Horecaplatform

Horecaplatform.be is hét platform voor de Belgische horeca. Het platform biedt de users het laatste nieuws en vakinformatie uit de branche. Horecaplatform.be heeft verschillende onderdelen, waaronder een digitale nieuwsbrief, een immo- en een vacaturesite, een horecaleveranciersgids, en de digitale magazines van Evolution Media Group.



SCA_nl_actie

Laatste berichten


cafés - brouwerijen - discotheken

't Aygems Cafeetje

27/08/2015

Linda Van Dooren stopt zondag na 29 jaar met de uitbating van het ’t Aygems Cafeetje op het dorpsplein van Aaigem. Een overnemer is er voorlopig nog niet. De huishuur, de sociale bijdragen BTW en andere administratieve beslommeringen zijn haar te hoog geworden. Vrijwilligers van  Vzw Kop Aaigem, die het  café als vaste thuisbasis had zullen het café voorlopig uitbaten.  In de hoop dat er een overnemer gevonden wordt. Volkscafes liggen blijkbaar niet meer zo goed in de markt. (JV)



Algemeen

Kasteel Minnewater

27/08/2015

Het Brugse kasteel Minnewater is op zoek naar een nieuwe (her) opleving.. Vooreerst  is er het fel omstreden terras met één van de prachtigste uitzichten op het Minnewater. Het terras is nog altijd illegaal, maar moet door een uitspraak van het Hof van Cassatie niet worden hersteld. Een glas drinken op het terras met het meest sprookjesachtige decor van heel Brugge kon al de voorbije dagen. Nog voor het einde van het jaar wil de nv Verba de zaak in al zijn glorie weer openen. (JV)

 



Snelrestauratie

Frituur Perron 7: Best-Frituur van het Jaar

27/08/2015

Best-Frit heeft frituur Perron 7 aan de Stationsstraat in Ham uitgeroepen tot beste frituur van 2015. Het was Lesley-Ann Poppe die de trofee mocht overhandigen. An uitbaters Bert en Kristel en hun drie medewerkers. Volgens de uitbaters is de titel een erkenning van  de kalnten. Perron 7 weet zich van zijn collega’s te onderscheiden door service, kwaliteit en snelheid. Stoofvlees, goulash en strusselfrietjes zijn de specialiteiten van Perron 7. Gelukkig dat kwaliteit ook nog kan beloond worden. (JV)

 



Hôtellerie

Populair hotelvastgoed

27/08/2015

Het Belgisch hotelvastgoed is blijkbaar enorm in trek bij buitenlandse investeerders.  Alvast als we de cijfers  van vastgoedmakelaar CBRE  mogen geloven. Het succes van het toerisme in kunsteden zoals Brussel en aan de Vlaamse  kust brachten investeerders uit Europa, Azië, het midden Oosten Azië naar hotelprojecten in ons land. Alleen al dit jaar werden er voor  97 miljoen euro aan hotelgebouwen verkocht, al bijna evenveel als in heel 2010. Verwacht wordt dat de verkkop dit jaar nog flink zal oplopen. Toch nog mensen die in de Belgische horeca durven investeren. (JV)



cafés - brouwerijen - discotheken

Dancing Noxx sluit

27/08/2015

Na acht turbulente jaren  sluit Dancing Noxx aan het Antwerpse Straatsburgdok definitief de deuren. Al in mei vorig jaar 2014 ging de zaak failliet maar dat was een  doekje voor het bloeden om enkele boekhoudkundige regels te omzeilen. Volgens Tom Swerts, de manager, zit het clubleven algemeen in ons land in een neerwaartse spriraal. Redenen daartoe zijn de steeds meer festivals en Pop-clubs die komen en gaan. Niet alleen de traditionele restaurants en cafés hebben blijkbaar last van de Pop-up rage. (JV)



Ondernemingen - Bedrijven

Nieuwe Sywawa Parasol "by Dominique Persoone"

27/08/2015

Sywawa is de naam van het hippe merk design parasols met een hoog "waaaw"-gehalte van het Brugse bedrijf Symo van Pierre Christiaens. Dominique Persoone, verpersoonlijking van heerlijk rockende chocolade, kreeg een tijd geleden de vraag van Pierre Christiaens of hij interesse had voor een samenwerking rond het thema chocolade parasol. Persoone vertelt: "Op het eerste moment stond ik een beetje weigerachtig: wat heeft chocolade in godsnaam met een parasol te maken. Maar om het met de woorden van de dalai lama te zeggen "toeval bestaat niet"; die avond kreeg ik als dessert een Dame Blanche, en onmiddellijk zag ik de chocoladeparasol voor mij. Ik ben als chocolatier in hart en nieren echt trots op het eindresultaat." Het resultaat is dan ook een "frisse" creatie,  een witte basis textuur met een mooie, donkerbruine "chocolade-saus" erover druipend. De meester-chocolatier en ook Pierre Chistiaens zijn terecht fier op dit nieuwe, gehandtekende, kunstwerk en dromen dan ook van Italiaanse gelatterie én grote Belgische terrassen met hun verrassende parasols Chock-o-lat.

www.symoparasols.com- www.sywawa.com.



