Horecaplatform

Horecaplatform.be is hét platform voor de Belgische horeca. Het platform biedt de users het laatste nieuws en vakinformatie uit de branche. Horecaplatform.be heeft verschillende onderdelen, waaronder een digitale nieuwsbrief, een immo- en een vacaturesite, een horecaleveranciersgids, en de digitale magazines van Evolution Media Group.



Horecatel 2015_NL

Laatste berichten


Restaurants

Jonge topkok (28) sterft door stress

06/03/2015

Martin Bentzen (28), tot 2011 souschef in de keuken van Noma in Kopenhagen, is gestorven door een hartstilstand. De kok werkte als chef in een chique wijnbar in Shanghai. Volgens zijn zus was de chef ambitieus en perfectionist en is hem dat fataal geworden. (pvo)



Restaurants

Gert De Mangeleer kookt voor Japanse keizer

06/03/2015

Driesterrenchef Gert De Mangeleer heeft onlangs gekookt voor heel speciale gasten, met name de Japanse keizerlijke familie. Bloemensierkunst Daniël Ost, die al lang bekend is in het land van de rijzende zon, nam hem mee naar Japan. Daar kon de chef van Hertog Jan zijn culinaire kunsten bewijzen. Of de keizer en de keizerin van zijn gerechten geproefd hebben, is niet duidelijk, want ze verlaten zelden hun paleis. Maar de kroonprins en –prinses waren naar verluidt wel van de partij. (pvo)



Restaurants

Cielo Restaurant & Bar biedt totaalconcept aan

06/03/2015

Vanaf 3 maart roert de Milaanse topchef Davide Mazzoni in de potten bij het Antwerpse Cielo Restaurant.  Op de kaart prijken twee vaste menu’s die maandelijks aangepast worden aan het seizoen. De gepassioneerde chef geeft aan de kraakverse, kwalitatieve ingrediënten een Mediteraanse twist. Mixologist Thomas van de Weyer zorgt voor de swingende cocktails en begeleidt de gasten in hun zoektocht naar een mooi aansluitend drankje bij de verschillende gerechtjes. Zowel Cielo bar als Cielo restaurant bevinden zich op de eerste verdieping van een historische pand met zicht op de bocht van de Schelde. Cielo zorgt voor een gastronomisch totaalconcept in de springlevende stadswijk aan het water. (pvo)

 



Hôtellerie

Starwood opent in Europa 40 nieuwe hotels binnen de 5 jaar

06/03/2015

De hotelgroep Starwood heeft aangekondigd dat men in Europa binnen de 5 jaar meer dan 40 nieuwe hotels wil openen. Hiermee wordt de portfolio binnen Europa met 30 % uitgebreid. (pvo)



Hôtellerie

Hotel Amigo in de voetsporen van Kuifje

06/03/2015

Het Brusselse hotel Amigo biedt de gasten vanaf 23 maart de kans om in de voetsporen van Kuifje te treden.  Het ‘Kuifje-arrangement’ bestaat o.a uit een strip, een knuffel van Bobbie,  paaschocolaatjes, een plan voor en Kuifje-wandeling door Brussel en tickets voor het Hergé-museum. Ook de lobby en het restaurant Bocconi krijgen een Kuifje-look aangemeten. (pvo)



Hôtellerie

Hotel Bero bouwt 15 bijkomende Ecology kamers

06/03/2015

Wegens grote vraag naar Ecology kamers, gaat het Oostendse hotel Bero 15 bijkomende kamers van dit type bouwen. Daarmee stijgt het aantal kamers in het hotel van 55 naar 70 kamers. Ecology kamers hebben o.a super isolerend drievoudig zonwerende glas, LED-verlichting en verwarming en koeling via driepijpswarmtepompen van Daikin. (pvo)



Hôtellerie

Heartbreak Hotel

06/03/2015

In het Schotse Ardoch House Hotel kan je ‘Heartbreak Hotel’ heel letterlijk nemen. In dit charmehotel kunnen mensen met liefdesverdriet terecht voor een speciaal treurarrangement van vijf dagen. Specialisten helpen mensen om te gaan met een verbroken relatie of het ‘empty nest’ – syndroom. Voor 3727 euro kunnen gasten vijf dagen lang actief rouwen in het hotel dat rustiek gelegen is in het Loch Lomond National Park. Anderzijds: met zo’n prijs word je er bepaald ook niet vrolijker op, als je het mij vraagt (maar dat doe je gelukkig niet).
(pvo)
 



Hôtellerie

Top 10 ‘Hotel Songs’

