Horecaplatform

Horecaplatform.be is hét platform voor de Belgische horeca. Het platform biedt de users het laatste nieuws en vakinformatie uit de branche. Horecaplatform.be heeft verschillende onderdelen, waaronder een digitale nieuwsbrief, een immo- en een vacaturesite, een horecaleveranciersgids, en de digitale magazines van Evolution Media Group.



Laatste berichten


Snelrestauratie

McDonalds brengt beperkte ‘snackkledijlijn’ uit

30/04/2015

McDonald’s en de Parijse boetiek Colette hebben de handen in elkaar gelagen om een snackcollectie te ontwerpen. Het gaat om een beperkte collectie van kledingstukken en accessoires waarbij de logo’s van de fastfoodgigant de boventoon voert. De collectie is enkel  van 4 tot en met 31 mei verkrijgbaar in de webshop van Colette. Eerder was er al een gelijkaardig initiatief met het kledingmerk Moschino. (pvo) 

 

 



Restaurants

Aantal zakenlunches in Limburg is gehalveerd op enkele jaren tijd

30/04/2015

Op vraag van restaurantuitbater Rik Vandersanden van The Thrill in Genk deed professor Ghislain Houben (Universiteit Hasselt) een onderzoek naar de zakenlunches in Limburg. Daaruit blijkt dat het aantal professionele lunches op enkele jaren tijd is gehalveerd. De sluiting van Ford Genk speelt uiteraard een rol, maar dat verklaart zeker niet alles. Er is namelijk ook een trend aanwezig dat zakenlui niet langer de tijd meer hebben om ’s middags te gaan tafelen. Bovendien is het budget voor zakenlunches in de bedrijven sterk gedaald. (pvo)



Restaurants

Restaurant Sable Blanc te Knokke komt op plaats van Le Pirate

30/04/2015

Op de Zeedijk In Knokke is onlangs restaurant Sable Blanc geopend. Het restaurant komt op de plaats van Le Pirate. Eigenaars Chris en Stephane Muylle keren hiermee terug naar hun roots. Ze baatten de zaak uit als Le Pirate, maar lieten het nadien over. Nu zijn ze terug onder de nieuwe naam Sable Blanc. De ondernemers hebben enkele horecazaken in Brugge en Knokke. (pvo)



Restaurants

Nieuwe Antwerpse ‘horecapaus’ opent Grand Café Matisse

30/04/2015

Jean-Claude Creeten opent op de Antwerpse Groenmarkt Grand Café Matisse. Deze brasserie komt op de plaats van café Karbonkel. Het is al de vijfde zaak die de nieuwe Antwerpse ‘horecapaus’ op enkele maanden tijd opent. Jean-Claude Creeten nam afgelopen maanden vier horecazaken over van architect Jo Peeters die in slechte papieren zit. Het gaat om Nero, Berlin, Hangar 41 en Brasserie Van Loock (pvo)



Restaurants

Bitter wordt een steeds populairdere smaak

30/04/2015

Na zoet is bitter de meest favoriete smaak van de Belg. Vier op tien Belgen zijn fan. Dat  blijkt uit een onderzoek dat Campari door iVox en het aromalaboratorium van de Sint -Lieven Hogeschool bij 1000 Belgen liet uitvoeren. Witloof is de absolute favoriet (drie op vier Belgen eet deze groente graag). De andere favoriete producten zijn koffie, zwarte chocolade en olijven. Hierbij de top 5 met het percentage van het aantal Belgen die het product lust.
1. Witloof   75,4 %
2. Koffie    70,5 %
3. Zwarte chocolade 69,1%
4. Olijven  61,0 %
5. Veldsla  60,1 %

(pvo)



