermeld. Meestal gaat het om klassiekers zoals tomatensoep met of zonder balletjes, uiensoep met te weinig uien enz…. . Maar het kan ook anders. Dat bewijst Karthryn Bruton in haar boek ‘Skinny Soep’. 80 heerlijke recepten met minder 300 calorieën en zowel vegetarische, veganistische, glutenvrije en zuivelvrije variaties. Het boek kan een inspiratie bron voor iedere horecazaak groot of klein die gezonde voedzame soep op de kaart wil zetten. Courgette soep met dille en garnalen, eibloemsoep of gekruide consommé met zalm boekweitnoedels en kool. Het zijn maar een paar voorbeelden uit het inspiratievolle boek. Het boek bevat ook heel veel tips en aanbevelingen.

De fotografie is van Laura Edwards. Uitgegeven bij Unieboek / Het Spectrum. ISBN 9 789000 350216 (JV)

 



Beurzen - congressen - evenementen

Viki Geunes naar Oostenrijk

27/06/2016

Het is een jaarlijkse traditie in het Oostenrijkse Paznaun de culinaire Jakobsweg. Langs verschillende berghutten kunnen wandelaars genieten van culinaire gerechten voorgesteld door internationale sterrenchefs. Viki Geunes van ‘Zilte’ in Antwerpen heeft een recept klaar gemaakt voor de Heidelberger Hütte. Begin juli zal hij even afreizen naar ISCHGL om er zijn recept en bereidingswijze voor te stellen terwijl de rest van de zomer de bezoekers van de Heidelberger Hütte van zijn culinaire creativiteit zullen kunnen genieten. (JV)

 

 



Algemeen

Muziek verzacht de smaak

27/06/2016

Muziek kan de smaak van de klanten beïnvloeden. Dat blijkt uit een onderzoek van onder meer de VUB. Meer dan 200 vrijwilligers dronken bier met steeds een ander soort muziek op de achtergrond. De onderzoekers lieten Disney-liedjes horen, muziek met hoge tonen en diepe bassen.  Telkens was de smaak van het bier anders bij de proevers. Bepaalde muziek en het volume kan dus een invloed hebben op de smaak van zowel eten als drinken. Het is wellicht een kwestie van sfeer. (JV)



cafés - brouwerijen - discotheken

Beerlovers Bar

27/06/2016

Al jaren is Ben Floren gepassioneerd door bier. Het zat er dan ook aan te komen dat de zytholoog zijn kennis en liefde voor het bier op de markt zou gooien. Het werd een ‘Beerlovers Bar’ op het Coninckplein in Antwerpen. Twaalf wisseltaps en 130 soorten bier op fles dat is het aanbod. Telkens een vat af is, wordt het bier vervangen door een ander. Er zullen dus altijd ander tapbieren geschonken worden. Ben Floren gaat niet mee de commerciële trends. Ieder bier dat aangeboden wordt gaat door zijn handen en zo zijn er veel onbekende bieren te ontdekken.  (JV)



Algemeen

Giftige mosselen

27/06/2016

Het mosselseizoen dat op officieel op 29 juni van start ging kreeg een grote schaduwvlek. Een deel van de oogst zou namelijk giftige mosselen of oesters bevatten. Het gif kan grote gevolgen voor wie het naar binnen werkt. Het zou gaan om Tetrodotoxine (TTX)dat  is een neurotoxine die wereldwijd verspreid in de natuur veel voorkomt. Het is een van de meest voorkomende gifstoffen die dieren aanmaken om zich te verdedigen. Neurotoxinen zijn stoffen die de werking van het zenuwstelsel beïnvloeden, en waardoor mensen ernstig ziek kunnen worden. Alle mosselen die op de markt komen worden uitgebreid getest door zowel het Nederlands voedselagentschap als het Nederlands Mosselbureau. Vergiftigde mosselen komen niet op de markt zo wordt gegarandeerd. Ook het FAVV heeft al gezegd dat de mosselen die op de markt komen niet giftig zijn. Ook bij verschillende groothandels zijn ze zeker dat hun mosselen gifvrij zijn na talrijke controles. Hoe de consument hierop zal reageren is nog af te wachten.(JV)



Snelrestauratie

McDonalds met tafelbediening

27/06/2016

Dertig jaar stond er voor het Wijnegem Shopping Center een McDonalds paviljoen maar het gebouw wordt afgebroken. Het hamburger restaurant is nu terug te vinden op het gelijksvloer van het winkelcentrum. McDonalds heeft meteen enkele wijzigingen aan het traditionele concept toegevoegd. Via enkele grote schermen hun hamburger of salade zelf samenstellen en personaliseren. De klanten worden achteraf aan tafel bediend. Ook het interieur heeft niks meer mee van wat een traditionele McDonalds zou hebben. Het is een wood & stone interieur geworden dat nogal tropisch aandoet. Chesterfield-zetels, design barkrukken en terrasloungestoelen. Of ook de andere vestigingen deze make over zullen maken is nog niet duidelijk. (JV)



