Horecaplatform

Horecaplatform.be is hét platform voor de Belgische horeca. Het platform biedt de users het laatste nieuws en vakinformatie uit de branche. Horecaplatform.be heeft verschillende onderdelen, waaronder een digitale nieuwsbrief, een immo- en een vacaturesite, een horecaleveranciersgids, en de digitale magazines van Evolution Media Group.



evolution_nl Horecatel 2015_NL

Laatste berichten


Beurzen - congressen - evenementen

Horeca manifestatie

27/01/2015

Horeca Manifestatie.

500 personen hadden de verschillende horeca federaties verwacht op het Brusselse Muntplein om meer maatregelen te eisen voor de invoering van de geregistreerde kassa. Uiteindelijk waren het er 1500. Met of zonder koksvest met of zonder koksmuts . Van uit alle windstreken waren er vertegenwoordigers. Van de oostkust over Antwerpen tot in het diepe Luxemburg. Verschillende horeca voorzitters benadrukten nog eens dat de veel besproken box er niet kan komen zonder compensaties. Een loonlastenverlaging, de BTW op voeding en dranken moet gelijk gesteld worden op hetzelfde gereduceerde tarief en de toegelaten arbeidsduur moet worden verruimd. Veel vragen en opmerkingen naar de huidige regering toe. De manifestatie op het, koude, muntplein werd een gezellig zijn met warme dranken ontbijtkoeken en broodjes. De politiek werd flink onder vuur genomen en er was ook een kleine sneer de vakbonden. ‘De vakbonden betalen hun militanten om te komen manifesteren, jullie sluiten jullie zaak om hier te zijn’ zo klonk vanop het sprekerspodium. Tussen de horeca uitbaters en hun medewerkers klonk op het Muntplein alleen maar pessimisme. Eén iemand wil zijn zaken sluiten anderen denken eraan minder dagen op te doen terwijl het personeel vreest voor hun job. Na de toespraken trokken verschillende delegaties naar de partijkantoren van de verschillende regeringspartijen. Bij Open VLD , net zoals in ander partijkantoren overhandigden verantwoordelijken een ‘self service’ pakket en een vernieuwde dure menu kaart naar de toekomst toe. Bij Open VLD kwam alvast de belofte om meer overleg te voeren met de sector. Bart Tommelein wist zelfs te zeggen dat er geen black box komt als de regering geen maatregelen neemt naar de horeca toe. Maar als die maatregelen voldoende zullen zijn….. . Ietwat ontgoocheld en met zondert concrete antwoorden liep Brussel weer leeg van talrijke horeca mensen. (JV)



Hôtellerie

Gentse hotels scoren goed

23/01/2015

De Gentse hotels scoren bijzonder goed. Dat blijkt uit de beoordelingen van de reiswebsite Zoover.  Sandton Reylof komt zelfs uit de bus als beste hotel van het land. Op de website van Zoover geven klanten punten aan hun hotelbezoek. De Gentse hotels halen met een gemiddelde score van 7,9 op 10 meer punten dan Leuven, Brugge , Brussel of Antwerpen en Oostende. De Gentse hotelsector kende in 2014 een goed jaar. De kamerbezetting bleef op zo'n 75% en ook de kamerprijs bleef stabiel. Sandton Reylof in de Gentse Hoogstraat werd verkozen tot beste hotel van het land. (JV)



Algemeen

Bruin bier voor PQD

23/01/2015

Pakhuis Gent, La Quincaillerie te Brussel en Dock’s Cafe te Antwerpen hebben al een aantal exclusieve producten die enkel voor hun brasseries geproduceerd worden. Daar is nu ook het Principale Bruin bier bij gekomen. Op smaak gebracht door de medewerkers van de verschillende zaken heeft brouwerij Van Steenberge een bruin bier weten te creëren dat ook wegens zijn smaak ook de vrouwelijke klanten zal weten te bekoren.

