Schrijf je in op onze horecamail.


 

376 - 11/07/2017
375 - 28/06/2017
374 - 13/06/2017
373 - 29/05/2017
372 - 15/05/2017
Anticimex - testmail - 02/05/2017
371 - 02/05/2017
370 - 18/04/2017
369 - 04/04/2017
368 - 21/03/2017
367 - 07/03/2017
366 - 21/02/2017
365 - 07/02/2017
Horeca Revue Februari 2017 - 06/02/2017
364 - 24/01/2017
363 - 10/01/2017
362 - 20/12/2016
361 - 14/12/2016
360 - 30/11/2016
Horeca Expo 2016- Dag 5 - 25/11/2016
Wat gebeurde er de voorbije dagen op Horeca Expo? - 24/11/2016
Wat is er te doen op donderdag, sluitingsdag van Horeca Expo? - 23/11/2016
Wat is er te doen en zien op de sluitingsdag van Horeca Expo 2016? - 23/11/2016
Horeca Expo 2016 - Dag 2 - 22/11/2016
Woensdag op Horeca Expo - 22/11/2016
Michelin 2017 ontgoochelt - 22/11/2016
Wat gebeurt er dinsdag 22 november op Horeca Expo? - 21/11/2016
Maandag 21 november 2016 - 21/11/2016
Zondag Horeca Expo - 18/11/2016
Ploy n - 14/11/2016
359 - 08/11/2016
358 - 25/10/2016
357 - 11/10/2016
356 - 27/09/2016
innovationawards & pionniers 2016 - 20/09/2016
355 - 15/09/2016
354 - 30/08/2016
353 - 18/08/2016
352 - 09/08/2016
351 - 14/07/2016
350 - 05/07/2016
349 - 21/06/2016
348 - 07/06/2016
347 - 24/05/2016
Horecamail Extra - 23/05/2016
346 - 10/05/2016
345 - 25/04/2016
344 - 12/04/2016
343 - 29/03/2016
verrax - 29/03/2016
342 - 15/03/2016
341 - 01/03/2016
340 - 16/02/2016
339 - 02/02/2016
338 - 19/01/2016
337 - 06/01/2016
MICHELIN gids België en Luxemburg 2016 - 14/12/2015
336 - 11/12/2015
335 - 27/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 5 - 20/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 4 - 19/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 3 - 18/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 2 - 17/11/2015
Horeca Expo 2015 - Dag 1 - 16/11/2015
Horeca Expo 2015 - Vooruitblik - 12/11/2015
334 - Extra Gault&Millau 2016 - 09/11/2015
334 - 06/11/2015
333 - 23/10/2015
Tork Tafel Make-over - 12/10/2015
332 - 09/10/2015
Innovation Awards, Baanbrekers & Nieuwigheden - 28/09/2015
331 - 24/09/2015
330 - 11/09/2015
329 - 28/08/2015
328 - 13/08/2015
327 - 17/07/2015
326 - 30/06/2015
325 - 12/06/2015
324 - 29/05/2015
323 - 18/05/2015
322 - 30/04/2015
321 - 17/04/2015
320 - 03/04/2015
319 - 20/03/2015
318 - 06/03/2015
317 - 20/02/2015
316 - 09/02/2015
315 - 23/01/2015
314 - 09/01/2015
313 - 19/12/2014
312 - 05/12/2014
Dag 5 - 28/11/2014
Dag 4 - 27/11/2014
Dag 3 - 26/11/2014
Dag 2 - 25/11/2014
Dag 1 - Michelin - 24/11/2014
Dag 1 - 24/11/2014
311 - 21/11/2014
311 a - 10/11/2014
310 - 07/11/2014
310 A - 05/11/2014
309 - 24/10/2014
308 - 10/10/2014
307 - 26/09/2014
306 - 22/09/2014
305 - 12/09/2014
304 - 01/09/2014
303 - 13/08/2014
302 - 10/07/2014
301 - 24/06/2014
300 - 10/06/2014
299 - 26/05/2014
298 - 08/05/2014
297 - 25/04/2014
296 - 11/04/2014
295 - 28/03/2014
294 - 14/03/2014
293 - 27/02/2014
292 - 14/02/2014
291 - 24/01/2014
290 - 09/01/2014
289 - 24/12/2013
288 - 12/12/2013
287 - 29/11/2013
286 - 25/11/2013
285 - 22/11/2013
284 - 22/11/2013
283 - 21/11/2013
282 - 20/11/2013
281 - 19/11/2013
280 - 18/11/2013
279 - 18/11/2013
278 Extra - 12/11/2013
278 - 08/11/2013
277 - 28/10/2013
276 - 11/10/2013
275 - 27/09/2013
274 Extra - 23/09/2013
274 - 21/07/2017
273 - 21/07/2017
272 - 21/07/2017
270 - 21/07/2017
271 - 21/07/2017
horecplatform mail
Nieuws
Archief
Horecagids
Vacatures
Immo
Eurocave_0717
Actua
Varkentjes Cash en Carry accentueren de verruimde versafdelingen van Horeca Totaal Oostende

