LaLorraine-nl

Horecaplatform

Horecaplatform.be is hét platform voor de Belgische horeca. Het platform biedt de users het laatste nieuws en vakinformatie uit de branche. Horecaplatform.be heeft verschillende onderdelen, waaronder een digitale nieuwsbrief, een immo- en een vacaturesite, een horecaleveranciersgids, en de digitale magazines van Evolution Media Group.



Laatste berichten


Beurzen - congressen - evenementen

Droh!me organiseert opnieuw Apple Day

18/10/2017

Droh'me, op de site van de voormalige paardenrenbaan van Ukkel-Bosvoorde, organiseert voor de derde maal Apple Day. Deze ontspannende dag staat in het teken van de appel en duurzame voeding. Op het programma staan onder meer een appelmarkt en keukenworkshop met Carlo de Pascale. Alle info: http://www.drohme.be/nl/drohme-agenda/apple-day/

 



Algemeen

Ribbetjesoorlog?

16/10/2017

Wie aan ribbetjes denkt komt heel vaak bij de naam Amadeus terecht. Het is een restaurantketen met voorlopig tien vestigingen van Gent over Antwerpen langs Brussel en Kruishoutem, Roeselare en Ronse, al is een verdere uitbreiding niet uitgesloten. In de restaurantketen zaten drie vennoten waaronder de broers Van Iseghem en Ives Vankerkhove. Die laatste stapt nu echter en heeft plannen om ribbetjesrestaurants Mozart op te starten. Aalst en Brugge zijn al de eerste opties. Wanneer de plannen werkelijkheid worden is nog niet duidelijk  maar via deze weg en onze gedrukte versies houden we jullie verder op de hoogte. Zou Amadeus of Mozart nu een toontje lager spelen? Bedoeling is alvast Mozart een chiquere toets te geven. Een toontje hoger dus. (JV)  

 



Algemeen

Overpoort afgesloten

16/10/2017

Zoals aangekondigd heeft de Gentse politie midden vorige week de Overpoort, een populaire uitgaansbuurt voor studenten in Gent, afgesloten en beperkt tot één ingang. Tijdens de ongeziene controleactie konden studenten en feestvierders maar langs één kant de straat in.  De tijd dat studenten of andere feestvierders alleen op donderdag buiten kwamen is duidelijk voorbij. Om 23.30 uur sloeg de sfeer wat om. Een legertje politieagenten kwam het Kramersplein op gereden en sloot de toegang tot de Overpoort af ter hoogte van het Kramersplein. Rood-witte hekken werden op straat geplaatst en iedereen die van het Sint-Pietersplein de Overpoort binnen wou, botste op een duidelijk zichtbare politiecontrole. Iedereen mocht passeren. Maar de boodschap was meteen duidelijk: u stapt een beveiligde zone binnen. Af en toe werd er iemand uit gepikt en gecontroleerd. Wie er nadien weer uit wou, kon dat langs drie uitgangen aan de andere kant van de straat. Maar langs de Heuvelpoort of Stalhof de straat binnengaan kon uitzonderlijk niet. De zware controle liep nog de hele nacht. De politie verklaarde al dit soort zware controleacties de komende maanden nog te zullen doen in de Overpoort, maar dan zonder aankondiging. Met deze zware controle richt de politie zich op “potentiële criminelen en personen met verkeerde bedoelingen”. Maar de horecabazen in de straat reageren boos. "Dit raakt kant nog wal", zegt Tim Joiris, uitbater van een café in de straat en voorzitter van Horeca Oost-Vlaanderen én de Gentse Tappers, een vzw die de cafébazen in de straat vertegenwoordigt."We zijn niet tegen acties, integendeel, maar maatregelen moeten wel onderbouwd zijn. Eén ingang tot de Overpoort om alle studenten te controleren: dat is ondoordacht", zegt Joiris. "Het Gentse nachtleven is iets positiefs en belangrijks voor de stad." Een verhaal dat zeker wordt vervolgd. Hopelijk met positieve resultaten. (JV)



Publicaties

Basic to Brilliance

16/10/2017

In een schitterend geïllustreerd boek deelt Donna Hay haar beproefde basisrecepten. Donna Hay is een fenomeen in de food-wereld. Over de hele wereld worden haar kookboeken en Donna Hay Magazine verkocht. Ze staat bekend om haar toegankelijke receptuur en de herkenbare stijlvolle, smakelijke fotografie en food styling. Al op haar achtste sloop Donna een keuken in, pakte een mengkom en was voorgoed verloren. Later begaf ze zich in de wereld van testkeukens voor tijdschriften en boeken. Daar ontwikkelde ze de haar kenmerkende stijl van simpele, slimme, seizoensgebonden recepten, die allemaal prachtig worden gecombineerd en gefotografeerd. Het is eten voor iedere kok ook professionelen, iedere eetliefhebber, voor elke dag en elke gelegenheid. Bij elk gerecht worden slimme variaties gegeven, waardoor één recept, véél recepten wordt. Zo breid je op een natuurlijke manier je receptenrepertoire uit. Basics to brilliance is Donna's persoonlijke leidraad om de sprong te maken van basics naar betoverende maaltijden. Het boek dat uitgegeven is bij Het Spectrum  ISBN 978900035682 is een must voor iedere kok die creatief aan de slag wil. (JV)

