Horecaplatform

Horecaplatform.be is hét platform voor de Belgische horeca. Het platform biedt de users het laatste nieuws en vakinformatie uit de branche. Horecaplatform.be heeft verschillende onderdelen, waaronder een digitale nieuwsbrief, een immo- en een vacaturesite, een horecaleveranciersgids, en de digitale magazines van Evolution Media Group.horeca expo nl drukkerij oranje vis cafe & bistro_expo14_nl

Laatste berichten


Beurzen - congressen - evenementen

Horeca Expo 2014 dag 4

27/11/2014

Horeca Expo dag 4 en vandaag
Horeca Expo gaat zijn laatste dag in. Een ingekorte dag want de beurs sluit zijn deuren om 17 uur.
Maar deze laatste dag is weer eens niet één om op de lauweren te rusten. Op de talrijke standen blijven de demonstraties doorlopen. Dat alleen al is dot een smakelijk gebeuren maar ook heel vaak een bron om inspiratie op te doen. Nieuwe technieken, nieuwe kookwijzen, nieuwe ingrediënten …. . De laatste dag om alles te ontdekken.


Horeca Expo GISTEREN
Het grootkeukencolloquium behandelde drie thema's: food waste, de allergenendeclaratie, en de autocontrolegids. Uit de beide presentaties over food waste van enerzijds de Vlaamse Overheid en anderzijds de firma Refood nv, bleek dat het voedselverlies in alle segmenten van de voeding (van landbouw over verwerking, tussenhandel tot eindconsument) enorm groot is, dit zowel op vlak van tonnages (ca. 300.000 ton op jaarbasis) als op vlak van financiële verliezen. Vooral soep, salad bars en koffie blijkt een zware verliespost. Daarvoor komen via het Agentschap Facilitair Bedrijf van de Vlaamse Overheid een aantal initiatieven.
Geert Bruggeman gaf een aantal kritische bedenkingen bij de allergenenwetgeving die begin december in voege treedt. Daarbij heeft België vanwege Europe een uitzondering bedongen, waardoor de uitleg mondeling mag worden meegedeeld, maar dan wel direct na vraag van de klant. Een goede voorbereiding en een degelijke database zullen noodzakelijk zijn om dit te kunnen.
Dirk Lemaitre gaf een korte uitleg over de nieuwe generieke autocontrolegids die binnenkort in voege treedt. Het wordt nog even wachten op het FAVV voor meer duidelijkheid of die al dan niet de waardige opvolger wordt van de bestaande sectoriële autocontrolegids.

 

Recht op Smaak
Glenn Van Gerwen en Sophie Declerck stelden hun kookboek ‘Recht op Smaak’ voor. Het boek wil een lans breken voor smaakvolle maaltijden ook in de zorgsector. Jarenlang bezocht Glenn zijn oudere buurvrouw tot ze noodgedwongen naar een zorgcentrum moest. Ook daar bleef ze bezoek krijgen van Glenn. Haar grootste klacht was echter dat het eten er niet was zoals zij thuis kookte. Geen ajuintjes bij de boontjes of andere details die smaak geven aan een gerecht. Glenn Van Gerwen gaat in zijn eerste boek bijvoorbeeld voor groentepuree in plaats van de soms weinig smaakvolle traditionele puree. Gemarineerde kip kan ook het droge kipfilet op het bord vervangen. Het is een eerste boekje dat een voorloper moet zijn van een uitgebreider boek dat wellicht midden volgend jaar zal verschijnen.


Horeca Expo VANDAAG

Masterclasses
Al iedere dag zijn er in Chef’s Place in hal 8 de masterclasses. Was het gisteren nog ondermeer de beurt aan Peter Goossens die het Unilever boek M.E.P kwam promoten dan wordt Chef’s Place ook vandaag een inspiratiebron met verschillende demonstraties. Het zijn demonstraties in samenwerking met verschillende partners die de organisatie van Horeca Expo wist aan te trekken. 

Om 11u gaan Luc De Laet en Jan Buytaert voor ‘Back to Beef’. Om 15u is er Bern Belmans met ‘Horse’s Neck Whiskey voor cowboys of the next big thing? Joost Arijs zorgt vanaf 15u30 voor de lancering van de Gault & Millau Chocolaterie & Patisseriegids 2015.

