Horecaplatform

Horecaplatform.be is hét platform voor de Belgische horeca. Het platform biedt de users het laatste nieuws en vakinformatie uit de branche. Horecaplatform.be heeft verschillende onderdelen, waaronder een digitale nieuwsbrief, een immo- en een vacaturesite, een horecaleveranciersgids, en de digitale magazines van Evolution Media Group.



horeca expo nl drukkerij oranje vis cafe & bistro_expo14_nl

Laatste berichten


Toerisme

Lekker weg op Curaçao

21/11/2014

De Curaçaose keuken is net zo gevarieerd als haar bevolking kleurrijk is. Door het samengaan van verschillende culturen, is de lokale keuken op het eiland Creools (Krioyo) en een lekkere variatie op onze westerse keuken. Bovendien is er op het eiland voor ieders budget en smaak wat wils. Van een lokale snèk (snackbar) tot een fine dining restaurant: het kan allemaal. Veroordeeld tot de obligate kip met rijst ben je op Curaçao dus allerminst.

Op Curaçao ben je altijd lekker weg. Een tip voor de koks die niet alleen de zon zoeken, maar ook culinair aan hun trekken willen komen.

Info: www.curacao.com/nl/directory/proef/

(pvo)



Beurzen - congressen - evenementen

Apero National

21/11/2014

Begin dit jaar lanceerden de Belgische brouwers samen met VLAM de campagne ‘Fier op ons bier’. Op de vooravond van de internationale vrouwendag volgend jaar 7 maart willen de initiatiefnemers ook vrouwen betrekken bij het proeven met de actie ‘Apero National’. Vanaf 24 november kunnen horecazaken inschrijven om aan de actie deel te nemen. Wie meedoet krijgt een ’Apero National-kit’ met gepaste bierviltjes, posters, een smaakkaart en een raamsticker. Deelnemers krijgen een plaatsje in de eregalerij op www.fieroponsbier.be. Daar worden alle deelnemende horecazaken opgelijst met een link naar de eigen site en/of facebookpagina. In verschillende media zal promotie gemaakt worden voor de campagne. Uiteindelijke bedoeling is dat iedere vrouw één gratis biertje krijgt tussen 18u30 en 19u30. Meer info en inschrijven kan via www.fieroponsbier.be/horeca . Wedden dat ook veel mannen die avond langs zullen komen ? (JV)



Beurzen - congressen - evenementen

Avondopeningen bij ISPC

20/11/2014

Bij ISPC, zowel Luik als Gent zetten ze de eindspurt in naar de eindejaarsfeesten. Met twee avondopeningen. Voor Luik is dat 2 december terwijl Gent eerst de Sint en zijn gekleurde pieten terug naar huis stuurt met een avondwandeling op 9 december. Het worden culinaire VIP wandelingen door de winkels. Smaakvol en sfeervol door de presentatie van vernieuwende gerechtjes  vergezeld van de nodige exclusieve dranken. De avond openingen zijn er van 17u tot 21u waarbij de kassa’s open blijven tot sluitingsuur. Aan inspiratie zal het niet ontbreken. (JV)



Algemeen

Geen Pangasius wel een Miene

20/11/2014

Tijdens de opening van De Week van de Smaak in Oostende doken ook enkele manifestanten op die het niet zo gemunt hadden op de plannen om in de haven van Zeebrugge een pangasiusimportcentrum te plannen. Ook de plannen om de vismijn van Oostende in te krimpen of zelfs volledig te laten verwijderen,  werden luidkeels uitgejouwd met ‘Bluuf met je fikken van de Miene’. De actie kon alvast op veel sympathie rekenen. Of de beleidsverantwoordelijken er ook iets zullen mee aanvangen….. (JV) 



Beurzen - congressen - evenementen

Lochristi mee op de kar van foodfestivals

20/11/2014

Als het van kruidenierster Corine Beyst uit Lochristi afhangt dan komt er op 25 april volgend jaar een  ‘foodfair, jaarkermis en feelgood parkevenement’ op de parkterreinen rond Orphanimo. Hap-py is de werktitel. Corine Beyst is nu al druk op zoek naar restaurants , bistro’s, bakkers, slagers, traiteurs, delicatessenzaken of drankenhandels die aan het initiatief willen meewerken. Het tweede aspect  is de inkleding. Veel muziek en een Engelse jaarkermis compleet met attracties aan te pas. Een zoveelste culinair festival dat in de steigers staat maar dat zich nu wel laat uitblinken door de nodige originaliteit. Als alles in de juiste plooi valt. (JV)



Algemeen

West-Vlaanderen geniet niet altijd mee van relance

20/11/2014

Aan de vooravond  van de horecavakbeurs Horeca Expo blijkt de crisis in de sector - zeker in de Zuid-West-Vlaanderen -  nog niet overgewaaid te zijn. Daar waar het aantal faillissementen in de horeca in Vlaanderen in 2014 voor het eerst ging dalen, blijkt vooral Kortrijk maar ook de streek rond Ieper en het Heuvelland daar niet van te genieten. Zopas werd ook nog het voormalige sterrenrestaurant Convent te Renige failliet verklaard. (JV)



Beurzen - congressen - evenementen

Straks Horeca Expo, nu al de complete beursgids

20/11/2014

Vanaf zondag 23 is Flanders Expo Expo te Gent weer het trefpunt voor professionelen uit de horecasector. Er zijn niet alleen de meer dan 650 exposanten met meer dan 3.000 merken er zijn vooral heel wat nieuwigheden te ontdekken. Tevens krijgt Horeca Expo ook een totaal vernieuwde look. Er zijn verschillende nieuwe invalshoeken zoals de Wine & Spirits Boulevard in hal 8, een totale make over voor de verschillende cateringpunten en wel meer dan 50 randactiviteiten verspreid over het ganse gebouw van Flanders Expo. De organisatoren raden aan zo veel mogelijk met het openbaar voer te komen hoewel dat door vakbondsacties misschien moeilijk kan worden. Wie er dan niet kan geraken kan nog steeds via de facebook pagina van horecaplatform of horecamail het nieuws op de voet volgen. (JV)

 

 

Blader alvast door de Beursbijlage Horeca Expo 2014 bij onze vakmagazines.