 

 



Wedstrijden

‘Beste kok van het volwassenenonderwijs in Vlaanderen 2017’

16/10/2017

Op 8 december 2017 organiseert CVO DE AVONDSCHOOL Oostende voor de eerste maal een wedstrijd voor ‘Beste kok van het volwassenenonderwijs Vlaanderen 2017’. Deze ‘battle’ vindt plaats in de Horeca-afdeling van CVO DE AVONDSCHOOL Oostende, Leopold III-laan 1 te Oostende, met aansluitend een galadiner in het Thermae Palace Hotel te Oostende Alle afgestudeerde koks of koks in opleiding van een CVO, Syntra of VDAB uit Vlaanderen kunnen meedingen naar deze felbegeerde titel. Het thema van de wedstrijd is ‘creatief en innovatief met varkenswangetjes’. De deelnemers moeten eerst schriftelijk een innovatief en creatief recept met varkenswangen insturen en dat uiterlijk tegen 26 oktober 2017. De ingezonden recepten worden vervolgens beoordeeld door een leesjury waaruit 6 finalisten genomineerd worden. De finale op 8 december 2017 zal bestaan uit het bereiden van het ingezonden recept, gevolgd door een opgelegde proef. Roger van Damme zal hierbij de finalisten coachen in de keuken tijdens de wedstrijd. De gerechten zullen beoordeeld worden door professionele en gevestigde chef-koks zoals Wout Bru (chef-kok bij Chez Bru), Bartel Dewulf (bekend van de jury uit 'Mijn Restaurant'), Lieven Lootens (beste groentenkok van België) en Iain Wittevrongel (sterrenchef van Ten Bogaerde Koksijde).’s Avonds, op het galadiner in Hotel Thermae Palace in Oostende, zal de winnaar bekendgemaakt worden. (pvo)



Restaurants

Bruneau als gastchef in Hostellerie Lesco in Wetteren

16/10/2017

Sterrenchef Jean-Pierre Bruneau van restaurant Bruneau in Brussel stopt na 42 jaar met zijn zaak. Dat wilde Steven Buelens niet onopgemerkt laten voorbijgaan. De chef van Lesco in Wetteren leerde Bruneau kennen op de Brusselse vroegmarkt waar beide chefs regelmatig komen om hun producten en ingrediënten voor hun restaurants aan te kopen. Jean-Pierre Bruneau komt op 24 en 25 oktober naar Lesco in Wetteren. Samen met Steven Buelens zal de sterrenchef ‘Qutare Mains’ spelen in Lesco. (pvo)



Restaurants

Ierse pub krijgt Michelinster

16/10/2017

The Wild Honey Inn in het Ierse Lisdoonvarna is de eerste Ierse pub ooit dat een Michelinster in de wacht heeft kunnen slepen. De pub bestaat al sinds 1860, maar wordt de jongste 9 jaar gerund door chef Aidan McGrath en zijn vrouw Kate Sweeney. Michelin is lovend over ‘de robuuste en zelfverzekerde keuken’. In een reactie zegt de chef dat hij blij is met de erkenning, maar dat hij niet van plan is om zijn gerechten in de pub te veranderen. (pvo)



Restaurants

Laure Genonceaux van Brinz’L (Brussel) is Lady Chef of the Year

16/10/2017

Laure Genonceaux, chef van het Brusselse restaurant Brinz’L is verkozen tot Lady Chef of the year 2017. De chef-kok toonde zich de beste rond het thema fushionkeuken. Zelf heeft de chef fusion van bij haar geboorte meegekregen, aangezien zij een dochter is van een Ardeense vader en Mauritiaanse moeder. Vooraleer Laure Genonceaux haar eigen zaak Brinz’L opstartte, werkte ze onder meer in restaurant Grill Aux herbes (Wemmel), restaurant Fourneau (Brusel) en restaurant Bon-Bon (Sint-Pieters-Woluwe). (pvo)



Hôtellerie

AccorHotels wil keten onder de naam Oriënt-Express starten

16/10/2017

De Franse spoorwegmaatschappij SNCF wil haar beroemde merk Oriënt-Express in de verf zetten en heeft hiervoor de handen in elkaar geslagen met AccorHotels. Deze hotelketen gaat nu een reeks van prestigieuze hotels in de markt zetten onder de naam Oriënt-Express hotels. AccorHotels heeft alvast de helft van het aandelenkapitaal van het merk Oriënt-Express overgenomen. Het is nog niet bekend wanneer het eerste Oriënt-Express hotel gaat openen. Ook over het concept is niets bekend, maar men kan ervan uitgaan dat de grandeur van de historische trein een grote rol gaat spelen in het nieuwe hotelconcept. (pvo)



