Horecaplatform

Horecaplatform.be is hét platform voor de Belgische horeca. Het platform biedt de users het laatste nieuws en vakinformatie uit de branche. Horecaplatform.be heeft verschillende onderdelen, waaronder een digitale nieuwsbrief, een immo- en een vacaturesite, een horecaleveranciersgids, en de digitale magazines van Evolution Media Group.



evolution-gericht adverteren

Laatste berichten


Actua

Wie is de ideale partner om uw elektro-afval af te danken?

03/02/2016

Staan in uw bedrijfshal of magazijn oude elektro-toestellen en machines zich op te stapelen en stof te vangen? Recupel werkt voor de ophaling, sortering, verwerking en recyclage van bedrijfsmatig elektro-afval samen met specifieke partners die een onberispelijke service bieden. Ze voldoen aan strenge eisen inzake correcte recyclage, milieuvergunningen en efficiënte bedrijfsorganisatie. Doe voor uw bedrijfsmatig elektro-afval en voor het milieu een beroep op één van hen. Vraag vandaag nog een vrijblijvend voorstel via www.recupel.be/recupel-partner.

 

 



Snelrestauratie

Nieuwe hotdogzaak ‘The Foodmonkeys’ in Hasselt

02/02/2016

Rob Biesmans (bekend van de cocktailbar Koks and Tales’) opent in Hasselt de hotdogzaak The Foodmonkeys. Hij gaat de zaak ook verbinden met een goed doel. Zo wil hij daklozen opleiden om in de zaak te werken. (pvo)



Hotellerie

Gents restaurant Coeur d’Artichaut krijgt koninklijk bezoek

02/02/2016

Onlangs kreeg het Gentse restaurant Coeur d’Artichaut koninklijk bezoek. Na hun bezoek aan het Lam Gods, kwamen koning Filip, koningin Mathilde en de vier kinderen in het restaurant eten. Het restaurant kreeg naar verluidt later nog een mailtje van het hof met woorden van lof voor het eten. (pvo)

 



Restaurants

Restaurant Fou du Goût verdubbelt capaciteit

02/02/2016

Restaurant Fou du Goût in Lovendegem heeft een grondige facelift achter de rug. Het restaurant is vernieuwd en vergroot. Nu kunnen dubbel zo veel mensen (50) eten in het restaurant. Volgens de uitbaters was capaciteitsuitbreiding de enige manier om het hoofd boven water te houden. (pvo)



Restaurants

Noma start in Australië

02/02/2016

Rene Redzepi is gestart met een Noma pop-up restaurant is Sydney. Het tijdelijk restaurant zal open zijn tot 2 april. Daarna wil de sterrenchef zich toeleggen op zijn nieuw Restaurant 108 in Kopenhagen. Dit nieuwe restaurant wordt door hem uitgebaat in samenwerking met kok Kristian Bauman. Dit restaurant brengt een seizoensgebonden keuken, waarbij vooral gewerkt wordt met eigen gekweekte groenten. Redzepi gaat zijn toprestaurant Noma in de loop van dit jaar sluiten. (pvo)



Hotellerie

Brusselse hotels voelen de financiële impact van de ‘lockdown’

02/02/2016

Tijdens de nieuwjaarsreceptie van de Brussels Hotels Association (BHA) werd ook teruggeblikt op 2015, dat voor de sector een atypisch en complex jaar was. Tot eind oktober 2015 noteerde de Brusselse hotelsector een groei van bezettingsgraad met 3 % (tegenover 2.5 % over het hele jaar in 2014). Maar na de aanslagen in Parijs (13 november) daalde de bezettingsraad zo drastisch, dat er uiteindelijk een verlies van 1 % moest worden opgetekend. De BHA raamt het verlies in omzet voor haar leden  op een 20 miljoen euro over de laatste 2 maanden van 2015. De totale negatieve impact van de ‘lockdown’ ligt rond de 25 miljoen euro. De sector vreest dat de negatieve tendens nog enkele maanden gaat duren. (pvo)



Hotellerie

Bouw Artevelde Hotel naast Ghelamco Arena te Gent hervat

02/02/2016

De bouw van het Artevelde Hotel naast de Ghelamco Arena te Gent wordt hervat. De bouwvergunning voor dit viersterrenhotel met 249 kamers werd reeds in 2011 verleend, maar de werkzaamheden lagen geruime tijd stil. Nu is men dus terug bezig aan de bouw van het hotel, dat een futuristisch uitzicht moet krijgen. Als alles volgens plan verloopt, moet het Artevelde Hotel in de zomer van 2017 de eerste gasten ontvangen. (pvo)



Hôtellerie

Romantik Hotels wil fors uitbreiden in Europa

02/02/2016

Romantik Hotels & Restaurants heeft plannen voor een forse uitbreiding in Europa. Zo wil de groep binnen 4 jaar groeien van 200 naar 300 aangesloten bedrijven. Momenteel functioneert het samenwerkingsverband in negen Europese landen. Dit moeten er op korte termijn vijftien worden. Op dit ogenblik staan hotels in Italië, Oostenrijk en Duitsland op het punt om tot Romantik Hotels toe te treden. (pvo)



Hotellerie

Hotel Broel in Kortrijk is failliet

02/02/2016

Vorige week is onverwacht het faillissement uitgesproken over Hotel Broel in Kortrijk. Het hotel maakte sinds eind 2010 deel uit van de Sandton Hotels groep. Sandton  laat weten dat de hotelgroep  de afgelopen jaren fors geïnvesteerd heeft in de operationele zaken.