 

 



Restaurants

‘Atypisch’ restaurant Renty in Middelkerke vermeld in Gault&Millau

20/11/2014

Restaurant Renty in Middelkerke is wel een vreemde eend in de bijt van restaurants die een Gault&Millau-onderscheiding hebben gekregen. Toen de andere chefs op de eerste rij zaten om hun onderscheidingen in ontvangst te nemen, stonden Norbert (75) en Liesbeth (73) gewoon in hun restaurant. Het echtpaar dat al 21 jaar restaurant Renty openhoudt, had de vermelding in Gault&Millau totaal niet verwacht. Naar eigen zeggen doen ze al hun leven lang hetzelfde: mise-en-place, een dutje, avondservice, de afwas en dan 2 trappisten. Norbert staat in de zaal, Liesbeth in de keuken. Meer moet dat voor hun en hun klanten niet zijn. (pvo)



Restaurants

Anny Smets van De Proosdij (Diest) wordt lid van de Académie Culinaire de France

20/11/2014

Anny Smets, chef van het Diestse restaurant, is ingewijd als nieuw lid van de prestigieuze Académie Culinaire de France. Het is de eerste Belgische vrouw die deze eer te beurt valt. De culinaire academie is een kransje van topchefs dat al sinds 1877 bestaat. (pvo)



Restaurants

Sergio Herman krijgt Inspiration Award 2014

20/11/2014

Op maandag 24 november organiseert de Belgische Leaders Club voor de 4de keer de ‘Concept Restaurant Awards’. Deze keer vindt het evenement plaats tijdens de Horeca Expo in Gent. Dit jaar zijn volgende Belgische horecaconcepten geselecteerd: Bia Mara (Brussel), Pistolet Original (Brussel), De Superette (Gent), Poule & Poulette Rsto (Antwerpen) en Love Fish (Antwerpen). Dit jaar wordt ook de Inspiration Award uitgereikt. Die gaat naar Sergio Herman, chef van The Jane. (pvo)



Restaurants

Desserts in Comme chez soi met suikervervanger Zusto

20/11/2014

Topchef Lionel Rigolet van Comme chez soi bereidt voortaan het merendeel van de desserts op basis van de nieuwe suikervervanger Zusto.

Een proefpanel kwam tot de constatatie dat die desserts minstens even goed smaken als hun klassieke tegenhangers. Dat is uitstekend nieuws voor diabetici en mensen die graag hun suikerrverbruik willen verminderen. (pvo)



Hôtellerie

Hotel Beau Séjour in Lanklaar geeft naam aan nieuwe fictiereeks

20/11/2014

Hotel Beau Séjour aan de oude kanaalarm te Lanklaar staat centraal in een nieuwe 10-delige fictiereeks. Nog tot april filmt een ploeg in het 108-jarige hotel, dat ook de naam aan de serie geeft. Het verhaal gaat over Kato, een vermoord meisje, dat haar eigen moordzaak moet oplossen. Naast het hotel, worden in de serie ook de spots op het Maasland gezet. (pvo)



Vacatures

Over te nemen: Frituur in Lokeren, Oost-Vlaanderen
15/10/2014

Vlak naast de Grote Markt.


Zele: Uitstekend gelegen Taverne-Restaurant met Feestzaal en Privé woonst
08/10/2014

Uitstekend gelegen Taverne-Restaurant met Feestzaal en Privé woonst in Zele.


Hof van Cleve zoekt jonge zaalmedewerker
16/09/2014

Het 3*-restaurant Hof van Cleve,gevestigd te 9770 Kruishoutem, Riemegemstraat 1, is dringend op zoek naar (M/V):
JONGE ZAALMEDEWERKER, voltijds, van dinsdag tot en met zaterdag


Kok voor nieuw Italiaans restaurant in hartje Antwerpen
13/06/2014

Je hebt een koksdiploma, je kan zelfstandig werken en hebt kennis van de Italiaanse keuken ...


Sous-Chef in jong en dynamisch team
06/06/2014

Wij bieden je een zeer mooie ervaring als sous chef met verantwoordelijkheid over de keukenactiviteit op locatie! 


Toon alles

Immo

Overname / Te huur bekend authentiek koffiehuis bistro te Pittem (West-Vlaanderen)
17/09/2014


Te Koop - Opwijk
01/08/2013


Horecaruimte in centrum Nazareth
01/08/2013

horecaruimte 500m2 + 1060m2 parking voor 40 auto's in centrum nazarerth op hoekligging en hoofdweg deinze-gavere-eke-oudenaarde-deurle-st.martens latem


Toon alles
 
 

Contacteer ons

een uitgave van Evolution Media Group
Vlassstraat 17 - 8710 Wielsbeke

tel +32(56) 60 73 33
fax +32(56) 61 05 83
email info@horecaplatform.be

by communitysoft.com