Hôtellerie

Ibis-familie wordt partner van Ronde van Frankrijk

30/04/2015

De ibis-familie is officiële partner van Tour de France. Van 4 tot en met 26 juli zullen de drie merken ibis, ibis styles en ibis budget in het teken staan van deze wereldberoemde wielerronde. De samenwerking tussen ibis en Tour de France dateert al van 2006, maar nieuw is dat nu alle merken participeren. Tot nu toe gebeurde de samenwerking uitsluitend met ibis budget. (pvo)

 

 



Hôtellerie

Starwood lanceert nieuw merk Tribute Portfolio

30/04/2015

Starwood heeft het nieuw hotelmerk: Tribute Portfolio. Het is een high segment merk, dat een aanvulling wil zijn op The Luxury Collection. Het eerste Tribute Portfolio hotel werd geopend in Miami. Binnenkort worden er in Charleston, Savannah, Nashville en Asheville nog andere hotels geopend. Vanaf volgend jaar wil het merk zijn eerste stappen zetten buiten de Verenigde Staten (pvo)

 



Hôtellerie

Aantal hotelovernachtingen in Brussel blijft stijgen

30/04/2015

De afgelopen vijf jaar is het aantal overnachtingen in Brusselse hotels met maar liefst 44 % gestegen. Deze cijfers komen uit het Hotel market Report van Colliers International Belgium. Deze organisatie onderzocht 192 hotels in Brussel. In 2010 waren er  4,5 miljoen overnachtingen in Brussel. In 2014 steeg dit aantal tot 6,5 miljoen. Deze stijging is vooral te wijten aan de opmars van het toerisme in de hoofdstad. Het aantal zakelijke overnachtingen (traditioneel erg belangrijk voor de Brusselse hotelsector) is verminderd. (pvo)



Cafés - Brasseries - Discothèques

Stad Brussel wil Brusselse brouwerijen in toekomstige biertempel

30/04/2015

De stad Brussel wil dat de Brusselse brouwerijen Cantillon en Brasserie de la Senne een plaatsje krijgen in de toekomstige biertempel in het beursgebouw. Eerder was er enkel sprake van de grotere spelers onder brouwers, maar daar wil de stad nu een stokje voor steken. (pvo)



Cafés - Brasseries - Discothèques

Antwerps café Korsakov lanceert eigen bier

30/04/2015

Van een café dat genoemd is naar een Russische neuropsychiater die de gevolgen van alcoholverslaving op het brein bestudeerde, kan je veel verwachten. Een eigen bier bijvoorbeeld. Het café lanceert een eigen bier onder de naam Korsakov. Het gaat om een bitter speciaalbiertje, met name een pale ale met een laag alcoholgehalte (6 %). Het bier is enkel in café Korsakov te verkrijgen. (pvo)

 

 



Algemeen

Nieuw paviljoen in Antwerps Stadspark

30/04/2015

Eind volgend jaar komt er een nieuw paviljoen in het Anwerpse stadspark. Het wordt een rond gebouw met onder meer een café-restaurant en een ondergrondse feestzaal. Het paviljoen komt op de plaats van de voormalige club Café Capital, dat 5 jaar geleden door een brand verwoest werd. Het nieuwe café-restaurant zal uitgebaat worden door dezelfde ondernemers die 5 jaar geleden aan het roer stonden van Café Capital. (pvo)



Algemeen

Jonge Oostendse ondernemers pakken uit met ‘hotspots’ kaart

30/04/2015

Volgens 11 jonge Oostendse ondernemers heeft de ‘koningin der badsteden’ een wat oubollig imago. De zaakvoerders van 11 vernieuwende handelszaken vinden dat het anders kan en willen met een ‘hotspots’ kaart het jonge imago van Oostende in de verf zetten. Bij de initiatiefnemers zitten ook horecazaken zoals Lunchbar, Bistro Plat’O en De Wachtzaal. (pvo)