Op maandag 10 juli werden in aanwezigheid van Burgemeester Johan Vande Lanotte de twee varkentjes van het unieke ras Seigneur de Vidaigne, in de Oostendse vestiging van Horeca Totaal  verwelkomd. De twee nieuwe bewoners, luisteren naar de toepasselijke namen Cash en Carry.
Al enkele jaren kweekt Horeca Totaal, totaalleverancier met dagverse kwaliteitsproducten voor horeca en grootkeuken ,een eigen varkensras in zijn boerderij op de flanken van de Vidaigne-heuvel te Westouter (Heuvelland): de Seigneur de Vidaigne.

Lees meer ...

Algemeen
Voor komst van witte kassa was 15% van horecaomzet zwart

Uit een artikel in De Tijd van 1 juli, blijkt dat op basis van een studie van het Instituut voor de Nationale Rekeningen (INR), voor de invoering van de witte kassa aale Belgische horecaondernemers samen 15% van hun omzet niet aangaven. Dit percentage zal op heden fel geslonken zijn, maar geüpdate cijfers zijn er nog niet. Vandaag hebben 19.532 horecazaken een witte kassa, maar eigenlijk zouden dat er 21.701 moeten zijn. In Brussel hebben 861 zaken onterecht geen witte kassa, en Wallonië ligt dat aantal op 1.358. In Vlaanderen hebben meer ondernemers dan zou moeten de kassa: er is een ‘overschot’ van 124 zaken. Controleurs van FOD Financiën willen dit jaar 12.000 eetgelegenheden controleren, maar hebben er op dit moment nog maar 280 gedaan, door een gebrekkige personeelsbezetting.     



Algemeen
Horeca-uitbaters Deinze protesteren tegen strenger parkeerbeleid

Parkeren op de Markt van Deinze blijft een moeilijk punt. Wegens plaatsgebrek parkeren automobilisten hun auto’s op drukke momenten gewoon op de voetgangerszone. De stad liet vroeger betijen maar wil nu de overtreders bestraffen met boetes. Dit is niet naar de zin van de  horeca-uitbaters. Volgens hun is er gewoon te weinig parkeerplaats op de Markt en zal het strenger parkeerbeleid leiden tot klantenverlies. (pvo)



Algemeen
Pop ups tijdens Gentse feesten

Tijdens de komende Gentse Feesten zullen strenge controles uitgevoerd worden op pop-ups en al dan niet tijdelijke zaken die 'toevallig' dan openen. "We leggen onze pleinorganisatoren strenge normen op tegen overlast. We laten onze Feesten niet verbrodden door privé-initiatieven die zich niet aan de regels houden" zegt schepen Christophe Peeters. De laatste jaren zijn er op de Gentse Feesten effectief heel wat extra regels gekomen, in het kader van de leefbaarheid. Zo moeten alle pleinen - behalve Sint-Jacobs, Baudelo en Vlasmarkt - om half 3 ten laatste stoppen met muziek draaien. Waarom geen algemene regel dan? De laatste jaren waren nog nauwelijks overtredingen vastgesteld omdat alle pleinorganisatoren beseffen dat leefbaarheid belangrijk is. Maar het fenomeen van de pop-ups duikt steeds meer op.