Colloquim Plantijn Hogeschool
Het kan als een traditionele afsluiter van de talrijke Colloquiums tijdens de Horeca Expo gezien worden. Plantijn Hogeschool weet op een zeer informatieve wijze steeds weer iedereen die ook maar iets horeca te maken, heeft wakker te schudden. ‘3 Strategy tools 2 become No 1’ is het thema van dit jaar. Vanaf 9u in het voorgebouw.

Vegetarisch in de demokeuken
Een blik op de  plantaardige, vegetarische keuken in al zijn aspecten: dat is vandaag donderdag te beleven in de demo keuken van hal 8.  EVA organiseert er samen met enkele partners een volledige dag met heel wat activiteiten. Hotelschool Gent en KTA Wemmel doen er een jamsessie rond groenten en vegetarisch koken. Er is een illustratieles door Syntra West met Kevin Storms. Om 15u brengt Frank Fol 2 topchefs mee die in een workshop meer uitleg zullen geven over koken met groenten.   

Adecco Talent’s Place
Bij in hal 3 is er om 11u een sessie rond ‘Hoe wordt mijn personeel klantgerichter’ en om 14u de sessie ‘Personeel en beleving’.

 

 

 

Een eindverslag van Horeca Expo 2014 kun je morgen in de mailbox krijgen.

Tekst en foto’s Jan VermeerschBeurzen - congressen - evenementen

Horeca Expo dag 3

26/11/2014

Gisteren was er de derde dag van Horeca Expo. Frituristen, grootkeuken studenten, beleidsmedewerkers, demonstrateurs:  ieder op zijn plaats waren aanwezig. Sorry als we in herhaling vallen maar het was alweer een meer dan inspirerende dag. Ook vandaag staat het programma vol voor een leerrijke dag.
Voor bezoekers die naar specifieke producten of diensten op de beurs  op zoek zijn, verwijzen we naar ons horecaplatform (www.horecaplatform.be), waar u via ‘horeca-gids’ alle tentoongestelde producten, merken en diensten vlot kan terugvinden.

 

Horeca Expo GISTEREN

Dag van de friturist

Nationaal Congres Frituristen en voorstelling 'Week van de Friet'

Het nationaal congres voor frituristen, een organisatie van Navefri (Nationaal Verbond van Frituristen) stond voor een groot deel in het teken van de nakende komst van de 'Black Box' en de 'Allergenenwetgeving'. Het is voor nagenoeg alle frituren een feit. Heel binnenkort is de geregistreerde kassa met geïntegreerde 'black box' een feit. Enkel die frituren die minder dan 10% ter plekke consumptie mogelijk maken, zijn hiervan vrijgesteld, hoewel ook zij een BTW-bonnetje moeten kunnen geven aan die klanten die ter plekke consumeren. Dat betekent meteen dat die BTW-bonnen, of beter gezegd de mogelijkheid om die te laten drukken, nog voor het einde van dit jaar moeten worden aangevraagd. Een ander euvel punt is de zogenaamde 'Allergenenwetgeving'. Ook ons land en dus ook de frituursector ontsnapt niet aan de verplichting klanten in te lichten over de aan- en/of afwezigheid van allergenen (een 14-tal delen tellende lijst). Het zal je maar overkomen als friturist net één van de 1 op 1,8 miljoen klanten over de vloer te krijgen die daadwerkelijk met fatale gevolgen van het eten van één van de gerechten te maken krijgt. 'Je kan maar beter voorbereid zijn op dit soort voorvallen, hoe zeldzaam ze ook mogen zijn'. Dat is het advies van voorzitter Bernard Lefèvre. De medewerking werd ingeroepen van de fabrikanten en grossiers, en Navefri maakt werk van een systeem om de leden zo goed mogelijk in te lichten en een instrument te bieden om de aanwezigheid van allergenen in de frituurspecifieke producten in kaart te brengen.
De Week van de Friet, die van 1 tot 7 december loopt, belooft een leuke actie te worden. Inzet is het verrassen van die groep mensen die nauwelijks of geen toegang hebben tot het logische pakje friet. Wat dat geeft volgt binnenkort in diverse media.

Duurzaamheid in de sociale sector ook blijven vasthouden
Tijdens een rondetafelgesprek werd met mensen uit de grootkeukens, cateringbedrijven, toeleveranciers, contractcateraars, overheden en middenveldorganisaties die rond het thema actief zijn, een discussie gevoerd  hoe het nu verder moet. De thema’s als duurzaamheid maar ook het prijskaartje dat er aan vasthangt kwamen op tafel. Er is duidelijk een positieve instelling om op de weg van duurzaamheid verder te gaan maar de klant moet ook bereid zijn om er voor te betalen. Het wordt een surfen tussen prijsberekening (kostprijs) en duurzaamheid.

