Horecaplatform

Horecaplatform.be is hét platform voor de Belgische horeca. Het platform biedt de users het laatste nieuws en vakinformatie uit de branche. Horecaplatform.be heeft verschillende onderdelen, waaronder een digitale nieuwsbrief, een immo- en een vacaturesite, een horecaleveranciersgids, en de digitale magazines van Evolution Media Group.



Laatste berichten


Algemeen

Vlaamse Toerisme Awards

22/01/2017

Toerisme Vlaanderen heeft Awards uitgereikt in vijf categorieën voor verdienstelijke toeristische projecten en personen . In de categorie ‘familievriendelijk’ won dagattractie Hidrodoe. WeTravel2, die toegankelijk reizen op de kaart probeert te zetten, won de Award ‘Iedereen verdient vakantie’. Beste Familievriendelijk Toeristisch Product werd Hidrodoe
Hidrodoe is een uniek waterbelevingscentrum dat inzet op quality time voor de hele familie. “Luidruchtige kinderen zijn enthousiaste kinderen” is hun motto. Hidrodoe is een attractie met veel educatieve elementen, waarmee het ook de richting van een science center op gaat. De culinaire cultuur is bijzonder belangrijk voor Vlaanderen. Vandaar dat daar ook een speciale Award voor bestaat; ‘Beste Culinaire Ambassadeur’. Deze werd in ontvangst genomen door Sofie Vanrafelghem die voorlopig nog altijd enige vrouwelijke biersommelier ter wereld is. Ze zet zich elke dag in voor de internationale erkenning en promotie van onze Belgische bieren. Ze geeft workshops en advies aan restaurants, brouwerijen en organisaties.
Kristof Steegmans van WeTravel2 kreeg de award voor ‘Bijzonder engagement Iedereen verdient vakantie’. Kristof organiseert toegankelijke reizen in binnen- en buitenland. Dat hij zelf rolstoelgebruiker is vormt daarbij geen enkele hinderpaal, integendeel. Beste Toeristische Medewerker werd Lieselotte Cavyn van  De Zeekameel in Westende. Samen met haar man runt ze haar logies met inzet en enthousiasme. Ze doet steeds dat tikkeltje meer. Doorgedreven klantvriendelijkheid en een uitgesproken sociale instelling vormen haar grote troeven. De meest prestigieuze Toerisme Vlaanderen Award, de Gouden Vakantiemaker, gaat deze editie naar iedereen die dag in dag uit werkt op Brussels Airport. De awardsjury loofde de luchthavengemeenschap voor zijn veerkracht, vastberadenheid en samenhorigheid. Want dankzij deze mensen was onze belangrijkste internationale toegangspoort enkele maanden na de gebeurtenissen van maart 2016 al opnieuw volledig operationeel. Onder het leiderschap van CEO Arnauld Feist zorgden zij ervoor dat de levensader van het internationaal toerisme naar België en Vlaanderen binnen de kortste termijnen hersteld werd. Brussels Airport speelt een sleutelrol in het economisch succes van de toeristische industrie en internationale instroom in Vlaanderen. Een proficiat voor alle winnaars die dan toch ook van ver of heel dicht iets met horeca te maken hebben. Wat was er eerst de horeca of het toerisme? (JV)
 



Algemeen

Bedreigde paling

22/01/2017

Sinds 1960 is het palingbestand in Europa met 95 procent gedaald. Het Wereld Natuur Fonds en het IUCN, dat een Rode Lijst van bedreigde diersoorten publiceert, kwalificeren de Europese paling als kritiek bedreigd. Daarmee is het voortbestaan van de paling meer bedreigd dan de panda. Het typisch Vlaams volksgerecht paling in het groen dreigt op deze manier te verdwijnen. De Europese palingpolulatie wordt bedreigd door onder andere obstakels in hun trekroutes, afname van leefgebied, vervuiling, ziektes en overbevissing . De huidige palingkweek is afhankelijk van de wilde glasaal, dat is een jonge paling. Uit onderzoek blijkt dat de hoeveelheid jonge aal die binnentrekt vanuit zee slechts 1,5 procent bedraagt van de hoeveelheid die tussen 1960-1979 binnentrok. Bovendien zijn de projecten omtrent de voortplanting van Europese paling mislukt en zijn de export van Europese paling buiten Europa geschorst.Gelukkig zijn er nog palingkwekerijen die door  een verantwoorde kweekwijze toch nog de horeca kunnen aanleveren. Vraag is hoelang. (JV)  



