Horecaplatform

Horecaplatform.be is hét platform voor de Belgische horeca. Het platform biedt de users het laatste nieuws en vakinformatie uit de branche. Horecaplatform.be heeft verschillende onderdelen, waaronder een digitale nieuwsbrief, een immo- en een vacaturesite, een horecaleveranciersgids, en de digitale magazines van Evolution Media Group.



horeca expo nl

Laatste berichten


Wedstrijden

Xavier Bernes wint Benelux finale culinaire prijs ‘Taittinger’

23/10/2014

De Benelux finale van de 48ste editie culinaire prijs ‘Taittinger’ werd betwist tussen 3 Belgische en 2 Nederlandse chefs. Na een spannende finale waarbij de chefs een creatie van eend als hoofdgerecht en een dessert met chocolade moesten bereiden, kon afscheidnemende voorzitter Pierre Fonteyne met trots Xavier Bernes, sous-chef van The Restaurant by Pierre Baltazar van het Brusselse The Hotel tot laureaat kronen. De 2de prijs ging naar Nicholas Tsiknakos van B-Manos Brussel.

Xavier Bernes betwist op 25 november 2014 de grote internationale finale in Parijs waar hij het zal opnemen tegen de nationale winnaars van Frankrijk, Japan, Zwitserland, Noorwegen, Zweden en Finland.



Restaurants

Nieuw Leuvens restaurant Savoye krijgt tablet als menukaart

23/10/2014

In Leuven werd wijn- en aperitiefbar Savoye geopend. De uitbaters pakken uit met een tablet dat de traditionele menukaart vervangt. Gasten kunnen daarbij op zoek gaan naar informatie over de wijn. Bovendien wordt ook foodparing mogelijk gemaakt tussen de wijn en het gekozen gerecht. (pvo)



Restaurants

‘Gepensioneerde’ vroegere uitbaters van Vieux Port nemen ’t Vistrapje in Oostende over

23/10/2014

Na 35 jaar stoppen Marie-Ann Vanhooren en Noël Declercq (beiden 65) met hun zaak ’t Vistrapje aan de Visserkaai in Oostende. Verrassend genoeg wordt het visrestaurant overgenomen door Albert Trips (69) en Viviane Desaever (61). Die zetten daarmee een punt achter hun pensioen, want amper in maart trokken ze de deur van hun restaurant Vieux Port dicht. Ze konden blijkbaar niet zonder de horeca. Aan ’ t Vistrapje verandert er maar weinig. Albert en Viviane behouden de naam en het personeel (pvo)



Restaurants

‘Food developer’ Pure C wordt zaakvoerder van Gentse restaurant Oak

23/10/2014

Marcelo Ballardin, tot voor kort food developer in restaurant Pure C in Cadzand, heeft nu zijn eigen zaak. In Gent opende hij restaurant Oak. Marcelo Ballardin werkte voor kleppers als Heston Blumenthal en Sergio Herman, maar wil toch vooral zijn eigen ding doen en een toegankelijke en hippe keuken brengen. De jonge restaurantuitbater laat zich daarbij duidelijk inspireren door de Flemisch Foodies. (pvo)



Restaurants

Tweede editie van Groene Gault&Millau bevat 300 gezonde eet- en winkeladressen

23/10/2014

De ‘Groene’, een initiartief van Groentekok Frank Fol en Gault&Millau is voor de tweede keer van de persen gerold. De tweede editie bevat 300 adressen van eethuizen en winkels die aandacht hebben voor groenten en gezonde voeding. Ambassadeurs 2015 zijn Sergio Herman en Nick Bril van The Jane en de grootste Franse groentechef Alain Passard. (pvo)



Ondernemingen - Bedrijven

Chocolatier Isis wordt Libeert

23/10/2014

De Belgische chocoladebedrijf Isis moet alweer zijn naam veranderen. Begin dit jaar werd de oorspronkelijke naam van het familiebedrijf Italo Suise nog veranderd in Isis. Door de negatieve connotaties met de fanatieke moordenaarsbende Islamitische Staat in het Midden-Oosten, ziet het bedrijf zich genoodzaakt om opnieuw van naam te veranderen. De chocolatier gaat voortaan door het leven als Libeert, naar de naam van de familie die sinds 1923 chocolade produceert. Libeert is in ons land voornamelijk bekend voor de holle chocoladefiguren die verkocht worden onder de merknaam Tonkeys. (pvo)



