Horecaplatform

Horecaplatform.be is hét platform voor de Belgische horeca. Het platform biedt de users het laatste nieuws en vakinformatie uit de branche. Horecaplatform.be heeft verschillende onderdelen, waaronder een digitale nieuwsbrief, een immo- en een vacaturesite, een horecaleveranciersgids, en de digitale magazines van Evolution Media Group.



Laatste berichten


Snelrestauratie

Duurdere frieten

25/05/2015

De prijs van de frietaardappel is plots de hoogte in geschoten. Sommige vingers wijzen naar de landbouwers anderen naar de opkopers die de aardappelen opslaan in koelcellen om ze volgens de marktwaarde op de markt te brengen. Feit is dat een bakje friet straks of duurder wordt of van mindere kwaliteit zal zijn. Het zal aan de friturist zijn om te kiezen tussen prijs of kwaliteit en vooral aan de consument om te weten hoeveel euro hij wil betalen.  Ook de volledige horeca zal de prijsverhoging weten aan te voelen. Straks toch maar een pasta of croque bestellen? De aardappelsalade hoeft even niet meer. (JV)

 



Algemeen

Meer restaurants in Brussel

25/05/2015

Het aantal restaurants in de hoofdstad  Brussel is de laatste jaren flink toegenomen ondanks de zogenaamde crisis in de horeca. Maar er is duidelijk een andere aanpak van de restauranthouders tegenover vroeger. Volgens Horeca Brussel wordt er  steeds minder personeel ingeschakeld. Kleinere zaken, met weinig of geen personeel lijkt de trend. 4.412 restaurants en mobiele eetgelegenheden waren er eind vorig jaar in Brussel. Een stijging van bijna 5 procent tegenover 2013, en met 8 procent over vijf jaar. Dat blijkt uit cijfers van de FOD Economie. Maar de nieuwe zaken zijn vooral kleinschaliger en beperken zich vaak in openingsuren en zodoende ook in personeel. Waar is de tijd van een degelijk restaurant met vakkundig opgeleid personeel waar je te allen tijde terecht kon? (JV)



Catering

Curryworst is populair

25/05/2015

Uit een onderzoek in Duitsland bij bedrijskantines blijkt de currywurst  het meest geliefd gerecht te zijn. De worst steek daarmee de schnitzel en de spaghetti bolognese  voorbij. Onze buurlanden blinken dus culinair blijkbaar niet uit als het op bedrijfsmaaltiden aan komt. Naast een broodje kroket met karnemelk en de currywurst misschien eens onderzoeken hoe het bij ons zit? (JV)



Algemeen

Horeca en voetbal

25/05/2015

Dat KAA Gent kampioen speelde is wellicht algemeen geweten maar het heeft ook zijn invloed gehad op de horeca. 32.000 liters bier  vloeden er door de kranen de Ghelamco arena. Op verschillende pleinen werden feestjes gebouwd die zelfs door gingen tot na het pinksterweekend. Gratis Gents stoofvlees, gratis puntzak frieten, 30000 neuzekes en nog een resem van activiteiten hebben de Gentse horeca  een  gevoel van samenhorigheid gegeven . Toppunt was ongetwijfeld de viering op Pinksterdag zelf in het blauw witte centrum van Gent. Sommige bronnen spreken van 100.000 fans die de stad letterlijk en figuurlijk overspoelden. Of hoe voetbal ook de horeca een duwtje in de rug kan geven. (JV)



Algemeen

Dinner of Villa in the Sky

25/05/2015

Er is ruzie ontstaan tussen de organisatoren van Dinner in the Sky en Villa in the Sky. De Brusselse sterrenzaak Villa Lorraine opende vorig jaar op het dak van IT Tower in Brussel (met een prachtig zicht op Brussel) Villa in the Sky. Dinner in the Sky is dan weer een kraan die zijn bezoekers naar 30 meter hoogte brengt met een kraan. Er zou verwarring zijn rond de beide namen. Na de pleidooien van de advocaten doet de rechtbank over enkele weken uitspraak over de eventuele naamsverwisseling. Geen van beide partijen wil toegeving doen. Hopelijk valt geen van beiden naar beneden. (JV)   



Hôtellerie

Hotel Harmony gaat naar 40 kamers

25/05/2015

Hotel Harmony aan de Gentse Kraanlei is aan grote verbouwingen toe. Verbouwingen die meteen zullen zorgen voor uitbreiding van 25 naar 40 kamers. Twee panden naast het hotel kwamen onlangs vrij en noch Guido De Smet noch zijn dochter Harmony moesten niet te lang denken om de panden volledig te strippen en in het bestaande hotelconcept te integreren. Zo krijgt Hotel Harmony (bekroond als beste hotel van België) er wellicht volgend jaar 15 kamers bij. Zouden we al één kunnen reserveren voor de Gentse Feesten van 2016? (JV)



Beurzen - congressen - evenementen

Belgisch paviljoen Milaan Expo 2015

18/05/2015

Het loopt niet zo goed met het Belgisch paviljoen op de Wereldtentoonstelling in Milaan. Ook de Belgische horeca wordt er voorgesteld. Maar 20 tijdelijke personeelsleden hebben het paviljoen en hun taak de rug toegekeerd. 