(JV) 



Algemeen

Restorestje

23/01/2015

Een ‘doggy bag’ is geen naam meer om restjes van het restaurant mee te nemen naar huis. Ondermeer Stad Gent en Test-Aankoop hebben de handen in elkaar geslagen voor de lancering van ‘Restorestje’. Het is de naam voor een doosje dat de voedselverspilling ook op restaurant moet tegengaan. Er zijn stickers die restaurants aan de deur kunnen kleven en er is het doosje waarmee restaurants klanten de rest van het bord kunnen meegeven. De actie loopt ook in Brussel en Luik maar, voorlopig, alleen in Gent is er een speciaal ontworpen doosje. Verschillende restaurants hebben zich al ingeschreven om aan het project tegen voedselverspilling deel te nemen. (JV)



cafés - brouwerijen - discotheken

Novo in Mechelen

23/01/2015

Maria Varelas startte in Mechelen café Novo op. Net naast het Griekse restaurant van haar broer. Voor de immer goedlachse Maria Varelas (30) is het naar eigen zeggen een droom die uitkomt, haar eigen café. Maria kent de horeca door en door. Vader Kosta drukte al zijn stempel op de Mechelse horeca en zelf stond ze aan de zijde van haar broer Georgios Varelas  van het Griekse restaurant Zorba. (JV)



Hôtellerie

Huis Koning beste B&B van België

23/01/2015

Als het van Tripadvisor afhangt is ‘Huis Koning’ in Brugge de derde beste bed & breakfast ter wereld. Het is voor het vierde jaar op rij dat ‘Huis Koning’ in de ranglijst van de 25 beste B&B staat maar een derde plaats is een flinke opsteker.

Tripadvisor baseert zijn rangschikking van de beste hotels en B&B’s op beoordelingen van lezers. Het zelf gebakken brood, de huisgemaakte muffin of chocolade mousse zullen er wellicht voor iets tussen zitten.

Het dynamisme van Lynn Vansalmbrouck waarmee ze haar gasten ontvangt zal wel de grote doorslag gegeven hebben. (JV)

 

 

 

 

 



cafés - brouwerijen - discotheken

Middelkerke investeert in 9 beachbars

22/01/2015

Middelkerke wil zijn imago oppoetsen en investeert in 9 beachbars. De uitbating van de bars loopt tussen 15 maart en 15 oktober.  Er zijn wel voorwaarden verbonden voor diegenen die zo’n strandbar willen uitbaten. Zo mag de bar maar open blijven tussen 10 en 20 uur. De plaatselijke horeca is niet tegen het initiatief. De beachbars brengen meer leven in de brouwerij, luidt het. (pvo)



cafés - brouwerijen - discotheken

Expo van tekeningen van Antwerpse cafés in Grand Café modeste

22/01/2015

De jonge striptekenaar Mila Van Goethem is al een tijdje op pad met haar schetsboek om het caféleven in Antwerpen uit te beelden. Je kon haar afgelopen tijd zien in Grand Café Modeste, Kiebooms, Dancing Chocolat, De Pelgrim en ViaVia. Daar tekende ze de stamgasten en het interieur. Het resultaat van deze inspanningen is te zien in een Expo, dat plaats vindt van 26 januari tot 18 februari in Grand Café Modeste (pvo)

 



Restaurants

Ruzie tussen 2 restaurants omwille van mogelijke naamsverwarring

22/01/2015

In Maldegem opende onlangs de Wijnbar L’Aperovino de deuren. Dat is niet naar de zin van de zaakvoerder van het Wijn- en Foodcafé L’Aperi Vino uit Hasselt. Die vindt dat de eigenaars uit Maldegem zijn naam en concept hebben gestolen. Volgens de zaakvoerder van L’Aperi Vino uit Hasselt zijn er te veel gelijkenissen om nog toeval te kunnen zijn. Zo lijkt de naam van beide zaken sterk op elkaar en gaat het allebei om een wijn- en tapasbar. In Maldegem horen ze het in Keulen donderen. Daar zeggen ze dat ze nog nooit gehoord hadden van de zaak in Hasselt. Het was volgens hen nooit de bedoeling om de naam of het concept te ‘stelen’. (pvo)



Restaurants

Restaurant Lijsterbes verkoopt inboedel

22/01/2015

Sterrenchef Geert Van Der Bruggen van restaurant Lijsterbes in Berlare heeft de inboedel van zijn restaurant verkocht. Hij wil binnenkort zijn concept en stijl veranderen en deed daarom zijn inboedel voor een prikje aan de hand. De belangstelling was groot. De restauranthouder wil zijn kwaliteit behouden, maar streeft naar een toegankelijker restaurant. (pvo)