Lees meer ...

Algemeen
Koninlijke Gaanderijen brokkelen af

Er zijn brokstukken naar beneden gekomen van de Koninklijke Gaanderijen in Oostende. Gelukkig zonder menselijk leed. Er is werd een stabiliteitsingenieur bijgeroepen en die geeft het advies om de volledige Gaanderijen te stutten en de plafonds met netten te beveiligen.  In afwachting zijn de 300 m lange Gaanderijen volledig afgesloten voor het publiek. Ook het terras van de horecazaak is afgesloten en de ingangen van het Thermae Palace Hotel mogen enkel als nooduitgang gebruikt worden. Op dit ogenblik lopen onderhandelingen met enkele kandidaten over een verkoop van de Koninklijke Gaanderijen en het Thermae Palace Hotel. De site zal door de koper ook volledig gerestaureerd worden met steun van de Vlaamse overheid. Als die verkoop al rond was geweest, had de nieuwe eigenaar de stutwerken voor zijn rekening moeten nemen. Nu zal de stad ervoor moeten opdraaien. Voorlopig dus met de helm op naar Thermae. (JV)



Algemeen
Mosselen op de kaart

Op 5 juli heeft op weliswaar kleine schaal in het Zeeuwse mosseldorp Philippine de opening van het mosselseizoen plaatsgevonden in combinatie met de verkozen mosselwijn 2017-2018. Een initiatief van het “Culinair Mosselgezelschap” bestaande uit zeven mosselrestaurants ter plaatse. Doel is om Philippine als hèt mosseldorp van Zeeland nieuw leven in te blazen. Wie aan grensgemeente Philippine denkt, zegt mosselen. Philippine is van oudsher (omstreeks 1820) één van de belangrijkste mosselsteden van Zeeland. Met name voor de Belgische- en Zeeuwse markt. De afgelopen jaren is daar echter minder ruchtbaarheid aan gegeven. Nu willen ze net over de Belgische grens de mosselroots nieuw leven inblazen. De zeven mosselrestaurants bieden plaats aan bijna evenveel klanten als het aantal inwoners van de grensgemeente. (JV)

 

 



Algemeen
Iepereat

Heel wat heisa in Ieper rond de opening van de nieuwe brasserie IeperEat. De naam zou klinken als Yperiet, het mosterdgas dat tijdens de Eerste Wereldoorlog voor het eerst gebruikt werd in Ieper. In het oorspronkelijke logo stonden ook nog bommetjes afgebeeld. Die bommetjes die volgens de uitbaters verwezen naar de smaakbommetjes werden ondertussen van het logo gehaald. De stad wou aanvankelijk dat de uitbaters hun naam wijzigden maar daar komt niks van in huis, aldus Cinderella Maselis die de zaak met haar partner Valerie Letont zal uitbaten. “Ik ben een rasechte Ieperse en wou graag mijn stad vermelden. Omdat Britten een ­belangrijk marktaandeel vormen, wilden we duidelijk maken dat ze hier kunnen eten, vandaar IeperEat. Britten kunnen er moeilijk aanstoot aan nemen, omdat mosterdgas anders geschreven en uitgesproken wordt in het Engels.” aldus de zaakvoerders. (JV)



