Horecaplatform

Horecaplatform.be is hét platform voor de Belgische horeca. Het platform biedt de users het laatste nieuws en vakinformatie uit de branche. Horecaplatform.be heeft verschillende onderdelen, waaronder een digitale nieuwsbrief, een immo- en een vacaturesite, een horecaleveranciersgids, en de digitale magazines van Evolution Media Group.



Laatste berichten


Catering

The Foodvillage wordt digitale traiteur-aan-huis

26/06/2017

The Foodvillage is een comfort food store voor actieve, drukbezette mensen en foodies die op zoek zijn naar kwaliteit, unieke en eerlijke smaken. Het bedrijf start met een nieuwe dienstverlening en gaat bereide maaltijden thuis of op het werk laten leveren. De maaltijden zijn dagvers samengesteld met seizoensingrediënten, zonder kleurstoffen of bewaarmiddelen. De gerechten worden luchtdicht verpakt in handige CPET-doosjes, die zowel in de oven als in de microgolf opgewarmd kunnen worden. De gerechten worden in koelboxen bij de eindgebruiker geleverd. Deze koelboxen zijn uitgerust met een controlesysteem om de temperatuur tot aan de levering te bewaken. The Foodvillage start met een online campagne op Facebook en via promotie op zijn website om de nieuwe dienstverlening bekend te maken. Leveringen kunnen gegarandeerd worden in heel de Benelux. (pvo)



Restaurants

Brussels restaurant Cécila stopt ermee

26/06/2017

Het Brusselse restaurant Cécila gaat tegen het einde van de zomervakantie dicht. Chef-kok Mélanie Englebien ziet het financieel niet meer zitten, door de voetgangerszone en de aanhoudende werken die hiermee gepaard gaan. Englebien kwam vorig jaar in het nieuws doordat ze ex-burgemeester Yves Mayeur de deur wees. Ook toen was de recent ingevoerde voetgangerszone onderwerp van discussie. (pvo)



Restaurants

Oostende lanceert gastronomische cadeaubon

26/06/2017

Toerisme Oostende pakt uit met Rest’O’Cheque, een gastronomische cadeaubon. Met deze restaurantcheque kan je bij 19 deelnemende Oostendse restaurants betalen. De cheques van 20 euro per stuk zijn te koop bij Toerisme Oostende en online. Met dit initiatief wil de kuststad Oostendse eethuizen in de markt zetten. (pvo)



Restaurants

Voormalig Junior Chef opent volgend jaar restaurant Permeke in Jabbeke

26/06/2017

Roel Depover werd in 2012 verkozen tot Junior Chef van België. Daarna deed hij ervaring op in 2 Franse sterrenrestaurants, in de keuken van het Brugse hotel Weinebrugge en Restaurant De Goedendag in Lissewege. Nu zet hij samen met zijn vrouw Yasmine Danschotter de stap om in Jabbeke met zijn eigen restaurant te beginnen. Restaurant Permeke gaat eten serveren uit de Frans-klassieke keuken. Het restaurant opent in de zomer 2018. Tot dan blijven Roel en Yasmine werken in De Goedendag in Lissewege. (pvo)



Restaurants

Vijf Belgische restaurants op OAD Gourmet Casual lijst

26/06/2017

Opinionated about Dining (OAD) stelt restaurantlijsten op basis van beoordelingen van meer dan 4.500 geregistreerde foodies. Voor het eerst werd een OAD Gourmet Casual lijst opgesteld. Hiermee wil de restaurantsite de Europese streekrestaurants in de kijker plaatsen. Het gaat om meestal om getalenteerde chefs die een fijn gastronomisch restaurant runnen maar gekozen hebben voor een informeel kader. De aanvoerder van deze eerste Gourmet Casual lijst is pinxtosbar Ganbara in San Sebastian. De top vier is mediterraan gekleurd. Op nummer 2 staat El Quim de la Boqueria (Barcelona), gevolgd door Pepe in Grani, een pizzatent in het Italiaanse Caiazzo. Op vier volgt nog een restaurant uit Barcelona, met name Pinoxto. Met het Parijse restaurant Le Baratin sluipt ook de Franse keuken de top 5 binnen.