Algemeen

BRA : slechts 20.000 registraties voor Black Box

30/04/2015

Volgens de Belgian Restaurants Association, die in het hele land restaurants, traiteurs en brasseries vertegenwoordigt en verdedigt,  zijn er op datum van 30 april slechts 20.000 van de 40.000 potentiële horecabedrijven die met de Black Box zulen moeten werken, geregistreerd. De verplichte inschrijvingsdatum om zich te registreren als onderneming, waar meer dan 10 % van de omzet uit de consumptie van voeding met bediening wordt gehaald, is nog steeds officieel vastgelegd op 30 april 2015 en zal niet meer worden uitgesteld. Dit bewijst volgens de BRA dat de ondernemers nog steeds niet overtuigd zijn van de werking van het systeem en de compenserende maatregelen, of dat verkeerde informatie en geruchten nog steeds de ronde doen over de “Black Box”.



Restaurants

Dinner on the Road: nieuw spectaculair concept

30/04/2015

Stefan Kerkhofs en David Ghysels, de mannen achter het wereldwijd succesvolle concept 'Dinner in the Sky' werkten drie jaar lang achter gesloten deuren aan een gloednieuw project: Dinner on the Road, een uniek concept waarbij gebruik gemaakt wordt van een futuristisch voertuig dat volledig is ingericht als een echt restaurant. Een professionele keuken presenteert smakelijke gerechten terwijl gasten van de ene locatie naar de andere rijden. De tafel voor maximum 16 genodigden heeft een speciaal serveersysteem. Ook het decor kan worden aangepast naar believen, met een uniek digitaal spectrum. Dinner on the Roda zal terug te vinden zijn op de Europese wegen vanaf oktober 2015.



Hôtellerie

Open je hotelkamer met je smartphone in Aloft Brussels Schuman

30/04/2015

Starwood Hotels & Resorts introduceert SPG Keyless in Aloft Brussels Schuman; het eerste systeem ter wereld waarmee hotelgasten hun smartphone kunnen gebruiken als sleutel. Ook kunnen leden van Starwood Preferred Guest (SPG) vanaf 30 april hun hotelkamer openen met de SPG App voor de Apple Watch. Met de Apple Watch kan iedereen letterlijk in een handomdraai een Uber-taxi bestellen, inchecken voor vluchten, dinerreserveringen maken en vanaf nu ook hotelkamers openen. SPG Keyless is niet alleen beschikbaar in Aloft Brussels, maar ook in meer dan 100 andere Aloft, Element en W hotels ter wereld.

De voorziening wordt in hoog tempo uitgerold en is binnenkort ook beschikbaar voor het nieuw te openen W Amsterdam en voor 30.000 deuren in 150 Aloft, Element en W hotels wereldwijd. Meer dan 130.000 SPG-leden uit 130 landen hebben zich al aangemeld voor SPG Keyless.



Vacatures

Uniek concept op Antwerpen Zuid
13/03/2015

Gezocht: part-time en full-time kelner-barman


Wij zoeken een jonge gedreven kok die openstaat om te leren.
23/12/2014

Va et Vient zoekt een jonge gedreven kok die openstaat om te leren.


Over te nemen: Frituur in Lokeren, Oost-Vlaanderen
15/10/2014

Vlak naast de Grote Markt.


Zele: Uitstekend gelegen Taverne-Restaurant met Feestzaal en Privé woonst
08/10/2014

Uitstekend gelegen Taverne-Restaurant met Feestzaal en Privé woonst in Zele.


Hof van Cleve zoekt jonge zaalmedewerker
16/09/2014

Het 3*-restaurant Hof van Cleve,gevestigd te 9770 Kruishoutem, Riemegemstraat 1, is dringend op zoek naar (M/V):
JONGE ZAALMEDEWERKER, voltijds, van dinsdag tot en met zaterdag


Toon alles

Immo

TE KOOP – HARELBEKE - nieuwbouw horecaruimte
05/02/2015


Overname / Te huur bekend authentiek koffiehuis bistro te Pittem (West-Vlaanderen)
17/09/2014


Te Koop - Opwijk
01/08/2013


Toon alles
 
 
by communitysoft.com