Algemeen
Brand bij Cyper in Ieper

Tijdens de nacht van woensdag 5 juli op donderdag 6 juli is er een uitslaande brand uitgebroken in de horecazaak  Cyper aan de Grote Markt van Ieper. De brand ontstond vermoedelijk achteraan de horecazaak, ter hoogte van de keuken. Ook het bureel van de zaakvoerder ging in de vlammen op. (JV)



Cafés - Brasseries - Discothèques
Legendarisch café Den Houten Lepel (Antwerpen) is weer open

Den Houten Lepel, één van de oudste cafés in Antwerpen, is weer open. Zes maanden geleden ging het 400 jaar oude café dicht. Nu heeft Den Houten Lepel met Diane Meersman een nieuwe overnemer. Voorlopig tapt Diane alleen nog maar pintjes. In het najaar hoopt men de keuken ook te heropenen (pvo)

 

 

 

 



Cafés - Brasseries - Discothèques
Molenbeek krijgt lokaal bier

Het hoeft niet altijd kommer en kwel te zijn als het om Molenbeek gaat. Dat vindt Paolo Pellizzari toch, die een lokaal bier voor Molenbeek lanceert onder de naam Molenbeek Sous Pression. Het bier is niet veel zwaarder als een pils, maar wel kruidig. Het bier, dat gebrouwen wordt door Brasserie de Marsinne uit Couthin,  zal uitsluitend aangeboden worden op evenementen. De bedoeling van de lancering van Molenbeek Sous Pression is om de gemeente ook iets positiefs te geven, stelt de initiatiefnemer. Al kan de vraag gesteld worden of islamisten in bepaalde wijken van Molenbeek wel zitten te wachten op alcohol. (pvo)



cafés - brouwerijen - discotheken
Bavaria investeert bij Palm en Rodenbach

Bavaria investeert fors in het bekende biermerk Palm. Zo moderniseert Bavaria de Palm-brouwerij in Steenhuffel voor een bedrag van 20 miljoen euro. Daarnaast krijgen de verschillende Palm-bieren een nieuwe uitstraling en steekt Bavaria extra energie in de marketing van Palm. In mei 2016 nam Bavaria Palm Belgian Craft Brewers over.

 

Lees meer ...

cafés - brouwerijen - discotheken
Hoppluk bij Palm

In oktober 2011 opende  Brouwerij PALM haar eigen hoptuin. 800 hopplanten werden aangeplant. Het hopveld is 35 are groot, de hopplanten zijn van de Hallertau Mittelfrüh variëteit, deze planten brengen een 3.000-tal hopranken voort. In 2012, werd de eerste oogst binnengehaald. Dit jaar wordt de hop voor de vijfde keer samen met zo’n 600 consumenten, horeca uitbaters en bierliefhebbers geplukt . De hoppluk gaat door op zondag 27 augustus. Registreren en info is terug te vinden op www.hoppluk.be (JV)

 

 



Hôtellerie
Regering wil verregaande prijsafspraken van boekingssites verbieden

Op dit ogenblik vinden gasten de laagste prijzen op boekingsites en niet op de site van de hotels zelf. Dit komt door de sterke positie van boekingssites zoals Booking.com. Boekingsites laten niet toe dat hotels een lagere prijs aanbieden. Daarom is het voor de meeste gasten interessanter om te boeken via boekingssites. Hotels betalen hier wel hoge commissies op. De regering werkt nu aan een oplossing om de verregaande prijsafspraken die de boekingssites aan de hotels opleggen te verbieden. Tegen het eind van het jaar zou er een regeling moeten zijn (pvo)



Hôtellerie
Fédération Internationale des Logis kiest President en benoemt General Manager

