LaLorraine-nl
Schrijf je in op onze GRATIS horecamail

Een eenvoudig mailtje naar info@evolution.be, met vermelding 'Inschrijving Horecamail' volstaat. Je ontvangt dan tweewekelijks alle vaknieuws en sectorweetjes in je mailbox!


193 - 14/12/2017
385 - 28/11/2017
Horeca Expo 2017 - Verslag dag 2 + vooruitzicht dinsdag 21 november - 21/11/2017
Horeca Expo 2017 - Dag 1 - Maandag 20 november - 20/11/2017
384 - 16/11/2017
383 - 14/11/2017
382 - 31/10/2017
381 - 17/10/2017
380 - 05/10/2017
379 - 07/09/2017
JAVA opent CO2-neutraal distributiecentrum in Rotselaar - 29/08/2017
378 - 22/08/2017
377 - 09/08/2017
376 - 11/07/2017
375 - 28/06/2017
374 - 13/06/2017
373 - 29/05/2017
372 - 15/05/2017
Anticimex - testmail - 02/05/2017
371 - 02/05/2017
370 - 18/04/2017
369 - 04/04/2017
368 - 21/03/2017
367 - 07/03/2017
366 - 21/02/2017
365 - 07/02/2017
Horeca Revue Februari 2017 - 06/02/2017
364 - 24/01/2017
363 - 10/01/2017
362 - 20/12/2016
361 - 14/12/2016
360 - 30/11/2016
Horeca Expo 2016- Dag 5 - 25/11/2016
Wat gebeurde er de voorbije dagen op Horeca Expo? - 24/11/2016
Wat is er te doen op donderdag, sluitingsdag van Horeca Expo? - 23/11/2016
Wat is er te doen en zien op de sluitingsdag van Horeca Expo 2016? - 23/11/2016
Horeca Expo 2016 - Dag 2 - 22/11/2016
Woensdag op Horeca Expo - 22/11/2016
Michelin 2017 ontgoochelt - 22/11/2016
Wat gebeurt er dinsdag 22 november op Horeca Expo? - 21/11/2016
Maandag 21 november 2016 - 21/11/2016
Zondag Horeca Expo - 18/11/2016
Ploy n - 14/11/2016
359 - 08/11/2016
358 - 25/10/2016
357 - 11/10/2016
356 - 27/09/2016
innovationawards & pionniers 2016 - 20/09/2016
355 - 15/09/2016
354 - 30/08/2016
353 - 18/08/2016
352 - 09/08/2016
351 - 14/07/2016
350 - 05/07/2016
349 - 21/06/2016
348 - 07/06/2016
347 - 24/05/2016
Horecamail Extra - 23/05/2016
346 - 10/05/2016
345 - 25/04/2016
344 - 12/04/2016
343 - 29/03/2016
verrax - 29/03/2016
342 - 15/03/2016
341 - 01/03/2016
340 - 16/02/2016
339 - 02/02/2016
338 - 19/01/2016
337 - 06/01/2016
MICHELIN gids België en Luxemburg 2016 - 14/12/2015
336 - 11/12/2015
335 - 27/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 5 - 20/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 4 - 19/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 3 - 18/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 2 - 17/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 1 - 16/11/2015
Horeca Expo 2015 - Vooruitblik - 12/11/2015
334 - Extra Gault&Millau 2016 - 09/11/2015
334 - 06/11/2015
333 - 23/10/2015
Tork Tafel Make-over - 12/10/2015
332 - 09/10/2015
Innovation Awards, Baanbrekers & Nieuwigheden - 28/09/2015
331 - 24/09/2015
330 - 11/09/2015
329 - 28/08/2015
328 - 13/08/2015
327 - 17/07/2015
326 - 30/06/2015
325 - 12/06/2015
324 - 29/05/2015
323 - 18/05/2015
322 - 30/04/2015
321 - 17/04/2015
320 - 03/04/2015
319 - 20/03/2015
318 - 06/03/2015
317 - 20/02/2015
316 - 09/02/2015
315 - 23/01/2015
314 - 09/01/2015
313 - 19/12/2014
312 - 05/12/2014
Dag 5 - 28/11/2014
Dag 4 - 27/11/2014
Dag 3 - 26/11/2014
Dag 2 - 25/11/2014
Dag 1 - Michelin - 24/11/2014
Dag 1 - 24/11/2014
311 - 21/11/2014
311 a - 10/11/2014
310 - 07/11/2014
310 A - 05/11/2014
309 - 24/10/2014
308 - 10/10/2014
307 - 26/09/2014
306 - 22/09/2014
305 - 12/09/2014
304 - 01/09/2014
303 - 13/08/2014
302 - 10/07/2014
301 - 24/06/2014
300 - 10/06/2014
299 - 26/05/2014
298 - 08/05/2014
297 - 25/04/2014
296 - 11/04/2014
295 - 28/03/2014
294 - 14/03/2014
293 - 27/02/2014
292 - 14/02/2014
291 - 24/01/2014
290 - 09/01/2014
289 - 24/12/2013
288 - 12/12/2013
287 - 29/11/2013
286 - 25/11/2013
285 - 22/11/2013
284 - 22/11/2013
283 - 21/11/2013
282 - 20/11/2013
281 - 19/11/2013
280 - 18/11/2013
279 - 18/11/2013
278 Extra - 12/11/2013
278 - 08/11/2013
277 - 28/10/2013
276 - 11/10/2013
275 - 27/09/2013
274 Extra - 23/09/2013
274 - 16/12/2017
273 - 16/12/2017
272 - 16/12/2017
270 - 16/12/2017
271 - 16/12/2017
horecplatform mail
Nieuws
Archief
Horecagids
Vacatures
Immo
Lalorraine-nl-0616
Aankondiging
Vacatures bij Living Tomorow

