seh_hotels_nl

Horecaplatform

Horecaplatform.be is hét platform voor de Belgische horeca. Het platform biedt de users het laatste nieuws en vakinformatie uit de branche. Horecaplatform.be heeft verschillende onderdelen, waaronder een digitale nieuwsbrief, een immo- en een vacaturesite, een horecaleveranciersgids, en de digitale magazines van Evolution Media Group.



evolution_nl

Laatste berichten


Publicaties

Groene Gault&Millau

30/09/2014

Op 29 september werd De Groene  Gault&Millau voorgesteld. Vooraf was er een uitgebreid voedingsdebat waarbij mensen vanop de werkvloer maar ook professoren diëtistes en groente en  fruit producenten met elkaar in discussie gingen. Uit het debat klonk een algemene roep naar de nationale als Europese overheden om het gebruik van groenten en fruit zowel in thuis gebruik als in de scholen meer aan te moedigen.

Het zijn de jongeren van nu die moeten aangemoedigd worden om meer fruit en groenten te eten. Na het debat werd ‘ De Groene’ voorgesteld een initiatief van Frank Fol en Gault&Milau. In de gids zijn meer dan 300 restaurants uit de Benelux opgenomen die bijzondere aandacht schenken aan groenten en fruit in hun gerechten. Uiteindelijk werden ook de nominaties uitgereikt. Het beste groenterestaurant van Vlaanderen is Graanmarkt 13 te Antwerpen. Het beste groenterestaurant van Wallonië/Luxemburg is Le Coq aux Champs te Sohiet-Tinlot. Het beste groenterestaurant van Nederland is Bolenius uit Amsterdam. Vous lé Vous uit Vlimmertingen mocht een prijs in ontvangst nemen voor het hoogste percentage groenten fruit in de gerechten. Lemonnier uit Lavaux-Sainte-Anne ging lopen met de prijs voor de beste smaak & gezondheid. De beste communicatie naar de klanten toe over groenten en fruit ging naar Taste en Colours uit Kortrijk. Het beste veggie restaurant was De Eetstee uit Amersfoort. Er was ook een award voorzien voor het meest kindvriendelijk groenterestaurant maar de jury kon geen enkel restaurant selecteren dat op een creatieve en educative manier groenten serveert aan haar kleinste klanten.  (JV)    

 



Algemeen

Jazzcafé De Muze is niet meer

30/09/2014

Het meer dan legendarische Antwerpse jazzcafé De Muze is failliet. Op 28 september vloeide het laatste bier door de tapkranen die ooit bediend werden door Ferre Grignard.

Vijftig jaar lang was De Muze een legendarische jazzcafé op de Melkmarkt in Antwerpen. Een toekomst zit er niet in want een deurwaarder heeft de inboedel opgehaald. Daarmee lijkt het doek definitief te vallen over een stuk rijk gevulde Antwerpse cafégeschiedenis. (JV)

 



Algemeen

Van keuken naar de markt

27/09/2014

De keuken van Hertog Jan, Viki Geunes of Danny Horseele kent Filip De Pauw uit zijn hoofd. Onlangs nam hij ontslag bij Viki Geunes om zijn eigen zaak op te starten. Een marktkraam is het geworden. Een eigen restaurant zit er momenteel niet in wegens de financiële draagkracht. Ondertussen serveert hij op markten exclusieve gerechten onder de luifel van zijn marktkraam Le Verseau. Bedoeling is dat het een aanloop is naar een eigen restaurant. Een jong,  talent met lef en kooktalent dat zeker in het oog moet gehouden worden. (JV)



Algemeen

Mosselweek afgerond

27/09/2014

Elk jaar in september organiseert het Nederlandse Mosselbureau een ‘Nationale Mosselweek’. De mosselweek werd op vrijdag 26 september te Antwerpen feestelijk werd afgesloten. Het was letterlijk en figuurlijk een historische editie: maar liefst dertig schepen, waaronder vier authentieke houten zeilschepen van meer dan honderd jaar oud, losten er hun lading Zeeuwse mosselen vlak bij het MAS. De week voordien toerde een mosseltruck door Vlaanderen, waarbij bekende chefs het publiek trakteerden op niet-alledaagse bereidingswijzen. Het was  smullen in achtereenvolgens Hasselt, Leuven, Kortrijk, Gent en Antwerpen. Na de chefs Giovani Oosters, Peter Van der Staey, Gregory Schatteman en Jan Verhelst (foto), was het op de laatste dag  Jo Bussels die de traditionele bereidingen in een nieuw jasje stak. (JV)



Vacatures

Hof van Cleve zoekt jonge zaalmedewerker
16/09/2014

Het 3*-restaurant Hof van Cleve,gevestigd te 9770 Kruishoutem, Riemegemstraat 1, is dringend op zoek naar (M/V):
JONGE ZAALMEDEWERKER, voltijds, van dinsdag tot en met zaterdag


Kok voor nieuw Italiaans restaurant in hartje Antwerpen
13/06/2014

Je hebt een koksdiploma, je kan zelfstandig werken en hebt kennis van de Italiaanse keuken ...


Sous-Chef in jong en dynamisch team
06/06/2014

Wij bieden je een zeer mooie ervaring als sous chef met verantwoordelijkheid over de keukenactiviteit op locatie! 


Te huur: uniek nieuwbouw restaurant te Laarne (Gent)
09/05/2014

Wij bieden u een nieuwbouw aan van 970m² in hartje Laarne.


Gezocht: Kok (m/v) voor verblijfscentrum in Cadzand (NL)
24/04/2014

Idee Kids is een landelijk erkende vzw, die verspreid over 19 locaties in Vlaanderen, jaarlijks voor zo'n 23.000 kinderen, een onvergetelijk vakantiekamp organiseert.


Toon alles

Immo

Overname / Te huur bekend authentiek koffiehuis bistro te Pittem (West-Vlaanderen)
17/09/2014


Te Koop - Opwijk
01/08/2013


Horecaruimte in centrum Nazareth
01/08/2013

horecaruimte 500m2 + 1060m2 parking voor 40 auto's in centrum nazarerth op hoekligging en hoofdweg deinze-gavere-eke-oudenaarde-deurle-st.martens latem


Toon alles
 
 

Contacteer ons

een uitgave van Evolution Media Group
Vlassstraat 17 - 8710 Wielsbeke

tel +32(56) 60 73 33
fax +32(56) 61 05 83
email info@horecaplatform.be

by communitysoft.com