Horecaplatform

Horecaplatform.be is hét platform voor de Belgische horeca. Het platform biedt de users het laatste nieuws en vakinformatie uit de branche. Horecaplatform.be heeft verschillende onderdelen, waaronder een digitale nieuwsbrief, een immo- en een vacaturesite, een horecaleveranciersgids, en de digitale magazines van Evolution Media Group.



Laatste berichten


Verenigingen - Federaties

Asforcol Awards 2015 uitgereikt

29/05/2015

Op 21 mei werden de Asforcol Awards 2015 uitgereikt. Aan Nederlandstalige kant aan Luc Vanhaverbeke voor zijn jarenlange inzet niet alleen als diensthoofd facilitaire dienst UZ Leuven maar ook voor zijn inzet als Voorzitter HFDV en de hele sector. Wij appreciëren ten zeerste dat hij zijn know how ter beschikking stelt aan iedereen die hem daarom vraagt. Aan Franstalige kant aan Prof. Ir. Mme Marianne Sindic voor haar werk op het domein van voedselveiligheid en haar kennis van de korte keten, met aandacht voor de produits du terroir. In het midden op de foto staat uittredend Asforcol voorzitter Prof. Huyghebaert.



Ondernemingen - Bedrijven

Groentedesserts en zoete dromen bij Bonduelle

28/05/2015

Bonduelle Food Service organiseerde op dinsdag 26 mei 2015 voor de vijfde keer een B-Team  event, dit voor het eerst in de Cucina: hét culinaire center van Bonduelle Benelux in Eindhoven. Tien Nederlandse en Belgische chefs volgden de inspirerende demonstratie “Groente Desserts”. Vooruitstrevend toppatissier Hidde de Brabander nam de gasten mee in zijn wereld vol zoete dromen. Hidde vroeg zich af waarom rabarber in desserts zo gewoon is, en andere groenten in desserts zo ongewoon lijken? Het lijkt dat dit komt door traditie maar als je het Hidde vraagt zijn er geen gegronde reden om geen groente te gebruiken. Er zijn groenten die erg makkelijk te gebruiken zijn door hun zoete smaak zoals wortel en pompoen maar volgens Hidde kan elke groente gebruikt kan worden in desserts. “Het gaat er juist om dat je smaakcontrasten opzoekt. Gebruik naast suiker ook de andere basissmaken: zuur, zout, bitter en umami. Door groenten toe te voegen in desserts verras je je gasten!”


‘Culinaire mondvermaakjes’
De groenten van Bonduelle zijn uitermate geschikt om te gebruiken in desserts. Hidde laat zien dat hij écht geen beperkingen ziet en creëert verschillende amuses met een crème van maïs, een macaron van eekhoorntjesbrood, gegrilde paprika met chocolade en framboos, pompoenpuree met yoghurt-amandel crumble en erwtjes met witte chocolade en olijfolie. De groenten van Bonduelle bieden een goede basis voor creativiteit en door deze te verwerken in een dessert kan een chef zijn eigen signatuur toevoegen.



Algemeen

Haute Dog

28/05/2015

Met de plotse komst van de hamburgerrestaurants heeft de zogenaamde fastfood plots een culinaire meerwaarde gekregen. Maar er is een kaper op de kust met de Haute Dog. Het ziet er naar uit dat de hotdog ook een culinair tintje krijgt. Zelfs Jeroen Meus waagt zich aan een eerste Haute Dogs restaurant in Leuven. In Antwerpen zijn er al enkele Haut Dogs adressen en ook de streetfood speelt op de trend in. Een eerste experiment van Jeroen Meus uit zijn toekomstig restaurant ‘Würst’ is alvast  een haute-dog met rode ui en pijpajuintjes in een broodje van pijnboompitten. Straks ook culinaire pizza of pita of een gastronomische croque-monsieur? Waar blijft ons stoofvlees of vol au vent? (JV)   



Restaurants

Bioweek in The Brighton Restaurant

28/05/2015

Van 8 tot 12 juni zet het Brighton Restaurant van Hotel Stanhope in Brussel zijn menu in het teken van bewuster leven en enten. Op de kaart prijkt er een voedzaam menu’s die 100 % bio is. (pvo)

 

 

 

 