06/03/2015

~~Hotels.com is in de platenkast gedoken om een top 10 van ‘Hotel Songs’ samen te stellen. Daaruit blijkt dat liedjes over hotels in alle muziekgenres populair zijn. Sommige songs zijn erg bekend, andere minder. De top 10 op een rij. U vraagt, wij draaien.
1. Hotel California – The Eagles
2. Chelsea Hotel – Leonard Cohen
3. Heartbreak Hotel – Elvis Presley
4. Memory Hotel – The Rolling Stones
5. Hotel Yorba – The White Stripes
6. Suspense Hotel – Fool’s Gold
7. Fugitive Motel – Elbow
8. Rapper’s Delight – The Sugarhill Gang
9. Blue Hotel – Chris Isaak
10. There’s a Small Hotel – Ella Fitzgerald
(pvo)
 



cafés - brouwerijen - discotheken

Antwerpse café Matterhorn heropent

06/03/2015

Het bekende Antwerpse café Matterhorn heropent op 18 maart. De naam werd behouden, maar het café heeft wel een grondige facelift ondergaan.  De nieuwe uitbaters hebben naar eigen zeggen hemel en aarde moeten bewegen om van het pand geen winkel te maken. In de buurt zijn maar weinig andere horecazaken. (pvo)



cafés - brouwerijen - discotheken

Enige dorpscafé in Vlekkem verdwijnt

06/03/2015

Café Herleving in Vlekkem (deelgemeente Erpe-Mere) sluit de deuren. De cafébaas moet stoppen, omdat de eigenaar het pand wil verkopen. Hiermee verdwijnt het laatste dorpscafé in Vlekkem. (pvo)



cafés - brouwerijen - discotheken

Brussels café Delirium wil veiligheidspersoneel inzetten, maar mag niet

06/03/2015

Het biercafé Delirium in de Getrouwheidsgang in Brussel heeft tegenwoordig veel last van ongure types, dieven en amokmakers. Daarom wil het café aan de ingang van het steegje veiligheidspersoneel laten postvatten. Maar dat mag niet van Brussel. De stad heeft laten weten dat dit enkel mag in het café zelf, niet op de openbare weg. (pvo)



Algemeen

Brusselse horeca vraagt meer controles in de Beenhouwerstraat

06/03/2015

De Beenhouwerstraat in hartje Brussel is al jaren een ‘toeristenval’. Met alle gevolgen van dien, want de klachten over slechte hygiëne, slecht eten en oneerlijke praktijken rond prijsaffichering zijn schering en inslag. De rest van de Brusselse horeca is dit beu, want de negatieve recensies en klachten hebben een invloed op gans de sector. Ook bonafide zaken in de Beenhouwerstraat zoals Chez Léon, Aux Armes de Bruxelles en Taverne du Passage hebben niets liever dat er meer controles komen. Concreet vraagt men controles op de voedselveiligheid door het FAVV en verder controles op inbreuken op handelspraktijken door de FOD Economie. (pvo)



Algemeen

Campagne ‘Zin in Zee’ promoot kust als gezonde bestemming

06/03/2015

Westtoer start met de campagne ‘Zin in Zee’, dat de kust moet promoten als gezonde bestemming. Hiervoor vroeg en kreeg de toeristische organisatie steun van de horeca. Veertig horeca-uitbaters aan de kust volgden een workshop om zout- en suikerarm te koken. De uitbaters gaan hun klanten ook aansporen om na de maaltijd te gaan fietsen of te gaan wandelen. (pvo)



Algemeen

Enquête horecabeleving in Kapellen

06/03/2015

Kapellen organiseert een enquête om te peilen naar de horecabeleving in de gemeente. Er wordt gemikt op 300 respondenten. Enerzijds gaat men mensen op straat aanspreken. Er gaan ook enquêteurs op pad in de horecazaken zelf.  Verder wordt de bevraging ook via digitale weg georganiseerd. De enquête moet het gemeentebestuur een inzicht geven over de sterktes en zwaktes van de horeca in Kapellen. (pvo)



Algemeen

Aantal faillissementen in dalende lijn

06/03/2015

Het aantal faillissementen is reeds 12 maanden in dalende lijn. Dat blijkt uit cijfers van Graydon. Toch waarschuwen deze experts voor overdreven optimisme. Het economische herstel is nog steeds zwak, zodat er van een echte kentering geen sprake is. Bovendien voert de horeca nu de trieste ranking van faillissementen aan (vorig jaar was dat de bouwsector). Het gaat wel vooral om eenmanszaken, waardoor er minder banen verloren gaan. (pvo)



Algemeen

Seppe Dezeure begint nieuw restaurant

06/03/2015

Jeroen Meus was al weg uit het bekende Leuvense restaurant Luzine maar nu vertrekt ook Seppe Dezeure. De chef-kok is op zoek naar een nieuwe uitdaging. Het nieuwe restaurant met de naam Zappas zal vanaf mei de wereld van tapas op de kaart plaatsen. In de aanloop naar zijn nieuw restaurant hoopt de chef-kok nog ervaring op te doen (lees potjes kijken) in andere gekende restaurants. (JV)



Publicaties

The Jane op cover kunstboek

06/03/2015

Het Duitse kunstboek ‘Let’s Go Out Again’ bundelt de mooiste bars en restaurants op bijzondere plaatsen over de gehele wereld. The Jane, het restaurant van Sergio Herman en Nick Bril in het Antwerpse Groen Kwartier, prijkt op de cover van het Duitse kunstboek ‘Let’s Go Out Again’.