Tijdens de algemene vergadering op 28 juni 2017 van Fédération Internationale des Logis (FIL) , werden de namen van de President en General Manager bekend gemaakt. Fabrice Galland is opnieuw verkozen als president. Hij zal samenwerken met Karim Soleilhavoup die aangesteld is als nieuwe General Manager. De volgende 3 jaren zal  Fabrice Galland zijn functie als president van Fédération Internationale des Logis behouden. Hij is eigenaar van 2 hotels in Gradignan en kwam in 2014 bij het Bureau National van FIL als vicepresident. In mei 2016 volgde hij Thierry Amirault, na zijn plotse overlijden, op als president. Nog tijdens de algemene vergadering werd Karim Soleilhavoup aangesteld als nieuwe General Manager. Hij zal in samenwerking met de president en met het Bureau National de nieuwe Logis strategie nauwgezet opvolgen. Karim Soleilhavoup heeft als marketeer en als manager een stevige ervaring opgebouwd bij achtereenvolgens Nouvelles Frontières, TUI, Accor Hotel F1 France, Etap Hotel, Résidences Pierre & Vacances en Maeva, Kawan Group, Vacalians Group. Sedert 2016 bekleedde hij de post van commercieel directeur en lid van het Uitvoerend Comité van Courtepaille. (pvo)



Hôtellerie
Design Hotels presenteren 7 nieuwe Europese leden

Zoals de naam doet vermoeden is Design Hotels een hotelgroepering van hotels met een apart design en interieur. Onlangs zijn er 7 nieuwe Europese hotels toegetreden tot de groep. Het gaat om het Ion City Hotel (Reykjavik, IJsland), Hotel Viu Milan (Milaan, Italië-zie foto), Hotel Les Roches Rouges (Saint-Raphaël, Frankrijk), Sir Joan Hotel (Ibiza, Spanje), Myconian Kyma ( Mykonos, Griekenland), Sir Nikolai Hotel (Hamburg, Duitsland) en Oddfellows on The park (Chesire, UK) (pvo)

 



Hotellerie
Wat maakt hotelbezoekers tevreden?

Een recente studie van de Cornell University School of Hotel Administration analyseerde 95.500 hotel reviews en ratings op Tripadvisor, Expedia en Booking.com. Zo probeerde de studie te achterhalen wat hotelgasten het belangrijkst vinden tijdens hun verblijf.  

De studie wist het volgende op te stellen.  Gasten beoordelen vooral de service, de kamer, de locatie/het gebouw, en de voorzieningen/faciliteiten van een hotel. De service en de kamer hebben de grootste invloed op de globale beoordeling van een hotel. Hotels met consistente beoordelingen, krijgen globaal gezien betere beoordelingen dan hotels met wisselende beoordelingen. De woorden ‘personeel’, ‘comfortabel’, ‘bed’, ‘net’, ‘kamer’, ‘ontbijt’, en ‘restaurant’ komen zowel in de positieve als negatieve beoordelingen voor. Deze zaken lijken dus van groot belang voor hotelgasten. Volgens de onderzoekers tonen deze resultaten dat de service en de kamer essentieel zijn voor de gastentevredenheid. Ook de consistentie van de werking in een hotel is van groot belang. Ze besluiten dat het kerndoel van een hotel nog steeds een excellente service en een goede nachtrust is. Moesten we daar een nachtje over slapen en een universiteit inschakelen? (JV)



Hôtellerie
Hotel Andromeda uit Oostende heeft nu ook een Pepper Robot

Pepperbot is een product van het Oostendse bedrijf Zora Bots ism het Franse Softbanks Robotics. Het is de eerste humanoïde robot die de belangrijkste menselijke emoties herkent en zijn gedrag aanpast aan de stemming van zijn gesprekspartner. Pepper werd op heden ingezet in ziekenhuizen en bejaardentehuizen, maar wordt nu ook voor het eerst gebruikt in de hotelwereld, en dit in het viersterrenhotel Andromeda in Oostende, dat deel uitmaakt van de groep C-Hotels.

