Horecaplatform

Horecaplatform.be is hét platform voor de Belgische horeca. Het platform biedt de users het laatste nieuws en vakinformatie uit de branche. Horecaplatform.be heeft verschillende onderdelen, waaronder een digitale nieuwsbrief, een immo- en een vacaturesite, een horecaleveranciersgids, en de digitale magazines van Evolution Media Group.



Laatste berichten


Ondernemingen - Bedrijven

On the road met Electrolux

27/03/2015

Sinds kort kom je hem op tal van Vlaamse wegen tegen: de Electrolux Professional Foodservice Truck. Een mastodont vrachtwagen met complete demo-keuken, kookeiland en lounge hoek op wielen. Metro Hasselt beet maandag 23 maart de spits af. Chef Stefaan Van Beveren van de Electrolux Academy en Rosa Van Damme (Berghoff) zorgden voor een succulent onthaal en een smakelijke demo. Doel van deze demo is dicht bij de klant komen. Bas van Montfoort, Country Manager bij The Electrolux House: " Klanten vragen naar beleving. Dat krijgen ze niet zoals op deze wijze bij een klassieke beurs. Hier is meteen interactie. Daarnaast komen ze meteen in contact met de nieuwste keukenapparatuur en - materialen. En we integreren ieders verhaal in de productontwikkeling. We vertalen de problematiek van de klanten waardoor het een win-win situatie wordt."



Algemeen

Geert Van Hecke ontvangt Brugse Horeca Award

27/03/2015

In het bijzijn van zijn echtgenote Mireille en zoon Louis en in aanwezigheid van een groot aantal horeca-ondernemers en genodigden ontving driesterrenchef Geert Van Hecke van De Karmeliet op dinsdag 24 maart de Brugse Horeca Award.  Beroepsfederatie Horeca Brugge reikte dit jaar deze Award reeds voor de zesde maal  uit. Van Hecke ontving de Award omwille van zijn buitengewone verdiensten voor het professioneel horecaondernemerschap, voor de  lokale gastronomie en  economie en als een ambassadeur voor het toerisme. Uit handen van zijn zijn collega-driesterrenchef Gert De Mangeleer ontving hij nog een karikatuur van Toon Beuckels. De uitreiking ging door in het Martin’s Hotel in Brugge.



Publicaties

Foodprint 1415

23/03/2015

Op 16 maart werd tijdens de consumentenbeurs ‘Sfeer’ in Flanders Expo het jaarboek Foodprint voorgesteld, een uitgave van mjPublishing.

Dit jaarboek brengt sedert enkele jaren een overzicht van wat reilt en zeilt in de wereld van de gastronomie, en is een combinatie van artikels en opvallende culinaire foto’s van de hand van Joris Luyten.  

Redactioneel is er o.a. aandacht voor de “Wijnoogst 2014”, met de millennial generatie die de macht grijpt, de nieuwste foodtrends, met  ‘asian streetfood’ (waarover u in dit magazine een uitgebreid artikel vindt), veggiekeuken, andere dranken, interviews met een aantal culinaire persoonlijkheden en winnaars van divers eculinaire wedstrijden.

Kortom: een mooie herinnering aan een goed gevuld gastronomisch jaar. Te koop in de boekhandel, € 20 - ISBN 978 90 78715 917

 



Cafés - Brasseries - Discothèques

Punch Bar opent deuren in Gent

23/03/2015

Vanaf donderdag 9 april tot en met zaterdag 23 mei, wordt de Gentse cocktailbar Old Fashioned omgetoverd tot de Appleton Estate Punch Bar. Zes weken lang kunnen de liefhebbers er de lekkerste rum punches ontdekken. Steve Okhuysen, Mixologist en eigenaar van de Old Fashioned, en zijn team waken over de kwaliteit en stelden een kaart op met zes originele en smaakvolle recepten met ronkende namen als Voodoo en Appleton Mule. Gedurende de zes weken dat de Appleton Estate Punch bar geopend is, nodigt Steve ook elf bartenders uit België en Nederland uit. Zij brengen telkens hun eigen recept mee en zorgen dus voor ‘de Appleton punch van de week’.