Demo Grootkeuken
De Vereniging van Vlaamse Grootkeukenkoks bracht  vijf Vlaamse Hotelscholen die een  afdeling grootkeuken hebben, samen. In de demokeuken van hal 8 gaven ze niet alleen een demonstratie, maar werd er ook gekookt voor enkele genodigden. De opdracht was een eigen creatie van een menu voor gemeenschapskeuken met 3 gangen. De samenstelling  en de bereidingswijze moest beantwoorden aan de vereisten van een gezond en evenwichtig voedingspatroon. Wat de studenten, onder begeleiding van hun leermeesters, op tafel konden neerzetten oversteeg meer dan twee vorken de verwachtingen. Misschien een goed idee om eens een kwalificatie voor grootkeuken in te voeren.

Dag van de Gentse Horeca
Horeca Expo dat is Gent. Gent weet een unieke mix te maken van toeristen, studenten en niet in het minst inwoners. Er zijn restaurants in letterlijk alle geuren en smaken. Van Grieks over Bulgaars tot Turks. Er zijn de Italiaanse pizzeria, de kroketrestaurants, de Ierse restaurants en uiteraard de vaste Belgische bistro’s. Een mengeling van eetgewoonten en culturen.

 

Soms botst het, soms klinkt het. Maar samenwerking en een juiste wetgeving kan alles in goede banen brengen. Beleidsverantwoordelijken, een horeca coach, een schepen, afgevaardigden van HoReCa Vlaanderen en horeca-uitbaters probeerden de krijtlijnen uit te tekenen voor een nieuw horecabeleid in Gent. Als we de toekomstplannen voor pakweg de problematische Overpoortstraat zien, dan heeft de Gentse horeca nog een zeer mooie toekomst.

 

Horeca Expo VANDAAG WOENSDAG

Het mag dan al de voorlaatste dag zijn van het grootste horeca evenement van de Benelux: het is zeker nog geen uitkijken naar de afsluitdag.

Masterclasses
Was het gisteren ondermeer Wout Bru die in het kader van het Unilever boek ‘Mise En Place’ de keuken van Chef’s Place mocht innemen, dan is het vandaag tijd voor andere culinaire grootheden.
Sam D’Huyvetter, Peter Goossens, Ben Belmans en Kris van de Sompel zijn de persoonlijkheden  die vandaag in Chef’s Place een demonstratie zullen geven.

 

Uitdagingen in de Grootkeukensector
Ook in de grootkeuken is duurzaamheid een actueel item.  Niet alleen vanuit het duurzaamheidsaspect, maar zeker ook om economische redenen heeft de grootkeukenverantwoordelijke  er alle belang bij voedselafval zoveel mogelijk te vermijden.
‘Samen tegen voedselverlies’ en meer uitleg over de allergenendeclaratie. Het zijn samen met aandacht voor de voor de vernieuwde autocontrolegids G-025 thema’s die besproken worden op de studiedag voor grootkeukenkoks vanaf 9u.

Adecco’s Talent Place
In hal 3 Is Adecco’s Talent Place de place to be. Zowel om 11u als om 14u draait alles rond de geregistreerde kassa. Tussendoor om 13u is er ook nog aandacht voor de motivatie van het personeel. Geen saaie voorstellingen maar aangename ontmoetingen waarbij face to face kan gepraat worden.

Ieder zijn burger
Hamburgers werden jaren vervloekt door iedereen die ook maar iets met gastronomie te maken had.
Er is echter een blijkbaar niet te stoppen kentering. Hamburgerrestaurants komen als paddenstoelen uit de grond. Ook tijdens Horeca Expo wordt aan deze trend veel aandacht geschonken. In de demokeuken van hal 8 krijgt je om 15 uur alle uitleg over de nieuwe hamburger trend.    

 

Tekst en foto’s Jan VermeerschBeurzen - congressen - evenementen

Horeca Expo 2014 dag 2

25/11/2014

Gisteren maandag was de tweede en wellicht drukste dag van Horeca Expo. Ondermeer door vakbondsacties die het spoorverkeer serieus verstoorden maar ook door de talrijke activiteiten tijdens de vakbeurs waren de parkings van Flanders Expo vlug volzet. De vakbeurs had dan ook heel wat te bieden.