Snelrestauratie

Festivalgangers blijven conservatief inzake keuze snacks

10/01/2017

De jongste jaren zijn er al talrijke pogingen geweest om de snacks op festivals op een hoger culinair niveau te tillen. Toch blijven de meeste festivalgangers de ‘traditionele’ snelle happen te verkiezen, zoals pizza, frieten en hamburgers. De website Festileaks.com deed een onderzoek en stelde volgende top 10 van de meest populaire festivalsnacks op.

1 Pizza (96%)
2 Friet/patat (95%)
3 Hamburger (92%)
4 Loempia’s (89%)
5 Kebab (84%)
6 Frikadel (78%)
7 Kroket (78%)
8 Gyros (73%)
9 Pasta (72%)
10 Waterijs (69%)

(pvo)



Restaurants

Trendy restaurant Zio (Keerbergen) sluit onverwacht de deuren

10/01/2017

Het trendy restaurant Zio in Keerbergen is gesloten. Volgens de uitbater die de zaak drie jaar geleden overnam, liggen de witte kassa en het vertrek van de chef aan de basis van de sluiting. De uitbater, die wel actief blijft in de horeca, zoekt een overnemer voor het restaurant dat recentelijk nog een vermelding kreeg in de Gault & Millau 20127 gids. De sluiting komt voor veel gasten totaal onverwacht. Op 30 december hield Zio nog een succesvolle Luxury Après Ski-Party. (pvo)

 

 



Vacatures

Verrax zoekt vertegenwoordiger horeca & grootkeuken Wallonië
10/01/2017

Verrax is sinds 1946 toonaangevend in hotelporselein, bestek, glaswerk en klein
keukenmateriaal voor horeca en grootkeuken. Voor versterking van ons commerciële
team zijn wij momenteel op zoek naar een vertegenwoordiger (m/v) voor Wallonië.


Toon alles

Immo

Horecazaak over te nemen in Zwijndrecht
22/08/2016

Art Deco hoekpand op drukke gewestweg aan tramhalte 3, inkom Zwijndrecht.

* Met woonst; 2 slaapkamers, gemeubeld, veel lichtinval, ingerichte keuken en privéterras.

* Cubaanse stijl, cocktailbar & Tapas, mini-strand, palmbomen, ...

* Thema-, podium-, praat-, muziekcafé met diverse potentiële mogelijkheden.

* Groot zomerterras verwarmd en muziek, deels overdekbaar met elektrische luifel/tent.

* Vrije keuze dranken en leveringskorting voorzien.

* Groot klantenbestand jong/oud, reeds 10 jaar een gevestigde waarde in Zwijndrecht.

* Uitgebreide muziek en licht installatie, videoscherm, airco, alarmsysteem, kassa pc, ..

* Keuken en bar met toestellen en toebehoren, koffiemachine Ducale + molen, fruitpers, ijsblokjesmachine, tapinstallatie, vele koelingen, vaatwas, dubbel frituese, toaster, mc-oven, ..

* Grote koele kelder, buitenplaats met aparte toegang terras en appartement.

* CV met nieuwe energiezuinige condensatie verwarmingsketel.

Verbrandendijk 101, 2070 Zwijndrecht

Huurprijs: 1.650 euro/maand inclusief woonst

Overname: 96.000 euro

Overgave wegens uitbouw tweede bedrijf verlichtingstechnieken.

Contact: Robby, 0477-82 60 09


Toon alles
 
 
by communitysoft.com