Restaurants

Stefaan Couttenye is Meesterkok van België

28/05/2015

Stefaan Couttenye, chef van ’t Hommelhof in Watou, mag zich voortaan ‘Meesterkok van België’ noemen. De chef krijgt de herkenning van zijn collega’s omwille van zijn  pionierswerk om de biergastronomie een plaats in de Belgische keuken te geven. Lang voordat beer and food pairing een begrip werden, kregen Belgische bieren een ereplaats in het restaurant van Stefaan Couttenye. Stefaan Couttenye staat al meer dan 30 jaar achter het fornuis in ’t Hommelhof. (pvo)

 

 

 

 



Onderwijs - Opleiding

Mini-onderneming uit hotelschool Spermalie valt in de prijzen

28/05/2015

Onlangs heeft de mini-onderneming Hierbas de Vlajo award gewonnen voor de beste samenwerking met het bedrijfsleven. Hierbas is de mini-onderneming van het 7de specialisatiejaar gastronomie van  Hotel- en Toerismeschool Spermalie. De mini-onderneming bestaat uit 18 gemotiveerde leerlingen en werd in september opgestart. In groep werd onderhandeld en beslist welke producten ze zouden verkopen. De keuze viel op verse tuinkruiden, waar het assortiment aangepast wordt volgens de seizoenen en een selectie van exclusieve droge worsten. Deze award werd gewonnen door de veelzijdigheid en constante prestaties van de mini-onderneming. (pvo)



Hôtellerie

Kamerschuimer slaat toe in B&B’s in Meetjesland

28/05/2015

Een ‘kamerschuimer’ heeft een duidelijke voorkeur voor b&b’s in het Meetjesland. In de omgeving van Aalter heeft hij al drie keer gelogeerd in een bed &  breakfast, om dan zonder te betalen te verdwijnen met de noorderzon. Toerisme Meetjesland stuurde ondertussen al een waarschuwing naar uitbaters in de regio. (pvo)



Hôtellerie

Mei is dure hotelmaand

28/05/2015

Uit de Trivago Hotelprijsindex blijkt dat de maand mei in veel Europese steden één van de duurste hotelmaanden van het jaar is. Een verklaring hiervoor is dat mei veel feestdagen en lange weekends kent. De bezettingsgraad in de hotels is dus goed, waardoor de schaarsere  kamers duurder worden. Voor het tweede jaar op rij, stegen de hotelprijzen in mei. Volgens Trivago is dit het bewijs dat meer mensen een weekendje weg willen. Venetië is de Europese stad die in mei de duurste hotelkamers heeft. Bovendien vragen de hoteliers daar blijkbaar wat ze willen. Zo betaalde je in Venetië deze maand gemiddeld 335 euro voor een overnachting. In mei 2011 lag dit bedrag nog op 238 euro, wat dus wil zeggen dat je in de Dogenstad op vijf jaar tijd bijna 100 euro meer moet betalen voor een overnachting. (pvo)



cafés - brouwerijen - discotheken

Klant laat kunstgebit achter op café

28/05/2015

De cafébazin van café De Vier Wegen in Geraardsbergen vond een kunstgebit in haar café. Ze postte op haar Facebookpagina : “Wie is deze morgen wakker geworden zonder tanden? Je kan ze komen halen in De Vier Wegen”. Of de eigenaar zijn gebit is komen halen, is niet duidelijk. De cafébazin wilde verder geen commentaar kwijt. (pvo)



cafés - brouwerijen - discotheken

Italiaanse trappist

28/05/2015

De familie van de trappistenbieren is weer een telg rijker. Onlangs kreeg de brouwerij van de Romeinse abdij Tre Fontane het label ‘Authtentic Trappist Product’. Op dit ogenblik zijn er 11 erkende trappistenbrouwerijen in de wereld. Zes in België (Westmalle, Westvleteren, Achel, Rochefort, Orval en Chimay), twee in Nederland (La Trappe en Zundert), Spencer (VS), Engelszell (Oostenrijk) en nu dus Tre Fontane (Italië). Overigens is de kans eerder klein dat je snel de Italiaanse trappist zal kunnen proeven, want de paters produceren slechts 1.000 hectoliter dat alleen maar ter plaatse verkocht wordt. (pvo)



Cafés - Brasseries - Discothèques

Oudenaards bruin bier is erkend als streekproduct

28/05/2015

Het Oudenaards bruin bier van brouwerijen Roman, Cnudde en Smisje is erkend als streekproduct. De geschiedenis van Oudenaards bruin bier gaat terug tot in de verre Middeleeuwen. Ooit telde de stad 17 brouwerijen. Brouwerij Roman uit Mater, de oudste en de grootste brouwerij, zet de traditie van het bruin bier verder met de Adriaan Brouwer-bieren. Brouwerij Cnudde uit Eine heeft Cnudde Oudenaards bruin in het gamma, terwijl brouwerij Smisje (Mater) Smiske Bruin verdeelt (pvo)