Snelrestauratie

Kentucky Fried Chicken maakt roze hamburger in China

27/08/2015

In China verkoopt Kentucky Fried Chicken hamburgers, maar dit blijkt toch niet zo goed te lukken. Daarom lanceert KFC een roze hamburger, die gemaakt is van kaas, mayonaise, tomaat en sla. Wellicht volgt de fastfoodketen het gezegde dat Chinezen alles eten wat poten heeft, behalve een tafel. Nu blijkt dit in de praktijk wel aardig tegen te vallen. De klanten lopen niet meteen storm voor de roze hamburger, zo blijkt. Echt smakelijk ziet het er dan ook niet uit. (pvo)

 

 



Restaurants

Restaurant à la carte (Heist-op-den-berg) brengt eigen wijn op de markt

27/08/2015

Jess Van Weert van restaurant à la carte in Heist-op-den-berg brengt een eigen wijn op de markt. De chef-kok liet in Zuid-Afrika in samenwerking met een lokale wijnbouwer twee wijnen maken. Het gaat om een Chenin Blanc en een Cabernet Sauvignon die beide onder naam ‘Onverwacht’ op de markt worden gebracht. Voortaan worden die wijnen geschonken in à la carte. Liefhebbers kunnen de wijnen ook kopen in wijnhandel Vincero Wines in Geel, waarvan Jess Van Weert samen met een zakenpartner ook eigenaar van is. (pvo)



Restaurants

Duitse driesterrenchef opent restaurant met één tafel

27/08/2015

De 38-jarige Kevin Fehling, tot voor kort driesterrenchef van restaurant La Belle Epoque in Travemünde, begint zijn eigen restaurant. Hij opende zo pas in Hamburg het exclusieve restaurant The Table. Zoals de naam doet vermoeden gaat het inderdaad om een eethuis met maar één tafel, die weliswaar plaats biedt aan 20 gasten. De tafel biedt uitzicht op de open keuken, waar de chef kookt. Een menu in het nieuwe restaurant kost 180 euro. (pvo)



Restaurants

Gault & Millau lanceert Innovators of The Year

27/08/2015

Gault & Millau wil de culinaire innovatie ondersteunen en lanceert daarom het project ‘ Innovators of The Year. Begin 2016 worden dé Innovators of the Year verkozen tijdens een prestigieus gala event. De Culinary Innovator of the Year zal gekozen worden tussen de verschillende kandidaten:  een persoon, een bedrijf of de instelling die een innovatieve visie, een concept, een dienst of product kan voorstellen die een reële meerwaarde biedt aan de culinaire wereld. Iedereen kan deelnemen. De grote winnaar wordt gekozen uit één van de laureaten uit de verschillende innovatie categorieën. Dit gaat van innovatieve ingrediënten, gerechten, dranken en bereidingen via speciale omkaderingen en concepten tot de technologisch meest vooruitstrevende producten en ideeën. Ook wordt er aandacht geschonken aan de meest innovatieve marketing aanpak en de evoluties richting duurzaamheid. Personen en/of bedrijven kunnen zowel zichzelf kandidaat stellen of men kan iemand voordragen via volgende link: http://www.culinaryinnovators.com/nl/registeren 
(pvo)
 



Ondernemingen - Bedrijven

Vleeswarenbedrijf Antonio fusioneert met Chimay Tradition

27/08/2015

Het Gaverse vleeswarenbedrijf Antonio gaat samenwerken met charcuteriebedrijf Chimay Tradition van de trappistenbrouwerij. Beide bedrijven  vullen elkaar aan. Antonio is bekend omwille van de merken Breydelham en Breydelspek, terwijl Chimay Tradition eerder actief is in de charcuterie. (pvo)



Ondernemingen - Bedrijven

Veuve Clicquot lanceert opnieuw een milieuvriendelijke verpakking.