Pepper zal er in de inkomhal ter beschikking staan van de gasten, die de robot kunnen aanspreken met behulp van stemcommando’s, ofwel gebruik kunnen maken van de tablet om door allerlei informatie te navigeren, gaande van weers- en verkeersvoorspellingen, over toeristische activiteiten in Oostende (ism Toerisme Oostende), restaurants volgens type, algemene hotelinfo, enz.

Op korte termijn zal er ook mogelijkheid zijn tot in- en uitchecken (en betalen via een applicatie van CCV), inboeken van wellnessarrangementen, enz.).  CEO Xavier Vercaemst beklemtoont dat de robot in geen geval personeel zal vervangen, maar een bijkomende troef is bij allerlei activiteiten. Bij de presentatie op donderdag 6 juli hebben we alvast opgemerkt dat vooral kinderen de robot heel speciaal vonden.

Op de foto: Xavier Vercaemst (Andromeda - links) en Fabrice Goffin (CO-CEO Zora Robotics) met de Pepper Robot  



Onderwijs - Opleiding
trivago helpt hoteliers hun online vakkennis bij te spijkeren met gratis Zomeracademie

Touroperators, boekingssites en reisagenten in de arm nemen om het aantal boekingen te garanderen, is geen enkele hotelier vreemd. Maar onafhankelijke hoteliers die geen megabudgetten hebben klaarliggen voor een online marketingcampagne, vragen zich wellicht af hoe ze hun directe boekingen zelf zouden kunnen verhogen.

Juist om die reden organiseert hotel metasearch site een Zomeracademie; een 3-delige educatieve webinarserie waarin wordt uitgelegd hoe hotels online concurrerender kunnen worden. Fee Naaijkens,Industry Manager België en Nederland bij trivago: „Veel hoteliers weten niet dat ze een profiel hebben op trivago. Terwijl juist dat profiel kansen biedt om meer traffic naar de eigen hotelwebsite te sturen, mits je weet hoe. Stapsgewijs willen we de hotelier daarom uitleggen wat metasearch is, hoe je vindbaar wordt, hoe het distributielandschap er uit ziet en welke technologie cruciaal is om meer gasten via de eigen hotelsite te laten boeken.“

trivago’s Zomeracademie vindt twee keer plaats, in juli en augustus.

Elk webinar start om 11.00 uur ’s ochtends en behandelt telkens een specifiek onderwerp en is gratis te volgen na inschrijving.



Restaurants
Restaurant El Fuego (Knokke) pakt uit met chef die voor Messi kookte

Het Catalaanse restaurant El Fuego in Knokke is nog maar pas 2 maanden open en blijkt nu al een publiekstrekker te zijn. Het grote geheim achter dit succes is chef-kok Diego Viella Raminez, die vroeger in de keuken van restaurant Pez Vela in Barcelona stond. Daar kookte hij nog voor topvoetballer Lionel Messi en enkele ploegmaats van FC Barcelona. De Catalaanse chef doet nu zijn ding in El Fuego in Knokke. Inzake de Catalaanse keuken is Diego Vila Ramirez wellicht de beste chef die in België rondloopt. (pvo)



Restaurants
Pas geopende Cantine Copine (Brugge) krijgt al last met buren

Cantine Copine is nog maar een maand geopend en is het nieuwe restaurant van chef-kok Karen Keygaert, die eind maart haar sterrenrestaurant A’Qi stopzette. Karen Keygaert wilde met Cantine Copine een doorstart maken en een creatievere en minder gekunstelde keuken brengen. Ze vond voor haar nieuwe restaurant een pand aan de Steenkaai in Brugge. Blijkbaar zijn er nu buurtbewoners die vrezen voor overlast. Zo schreef een onbekende met krijt de boodschap ‘ Denk ook eens aan de rust voor de buurt aub’ op de gevel. Karen Keygaert hoopt dat deze boodschap geen voorteken is van nieuwe protesten. (pvo)