Beurzen - congressen - evenementen

Voorjaarsevenementen in ISPC Gent

20/03/2015

ISPC Gent organiseert opnieuw een aantal evenementen. Op dinsdag 24 maart zullen 7 originele desserten de revue passeren tijdens een Sweet Inspirations demo. Dirk Peeters, de man achter Didess en R&D Food Revolution, zal samen met Luc Van den Bergh laten zien hoe u creatief aan de slag kan gaan met verschillende dessertelementen. Op maandag 13 april wordt ism Horeca Academy en opleiding 'allergenen' georganiseerd. Maandag 20 april stellen de NortSeaChefs zich nog eens voor tijdens een avondevent, op 28 april is er Culinary Spring,waarbij de klanten uitzonderlijk tot 's avonds kunnen winkelen (met een korting van 10%). Op 18 mei wordt er een demo rond Fermented Food georganiseerd. Meer info en/of inschrijven via de folders en de website van ISPC. 



Snelrestauratie

EXKi stelt seizoensgroenten centraal

19/03/2015

EXKi is een snelrestaurantketen dat versbereide en natuurlijke producten aanbiedt om ter plaatse te eten of mee te nemen. Elke maand zet de keten een seizoensgroente in de kijker. In april staat spinazie centraal (pvo)

 

 

 



Restaurants

Zakenvrouw vindt op restaurant parel in oester

19/03/2015

De kans dat je een parel vindt in een oester is uiterst gering (naar verluidt één op 15.000). Toch had Anne De Beule dit geluk, toen ze tijdens een zakenlunch oesters had besteld in restaurant De Oude Vismijn in Gent. Plots verslikte ze zich bijna in een vijf millimeter grote parel. Hoeveel de parel waard is, weet de zakenvrouw nog niet. Maar dat het haar ‘lucky day’ was wel. Naar eigen zeggen werd er die dag ook een grote deal binnengehaald. (pvo)

 



Restaurants

Gasthof Halifax (Astene) bestaat halve eeuw

19/03/2015

Het bekende Gasthof Halifax in Astene bestaat 50 jaar. Het restaurant is een begrip geworden, vooral omwille van het terras dat het mooiste aan de Leie wordt genoemd.

Het restaurant kwam in 2011 nog in het nieuws door een felle brand, die het eethuis totaal vernielde. Maar de zaakvoerders bouwden de zaak van nul weer op.

Gasthof Halifax staat er weer helemaal. Het jubileum zal gevierd worden met enkele feestjes en een fotoboek. (pvo)

 

 

 

 



Restaurants

Kreeftengin van Kristof Marranes (Ter Leepe) wordt niet gesmaakt door Gaia

19/03/2015

Sterrenchef Kristof Marranes van Ter Leepe in Zedelgem heeft een nieuw topproduct bedacht: de kreeftengin. Alleen gebruikt hij daarvoor levende kreeften en dat maakt Gaia woest. Om de Lobstar-Gin te maken moet Kristof Marranes per liter twee kleine kreeften enkele dagen laten ‘macereren in de alcohol. Daardoor zouden ze beter hun smaak afgeven. Daarna wordt de kreeftenalcohol gemengd met een distillaat van kruiden om het effect van een bisque te krijgen. Volgens de chef lijden de kreeften niet, omdat ze onmiddellijk verdoofd worden door de alcohol. Gaia spreekt dit tegen en vindt het waanzinnig dat ‘dieren moeten afzien voor wat aroma’. (pvo)



Vacatures

Uniek concept op Antwerpen Zuid
13/03/2015

Gezocht: part-time en full-time kelner-barman


Wij zoeken een jonge gedreven kok die openstaat om te leren.
23/12/2014

Va et Vient zoekt een jonge gedreven kok die openstaat om te leren.


Over te nemen: Frituur in Lokeren, Oost-Vlaanderen
15/10/2014

Vlak naast de Grote Markt.


Zele: Uitstekend gelegen Taverne-Restaurant met Feestzaal en Privé woonst
08/10/2014

Uitstekend gelegen Taverne-Restaurant met Feestzaal en Privé woonst in Zele.


Hof van Cleve zoekt jonge zaalmedewerker
16/09/2014

Het 3*-restaurant Hof van Cleve,gevestigd te 9770 Kruishoutem, Riemegemstraat 1, is dringend op zoek naar (M/V):
JONGE ZAALMEDEWERKER, voltijds, van dinsdag tot en met zaterdag


Toon alles

Immo

TE KOOP – HARELBEKE - nieuwbouw horecaruimte
05/02/2015


Overname / Te huur bekend authentiek koffiehuis bistro te Pittem (West-Vlaanderen)
17/09/2014


Te Koop - Opwijk
01/08/2013


Toon alles
 
 

Contacteer ons

een uitgave van Evolution Media Group
Vlassstraat 17 - 8710 Wielsbeke

tel +32(56) 60 73 33
fax +32(56) 61 05 83
email info@horecaplatform.be

by communitysoft.com