Algemeen

Kobe naar Gentse Belgacomtoren

27/06/2016

Een restaurant met zestien plaatsen, waar iedereen rond een open keuken kan eten en waar er maximaal per twee gereserveerd kan worden. Dat is het nieuwe concept van Kobe die volgend jaar, na de sluiting van de Wulf, zijn derde zaak zal openen in Gent. De nieuwe zaak komt in wat Gentenaars het lelijkste gebouw van Gent noemen, de Voormalige Belgacomtoren aan de Oude Bestenmarkt. Er zal gewerkt worden met grillfornuizen en een houtoven, zoals in de Superette. Een uitgebreide kaart zal er niet zijn, het zal zijn: eten wat de pot schaft. Kobe ziet het als naar een concert gaan, hij bepaald de palylist. Hij wil tijdens de maaltijden de touwtjes in handen houden. Na de maaltijd zullen de klanten nog kunnen nakeuvelen. De zaak zal maar vier jaar bestaan want er zijn grootse verbouwingsplannen voorzien aan het gebouw. Een juiste openingsdatum noch naam zijn al bekend. (JV)



cafés - brouwerijen - discotheken

Vaste stek voor Gruut

26/06/2016

Er is veel bier door de ketels gevloeid en heel veel man- en vrouwkracht aan te pas gekomen maarde Gentse stadsbrouwerij Gruut heeft na enkele omzwervingen een vaste stek gevonden naast het Gentse Baudelopark. In een oud magazijn van een  leerlooierij in de Dodoendreef leeft Gruut weer op. De industriële sfeer van het gebouw werd grotendeels behouden. De gelagzaal sluit naadloos aan bij de brouwerketels. Er is nog werk aan de winkel (brouwerij) om alles vlot te laten verlopen maar Annick De Splenter ziet de toekomst positief tegemoet. In augustus na de drukte van de Gentse feesten, zou er een feestelijke opening komen. (JV)



Algemeen

Vernieuwde Godevaart

26/06/2016

De chef blijft de restaurantnaam blijft en toch is het Antwerpse restaurant Godevaart niet meer hetzelfde. Na enkele weken intense verbouwingen kreeg het restaurant aan de Sint Katelijnevest een volledige nieuwe look. Het geklasseerde pand kwam enige tijd geleden in handen van een Amsterdams vastgoedbedrijf dat meteen de nodige veranderingen doorvoerde. Niet op zijn minst is chef Dave De Belder zeer tevreden met de nieuwe aanpassingen. (JV)

 

 



Algemeen

Voedingstraat in Mechelen

24/06/2016

De bedoeling van het Mechelse stadsbestuur is om de Hoogstraat in te laten uitgroeien tot een straat   waar je verse voedingswaren en streekproducten kan inslaan. Uiterlijk in 2018 moet een concept store dat imago nog versterken. De Hoogstraat ontbreekt momenteel  aan een eigen, duidelijke identiteit. Nochtans kan een duidelijke profilering een belangrijke hefboom zijn voor de ontwikkeling. Daarom wil schepen van Economie Katleen Den Roover  een voedingsstraat uitbouwen.  Een concept store die eind 2017 of uiterlijk in de loop van 2018 de deuren opent, moet daarvan het orgelpunt worden. Of ook de horeca de uitgestoken hand zal aannemen is  nog niet helemaal duidelijk. (JV)



Algemeen

Foodhall in Antwerpen

24/06/2016

Wellicht nog dit najaar komt er een overdekte markthal in het voormalige postkantoor aan de Groenplaats in Antwerpen. De markthal zou komen op het gelijkvloers van het oude postgebouw, waar ook de prachtige lokettenzaal is gevestigd. Gelukkig zou die zou behouden blijven en onderdeel worden van de foodhall. Details over de invulling zijn er nog niet maar het project wordt omschreven als een foodie heaven. In elk geval zullen eten en drinken centraal in het gebouw. Behalve bereide gerechten zal er wellicht ook plaats zijn voor verse voedingswaren en plaatselijke proeverijen. De inspiratie voor de markthal werd gehaald in het buitenland. Als voorbeelden worden onder meer de ‘mercado’s’ in Madrid, de indoor foodmarkt in Amsterdam en overdekte voedselmarkten in Londen genoemd. Ook in Gent is men bezig een dergelijk concept op te zetten. (JV)



Vacatures

Sint-Monica vzw Oostende zoekt een kok
02/06/2016

Gezocht:

KOK (M/V) CONTRACT ONBEPAALDE DUUR


CULTUURCAFÉ ZOEKT UITBATER
30/05/2016

Cultuurcentrum Het Bolwerk in Vilvoorde zoekt een dynamische partner voor de
zelfstandige uitbating van het cultuurcafé.


Crowne Plaza Antwerpen zoekt manager om het sales team te versterken.
11/02/2016

gezocht: Sales Manager Mice

Sollicitaties: danielle.degroote@hbrusselsairport.com


Restaurant Pure C is per direct op zoek naar talent!
11/02/2016

We zoeken Sous Chef / Chef patissier / Assistent Sommelier / Medewerker bediening

stuur een sollicitatiebrief met motivatie en CV naar work@pure-c.nl


Toon alles

Immo

Toon alles
 
 

Contacteer ons

een uitgave van Evolution Media Group
Vlassstraat 17 - 8710 Wielsbeke

tel +32(56) 60 73 33
fax +32(56) 61 05 83
email info@horecaplatform.be

by communitysoft.com