Horeca Expo GISTEREN

Foodservice Congres
Tijdens het  nationaal foodservice congres voor bedrijven in foodservice werden de actuele ontwikkelingen binnen de Belgische foodservicemarkt, zowel op vlak van horeca, catering en grootkeuken in kaart gebracht. Tijs Vandenbroucke van Tomorrowland, Andreé Duval van Duval Union, Jan willem Ter Veer van FSIN en Gert Laurijsen van Foodservice Alliance wisten met een glimlach maar ook informatieve tips hun visie te geven op de meest actuele ontwikkelingen in de Belgische foodservicemarkt.

Michelin Gids
Het was uitkijken naar de voorstelling van de nieuwe Michelin gids. In de inleidende toespraak werd niet onterecht met felicitaties gegooid naar de organisatie van Horeca Expo-Artexis maar ook naar de inzet van Hotelschool Gent. Het was bang afwachten maar zowel ‘De Karmeliet’ ‘Het Hof Van Cleve’ en ‘Hertog Jan’ behouden hun drie sterren. In deze 59ste editie van de MICHELIN gids België en Luxemburg krijgen tien Belgische restaurants (vier in Wallonië, drie in Brussel en drie in Vlaanderen) voor het eerst een Michelin ster. Opvallend is dat twee zaken die jarenlang fier de stempel van Bib Gourmand droegen, nu een ster krijgen toegewezen dankzij de vooruitgang die ze hebben geboekt. Philippe Meyers (Braine-l’Alleud) en Les Pieds dans le Plat (Marenne) zijn restaurants waar de klassieke keuken met vakmanschap onder handen wordt genomen. Ook de rijke brasseriekeuken van Héliport Brasserie (Luik) en de eigentijdse smaakvariaties van Aux petits oignons (Jodoigne/Geldenaken) laten hun gasten genereus genieten. In Brussel vindt men restaurants die op dezelfde lijn zitten. Zo is Le Pigeon Noir (Ukkel) een voorbeeld van hoe heerlijk traditionele bereidingen kunnen zijn.  Le Monde est Petit (Etterbeek) mengt lokale lekkernijen met producten uit verre windstreken, Da Mimmo (Sint-Lambrechts-Woluwe) bewijst nog maar eens hoe lekker de pure Italiaanse keuken is. Hét langverwachte culinaire event van het jaar 2014 was uiteraard de opening van The Jane (Antwerpen), die meteen met een ster mocht gaan lopen. Nieuw aan de Gentse sterrenhemel is Publiek. Met Olly Ceulenaere staat er een bekende chef in de keuken, maar de echte vedetten zijn de producten. Een (h)eerlijke keuken voor fantastische prijzen! Iets verderop, in Lochristi, biedt D’Oude Pastorie dan weer lichte creaties doorspekt met fantastische, herkenbare smaken. In het Groothertogdom Luxemburg wordt één restaurant beloond met een Michelin ster: La Cristallerie (Luxemburg stad). De nieuwe gids  beloont eveneens 159 Bib Gourmand restaurants. De stempel van de Bib Gourmand prijkt op steeds meer restaurants. Het concept van een keuzemenu onder de 37 euro, ongeacht de kookstijl, maar steeds met seizoengebonden producten in de hoofdrol is uitgegroeid tot een begrip. Dat bewijzen de cijfers: dit jaar zijn er maar liefst 34 nieuwkomers.
Eén foutje in de Michelin 2015, is het ontbreken van A Priori van Kristof Coppens in Haaltert, die zijn ster behoud maar niet vermeld werd.

Jong Talent Disciples d’ Augustes Escoffier
Het zonlicht was niet doorgebroken toen de kandidaten voor de wedstrijd  Jong Talent Disciples d’August Escoffier Benelux de demo keuken in hal veroverden. Deze kookwedstrijd werd georganiseerd door de gastronomische vereniging “Les Disciples Escoffier Benelux”. De doelgroep waren jongeren tussen 19 en 23 jaar, alsook leerlingen van het laatste jaar aan de hotelschool. De kandidaat die als winnaar werd uitgeroepen mag naar Barcelona om er mee te strijden in de internationale finale voor de titel “Le Jeune Talent Escoffier International 2015”. Daniele Soru en zijn medewerker Mallory Gabsi konden de jury overtuigen om met de eerste prijs te gaan lopen. Noordzeetong, bouchot mosselen met komkommer, gekonfijte aardappel, citrussen, verveine, kruidenolie en witte wijn waren de ingrediënten waarmee de jonge koks de uitgebreide keukenjury konden overtuigen.