Hôtellerie

Mercure Hotel Amsterdam City wordt flagship hotel door grondige renovatie

23/10/2014

Het Mercure Hotel Amsterdam City heeft na een grote renovatie weer zijn deuren geopend. Het hotel onderging de afgelopen maanden een complete metamorfose: van een nagelnieuw interieur tot een revolutionaire incheckprocedure en een vernieuwde menukaart. Gasten genieten voortaan van meer comfort en gemak in een hotelconcept geïnspireerd door lokale invloeden. Mercure Hotel Amsterdam City wordt dankzij zijn metamorfose voortaan hét flagship hotel voor de tweeëntwintig andere Mercure vestigingen in de Benelux (pvo)



Hôtellerie

Sofitel opent nieuw hotel in Berlijn

23/10/2014

Sofitel Luxury Hotels heeft in de Duitse hoofdstad het Sofitel Berlin Kurfürstendamm hotel geopend. Architect Jan Kleihues transformeerde het voormalige Hotel Concorde Berlin om tot een Sofitel hotel met zijn unieke normen en design. Het hotel geeft uit op de Kurfürstendamm, de prestigieuze winkelstraat in de Duitse hoofdstad. Met deze vestiging verstevigt Sofitel haar positie in Duitsland. De luxeketen heeft nog een andere vestiging in Berlijn en verder ook nog hotels in Hamburg en München. (pvo)



Hôtellerie

Starwood verkoopt St Regis Rome

23/10/2014

Starwood Hotels & Resorts Worldwide verkoopt het Hotel St Regis Rome aan Constellation Hotels Holding Limited voor een bedrag van 110 miljoen euro. De verkoop kadert in de asset-light strategie van de hotelgroep om minder hotels in eigendom te hebben. Starwood gaat wel het hotel verder runnen onder het St Regis merk. Hiervoor is een langetermijncontract tussen beide partijen afgesloten. (pvo)



Hôtellerie

Nieuwe bouwaanvraag voor Hotel du Louvre in Oostende

23/10/2014

Het Oostendse stadsbestuur heeft een nieuwe bouwaanvraag ontvangen voor het Hotel Du Louvre. Het vorige aanvraagdossier werd in overleg tussen het stadsbestuur en de bouwheer ingetrokken. De nieuwe bouwaanvraag houdt rekening met de opmerkingen uit het vorige openbare onderzoek. Een nieuw openbaar onderzoek start op 30 oktober. (pvo)



Hôtellerie

Hotel De Secretaris is eerste hotel in Overpelt

23/10/2014

Overpelt is een hotel rijker. Onlangs opende Hotel De Secretaris daar als allereerste hotel de deuren. Het logiesverstrekkende bedrijf is gevestigd in een herenhuis in de Dorpstraat, waar ooit de gemeentesecretaris woonde. Hotel De Secretaris is een viersterrenhotel met 10 kamers. (pvo)



Vacatures

Over te nemen: Frituur in Lokeren, Oost-Vlaanderen
15/10/2014

Vlak naast de Grote Markt.


Zele: Uitstekend gelegen Taverne-Restaurant met Feestzaal en Privé woonst
08/10/2014

Uitstekend gelegen Taverne-Restaurant met Feestzaal en Privé woonst in Zele.


Hof van Cleve zoekt jonge zaalmedewerker
16/09/2014

Het 3*-restaurant Hof van Cleve,gevestigd te 9770 Kruishoutem, Riemegemstraat 1, is dringend op zoek naar (M/V):
JONGE ZAALMEDEWERKER, voltijds, van dinsdag tot en met zaterdag


Kok voor nieuw Italiaans restaurant in hartje Antwerpen
13/06/2014

Je hebt een koksdiploma, je kan zelfstandig werken en hebt kennis van de Italiaanse keuken ...


Sous-Chef in jong en dynamisch team
06/06/2014

Wij bieden je een zeer mooie ervaring als sous chef met verantwoordelijkheid over de keukenactiviteit op locatie! 


Toon alles

Immo

Overname / Te huur bekend authentiek koffiehuis bistro te Pittem (West-Vlaanderen)
17/09/2014


Te Koop - Opwijk
01/08/2013


Horecaruimte in centrum Nazareth
01/08/2013

horecaruimte 500m2 + 1060m2 parking voor 40 auto's in centrum nazarerth op hoekligging en hoofdweg deinze-gavere-eke-oudenaarde-deurle-st.martens latem


Toon alles
 
 
by communitysoft.com