Marc Clément, chef van The Bistronomy in Living Tomorrow, zoekt een zaaalmedewerker, een maître events, en een parttime afwasser. Solliciteer via linda.missoorten@livingtomorrow.com

 

 

 

Lees meer ...

Algemeen
Faillisementen in de horeca

Uit de cijfers van handelsinformatiebureau Graydon blijkt dat 1.120 bedrijven failliet zijn gegaan in België in oktober. De Horeca blijft met 20 % van de failliete bedrijven de meest getroffen sector.  (JV)

Lees meer ...

Algemeen
29.000 mensen hebben flexi-job

Volgens gegevens van de overheid hebben 29.000 mensen vandaag een flexi-job. Deze jobs werden in  het leven geroepen om flexibele arbeid mogelijk te maken en zwartwerk tegen te gaan. Als werknemer betaal je geen belastingen en geen sociale bijdragen op het geld dat je verdient in een flexi-job. Werkgevers betalen een verlaagd tarief van 25 % sociale bijdragen. In de horeca kom je al in aanmerking voor een flexi-job als je een 4/5 hoofdjob hebt. De bedoeling is om het systeem van flexi-jobs vanaf nieuwjaar uit te breiden naar de kleinhandel, slagers, bakkers en kappers. Vandaag is het systeem van flexi-jobs goed voor 18 miljoen euro aan RSZ-inkomsten. (pvo)



Algemeen
Belgische bataten

Ook al doet de naam anders vermoeden, de zoete aardappel is eigenlijk geen aardappel. Het is een knolgewas dat behoort tot de windefamilie. Deze zetmeelhoudende knol staat ook wel bekend als bataat. Hij komt oorspronkelijk uit Midden- en Zuid-Amerika en is via handelsreizen verspreid over de hele wereld.  Nu zijn er ook de Belgische bataten.

Lees meer ...

Algemeen
Prijsstijging bij AB Inbev

Nauwelijks een week nadat AB Inbev door de Europa Commissie op de vingers werd getikt omdat het zijn bieren op de Belgische markt te duur  wil aanbieden kondigde de brouwer een prijsstijging aan van meer dan 3%. Dat enkele dagen nadat de Leuvense brouwer een dominante positie in België aangewreven kreeg. Daarmee stijgt de bierprijs sneller dan andere dranken.Vandaag kost bier meer dan 35% dan tien jaar terug. 

 

Lees meer ...

Beurzen - congressen - evenementen
Fourchette Gent

Na het uitdelen van de nieuwe Michelinsterren afgelopen november werd het duidelijk dat Gent meer dan ooit dé gastronomische hoofdstad is van ons land. Fourchette, het culinaire event dat eind 2016 bedacht werd door vier Gentse foodies, bevestigt het ‘food-aura’ dat rond de Arteveldestad hangt. In maart 2018 vindt de tweede editie van Fourchette plaats. Deze keer nemen  nog meer sterrenchefs achter de fornuizen plaats.

Lees meer ...

Hôtellerie
Pillows Grand Hotel Place Rouppe geopend

Na de opstart van dit nieuwe hotelconcept in Nederland, opent Pillows Hotels nu eindelijk ook een eerste hotel in onze hoofdstad. Pillows Grand Hotel Place Rouppe (vroeger Sandton Hotel) verwelkomt iets later dan oorspronkelijk verwacht – wegens langer dan geplande werken - gasten in een uniek hotelconcept waar luxe gelijk staat aan overnachten in een prachtig hotel dat het karakter uitdraagt van een groot woonhuis en waar charme en warme ambiance elkaar vinden

Lees meer ...