 

 

 

 

 



cafés - brouwerijen - discotheken

Duvel Moortgat schenkt Amerikaans bier in Belgische cafés

28/05/2015

Duvel Moortgat lanceert 2 van haar Amerikaanse speciaalbieren op de Belgische markt. In een 100-tal Belgische cafés wordt nu Tank 7 geschonken (ook verkrijgbaar in warenhuisketen Carrefour). Binnenkort wordt ook Single Wide IPA verdeeld. Beide speciaalbieren worden gebrouwen door de Amerikaanse brouwerij Boulevard Brewing Company, dat in 2013 werd overgenomen door Duvel Moortgat. (pvo)

 

 

 

 

 



Algemeen

Deinze zoekt uitbaters voor horecazaak in nieuw stadhuis Leiespiegel

28/05/2015

Het Deinse stadsbestuur is op zoek naar uitbaters die volledig autonoom een horecazaak willen beginnen in de Leiespiegel. De concessievoorwaarden zijn al uitgeschreven. Het moet een tearoom, brasserie of taverne worden, die zes op zeven dagen open moet zijn (dus ook wanneer stadsdiensten gesloten zijn).  De uitbaters moeten zelf investeren in de keuken en het interieur. De minimale huurprijs is ingesteld op 750 euro. Inschrijvingen moeten uiterlijk op 4 september om 12 uur ingediend worden op het stadhuis. De effectieve uitbating start ten vroegste op 1 mei 2016. (pvo)



Algemeen

Horeca Tienen in de clinch met organisatoren Suikerrock

28/05/2015

De horeca-uitbaters van Tienen zijn niet te spreken over de nieuwe tarieven voor de uitbreiding van de terrassen tijdens Suikerrock (31 juli – 2 augustus). Wie zijn bestaand terras wil uitbreiden, moet per extra zitplaats 15 euro per dag betalen. Extra statafels kosten 75 euro per dag. De plaatselijke horeca-uitbaters vinden dit veel te duur. De organisatoren van Suikerrock begrijpen de kritiek niet. Ze vinden dat de horeca best extra mag verdienen aan het evenement, maar dat ze in ruil ook iets mogen teruggeven aan de organisatoren van Suikerrock. (pvo)



Hôtellerie

Groter groots

28/05/2015

Vergeet het MGM Hotel in La Vegas als grootse hotel ter wereld. In Mekka opent over 2 jaar een echt groot hotel. 10.000 kamers, 70 restaurants, 4 helikopterplatforms. Verder zal er een winkel- en congrescentrum komen. Het hotel wordt volledig ingericht als een paleis. Het hotel mikt mikt vooral op moslims die op pelgrimstocht gaan naar de nabij gelegen heilige moskee. (JV)

 

 

 



Vacatures

Uniek concept op Antwerpen Zuid
13/03/2015

Gezocht: part-time en full-time kelner-barman


Wij zoeken een jonge gedreven kok die openstaat om te leren.
23/12/2014

Va et Vient zoekt een jonge gedreven kok die openstaat om te leren.


Over te nemen: Frituur in Lokeren, Oost-Vlaanderen
15/10/2014

Vlak naast de Grote Markt.


Zele: Uitstekend gelegen Taverne-Restaurant met Feestzaal en Privé woonst
08/10/2014

Uitstekend gelegen Taverne-Restaurant met Feestzaal en Privé woonst in Zele.


Hof van Cleve zoekt jonge zaalmedewerker
16/09/2014

Het 3*-restaurant Hof van Cleve,gevestigd te 9770 Kruishoutem, Riemegemstraat 1, is dringend op zoek naar (M/V):
JONGE ZAALMEDEWERKER, voltijds, van dinsdag tot en met zaterdag


Toon alles

Immo

TE KOOP – HARELBEKE - nieuwbouw horecaruimte
05/02/2015


Overname / Te huur bekend authentiek koffiehuis bistro te Pittem (West-Vlaanderen)
17/09/2014


Te Koop - Opwijk
01/08/2013


Toon alles
 
 

Contacteer ons

een uitgave van Evolution Media Group
Vlassstraat 17 - 8710 Wielsbeke

tel +32(56) 60 73 33
fax +32(56) 61 05 83
email info@horecaplatform.be

by communitysoft.com