Horecaplatform

Horecaplatform.be is hét platform voor de Belgische horeca. Het platform biedt de users het laatste nieuws en vakinformatie uit de branche. Horecaplatform.be heeft verschillende onderdelen, waaronder een digitale nieuwsbrief, een immo- en een vacaturesite, een horecaleveranciersgids, en de digitale magazines van Evolution Media Group.



lantmannen-nl Bonduelle_nl

Laatste berichten


Hôtellerie

Paul Suy en Karin Savooy richten eerste onafhankelijke Belgische hotelmanagementbedrijf op

30/05/2016

Met Centriq, het eerste onafhankelijke hotelmanagementbedrijf op Belgische bodem, willen Paul Suy en Karin Savooy klanten/vastgoedeigenaars een optimaal beheer garanderen met betrekking tot de commercialisatie, distributie en branding van hun hotelvestigingen. Deze taken omvatten onder andere activiteiten inzake vergunningen, procedures, aankoop, H&R, training, communicatie, sales, boekhouding of nog wettelijke materies,… Kortom, Centriq stelt zich tot doel haar klanten de zekerheid te bieden dat hun eigendom optimaal wordt beheerd en dat de beste Return on Investment wordt bereikt. Stichter Paul Suy verdiende jarenlang zijn sporen in de hotelsector: zo was hij General Manager van verschillende tophotels, waaronder het Ghent Marriott Hotel, en als Senior Vice-President van de Interstate Hotels & Resorts hij verantwoordelijk voor de Europese vestigingen van de groep. Karin Savooy was onder meer Financial Director voor de Ierse hotelmanagement groep Prem in Benelux en Frankrijk. Info via www.centriq.be



Algemeen

Benoit Couderé, Sommelier van het Jaar 2016, gaat werken bij Carrefour

25/05/2016

Benoît Couderé, Sommelier van het Jaar 2016 en sedert 8 jaar als sommelier actief in restaurant De Karmeliet, gaat het team ‘Wijnen en schuimwijnen’ bij Carrefour versterken om het reeds ruime wijnaanbod van deze supermarkt nog uit te breiden en te diversifiëren. Met de nakende stopzetting van De Karmeliet eind 2016, wil Benoit Couderé op professioneel vlak een nieuwe weg inslaan.Carrefour heeft zo twee personen aan het hoofd van zijn afdeling ‘wijnen en schuimwijnen’, met Francis Lerminiaux, al 8 jaar inkoper voor Carrefour, die zich vooral zal richten op de Franse wijnen. Benoît Couderé zal vooral het aanbod van Europese en internationale wijnen voor elk budget en elk klanttype uitbouwen.

 

 

 

 



Actua

Tork op de ISSA/INTERCLEAN 2016

24/05/2016

Cleaning on demand

Tijdens de internationale beurs ISSA/INTERCLEAN in Amsterdam (10, 11, 12 mei) werd op de stand van Tork een real-time demo gegeven van EasyCube™, een internet gestuurde dataservice die ‘cleaning on demand’ mogelijk maakt: schoonmaakrondes gebaseerd op schoonmaak- en navulbehoeften in plaats van schoonmaken aan de hand van standaard dienstroosters.

 



Algemeen

Koffie bij Ikea

24/05/2016

De goedkope hotdogs (wat hun naam ook waard is) en de Zweedse balletjes van Ikea kenden we al. Maar Ikea Gent pakt nu uit met een hippe koffiebar. In verschillende Ikea zaken zijn er al koffiebars maar nu pakt Ikea Gent ook uit met een koffiebar war een perfect gemaakte koffie gecomineerd kan met een stukje taart. Het succes van de koffiebars in het buitenland met ontbijtkoeken en taart bracht de koffiebar  fika ook naar de vestiging in Gent. Geen doorloopkoffie maar perfecte ristretto’s en latte’s. Een espresso met een gratis croissant heb je er al voor minder dan 2 euro. Met het concept wil de meubelgigant ook aan bedrijven en horeca tonen dat ze ook meubilair hebben voor deze doelgroep want alles wat in de koffiebar staat is ook te koop in de meubelzaak. (JV)



Actua

Uw horecareferentie: 'de kookplaneet Brussel'

24/05/2016

Verrax nv is al sinds 1946 dé partner voor horecamaterialen voor restaurants, feestzalen, catering, traiteurs, hobbykoks en de collectiviteit. In mei 2015 hebben een paar briljante koppen bij elkaar gezeten en werd er een nieuw concept boven de doopvont gehouden. “de kookplaneet Brussel” was geboren, een Cash & Carry voor en door de horeca- en hobbykoks.