Hôtellerie
Uitbreiding hotel Serwir in Sint-Niklaas

Aan het bestaande hotelgebouw langs de Koningin Astridlaan in Sint-Niklaas heeft Hotel Serwir een gloednieuw gedeelte toegevoegd. Een totaal van 1.000 vierkante meter geeft ruimte aan 24 luxueuze kamers en aan extra personeelsleden. Het uitbreidingsproject van Hotel Serwir te Sint-Niklaas is een maand vroeger klaar dan gepland.

 

 

Lees meer ...

Hôtellerie
Ibis budget hotel Brugge-Jabbeke opent deuren voor zijn 80 eigenaars

Naast ’t Klein Strand in Jabbeke is op 2 december een nieuw Ibis Budget-hotel geopend. Het hotel heeft 80 kamers die aangekocht konden worden door particulieren. Het hotel huurt die kamers van de particulieren die in ruil 90 % krijgen van de winst. Het Ibis-hotel mikt op bedrijven ( er zijn twee vergaderzalen) en reizigers die onderweg zijn (het hotel ligt aan de autoweg richting Calais).Een andere doelgroep zijn toeristen die Brugge willen bezoeken, maar een goedkoper alternatief zoeken voor hotels in de binnenstad (pvo)     

 

Lees meer ...

Hôtellerie
Eerste Moxy-hotel komt in Gent

In 2019 opent in Gent het allereerste Moxy-hotel van het land. Moxy is een nieuwe keten, die gerund wordt door Marriott en Ikea en in trendy steden aan een sterke opmars bezig is. Merkwaardig is dat het hier gaat over een designhotel. Hoewel Ikea betrokken is in het project, vind je op de kamers geen enkel Ikea-meubel. De kamers krijgen wel een Scandinavische look. De keten mikt op een jong publiek en budgetreizigers. Gent krijgt zoals gezegd de primeur met het eerste Belgische Moxy-hotel aan de Kouter. Daarna volgt Antwerpen met een Moxy-vestiging op de site van de vroegere dancing Zillion. (pvo)

 

Lees meer ...

Ondernemingen - Bedrijven
Online reserveren zit in de lift

Resengo, België’s grootste online reserveringssysteem, pakt uit met een vernieuwd platform dat de kloof tussen bedrijven en hun klanten kleiner wil maken. De tool waar ruim een jaar aan gewerkt is, gaat gepaard met een investering van ruim € 600.000. Resengo steekt zo de ambitie om de sterkste speler in de Benelux te worden niet onder stoelen of banken. De horecasector is daarbij haar belangrijkste groeipool.

Lees meer ...

Ondernemingen - Bedrijven
Diversi Food in Duitse Handen

Investeringsfonds Waterland, dat in 2014 eigenaar werd van Diversi Foods, heeft de bakkerijgroep uit Erpe-Mere verkocht aan de Oetker Gruppe. Diversi Foods maakt sinds 1989 verse en diepgevroren broodproducten. Dat doet de bakkerijgroep in fabrieken in België, Nederland, het Verenigd Koninkrijk en Polen. De supermarkten, maar ook hotels en restaurants van die landen, vormen meteen de grootste afzetmarkt .

Lees meer ...

Publicaties
Kobe Desramault

Er is een boek uit over Kobe Desramaults . Het boek  bevat uitzonderlijke foto’s van Stefaan Temmerman, Sarah Vitale en Piet De Kersgieter en 43 food stories, waarin Desramaults de geheimen onthult van de pure, authentieke keuken van In De Wulf en Chambre Séparée. Wie aan een kookboek denkt heeft het mis. Echte recepten zal je in dit boek niet vinden, wel de ingrediënten en de verhalen over het ontstaan van een veertigtal gerechten.

 

 

 

Lees meer ...

Publicaties
Michelin Nederland 2018: Inter Scaldes krijgt derde ster

Nederland scoort vanaf nu beter dan België op culinair vlak, aldus Michelin, toch zeker wat 3* restaurants betreft. Daar waar wij op onze honger blijven zitten, kende Michelin vandaag aan een derde restaurant 3* toe, zijnde Inter Scaldes in Kruiningen. De andere twee 3* restaurants zijn De Librije in Zwolle (Jonnie Boer) en De Leest in Vaasen (Jacob-Jan Boerma). 

Lees meer ...