Hôtellerie

‘Bierhotel’ Botteltje in Oostende heeft deuren geopend

16/10/2017

Het vernieuwde Oostende hotel Botteltje heeft na 10 maanden renovatie de deuren heropend. Dit gebeurde in aanwezigheid van de brouwerijen die hun naam verleenden aan de kamers van het hotel. Het concept van het aanpalende en gelijknamige café, waar alles in het teken staat van bier, werd doorgetrokken in het hotel. De 15 kamers staan steeds in het teken van een brouwerij. Grote foto’s van die brouwerij en de bieren sieren de kamer en je vindt er ook gadgets. Het vernieuwde hotel trekt nu ook nieuw cliënteel aan, vaak bierliefhebbers die ook iets komen drinken in het café waar je de keuze hebt uit 300 bieren. (pvo)



cafés - brouwerijen - discotheken

Kroegaarden mikt op 3000 deelnemers

16/10/2017

Op zaterdag 21 oktober pakken 6 Hoegaardse cafés uit met een kroegentocht, toepasselijk ‘Kroegaarden’ gedoopt. Vorig jaar kreeg men 2.000 man op de been. Dit jaar hopen de organisatoren op 3.000 deelnemers. De deelnemende zaken zijn café Op de Brug, eetcafé Het Nieuwhuys, koffieshop Gazet van Hoegaarden, café Den Venetiaen, café Brem en jeugdhuis ’t Paenhuys (pvo)



Vacatures

Hotel - restaurant - tea-room Bloom (Diksmuide) zoekt chef-kok
24/05/2017

De jobinhoud omvat o.a.: menu’s opstellen en gerechten uitdenken, de bereiding van de gerechten superviseren, het dresseren en de opmaak van borden of schalen uitvoeren of controleren, de voorraad opvolgen, ....

Een vijftal jaar ervaring is een must.

Indien interesse vind je de volledige vacature via  https://www.facebook.com/BloomDiksmuide/posts/1875066159398867


Sales Representative Horeca
25/04/2017

Sligro Food Group, sinds 2016 ook in België actief door de overname van JAVA Foodservice, wil  haar beproefde groothandelsformule verder ontplooien in België, te beginnen in Vlaanderen.
In het kader van de opstart en de uitbouw van Sligro België zijn we op zoek naar een gedreven (m/v) Sales Representative Horeca, een gedreven commercieel talent voor de uitbouw van diverse regio’s.


Verrax zoekt vertegenwoordiger horeca & grootkeuken Wallonië
10/01/2017

Verrax is sinds 1946 toonaangevend in hotelporselein, bestek, glaswerk en klein
keukenmateriaal voor horeca en grootkeuken. Voor versterking van ons commerciële
team zijn wij momenteel op zoek naar een vertegenwoordiger (m/v) voor Wallonië.


Toon alles

Immo

Horecazaak over te nemen in Zwijndrecht
22/08/2016

Art Deco hoekpand op drukke gewestweg aan tramhalte 3, inkom Zwijndrecht.

* Met woonst; 2 slaapkamers, gemeubeld, veel lichtinval, ingerichte keuken en privéterras.

* Cubaanse stijl, cocktailbar & Tapas, mini-strand, palmbomen, ...

* Thema-, podium-, praat-, muziekcafé met diverse potentiële mogelijkheden.

* Groot zomerterras verwarmd en muziek, deels overdekbaar met elektrische luifel/tent.

* Vrije keuze dranken en leveringskorting voorzien.

* Groot klantenbestand jong/oud, reeds 10 jaar een gevestigde waarde in Zwijndrecht.

* Uitgebreide muziek en licht installatie, videoscherm, airco, alarmsysteem, kassa pc, ..

* Keuken en bar met toestellen en toebehoren, koffiemachine Ducale + molen, fruitpers, ijsblokjesmachine, tapinstallatie, vele koelingen, vaatwas, dubbel frituese, toaster, mc-oven, ..

* Grote koele kelder, buitenplaats met aparte toegang terras en appartement.

* CV met nieuwe energiezuinige condensatie verwarmingsketel.

Verbrandendijk 101, 2070 Zwijndrecht

Huurprijs: 1.650 euro/maand inclusief woonst

Overname: 96.000 euro

Overgave wegens uitbouw tweede bedrijf verlichtingstechnieken.

Contact: Robby, 0477-82 60 09


Toon alles
 
 

Contacteer ons

een uitgave van Evolution Media Group
Vlassstraat 17 - 8710 Wielsbeke

tel +32(56) 60 73 33
fax +32(56) 61 05 83
email info@horecaplatform.be

by communitysoft.com