Viskok van het jaar
Hij komt uit Zeebrugge, volgde zijn opleiding aan Spermalie te Brugge en werkt bij De Jonkman in Brugge. De winnaar van de VLAM wedstrijd Viskok van het jaar kon met deze gegevens eigenlijk al op voorhand voorspeld worden. Jonathan Oliver is viskok van het Jaar 2015 geworden. Al voor de 26ste maal daagde VLAM alle Belgische professionele koks uit om een zo lekker en origineel mogelijk gerecht in te sturen met de Vis van het Jaar, zeetong, als hoofdingrediënt. Een vakjury maakte een voorselectie uit de ingestuurde recepten. Vijf finalisten werden weerhouden om gisteren op 24 november live tegen elkaar op te nemen in de demonstratiekeuken van Horeca Expo. Jonathan Oliver van restaurant De Jonkman in Brugge maakte de meeste indruk op de jury en won de wedstrijd met zijn 'gebakken zeetong met spitskool en pastinaak'. De winnaar ontving de trofee van de ‘Viskok van het jaar’, ontworpen door kunstenaar Tuur De Rijbel, een cheque ter waarde van € 1.250, een dinerkaart voor twee personen bij Hof van Cleve  en een waardebon van € 250 van Flanders Expo, te besteden bij het ISPC. In een eerste reactie wist de winnaar wist de winnaar te vertellen dat zeetong niet vast op de kaart staat bij De Jonkman maar dat hij zijn overwinning wel opdraagt aan Filip Claeys want het is zijn schuld dat hij gewonnen heeft.
 
Leadersclub
Tijdens een gala avond werden de Concept Restuarant Awards uitgereikt. Maar er was ook de Innovation Award. Die ging dit jaar Sergio Herman met zijn restaurant The Jane in Antwerpen.
Wie de prijzen van Concept Restaurant Awards won konden we bij het te perse gaan van dit artikel nog niet achterhalen.

 


Horeca Expo VANDAAG DINSDAG

Nationale dag van de friturist
Vandaag zijn alle frituristen op de Nationale  Frituristendag. Het is een organisatie van Navefri  maar ook niet leden kunnen deelnemen. Op de agenda staat een stand van zaken van Navefri. Verder aandacht voor de geregistreerde kassa, de nieuwe allergenenwet en de nieuwe campagne “Week van de Friet. Verder uitreiking van de medailles Nationale Orde van de Gulden Puntzak.  Dat alles in het auditorium vanaf 10u30.

Duurzaamheid in de sociale sector ook blijven vasthouden
Tijdens een ronde tafel gesprek zal het met  mensen uit de grootkeukens, cateringbedrijven, toeleveranciers, contractcateraars, overheden en middenveldorganisaties die rond het thema actief zijn hoe het verder moet. Vasthouden aan duurzaamheid ook in de sociale sector. Vanaf 10u in een auditorium in het voorgebouw.

Demo Grootkeuken
De Vereniging van Vlaamse Grootkeukenkoks brengt vijf Vlaamse Hotelscholen samen die afdeling grootkeuken. In de demo keuken van hal 8 zullen ze een demonstratie geven. De opdracht is een eigen creatie van een menu voor gemeenschapskeuken met 3 gangen. De samenstelling en de bereidingswijze moet beantwoorden aan de vereisten van een gezond en evenwichtig voedingspatroon. Dat alles in de demokeuken in hal 8.

Presentatie Versnijdingsfilms
De versnijdingsfilm is een initiatief van de Landsbond der Beenhouwers, Spekslagers en Traiteurs van België en VLAM en kwam tot stand door een intensieve samenwerking tussen de initiatiefnemers en RCT Oost- en West Vlaanderen, Syntra Vlaanderen en alle Vlaamse slagersscholen. Tijdens de presentatie van de films tonen 3 jonge chefs  hun culinaire kunsten en gaan elk aan de slag met hun favoriete varkens-of rundvleesversnijding. Dat alles in demokeuken hal 8 vanaf 15 uur.