Restaurants
Heibel rond naam Sans Cravate(s)

Sterrenkok Henk Van Oudenhove van het Brugs restaurant Sans Cravate is kwaad op een nieuw restaurant in Blanden. De uitbaters daar noemden hun nieuwe restaurant La Suite Sans Cravates. Dat is exact dezelfde naam als het gastenverblijf van het Brugse sterrestaurant, al is Cravate daar in het enkelvoud en zonder ‘s’. Volgens Van Oudenhove is dit echter puur plagiaat. In Blanden zijn ze zich ondertussen van geen kwaad bewust en beweren ze dat ze zelfs nog nooit van het Brugse sterrenrestaurant hadden gehoord. Wordt ongetwijfeld vervolgd. (pvo)

 

Lees meer ...

Restaurants
Ieperse restaurant Souvenir verhuist naar Gent

De zaakvoerders van restaurant Souvenir hadden al eerder aangekondigd dat ze hun stek aan de Surmont de Volgsberghestraat in Ieper wilden verlaten door de werken aan de straat. Maar iedereen dacht dat uitbaters Joke Michiel en Vihljalmur Sigurdarson op zoek waren naar een ander pand in Ieper. Mis dus. Blijkbaar hebben ze hun zinnen gezet op een pand aan de Gentse Brabantdam, waar eerder al De Vitrine van Kobe Desramaults zat. De naam Souvenir wordt behouden. Wat er met het Ieperse pand gaat gebeuren is onduidelijk. (pvo)  

 

Lees meer ...

Restaurants
Restaurant van La Maison du Cygne sluit tijdelijk de deuren

Het bekende restaurant van La Maison du Cygne  op de Grote Markt van Brussel sluit tijdelijk de deuren. De omzet is naar verluidt drastisch gedaald door de toeristische problemen in de nasleep van de aanslagen en door hinder van werkzaamheden aan de voetgangerszone. Andere activiteiten van ‘Le Cygne’ blijven wel doorlopen. Grote groepen kunnen er nog terecht mits reservering. Ook de brasserie op de benedenverdieping en het salon voor feesten blijft open. (pvo)



Restaurants
Vier Brugse topchefs maken ‘sterrensoep’

Gert De Mangeleer, (Hertog Jan), Peter Laloo (Rock-Fort), Henk Van Oudenhove (Sans Cravate en Dominique Persoone (The Chocolate Line) werken samen voor het goede doel. De vier chefs hebben elk een soeprecept bedacht, die zal worden bereid door de leerlingen van Ter Groene Poorte. De opbrengst van de sterrensoep gaat naar vzw Clinidogs (pvo)

Lees meer ...

Restaurants
Kerstavond op restaurant is opnieuw in trek

In vergelijking met vorig jaar openen dubbel zoveel restaurants hun deuren op de kersavond. Vorig jaar waren er op kerstavond amper 15 % van de restaurants open. Nu kan je terecht in meer dan een derde van de restaurants (36 %). Ook op de andere feestdagen zijn er beduidend meer eethuizen open. Een echte verklaring is er niet. Maar het kan zeker een rol spelen dat Kerstmis en Nieuwjaar dit jaar op een zondag vallen, een typische horecadag. (pvo)

Lees meer ...

Snelrestauratie
Uitbater van Fritkot Bompa (Elsene) stuurt brief naar Europese Commissie

Eric Duhamel van Fritkot Bompa in Elsene is het niet eens met de nieuwe Europese regelgeving rond het frieten bakken. Duhamel stelt in de brief dat Europa de bal volledig mis laat en maar weinig kent van de manier ‘hoe ze in België frieten bakken’. Eric Duhamel is de eigenaar van Fritkot Bompa, dat opgericht is anno 1971 in hartje Elsene. De zaak heeft nog de feeling van een authentiek frietkot. (pvo)  



Wedstrijden
Geiwene Foersjet

Acht Gentse restaurants dongen tijdens de Week van het Gents mee naar de 'Geiwene Foersjet', de prijs voor de meest authentieke Gentse stoverij. Na een degustatieavond riep een zevenkoppige jury Brasserie Bridge uit tot winnaar. De wedstrijd kwam er op initiatief van PUUR GENT in het kader van de Week van het Gents, waarmee Cultuur Gent het schoonste en sappigste Gentse dialect terug in de kijker wil zetten.

Lees meer ...


Contacteer ons

een uitgave van Evolution Media Group
Vlassstraat 17 - 8710 Wielsbeke

tel +32(56) 60 73 33
fax +32(56) 61 05 83
email info@horecaplatform.be

by communitysoft.com