Financiële problemen en on-professionaliteit liggen aan de basis van het dispuut. Misschien kan/kon Benoit Gersdorff die de horecaploeg leidt, beter Belgische mensen met kennis van het vak meegenomen hebben naar Milaan. Wij kennen alvast een paar mensen die klaar staan te om te vertrekken naar Milaan. Ook het ontbreken van Belgisch friet en Belgisch bier op de openingsdagen, werd een Belgenmop.  (JV)



Beurzen - congressen - evenementen

Rock'n Roll gastronomie

17/05/2015

Na 5 Juli  zal het strand van Oostduinkerke nooit meer hetzelfde zijn. Het zal voor veel mensen in het geheugen gegrift staan als daar waar de tweede editie van ‘Flemish Food Bash’ heeft plaatsgevonden. Na een succesvolle try Out in Antwerpen vorig jaar pakt Vincent Florizoone van restaurant Grand Cabaret te Nieuwpoort uit met een tweede editie, ditmaal op het strand van Oostduinkerke. ‘Flamish Food Bash’ wil gedurende één dag  het grootse en vooral het gezelligste restaurant  in de wereld zijn. De beste bartenders, de beste (inter)nationale chefs, 40 in het totaal, brouwers en gastronomische ambachtslieden komen er samen om te koken. Neem daarbij nog een uitgebreide randanimatie met tattoo, grafitti en dj’s en’ Flemish Food Bash’ demonstreert meteen dat met gastronomie alle zintuigen kunnen geprikkeld worden. (JV)



Beurzen - congressen - evenementen

Streetfood

15/05/2015

Foodtrucks duiken steeds meer in het straatbeeld. Omgebouwde bestelwagen of andere voertuigen die smakelijke gerechten of dranken serveren vanuit hun mobiele keuken. De mensen achter Polé Polé hebben een tour opgezet om op verschillende locaties een foodtruck festival op te zetten. Tientallen foodtrucks komen bij Barrio Cantina samen om de bezoekers kennis te laten maken met hun specialiteiten. Het aanbod is zeer gevarieerd. Maar ook het prijskaartje is zeer gevarieerd. Wat omschreven wordt als ‘streetfood’ blijkt soms uit te lopen tot volledige maaltijden die niet meer zo maar op de ‘street’ kunnen naar binnen gewerkt worden. Sommige prijzen benaderen die van een  dagschotel bij de bistro om de hoek. In de schaduw van het huidige festival werd ook bekend dat het festival alvast een vervolg krijgt tijdens de Gentse Feesten op de parking van het ACV, aan de backstage ruimte van het Polé Polé festival. (JV)



Beurzen - congressen - evenementen

Culinair straatgeweld in Gent en Antwerpen

15/05/2015

Gent Smaakt heeft zowat gelijktijdig  met Antwerpen Proeft het smakelijkste lang weekend van Vlaanderen in gang geschoten op woensdag 13 mei. Mikten ze in Gent op gezelligheid dan durfde Antwerpen met grote horecanamen uitpakken. Dergelijke culinaire stadsfestivals zijn misschien wel trendy maar op sommige organisaties komt blijkbaar sleet. Voor de horeca deelnemers is het aangenaam op een locatie het grote publiek kennis te laten maken met hun kookkunsten. Vraag is en blijft tegen welke prijs? (JV)

 



Verenigingen - Federaties

Horeca Blankenberge heeft eigen gin

13/05/2015

Horeca Blankenberge heeft een eigen gin laten maken. Het drankje luistert naar de naam B1863 en verwijst naar het jaar waarin de spoorlijn naar de badplaats werd gelegd. De gin wordt voorgesteld op het event Blankenberge bruist (13 juni) (pvo)

 

 



Vacatures

Uniek concept op Antwerpen Zuid
13/03/2015

Gezocht: part-time en full-time kelner-barman


Wij zoeken een jonge gedreven kok die openstaat om te leren.
23/12/2014

Va et Vient zoekt een jonge gedreven kok die openstaat om te leren.


Over te nemen: Frituur in Lokeren, Oost-Vlaanderen
15/10/2014

Vlak naast de Grote Markt.


Zele: Uitstekend gelegen Taverne-Restaurant met Feestzaal en Privé woonst
08/10/2014

Uitstekend gelegen Taverne-Restaurant met Feestzaal en Privé woonst in Zele.


Hof van Cleve zoekt jonge zaalmedewerker
16/09/2014

Het 3*-restaurant Hof van Cleve,gevestigd te 9770 Kruishoutem, Riemegemstraat 1, is dringend op zoek naar (M/V):
JONGE ZAALMEDEWERKER, voltijds, van dinsdag tot en met zaterdag


Toon alles

Immo

TE KOOP – HARELBEKE - nieuwbouw horecaruimte
05/02/2015


Overname / Te huur bekend authentiek koffiehuis bistro te Pittem (West-Vlaanderen)
17/09/2014


Te Koop - Opwijk
01/08/2013


Toon alles
 
 

Contacteer ons

een uitgave van Evolution Media Group
Vlassstraat 17 - 8710 Wielsbeke

tel +32(56) 60 73 33
fax +32(56) 61 05 83
email info@horecaplatform.be

by communitysoft.com