LaLorraine-nl

Horecaplatform

Horecaplatform.be is hét platform voor de Belgische horeca. Het platform biedt de users het laatste nieuws en vakinformatie uit de branche. Horecaplatform.be heeft verschillende onderdelen, waaronder een digitale nieuwsbrief, een immo- en een vacaturesite, een horecaleveranciersgids, en de digitale magazines van Evolution Media Group.



lantmannen-nl goodfood-nl-0916

Laatste berichten


Actua

Tongschar Vis van het jaar 2016

24/08/2016

Al voor de 28ste keer verkoos VLAM samen met de Vlaamse visserijsector en op advies het ILVO de Vis van het jaar. Dit jaar werd het dus tongschar. Belgen zijn niet zo’n viseters en als we vis eten, wordt er meestal uitgekeken naar een beperkt aantal soorten. Met de verkiezing van een Vis van het jaar hoopt men de  horizon van de Belg te verruimen.

 



Catering

'Good Food' in Brusselse kantines

18/08/2016

Brussel telt meer dan 2500 grootkeukens (in ondernemingen, zorginstellingen, scholen, ...) die minstens 1 keer per week door 21% van de Brusselaars worden bezocht.  Omdat de Belgen steeds bezorgder worden over de kwaliteit van hun voeding (80% van hen zijn op zoek naar een gezonde en gevarieerde lunch), betekent het aanbieden van "Good Food-maaltijden” een economische opportuniteit voor de sector van de grootkeukens.

 



Restaurants

Restaurant d’ Ouwe Smisse (Ouwegem) gaat dicht wegens personeelstekort

18/08/2016

Na amper 2 jaar, stopte restaurant d’ Ouwe Smisse in Ouwegem dit weekend. Volgens de uitbater zag hij zich genoodzaakt te stoppen wegens aanhoudend personeelstekort. (pvo)



Restaurants

Restaurant De Geit (Zwevegem) moet terras en veranda afbreken

18/08/2016

De uitbaters van restaurant De Geit in Zwevegem zitten met de handen in het haar. Wegens een bouwovertreding uit 1977 moeten ze binnen de zes maanden hun terras en veranda laten afbreken. Doen ze dat niet, dan hangt er een dwangsom van 125 euro per dag boven het hoofd. De uitbaters, die de zaak nog maar twee jaar runnen, zeggen dat ze moeten opdraaien voor een bouwmisdrijf van veertig jaar geleden. Uitbater Bert Verhalle zegt dat hij zijn zaak mag sluiten als het terras en de veranda effectief moet verdwijnen. De gemeente wil de uitbater helpen en onderzoekt welke mogelijkheden er binnen het wettelijke kader nog mogelijk zijn (pvo)

 



Restaurants

Restaurant Paul de Pierre (Maarkedal) krijgt Award of Excellence van Wine Spectator

18/08/2016

Het Maarkedalse restaurant Paul de Mierre heeft een wijnkelder om ‘u’ tegen te zeggen. Dit is de gerenommeerde wijnbeoordelingssite Wine Spectator ook niet ontgaan. Paul de Pierre kreeg onlangs een Award of Excellence van Wine Specator. Het Maarkedalse restaurant is daarmee het derde restaurant in België dat een Award krijgt van Wine Spectator. En nog maar het tweede (na Hof van Cleve), dat een Award of Excellence gekregen heeft. (pvo)



Hotellerie

Plannen voor een keten van ‘rock styled’ hotels

18/08/2016

Mark Fuller, CEO van Sanctum Hotel Group en John Spence, oprichter van de Karma Group, willen een keten van ‘rock styled’ hotels opzetten. Hiervoor hebben ze een joint venture gecreëerd. De initiatiefnemers willen een type hotel in de markt zetten voor rocksterren en managers uit de muziekindustrie. In de hotels komen opnamestudio’s, bioscopen en uiteraard ook restaurants en bars. De hotels komen in steden met een belangrijke muziekscene als New York, Los Angeles, Londen en Berlijn. (pvo)



Hotellerie

Franse hotelboekingen lijden onder recente terreuraanslagen

18/08/2016

De terreuraanslagen hebben de Franse hotellerie harde klappen toegebracht. Vooral in Parijs en nu ook in Nice en omgeving, zijn het aantal hotelboekingen drastisch teruggelopen. Hoteliers zien daar het aantal overnachtingen met minstens 20% dalen in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Nog erger is het gesteld met de opbrengst per kamer. Analisten verwachten wel dat er een verbetering zal komen, maar alleen als de veiligheid in de hotels wordt opgevoerd. Voor toeristen zijn er nu wel zaakjes te doen. Zo stelt men vast dat de hotelprijzen in het hoogseizoen soms met de helft gedaald zijn tegenover vorig jaar. (pvo)



Hotellerie

Miljoenste accommodatie op Booking.com

18/08/2016

Onlangs werd de miljoenste accommodatie op het Booking.com platform geplaatst. De eer ging naar Hotel The Greydon House op het eiland Nantucket in de Amerikaanse staat Massachusetts.  Booking.com biedt nu dus meer dan 1 miljoen verschillende mogelijkheden die meer dan 23 miljoen reserveerbare kamers hebben. Meer dan 70 % van de accommodaties gaan verder dan het traditionele hotel (particulieren, appartementen etc). Sinds de oprichting van Booking.com in 1996, hebben meer dan 1 miljard gasten verbleven in één van de Booking.com accommodaties. (pvo)



cafés - brouwerijen - discotheken

Populaire ribbeltjes-glas van Stella Artois verdwijnt

18/08/2016

AB Inbev gaat het populaire ribbeltjes-glas van Stella Artois uit de schappen halen. De brouwerij geeft geen echte reden, maar wellicht streeft de biergigant naar uniformiteit. De bedoeling is om wereldwijd uit te pakken met het zogenaamde chalice glas (een glas in de vorm van een drinkbeker op een voetje) om het ‘premium’-karakter van de pils te benadrukken. De echte (Belgische) Stella-Artois liefhebbers zijn niet te spreken over de démarche van de brouwerij. Zij willen hun Stella in een ‘ribbelke’ en daarmee basta. Er zijn al een aantal facebookpagina’s gelanceerd om te eisen dat de ribbeltjes-glazen blijven. (pvo)

