seh_hotels_nl

Horecaplatform

Horecaplatform.be is hét platform voor de Belgische horeca. Het platform biedt de users het laatste nieuws en vakinformatie uit de branche. Horecaplatform.be heeft verschillende onderdelen, waaronder een digitale nieuwsbrief, een immo- en een vacaturesite, een horecaleveranciersgids, en de digitale magazines van Evolution Media Group.



foodindustry-intrafood

Laatste berichten


Snelrestauratie

Hamburgeroorlog in Kortrijk

11/09/2014

McDonalds heeft een bouwaanvraag ingediend voor een hamburgerrestaurant aan de Ringlaan 36 te Kortrijk. Pikant detail: dat is het adres van de plaatselijke Quick die daar al 21 jaar gevestigd is. Wellicht doet McDonalds deze demarche omdat een bouwaanvraag voor een vestiging 25 meter verder op dit voorjaar door de rechtbank werd geweigerd (door tussenkomst van Quick). McDonalds geeft voorlopig geen commentaar. Quick wel. Zoals verwacht vinden ze de bouwaanvraag ‘onaanvaardbaar’. (pvo)



Snelrestauratie

Pizza met peren

11/09/2014

De Italiaanse Tratorria Pulcinella in Hasselt heeft een speciale pizza met peren op het menu gezet. Hiermee wil de pizzeria de Haspengouwse perenboeren een riem onder het hart steken.
De pizza kreeg de naam ‘Dolce’ mee en wordt gemaakt met gorgonzola, honing, walnoten en uiteraard peren. (pvo)
 



Restaurants

Restaurant Boury verhuist

11/09/2014

Voor restaurant Boury in Roeselare gaat het razendsnel. Het restaurant opende pas in oktober 2010 en veroverde al een jaar later een ster. Chef Tim Boury werd ook uitgeroepen tot ‘Jonge Topchef van Vlaanderen’ en kreeg 16 op 20 in Gault&Millau.

De klanten weten de weg naar het restaurant ook te vinden. Daarom hebben Tim Boury en zijn vrouw Inge Waeles besloten om een grotere stek te zoeken. Die hebben ze gevonden in een historische villa op de grens van Roeselare met Rumbeke. Het pand wordt vanaf 2016 de nieuwe uitvalsbasis. Er zal een salon zijn om gasten te ontvangen en er zullen kamers komen voor overnachtingen. (pvo)



Restaurants

Patrick Devos serveert boerenkost

11/09/2014

Patrick Devos van het gelijknamige Brugse restaurant heeft een kookworkshop gegeven rond ‘Bijzondere Boerenkost’.

Hij toonde de culinaire mogelijkheden van lokale hoeveproducten aan een 40-tal deelnemers in Zuivelboerderij Baliehof in Zerkegem. I

n zijn restaurant werkt hij ook met hoeveproducten. Met dit initiatief wilde hij de producten en producenten in de kijker plaatsen. (pvo) 

 



Restaurants

Bugs & Lunch (Gent) is eerste ‘insectenrestaurant’ van ons land

11/09/2014

Zin in knapperige sprinkhanen en meelwormen? Dan moet je naar Bugs & Lunch in Gent, dat zichzelf omschrijft als eerste insectenrestaurant van ons land.

De zaakvoerders David Crëelle en Liesbet Minne deden ervaring op in Azië, waar men ook insecten eet. Ze deden al experimenten met pop-up restaurants, met positieve reacties. Daarom wagen ze de stap, omdat ze overtuigd zijn dat insecten het eten van de toekomst wordt. Om de drempel lager te maken, produceerde David ook een krekelkroket, die in een aantal frituren wordt verkocht (pvo)



Restaurants

Quick Lunch –concept in sterrenrestaurant Horseele

11/09/2014

Een jaar na de start van restaurant Horseele in de Ghelamco Arena te Gent, is er al veel gebeurd. Het restaurant van Danny Horseele kreeg meteen een ster en scoort ook hoog bij Gault&Millau.

Ook klanten vinden de weg. De chef heeft opnieuw enkele nieuwigheden bedacht. Een daarvan is de Quick Lunch. Dat wil zeggen een sterrenlunch voor amper 39 euro, die bovendien klaargestoomd wordt in minder dan 1 uur tijd. Voor die prijs krijg je een aperitief met amuses, een hoofdgerecht op sterniveau met aangepaste wijn en  koffie met versnaperingen. (pvo)



Restaurants

Sterrenrestaurant Prêt-à-gouter fusioneert met Le Bistrot

11/09/2014

Bart Vandenhove sluit zijn sterrenrestaurant Prêt-à-goûter in Heusden-zolder om zich volledig te concentreren op zijn tweede zaak Le Bistrot. Zelf spreekt de chef niet van een sluiting maar van een fusionering van zijn 2 zaken. Op die manier krijgen volgens hem klanten het ‘beste van twee werelden’. (pvo)



Hôtellerie

Relais & Châteaux herinterpreteert 60-jarige Route du Bonheur

11/09/2014

In 1954 bedacht de hotelketen Relais & Châteaux de Route Du Bonheur, een tocht langs een aantal etablissementen van aangesloten leden in dezelfde regio. De eerste Route du Bonheur liep langs de befaamde Nationale 7, de zogenaamde Route du Soleil.

Zestig jaar later wil de keten deze eerste route herinterpreteren. Ambassadeur is Michel Troisgrois van het Maison Troisgras in Frankrijk. Diens vader stond aan de wieg van het initiatief. Michel Troisgrois gidst de toerist door zijn regio en laat hun kennis maken met diverse adressen. (pvo)



Vacatures

Kok voor nieuw Italiaans restaurant in hartje Antwerpen
13/06/2014

Je hebt een koksdiploma, je kan zelfstandig werken en hebt kennis van de Italiaanse keuken ...


Sous-Chef in jong en dynamisch team
06/06/2014

Wij bieden je een zeer mooie ervaring als sous chef met verantwoordelijkheid over de keukenactiviteit op locatie! 


Te huur: uniek nieuwbouw restaurant te Laarne (Gent)
09/05/2014

Wij bieden u een nieuwbouw aan van 970m² in hartje Laarne.


Gezocht: Kok (m/v) voor verblijfscentrum in Cadzand (NL)
24/04/2014

Idee Kids is een landelijk erkende vzw, die verspreid over 19 locaties in Vlaanderen, jaarlijks voor zo'n 23.000 kinderen, een onvergetelijk vakantiekamp organiseert.


Gezocht: voltijdse hulpkok en een kelner-barman.
14/04/2014

Wij zoeken nog een voltijdse hulpkok (zelfstandig hapjes kunnen klaarmaken en de HACCP-regels strikt naleven) en een kelner-barman met wijnervaring voor een nieuwe wijnbar in Gent-Steendam 53.


Toon alles

Immo

Te huur in Nieuwpoort aan Zee
09/10/2013


Te Koop - Opwijk
01/08/2013


Horecaruimte in centrum Nazareth
01/08/2013

horecaruimte 500m2 + 1060m2 parking voor 40 auto's in centrum nazarerth op hoekligging en hoofdweg deinze-gavere-eke-oudenaarde-deurle-st.martens latem


Toon alles
 
 

Contacteer ons

een uitgave van Evolution Media Group
Vlassstraat 17 - 8710 Wielsbeke

tel +32(56) 60 73 33
fax +32(56) 61 05 83
email info@horecaplatform.be

by communitysoft.com