Gentse horeca dag
Horeca Expo dat is Gent. Gent weet een unieke mix te maken van toeristen, studenten en niet in het minst inwoners. Er zijn restaurants in letterlijk alle geuren en smaken. Van Grieks over Bulgaars tot Turks. Er zijn de Italiaanse pizzeria, de kroket restaurants de Ierse restaurants en uiteraard de vaste Belgische bistro’s. Een mengeling van eetgewoonten en culturen. Soms bots het soms klinkt het. Maar samenwerking en een juiste wetgeving kan alles in goede banen brengen. Daarom de dag van de Gentse Horeca. Dat alles om 15 u.

Tekst en foto's Jan VermeerschPublicaties

De MICHELIN gids België en Luxemburg 2015: eenvoud siert

24/11/2014

Een uiterst bewerkte spektakelkeuken, in de vorm van ware schilderijtjes waarin het product nog amper herkenbaar is. Dat deze omschrijving van toepassing is op alle restaurants die in de MICHELIN gids staan, is fout. Als editie 2015 één zaak duidelijk maakt, dan is het wel dat eenvoud siert. “Er wordt terug gekozen om uitmuntende producten voor zich te laten spreken zonder onnodige bewerkingen, de chefs gaan voor generositeit en rijke smaken zonder al teveel poespas. Kortom: ze gaan back to basics”, stelt Michael ELLIS, Internationaal Directeur MICHELIN gids.

 


Het product laten excelleren en fantastische smaken creëren, op dat vlak springen er in België drie restaurants uit. De Karmeliet (Brugge), Hof van Cleve (Kruishoutem) en Hertog Jan (Zedelgem) behouden hun drie sterren en blijven meedraaien met de wereldtop. Hertog Jan zette met de verhuis naar zijn prachtig verbouwde hoeve een stap vooruit. Hier wordt pas echt duidelijk hoe belangrijk zelfgekweekte groenten zijn in de keuken van chef De Mangeleer.


In deze 59ste editie van de MICHELIN gids België en Luxemburg krijgen tien Belgische restaurants (vier in Wallonië, drie in Brussel en drie in Vlaanderen) voor het eerst een Michelin ster. Opvallend is dat twee zaken die jarenlang fier de stempel van Bib Gourmand droegen, nu een ster krijgen toegewezen dankzij de vooruitgang die ze hebben geboekt. Philippe Meyers (Braine-l’Alleud) en Les Pieds dans le Plat (Marenne) zijn restaurants waar de klassieke keuken met vakmanschap onder handen wordt genomen. Men krijgt hier lekker eten voor een prijs-kwaliteitverhouding die gewoonweg fantastisch is. Ook de rijke brasseriekeuken van Héliport Brasserie (Luik) en de eigentijdse smaakvariaties van Aux petits oignons (Jodoigne/Geldenaken) laten hun gasten genereus genieten.

In Brussel vindt men restaurants die op dezelfde lijn zitten. Zo is Le Pigeon Noir (Ukkel) een prachtvoorbeeld van hoe heerlijk traditionele bereidingen kunnen zijn. Hun bourgondische keuken wordt zonder pretentie bereid en levert fantastische smaken op. Le Monde est Petit (Etterbeek) mengt dan weer lokale lekkernijen met producten uit verre windstreken, Da Mimmo (Sint-Lambrechts-Woluwe) bewijst nog maar eens hoe lekker de pure Italiaanse keuken is.


Hét langverwachte culinaire event van het jaar 2014 was uiteraard de opening van The Jane (Antwerpen), de imposante kapel die chefs Sergio Herman en Nick Bril hebben omgetoverd tot een trendy hotspot. Zij lossen de verwachtingen in met hun weldoordachte, lichte gerechten die een sensationele smaakharmonie opleveren. Die vindt u ook in Gent, een stad die op gastronomisch vlak maar blijft groeien. Nieuw aan de Gentse sterrenhemel is Publiek. Met Olly Ceulenaere staat er een bekende chef in de keuken, maar de echte vedetten zijn de producten. Een (h)eerlijke keuken voor fantastische prijzen! Iets verderop, in Lochristi, biedt D’Oude Pastorie dan weer lichte creaties doorspekt met fantastische, herkenbare smaken.


In het Groothertogdom Luxemburg wordt één restaurant beloond met een Michelin ster: La Cristallerie (Luxemburg stad). Ook hier wordt de traditionele keuken geëerd met fijne smaken en heerlijke creaties.