Er werden ook vijf restaurants van eigen bodem geselecteerd. Hoogst genoteerd staat de Gentse Superette (plaats 51), gevolgd door Bruut in Brugge (plaats 76). Daarna volgen 2 restaurants uit Brussel (La Buvette op plaats 134 en SAN op plaats 157). Veranda in Antwerpen bekleedt plaats 190. (pvo)



Hôtellerie

Japans hotel geopend in Brussel

26/06/2017

In Brussel is Hotel Yadoya geopend. Het hotel heeft 73 kamers en de gasten worden in een typische Japanse sfeer ondergedompeld. Zo vindt iedere gast op zijn nachtkastje en munt van 5 yen, wat geluk zou brengen. Verder is er een Japanse binnentuin en kan je kiezen tussen een Japans of Westers ontbijt. Hoewel Hotel Yadoya een Japanse sfeer wil meegeven, mikt men niet uitsluitend op Japanners. (pvo)



Hôtellerie

Tweede NH Collection hotel in Brussel

26/06/2017

NH Hotel Group heeft in Brussel een tweede NH Collection hotel geopend. Het gaat om het NH Collection Grand Sablon, dat 192 compleet gerenoveerde kamers en 11 congreszalen heeft. Het hotel beschikt ook over 2 restaurants, waaronder Hispania Gastronomique onder leiding van sterrenchef Marcos Moran. Naast het NH Collection Grand Sablon mag ook de NH Collection Brussels Centre in de hoofdstad het upperscale merk van de Spaanse hotelketen dragen. Wereldwijd zijn er 67 Collection-hotels (pvo)



Hôtellerie

Een op vijf Brusselse hotels heeft Green Key label

26/06/2017

Ieder jaar wordt het Ecolabel Green Key (Groene Sleutel, Clé Verte) uitgereikt aan logiesverstrekkende bedrijven die inspanningen doen inzake duurzaamheid. Dit jaar kon het merendeel van de Brusselse hotels en B&B’s hun label behouden en kwamen er logiesverstrekkende bedrijven bij. Op dit ogenblik mogen 20 % van de hotelkamers erkend door het Brussels Hoofdstedelijke Gewest en 80 % van de jeugdherbergen reeds uitpakken met het prestigieuze ecolabel (pvo)



cafés - brouwerijen - discotheken

Heineken moet in Hongarije rode ster uit etiket halen

26/06/2017

De Europese Commissie verzet zich niet tegen de eis van de Hongaarse regering om in het land de rode ster uit het etiket van Heineken te halen. De rode ster is voor de Hongaren het symbool van de communistische dictatuur, die het land decennia lang moest ondergaan. Als de Nederlandse biergigant zijn bier voortaan in Hongarije wil slijten, zal de brouwerij het etiket moeten aanpassen. (pvo)  



cafés - brouwerijen - discotheken

Opening Fietscafé Het Groot Verzet in Deinze

26/06/2017

In het stadhuis van Deinze is fietscafé Het Groot Verzet geopend. Met overal oude fietsen, fiets- en sturen aan de muur en lampen aan kettingen, ademt het café wielrennen en fietsen. Boven de bar hangen ook twee gigantische biertanks van duizend liter met Jupiler. (pvo)

 



cafés - brouwerijen - discotheken

Eerste suikervrije bier : VIBB

26/06/2017

Gelegenheidsbrouwer Frederic Couck uit Kapellen is er in geslaagd een suikervrij bier te brouwen. Zelfs de natuurlijke suikers van de hop en de gerst zijn uit het brouwsel getrokken. Her suikervrije bier kreeg de naam VIBB, Very Important Belgian Beer, mee en is uitsluitend verkrijgbaar bij B-Lite te Kapellen. (pvo)



cafés - brouwerijen - discotheken

Café De Faubourg (Kortrijk) zoekt overnemers

26/06/2017

De uitbaters van café De Faubourg in Kortrijk willen het kalmer aan gaan doen en stoppen er uiterlijk in maart 2018 mee. Ze zijn op zoek naar overnemers voor dit volkscafé dat al 80 jaar bestaat. (pvo)



Algemeen

Lierse horeca heeft baat bij Zomerzoektocht van Davidsfonds

26/06/2017

Tot en met 17 september verwacht Lier 20.000 bezoekers voor de Zomerzoektocht van het Davidsfonds die dit jaar in en rond de Pallieterstad doorgaat. 47 middenstanders spelen hier op in met aangepaste arrangementen. Vorig jaar streek de Zomerzoektocht neer in Roeselare. De omzet in de horeca steeg er toen met 25 %. (pvo)



Algemeen

Brussel blijft congresstad bij uitstek

26/06/2017

Volgens een verslag van de Union of International Associations (UIA) blijft Brussel de toonaangevende stad voor de organisatie van congressen voor verenigingen. Het aantal congressen van verenigingen in de hoofdstad is in 2016 toegenomen met 36 % ten opzichte van 2015. Vorig jaar werden er maar liefst 906 congressen gehouden in Brussel. Daarmee doet het Brussels Hoofdstedelijke Gewest het beter dan Singapore. De top 2 wordt gevolgd door Seoel, Parijs en Wenen. Deze vooruitgang is opmerkelijk gezien de moeilijke context van de tragische gebeurtenissen in 2016. Toch lieten internationale organisaties Brussel als congresstad niet links liggen (pvo)