De imposante stalen luchter, het neon doodshoofd, de glasramen en gouden accenten vormen de inrichting van sterrenrestaurant The Jane. In het boek, dat 256 pagina’s telt, komen nog veel andere restaurants en bars aan bod die geprezen worden door de unieke ervaring en architectuur, maar de cover is toch maar Belgisch. (JV)

 

 



Algemeen

Witte kassa niet populair

06/03/2015

De witte kassa blijkt niet echt populair. Slechts één op de drie horecazaken had zich eind februari zich registreren voor de witte kassa. Normaal had iedere horecazaak die minstens tien procent van hun omzet uit voeding haalt, zo’n witte kassa moeten aanvragen voor 28 februari bij de FOD Financiën. Voorlopig riskeren horecazaken die zich nog niet hebben geregistreerd voor een witte kassa geen boetes. Vanaf 1 januari 2016 zal het gebruik van de witte kassa’s gecontroleerd worden en dan zullen er wel boetes volgen voor horecazaken die niet in orde zijn. Horecazaken die zich niet registreren voor de invoering van een witte kassa, mogen zich aan een verhoogde aandacht van de sociale inspectie verwachten. ‘Het lijkt me logisch dat de sociale inspectie daar eerst inspectie zal voeren’, waarschuwde staatssecretaris voor de strijd tegen Sociale Fraude Bart Tommelein (Open Vld) op Radio 1. Sommige politiekers hebben laten uitschijnen dat er geen kassa komt als er geen compenseerde komen voor de horeca. Die maatregelen zijn er nog niet, of zijn minst sterk onvoldoende. Daardoor hebben heel wat horecazaken een afwachtende houding aangenomen. (JV)



Snelrestauratie

Quick versus frituristen

05/03/2015

Verschillende frituristen zijn niet te spreken over de laatste promotiecampagne van fastfoodketen Quick. Met die campagne heeft Quick flink tegen de schenen van een aantal frituristen gestampt. In een nieuwe reclamecampagne werd immers voor een ietwat ongelukkige uitspraak gekozen. De frituristen eisen openlijke excuses en stopzetting van de reclame. Eric Duhamel uit Elsene voert de strijd op: hij liet zelfs anti Quick-stickers drukken die voortaan op zijn frietzakken prijken. ‘Dit is een brug te ver’. ‘Il va casser la baraque à frites.’ Letterlijk vertaald ‘hij gaat het frietkot afbreken.’ Het is één van de slogans op de affiches voor nieuwe hamburgers bij fastfoodketen Quick. De Nederlandstalige affiches vormen geen probleem, maar de Franstalige versie kan allerminst op bijval rekenen bij de frituristen in ons land. De uitbater van Frietkot Bompa in Elsene heeft alvast gereageerd door een verbodsteken met het logo van Quick op zijn puntzaken af te drukken. Eric Duhamel heeft prompt ook een facebook opgestart met als titel ‘On va casser la baraque à Quick’. Gelukkig zijn er nog consumenten die het verschil kennen tussen de echte frituur en de fastfood al kan marketing en reclame de weegschaal soms kan doen doorslaan maar kwaliteit  drijft boven ook in het frituurvet (JV)



Beurzen - congressen - evenementen

Dag van de Smaakmakers

05/03/2015

Op zondag 28 juni 2015 vindt voor het eerst de Dag van de Smaakmakers plaats. Dan zetten producenten van lokaal lekkers in Vlaanderen hun deuren wagenwijd open voor het grote publiek. Bezoekers ontdekken het verhaal achter het product, leren het productieproces kennen, en proeven van de smakelijkste spijzen en dranken. Wellicht ook een inspiratiebron voor veel chef koks. Dag van de Smaakmakers is een initiatief van Puur Smaak vzw. De organisatie wil consument en producent (opnieuw) dichter bij elkaar brengen. Info bij didier@dagvandesmaakmakers.be (JV)



Vacatures

Wij zoeken een jonge gedreven kok die openstaat om te leren.
23/12/2014

Va et Vient zoekt een jonge gedreven kok die openstaat om te leren.


Over te nemen: Frituur in Lokeren, Oost-Vlaanderen
15/10/2014

Vlak naast de Grote Markt.


Zele: Uitstekend gelegen Taverne-Restaurant met Feestzaal en Privé woonst
08/10/2014

Uitstekend gelegen Taverne-Restaurant met Feestzaal en Privé woonst in Zele.


Hof van Cleve zoekt jonge zaalmedewerker
16/09/2014

Het 3*-restaurant Hof van Cleve,gevestigd te 9770 Kruishoutem, Riemegemstraat 1, is dringend op zoek naar (M/V):
JONGE ZAALMEDEWERKER, voltijds, van dinsdag tot en met zaterdag


Kok voor nieuw Italiaans restaurant in hartje Antwerpen
13/06/2014

Je hebt een koksdiploma, je kan zelfstandig werken en hebt kennis van de Italiaanse keuken ...


Toon alles

Immo

TE KOOP – HARELBEKE - nieuwbouw horecaruimte
05/02/2015


Overname / Te huur bekend authentiek koffiehuis bistro te Pittem (West-Vlaanderen)
17/09/2014


Te Koop - Opwijk
01/08/2013


Toon alles
 
 
by communitysoft.com