Deze gids beloont eveneens 159 Bib Gourmand restaurants. De stempel van de Bib Gourmand prijkt op steeds meer restaurants. Het concept van een keuzemenu onder de 37 euro, ongeacht de kookstijl, maar steeds met seizoengebonden producten in de hoofdrol is uitgegroeid tot een begrip. Dat bewijzen de cijfers: dit jaar zijn er maar liefst 34 nieuwkomers!

De MICHELIN gids België en Luxemburg 2015 is te koop vanaf 27 november voor de prijs van € 21,95 in België en € 21,33 in GH Luxemburg. In deze 59ste editie vindt u 1742 adressen, namelijk 667 hotels (waaronder 129 gastkamers) en 1075 restaurants waaronder:
•  137 sterrenrestaurants
    o 3 *** restaurants
    o 17 ** restaurants
    o 117 * restaurants, waarvan 11 nieuwe
• 159 Bib Gourmand restaurants, waarvan 34 nieuwe


Over de MICHELIN gids
De MICHELIN gids is een internationale standaard voor de gastronomie dankzij zijn homogeen en rigoureus selectiesysteem dat in 24 landen wordt toegepast. Alle bedrijven die in de gids worden opgenomen, zijn geselecteerd door de bekende Michelin inspecteurs. Zij doorkruisen België en GH Luxemburg om deze verfijnde selectie af te kunnen leveren en gaan steeds op een anoniemere, onafhankelijke manier te werk. De strenge opleiding die de inspecteurs volgen, leert hen dezelfde methodes aan die al tientallen jaren worden toegepast over heel de wereld. Zo wordt een internationaal en homogeen kwaliteitsniveau verzekerd. Om hun objectiviteit te garanderen, betalen de inspecteurs altijd hun rekening. Wat op het bord verschijnt, is wat telt.
De inspecteurs steunen op vijf elementen, die door Michelin zijn bepaald, om de kwaliteit van een restaurant vast te stellen: de kwaliteit van de producten, de kunde van de chef, de persoonlijkheid van de keuken, de prijs-kwaliteitverhouding en de regelmaat, zowel in tijd als doorheen het menu. Deze objectieve criteria worden gerespecteerd door al de inspecteurs van de MICHELIN gids, of ze nu werkzaam zijn in Japan, de Verenigde Staten, China of Europa. Doordat ze over heel de wereld worden gebruikt, garanderen ze een homogene selectie. Waar u ook bent, een ster heeft overal dezelfde waarde, zowel in Parijs, New York, Amsterdam als Tokyo.

SELECTIE GM BELUX 2015.pdfVacatures

Over te nemen: Frituur in Lokeren, Oost-Vlaanderen
15/10/2014

Vlak naast de Grote Markt.


Zele: Uitstekend gelegen Taverne-Restaurant met Feestzaal en Privé woonst
08/10/2014

Uitstekend gelegen Taverne-Restaurant met Feestzaal en Privé woonst in Zele.


Hof van Cleve zoekt jonge zaalmedewerker
16/09/2014

Het 3*-restaurant Hof van Cleve,gevestigd te 9770 Kruishoutem, Riemegemstraat 1, is dringend op zoek naar (M/V):
JONGE ZAALMEDEWERKER, voltijds, van dinsdag tot en met zaterdag


Kok voor nieuw Italiaans restaurant in hartje Antwerpen
13/06/2014

Je hebt een koksdiploma, je kan zelfstandig werken en hebt kennis van de Italiaanse keuken ...


Sous-Chef in jong en dynamisch team
06/06/2014

Wij bieden je een zeer mooie ervaring als sous chef met verantwoordelijkheid over de keukenactiviteit op locatie! 


Toon alles

Immo

Overname / Te huur bekend authentiek koffiehuis bistro te Pittem (West-Vlaanderen)
17/09/2014


Te Koop - Opwijk
01/08/2013


Horecaruimte in centrum Nazareth
01/08/2013

horecaruimte 500m2 + 1060m2 parking voor 40 auto's in centrum nazarerth op hoekligging en hoofdweg deinze-gavere-eke-oudenaarde-deurle-st.martens latem


Toon alles
 
 

Contacteer ons

een uitgave van Evolution Media Group
Vlassstraat 17 - 8710 Wielsbeke

tel +32(56) 60 73 33
fax +32(56) 61 05 83
email info@horecaplatform.be

by communitysoft.com