 



Algemeen

Job in horeca blijft populairste vakantiewerk voor studenten

26/06/2017

83 % van de Vlaamse studenten willen tijdens hun vakanties een centje bijverdienen. Daarvan werkt meer dan de helft (52.1 %) in de horeca. Op ruime afstand volgt een job in sales en marketing (23.6 %), retail (21.8 %) en administratie (20.2%). Een op vier studenten werkt minstens 380 van de 475 toegestane uren. De meeste studenten klussen bij om een centje bij te verdienen voor reizen of gadgets, maar een vijfde van de studenten (19.8 %) gebruikt het geld om zijn of haar studies mee te kunnen financieren. De cijfers komen uit een onderzoek van Seal Jobs, een app voor tijdelijke en studentenjobs. (pvo)



Beurzen - congressen - evenementen

Keukentalent op Tomorrowland

23/06/2017

Toerisme Vlaanderen en Tomorrowland slaan opnieuw de handen in elkaar om Vlaanderen als culinaire bestemming op de wereldkaart te zetten. Jong Keukengeweld-chefs van Toerisme Vlaanderen gaan tijdens Tomorrowland 2017 aan de slag in het gloednieuwe 'Tastes of the World'-restaurant. Tomorrowland, dat is 2 weekends lang feesten op dancemuziek van de bekendste dj’s ter wereld. Maar Tomorrowland is veel meer dan dat. De 200 verschillende nationaliteiten die afzakken naar Boom krijgen ook tal van culinaire belevingen aangeboden.

 

 

 

 



Vacatures

Hotel - restaurant - tea-room Bloom (Diksmuide) zoekt chef-kok
24/05/2017

De jobinhoud omvat o.a.: menu’s opstellen en gerechten uitdenken, de bereiding van de gerechten superviseren, het dresseren en de opmaak van borden of schalen uitvoeren of controleren, de voorraad opvolgen, ....

Een vijftal jaar ervaring is een must.

Indien interesse vind je de volledige vacature via  https://www.facebook.com/BloomDiksmuide/posts/1875066159398867


Sales Representative Horeca
25/04/2017

Sligro Food Group, sinds 2016 ook in België actief door de overname van JAVA Foodservice, wil  haar beproefde groothandelsformule verder ontplooien in België, te beginnen in Vlaanderen.
In het kader van de opstart en de uitbouw van Sligro België zijn we op zoek naar een gedreven (m/v) Sales Representative Horeca, een gedreven commercieel talent voor de uitbouw van diverse regio’s.


Verrax zoekt vertegenwoordiger horeca & grootkeuken Wallonië
10/01/2017

Verrax is sinds 1946 toonaangevend in hotelporselein, bestek, glaswerk en klein
keukenmateriaal voor horeca en grootkeuken. Voor versterking van ons commerciële
team zijn wij momenteel op zoek naar een vertegenwoordiger (m/v) voor Wallonië.


Toon alles

Immo

Horecazaak over te nemen in Zwijndrecht
22/08/2016

Art Deco hoekpand op drukke gewestweg aan tramhalte 3, inkom Zwijndrecht.

* Met woonst; 2 slaapkamers, gemeubeld, veel lichtinval, ingerichte keuken en privéterras.

* Cubaanse stijl, cocktailbar & Tapas, mini-strand, palmbomen, ...

* Thema-, podium-, praat-, muziekcafé met diverse potentiële mogelijkheden.

* Groot zomerterras verwarmd en muziek, deels overdekbaar met elektrische luifel/tent.

* Vrije keuze dranken en leveringskorting voorzien.

* Groot klantenbestand jong/oud, reeds 10 jaar een gevestigde waarde in Zwijndrecht.

* Uitgebreide muziek en licht installatie, videoscherm, airco, alarmsysteem, kassa pc, ..

* Keuken en bar met toestellen en toebehoren, koffiemachine Ducale + molen, fruitpers, ijsblokjesmachine, tapinstallatie, vele koelingen, vaatwas, dubbel frituese, toaster, mc-oven, ..

* Grote koele kelder, buitenplaats met aparte toegang terras en appartement.

* CV met nieuwe energiezuinige condensatie verwarmingsketel.

Verbrandendijk 101, 2070 Zwijndrecht

Huurprijs: 1.650 euro/maand inclusief woonst

Overname: 96.000 euro

Overgave wegens uitbouw tweede bedrijf verlichtingstechnieken.

Contact: Robby, 0477-82 60 09


Toon alles
 
 
by communitysoft.com