Toerisme

Toerisme Vlaanderen lanceert grootschalige welkom-campagne

24/05/2016

In samenwerking met de brede toeristische sector (horeca, attracties, luchthaven, toerismediensten, ...) lanceert Toerisme Vlaanderen eind juni 2016 een grootschalige welkom-campagne. Op die manier wil Toerisme Vlaanderen toerisme- en horecapersoneel stimuleren om de gasten positief te verrassen. De bedoeling is dat ze uitgroeien tot ambassadeurs van Vlaanderen. Daarom organiseert Toerisme Vlaanderen tussen 30 mei en 3 juni 2016 inspirerende workshops. Naast info over de campagne, zijn er ook praktische tips. Belangstellenden kunnen elke dag (14u-17u) in een andere provincie gratis deelnemen aan een workshop. Inschrijven kan je op
www.toerismevlaanderen.be/workshops-share-our-smile-campagne-30-mei-3-juni-2016
(pvo)



Snelrestauratie

McDonalds pakt uit met groene en rode hamburger

24/05/2016

McDonalds wil met een groene en rode hamburger de film rond het populaire spel Angry Birds promoten. Bij de Naughty Green Pork Burger kun je tussen graskleurige schijfjes brood varkensvlees, een eitje, sla en een pittige saus verwachten. De Super Red is een kippenburger met o.a tomaat, ei en pepermayonaise.  Niet iedereen is laaiend enthousiast. Vooral de groene burger krijgt veel kritiek. Het is trouwens  lang niet zeker of deze speciale burgers in de toekomst bij ons ooit verkrijgbaar zullen zijn. (pvo)

 



Restaurants

8.000 ‘pottenkijkers’ in restaurant Fleur De Sel (Kasterlee)

24/05/2016

Alex Verhoeven heeft 8.000 kijkers gelokt op zijn livefeed vanuit zijn  keuken in restaurant Fleur de Sel. De jonge chef zond via de nieuwe app van Facebook een avonddienst uit. Naar eigen zeggen had hij niet verwacht dat zoveel mensen zouden kijken. Tijdens de livefeed konden mensen vragen stellen, die de kok ook beantwoorde. Alex Verhoeven wilde met dit initiatief laten zien hoe het er echt in de keukens aan toegaat. Hij wil alles nog eens overdoen op de Facebookpagina van zijn restaurant Fleur De Sel. (pvo)



Hotellerie

9 Hotel Collection opent 9 Hotel Sablon

24/05/2016

De 9 Hotel Collection opent in de Brusselse Zavelwijk het 9 Hotel Sablon. Het is de tweede vestiging in Brussel, nadat de boetiekhotelgroep in onze hoofdstad reeds het 9 Hotel Central opende. Het 9 Hotel Sablon heeft 34 kamers en een lobby waar de gasten zich in een kunstgalerij wanen. (pvo)



Hotellerie

Corinthia Hotels neemt Grand Hotel Astoria over

24/05/2016

Corinthia Hotels kondigt de acquisitie aan van het Grand Hotel Astoria te Brussel. Dit historische hotel en gebouw stond 10 jaar leeg, maar zal gerenoveerd worden tot een toonaangevend luxehotel dat de naam Corinthia Grand Hotel Astoria gaat voeren. Het nieuwe hotel zal 121 kamers gaan tellen en krijgt eetgelegenheden, congreszalen en een wellnesscentrum. Het oude Astoria Hotel werd in 1909 in de Brusselse Koningstraat geopend en werd jarenlang beschouwd als één van de beste en meest luxueuze hotels ter wereld. (pvo)



Hotellerie

Brugs The Pandhotel bij de beste 10 boetiekhotels ter wereld

24/05/2016

The Pandhotel in Brugge wordt opnieuw gelauwerd. Dit maal staat het Brugse charmehotel in de lijst van de beste boetiekhotels van Hotels.com. Deze lijst wordt samengesteld op basis van bijna 20 miljoen geverifieerde en betrouwbare gastenbeoordelingen. De prijzen gaan naar de hotels die de hoogste gemiddelde gastenscore hebben gehaald. Naast The Pand Hotel (Brugge) delen 1828 Smart Hotel (Buenos Aires), Saint Shermin (Wenen), Mil Houses Elegant Suites (Santorini), Hotel Bagués (Barcelona), The Culver Hotel (Culver City, CA), Praya Palazzo (Bangkok), Castello di Velona (Montalcino), The Angler’s Hotel (Miami) en The Z Hotel (Zanzibar) in de prijzen. (pvo)



Vacatures

CULTUURCAFÉ ZOEKT UITBATER
30/05/2016

Cultuurcentrum Het Bolwerk in Vilvoorde zoekt een dynamische partner voor de
zelfstandige uitbating van het cultuurcafé.


Crowne Plaza Antwerpen zoekt manager om het sales team te versterken.
11/02/2016

gezocht: Sales Manager Mice

Sollicitaties: danielle.degroote@hbrusselsairport.com


Restaurant Pure C is per direct op zoek naar talent!
11/02/2016

We zoeken Sous Chef / Chef patissier / Assistent Sommelier / Medewerker bediening

stuur een sollicitatiebrief met motivatie en CV naar work@pure-c.nl


Zin in een hapklare job die je honger stilt?
11/02/2016

Ellis gourmet burger zoekt managers/assistent-managers.

Intresse: jobs@ellisgourmetburger.com


Toon alles

Immo

Toon alles
 
 
by communitysoft.com