Hotellerie

Antwerpse hotelsector boerde vorig jaar goed

02/02/2016

Uit de reeds beschikbare hotelcijfers blijkt dat 2015 op vlak van overnachtingen een sterk jaar is geweest voor de stad Antwerpen. Met een 3,1% hogere bezettingsgraad in de hotels en een gemiddelde kamerprijs die 5,6% hoger ligt, overtreft 2015 het topjaar 2014. Op bevestigende cijfers van de FOD Economie is het voorlopig nog wachten. De stad wil deze stijgende trend nu verder doortrekken in 2016. (pvo)



cafés - brouwerijen - discotheken

Café Belge in Mechelen moet sluiten

02/02/2016

De uitbaters van Café Belge moeten hun zaak op de Grote Markt van Mechelen stopzetten. Een geschil over de uitbating is de oorzaak van het conflict. De zaakvoerders wilden in het pand van brouwerij Alken-Maes een restaurant uitbaten, terwijl de brouwerij wilde dat er in het pand een praatcafé kwam. Doordat de toekomstvisies uit elkaar lagen, besliste de brouwerij om de samenwerking stop te zetten. Alken-Maes is nu op zoek naar een nieuwe uitbater voor Café Belge. De huidige uitbaters willen eind dit jaar met een nieuwe zaak beginnen in Keerbergen. (pvo) 



cafés - brouwerijen - discotheken

AB Inbev neemt Dranken Nuytten in Menen over

02/02/2016

De biergigant AB Inbev heeft Dranken Nuytten overgenomen. Deze drankenleverancier uit Menen bevoorraad honderden horecazaken in West-Vlaanderen. Volgens AB Inbev zou er voor de cafébazen voorlopig niets veranderen. Toch valt af te wachten of de cafébazen in de toekomst nog bier van de concurrentie zouden mogen tappen of schenken. Nu zou dat nog mogen, luidt het. (pvo)

 

 



cafés - brouwerijen - discotheken

Starbucks stopt met uitbouw Teavana theebars

02/02/2016

Starbucks had grote plannen om te starten met een keten van theebars. De koffiegigant kocht daarvoor in 2012 Teavana, dat vooral voorverpakte thee verkoopt. In 2014 opende Starbucks de eerste Teavana theebar in New York. De doelstelling was om in 10 jaar tijd in de Verenigde Staten zo’n duizend theebars te openen. Van deze plannen komt niets in huis. Amerikanen blijken niet zo warm te lopen voor het drinken van thee. Er zijn momenteel maar vijf Teavana theebars geopend. Starbucks gaat daarvan zelfs vier vestigingen sluiten. Drie theebars worden omgevormd tot een Starbucks en eentje gaat gewoon dicht. Alleen in thuisstad Seattle blijft een Teavana theebar bestaan. (pvo) 



Algemeen

Zeven Brugse zaken van voormalig horecatycoon in nieuwe handen

02/02/2016

De zeven Brugse zaken van voormalig horecatycoon Philip Calleeuw zijn verkocht en in nieuwe handen. In totaal brachten ze 13.5 miljoen euro op. Deze som zal dienen om de fiscus te betalen, die nog 18.9 miljoen euro te goed heeft van Calleeuw. De 7 zaken die nieuwe eigenaars hebben, zijn Le Panier d’Or, De Beurze, Grand Café Belfort en Café Francais op de Markt. De drie andere zaken zijn Tom Pouce, ’t Putje en Duc de Bourgogne. (pvo)



Algemeen

Constatering van veel inbreuken tijdens controle van 8 Lokerse horecazaken

02/02/2016

Tijdens de nacht van zaterdag op zondag werden in Lokeren 8 horecazaken gecontroleerd. Het ging om een gezamenlijke actie van de politie, een aantal inspectiediensten en het Agentschap voor de Voedselveiligheid. Er werden nogal wat inbreuken vastgesteld. Zo werden er 10 pv’s opgesteld voor zwartwerk en werden er 3 overtredingen op het rookverbod vastgesteld. In vijf zaken kregen de uitbaters een pv voor slechte hygiëne. Een zaak moest zelfs sluiten wegens verregaande inbreuken op de hygiëne. In één van de zaken vond de politie ook iemand die geseind stond met een bevel tot gevangenneming. De man die nog te voet trachtte weg te vluchten, kon gevat worden. (pvo)



 
 
by communitysoft.com