Restaurants
Tom Boonen gaat pastabar openen

Ex-wielrenner Tom Boonen gaat in Sint-Truiden een pastabar openen. Hij werkt hiervoor samen met zijn manager Paul De Geyter en met de eigenaars van het Italiaanse restaurant L’Angelo Rosso in Sint-Truiden. De Chef-kok en eigenaar van L’Angelo Rosso, Roberta Silvestrini, gaat de nieuwe pastazaak runnen. De pastabar wordt ook naar haar genoemd: Roberta’s Pastabar. De zaak, die opent midden september, wil de gezonde Italiaanse keuken centraal stellen en ‘slow food’ brengen. (pvo)

 



Snelrestauratie
McDonalds levert aan huis

Hamburgerketen McDonald’s is in Brussel gestart met leveringen aan huis, in samenwerking met UberEATS. Voorlopig is enkele Brussel aan de beurt maar als de test succesvol is, komen ook andere grote Vlaamse steden in aanmerking. Tafelbediening was er al bij de fastfoodzaak maar nu gaan ze nog een stapje verder. Het delivery systeem werkt volledig via de UberEATS app . Klanten downloaden de app, en kunnen nadien hun bestelling bij McDonald's ingeven. Alles kan besteld worden, behalve ijshoorntjes en het ontbijtgamma.. Zodra er een bestelling via de app binnenkomt, vertrekt een UberEATS-koerier naar McDonald's. Zodra hij op 3 minuten van het restaurant is, wordt begonnen met de bereiding van de bestelling. De frieten, die het meest delicaat zijn, worden zelfs pas uit de friteuse genomen als de koerier in het restaurant is. Zodra de bestelling klaar is, heeft de koerier nog maximaal 10 minuten tijd om zijn bestelling bij de klant af te leveren. "We gaan ervan uit dat een klant zeker binnen de 20 minuten na het ingeven van zijn bestelling zijn maaltijd thuis heeft", zegt Philippe De Schutter, operationeel manager bij UberEATS. Op korte afstanden worden fietsers ingezet, op langere afstanden scooters. Wie zijn McDo-bestelling thuis geleverd wil, betaalt dezelfde prijs als in het restaurant, plus 2,5 euro aan leveringskosten. De betaling gebeurt via een kredietkaart bij de bestelling. (JV)



Wedstrijden
Club Prosper Montagné maakt de vijf finalisten bekend van de wedstrijd ‘Eerste Kok van België 2018’

De Gastronomische Club Prosper Montagné organiseert elk jaar een wedstrijd waarbij op zoek wordt gegaan naar de eerste kok van het land. Uit de talrijke inzendingen werden vijf finalisten geselecteerd: Jamal Aïchi van restaurant L’Auberge de Thines (Nijvel), Fabian Bail, chef van restaurant Paul de Pierre (Maarkedal), Steven Buelens, chef-eigenaar van Hostellerie Lesco’ (Wetteren), Lukas Moonens, sous-chef van Brasserie Julie (Dilbeek), en Ignace Wattenberge, sous-chef van restaurant Fleur de Lin (Zele). Zij zullen op 2 oktober 2017 meedingen naar de felbegeerde titel van “Eerste Kok van België 2018”, dit in de hotel- en toerismeschool Spermalie te Brugge. Dan moeten de kandidaten drie gerechten klaarmaken: groenten en een kippenei met granen en/of zaden als garnituur; eigentijdse versie van zeetong ‘Normande’; en koffie, melkchocolade ‘Vietnam’ Belcolade en citrusvruchten. Fabian Bail en Ignace Wattenberge waren twee jaar geleden als eens finalist en Lukas Moonens vorig jaar. Jamal Aïchi en Steven Buelens stoten voor de eerste maal door naar de finale van deze prestigieuze meesterschapswedstrijd.




Contacteer ons

een uitgave van Evolution Media Group
Vlassstraat 17 - 8710 Wielsbeke

tel +32(56) 60 73 33
fax +32(56) 61 05 83
email info@horecaplatform.be

by communitysoft.com