Restaurants

Restaurant Gaston (Lier) kan niet lachen met sluikstort voor deur

22/01/2015

De stad Lier heeft vier ton sluikstort laten deponeren voor het stadhuis en de Toeristische Dienst. Hiermee wil de stad de mensen sensibiliseren voor het probleem van sluikstorten. Het stort ligt echter ook aan de voordeur van restaurant Gaston. De zaakvoerders van dit restaurant kunnen het initiatief van de stad  dan ook maar matig appreciëren. Zij klagen dat ze altijd de dupe zijn van acties van de stad. (pvo)



Restaurants

Restaurant La Durée (Izegem) start met de Chrono Lunch

22/01/2015

Wie niet veel tijd heeft maar toch gastronomisch wil tafelen, kan voortaan in tweesterrenrestaurant La Durée in Izegem terecht voor een Chrono Lunch.

Klanten laten op voorhand weten hoe lang ze willen blijven, waarna het restaurant ervoor zorgt dat alles binnen de vooropgestelde tijd wordt geserveerd (meestal tussen de 45 minuten en een uur). De klanten krijgen binnen deze tijdspanne een voor- en hoofdgerecht voorgeschoteld.

De Chrono Lunch kost 45 euro en wordt ’s middags tijdens de weekdagen geserveerd. (pvo)



Restaurants

Hasseltse restauranthouder moet inbreker schadevergoeding betalen

22/01/2015

Didier Verbelen, zaakvoerder van het Hasseltse restaurant Aan het water, moet van de rechter aan een inbreker die hij in de arm geschoten heeft een schadevergoeding van ruim 9.000 euro betalen. Bovenop de schadevergoeding kreeg Verbelen in de Hasseltse correctionele rechtbank ook nog eens tien maanden cel met uitstel aangesmeerd. De restaurateur vindt dit vonnis schandalig en de wereld helemaal op zijn kop. Hij wil naar eigen zeggen de criminelen niet belonen en weigert te betalen. Didier Verbelen gaat dan ook in beroep. Ondertussen werd er op Facebook de steunpagina ‘Wij steunen Didier Verbelen’ aangemaakt. Er werd tevens een rekeningnummer geopend om de schadevergoeding te kunnen betalen in het geval dat Didier Verbelen ook in beroep de zaak zou verliezen. (pvo)



Vacatures

Wij zoeken een jonge gedreven kok die openstaat om te leren.
23/12/2014

Va et Vient zoekt een jonge gedreven kok die openstaat om te leren.


Over te nemen: Frituur in Lokeren, Oost-Vlaanderen
15/10/2014

Vlak naast de Grote Markt.


Zele: Uitstekend gelegen Taverne-Restaurant met Feestzaal en Privé woonst
08/10/2014

Uitstekend gelegen Taverne-Restaurant met Feestzaal en Privé woonst in Zele.


Hof van Cleve zoekt jonge zaalmedewerker
16/09/2014

Het 3*-restaurant Hof van Cleve,gevestigd te 9770 Kruishoutem, Riemegemstraat 1, is dringend op zoek naar (M/V):
JONGE ZAALMEDEWERKER, voltijds, van dinsdag tot en met zaterdag


Kok voor nieuw Italiaans restaurant in hartje Antwerpen
13/06/2014

Je hebt een koksdiploma, je kan zelfstandig werken en hebt kennis van de Italiaanse keuken ...


Toon alles

Immo

Overname / Te huur bekend authentiek koffiehuis bistro te Pittem (West-Vlaanderen)
17/09/2014


Te Koop - Opwijk
01/08/2013


Horecaruimte in centrum Nazareth
01/08/2013

horecaruimte 500m2 + 1060m2 parking voor 40 auto's in centrum nazarerth op hoekligging en hoofdweg deinze-gavere-eke-oudenaarde-deurle-st.martens latem


Toon alles
 
 

Contacteer ons

een uitgave van Evolution Media Group
Vlassstraat 17 - 8710 Wielsbeke

tel +32(56) 60 73 33
fax +32(56) 61 05 83
email info@horecaplatform.be

by communitysoft.com