27/08/2015

Na de twee vorige ecologische bestsellers, presenteert Veuve Clicquot dit jaar een verpakking gemaakt op basis van Clicquot-druiven. Deze nieuwste revolutionaire versie van Naturally Clicquot werd gecombineerd met gerecycleerd papier en is biologisch afbreekbaar, herbruikbaar en isotherm: de verpakking houdt een gekoelde fles Yellow Label tot twee uur lang lekker fris (pvo)

 

 

 

 



Hôtellerie

Parijse hoteliers schrijven brief naar Franse premier om hun zorgen te uiten over AirBnB

27/08/2015

Het aanbod op AirBnB in Parijs is de jongste tijd enorm gegroeid. Nu worden er in de lichtstad op de site al 50.000 huizen, appartementen en kamers aangeboden. Een lange tijd maakten de luxehotels zich weinig zorgen en beschouwden ze AirBnB als alternatief voor budgethotels en jeugdherbergen.  Maar door de professionalisering van het aanbod en het op de markt brengen van luxekamers- en appartementen, voelt ook het luxesegment de concurrentie van de portaalsite aan de lijve. Vandaar dat de hoteliers nu aan de alarmbel trekken en een brief  naar de Franse premier schreven. Daarin vragen ze dat de overheid maatregelen treft tegen de oneerlijke concurrentie van AirBnB. (pvo)



Hôtellerie

Relais Ravenstein heet nu Boutique Hotel Van Cleef

27/08/2015

Het Brugse hotel Relais Ravenstein, dat 2 jaar leeg stond, is heropend en heet voortaan Boutique Hotel Van Cleef. De nieuwe naam verwijst naar de familie Van Cleef, die destijds raadgevers waren van de Hertogen van Bourgondië en grond bezaten waarop het hotel staat. Het viersterrenhotel kreeg niet alleen een nieuwe naam, maar onderging ook een grondige renovatie. De 16 kamers (6 kamers worden momenteel nog afgewerkt) en de publieke ruimtes kregen een facelift. (pvo)



Hôtellerie

Accor plant hotel in Kasteel van Versailles

27/08/2015

Een deel van het wereldberoemde Kasteel van Versailles, waar onder andere ‘zonnekoning’ Louis XIV in resideerde, wordt mogelijk een hotel. De hotelgroep Accor zou zijn oog lat,n vallen hebben op 3 leegstaande gebouwen van het paleiscomplex. De Franse hotelgroep heeft het plan opgevat om dit historisch erfgoed om te vormen tot een economisch rendabele investering. De in aanmerking komende gebouwen moeten hiervoor wel gerestaureerd worden, wat tussen de vier en zeven miljoen euro zou kosten. De plannen zijn nog niet concreet. In 2010 was er al sprake van een hotel in het Kasteel van Versailles, maar van die plannen is nooit iets in huis gekomen. (pvo)



Hôtellerie

Hilton bant ‘Adult Entertainment’ van betaalkanalen

27/08/2015

Hilton gaat stoppen met het aanbieden van ‘Adult Entertainment’ (lees: porno) op de betaal-tv in haar hotelkamers. Volgens de hotelgigant past porno op betaaltelevisie niet meer in de visie van de keten. De keten onderstreept wel dat de keuzevrijheid van de gasten belangrijk blijft. Via het wifi-netwerk in de kamers zijn alle vormen van entertainment voor de gasten nog mogelijk, luidt het in een mededeling. (pvo)



Vacatures

Nieuwe uitbaters gezocht voor Taverne de Withoef te Lommel!
03/06/2015


Uniek concept op Antwerpen Zuid
13/03/2015

Gezocht: part-time en full-time kelner-barman


Wij zoeken een jonge gedreven kok die openstaat om te leren.
23/12/2014

Va et Vient zoekt een jonge gedreven kok die openstaat om te leren.


Over te nemen: Frituur in Lokeren, Oost-Vlaanderen
15/10/2014

Vlak naast de Grote Markt.


Zele: Uitstekend gelegen Taverne-Restaurant met Feestzaal en Privé woonst
08/10/2014

Uitstekend gelegen Taverne-Restaurant met Feestzaal en Privé woonst in Zele.


Toon alles

Immo

TE KOOP – HARELBEKE - nieuwbouw horecaruimte
05/02/2015


Overname / Te huur bekend authentiek koffiehuis bistro te Pittem (West-Vlaanderen)
17/09/2014


Te Koop - Opwijk
01/08/2013


Toon alles
 
 

Contacteer ons

een uitgave van Evolution Media Group
Vlassstraat 17 - 8710 Wielsbeke

tel +32(56) 60 73 33
fax +32(56) 61 05 83
email info@horecaplatform.be

by communitysoft.com