 

 



cafés - brouwerijen - discotheken

Hasselt wil volkscafés redden

18/08/2016

De stad Hasselt heeft een werkgroep opgericht om te onderzoeken hoe volkscafés gered kunnen worden. Recent verdwenen in de stad cafés als Concordia en Picadily en zijn er plannen om het pand van café Uilenspiegel te vervangen door nieuwbouw. De stad wil er nu voor zorgen dat de nog bestaande volkscafés beschermd worden en dat de panden niet langer een andere bestemming krijgen. Momenteel onderzoekt men de definitie van wat zo’n volkscafé juist is. (pvo)



Beurzen - congressen - evenementen

Flanders Expo breidt uit

18/08/2016

Flanders Expo (o.a bekend van Horeca Expo) in Gent gaat uitbreiden. Er komt een negende hal bij met een extra capaciteit tot 4.200 mensen. De bedoeling is om naast beurzen in de toekomst ook meer concerten en party’s te gaan organiseren. (pvo)

 

 



Algemeen

Horeca op Damse Vaart

18/08/2016

Het stadsbestuur van Damme wil in samenwerking met restaurateur Francis Claeys van De Uilenspiegel volgende zomer een ponton op de Damse Vaart leggen. De bedoeling van dit initiatief is om op het water een plek te creëren, waar mensen kunnen verpozen met een drankje. Er zal enkel drank worden geserveerd, omdat men geen concurrentie wil aangaan met de restaurants. Het project zal wellicht ‘Damme Plage’ worden genoemd, al gaat men uitsluitend werken met een houten vloer en is het niet de bedoeling om kunstmatig zand te laten aanrukken. ‘Damme Plage’ zal afwisselend gerund worden door één van de plaatselijke horecazaken. (pvo)



Wedstrijden

Winnaars Bonduelle Minute® Challenge bekend

18/08/2016

Op 15 augustus hebben de winnaars van de ‘Bonduelle Minute® Challenge’ hun prijs ontvangen. In de online wedstrijd daagde Bonduelle Food Service Nederlandse en Belgische chefs uit om hun creativiteit de vrije loop te laten en een gerecht te creëren met tenminste één Minute® groente. De foto’s werden gedeeld op www.bonduelleminutechallenge.com. Chef-kok Johan Verbon van Sodexo heeft de hoofdprijs in ontvangst genomen; een OFYR vuurschaal, dé buitenkook sensatie van 2016. Chef-kok Peter Steenbakkers van restaurant Wittern en Chef-kok Francisco van Duin van Sodexo delen een tweede plek en ontvingen beiden een Suncraft Senzo Wood Santoku koksmes.



Algemeen

Faillissementen blijven aanhouden

17/08/2016

Hoewel het aantal faillissementen dit jaar over het algemeen in dalende lijn gaat, en hoewel het ook de afgelopen zes weken op veel terrasjes bij goed weer echt dringen was voor een plaatsje, blijft het opvallend dat de horecasector het behoorlijk moeilijk blijft hebben.



Vacatures

Sint-Monica vzw Oostende zoekt een kok
02/06/2016

Gezocht:

KOK (M/V) CONTRACT ONBEPAALDE DUUR


CULTUURCAFÉ ZOEKT UITBATER
30/05/2016

Cultuurcentrum Het Bolwerk in Vilvoorde zoekt een dynamische partner voor de
zelfstandige uitbating van het cultuurcafé.


Toon alles

Immo

Horecazaak over te nemen in Zwijndrecht
22/08/2016

Art Deco hoekpand op drukke gewestweg aan tramhalte 3, inkom Zwijndrecht.

* Met woonst; 2 slaapkamers, gemeubeld, veel lichtinval, ingerichte keuken en privéterras.

* Cubaanse stijl, cocktailbar & Tapas, mini-strand, palmbomen, ...

* Thema-, podium-, praat-, muziekcafé met diverse potentiële mogelijkheden.

* Groot zomerterras verwarmd en muziek, deels overdekbaar met elektrische luifel/tent.

* Vrije keuze dranken en leveringskorting voorzien.

* Groot klantenbestand jong/oud, reeds 10 jaar een gevestigde waarde in Zwijndrecht.

* Uitgebreide muziek en licht installatie, videoscherm, airco, alarmsysteem, kassa pc, ..

* Keuken en bar met toestellen en toebehoren, koffiemachine Ducale + molen, fruitpers, ijsblokjesmachine, tapinstallatie, vele koelingen, vaatwas, dubbel frituese, toaster, mc-oven, ..

* Grote koele kelder, buitenplaats met aparte toegang terras en appartement.

* CV met nieuwe energiezuinige condensatie verwarmingsketel.

Verbrandendijk 101, 2070 Zwijndrecht

Huurprijs: 1.650 euro/maand inclusief woonst

Overname: 96.000 euro

Overgave wegens uitbouw tweede bedrijf verlichtingstechnieken.

Contact: Robby, 0477-82 60 09


Toon alles
 
 
by communitysoft.com