Horecaplatform

Horecaplatform.be is hét platform voor de Belgische horeca. Het platform biedt de users het laatste nieuws en vakinformatie uit de branche. Horecaplatform.be heeft verschillende onderdelen, waaronder een digitale nieuwsbrief, een immo- en een vacaturesite, een horecaleveranciersgids, en de digitale magazines van Evolution Media Group.



lantmannen-nl goodfood-nl-0916

Laatste berichten


Algemeen

Camille Oostwegel ChâteauHotels & -Restaurants wordt: Oostwegel Collection

29/09/2016

De onderneming Camille Oostwegel ChâteauHotels & -Restaurants gaat vanaf heden verder onder de naam Oostwegel Collection. Een aanpassing van de huisstijlen zal de merkbeleving beter presenteren en grotere aantrekkingskracht genereren voor Nederlandse en internationale gasten. De onderneming uit Limburg bestaat uit drie luxe hotels en zeven restaurants en is sinds 1980 een begrip in Nederland en daarbuiten.

De Oostwegel Collection heeft als missie: het creëren van inspirerende belevingen en samen bouwen aan een nalatenschap, die verder gaat dan de verwachtingen. Hierin zal Camille jr. de komende jaren een grote rol gaan spelen. “Door een duidelijkere positionering en het creëren van nieuwe huisstijlen, komt het individuele karakter van ieder huis sterker naar voren. U gaat dit terugzien in de visuele identiteit van de huizen door bijvoorbeeld fotografie, maar ook in gastbeleving middels nieuwe initiatieven. Ook is de bedrijfsnaam korter gemaakt, waardoor deze gemakkelijker te onthouden is en zowel Nederlandse als internationale gasten aanspreekt.”, aldus Camille Oostwegel jr., Directeur Business Development. Camille jr. zal echter nog niet in de voetsporen van zijn vader treden, maar Camille sr. zal wel steeds meer een ondersteunende rol gaan vervullen.

 “Omdat de onderneming precies weet waar zij voor staat, was het makkelijk om het een nieuwe visuele identiteit te geven. Het moeilijkste gedeelte was het vinden van de correcte balans tussen de identiteit van de onderneming en de verschillende huizen en restaurants, omdat deze uiteraard ieder uniek zijn. Ik ben blij met het resultaat. Het is gelukt om deze balans te vinden, zonder de verschillende huizen te overschaduwen”, aldus Eugene Bay, Chairman & CEO VBAT Branding & Design.

De Oostwegel Collection is een familiebedrijf dat staat voor Inspirerend, Vakmanschap en Gastvrijheid. Deze drie begrippen worden tot leven gebracht door drie pijlers: Mens, Locatie en Gastronomie. Camille Oostwegel sr. begon 36 jaar geleden met veel passie en zorg aan het restaureren van Rijksmonumenten en inmiddels bestaat de onderneming uit vier luxe huizen: Château Neercanne, Winselerhof, Château St. Gerlach en het Kruisherenhotel Maastricht. Voor meer informatie, zie www.oostwegelcollection.nl



Catering

Boycot voor schoolkantine in Heverlee

27/09/2016

Marleen Van Loock uit Kessel-Lo is (was) het gezicht van het schoolrestaurant van de Sociale School Heverlee. 21 jaar al werkte ze en wist de  smaakpapillen van veel studenten en docenten te beroeren. Vorig jaar nam Horeservi Catering  de leiding van de zaak over en werd Marleen in juni ontslagen. Uit protest laten studenten en docenten nu het schoolrestaurant links liggen. Zelfs de ingang is geblokkeerd met autobanden. Bij Horeservi is men niet direct geneigd om aan de druk toe te staan. (JV) 



Algemeen

Bicky Burger gaat een brug te ver.

27/09/2016

Het Nederlandse voedingsconcern Izico, het bedrijf achter Bicky Burger heeft met een ‘smakeloze’ reclameclip de bal wel helemaal mis geslagen. In de reclameclip is te zien hoe een ouder koppel om het half uur een Bicky Burger naar binnen werkt omdat ze alzheimer hadden en niet wisten wat ze een half uur daarvoor hadden gegeten. Veel mensen voelden zich gechoqueerd en zelfs aangesproken. (JV)  



Wedstrijden

Julie Baekelandt, de nieuwe Chaudfontaine Lady Chef of the Year 2016

27/09/2016

Julie Baekelandt is door pers en publiek overtuigend verkozen tot Chaudfontaine Lady Chef of the Year 2016. Met haar 30 jaar zet zij de trend voort van een generatie opkomend talent dat met deze titel bekroond wordt. Julie staat al 3 jaar achter het fornuis van haar eigen restaurant, C-Jules in Zottegem. Ze heeft sinds 2015 ook haar kookrubriek op Njam!. De Chaudfontaine Lady Chef of the Year is een titel die jaarlijks wordt uitgereikt aan een vrouwelijke chef die staat voor kwaliteit, creativiteit en vrouwelijke finesse in de keuken. Julie omschrijft haar eigen keuken als ‘zuiders, met Provençaalse invloeden’. Leerscholen bij topchefs Wout Bru en Seppe Nobels maakten haar tot de chef die ze vandaag is.



Ondernemingen - Bedrijven

Liturgie's slapen

27/09/2016

De Brugse firma Slabbinck, bekend van zijn gewaden en textiel voor de liturgie en voor militaire kringen, richt zich nu ook meer en meer op de productie en verkoop van tafellinnen, bad- en bedlinnen.  Daarom wordt volop ingezet in diversificatie naar andere sectoren. Het nieuwe textielaanbod vindt nu al vlotjes zijn weg naar luxejachten, privé jets of kastelen. Het bed-, bad- en tafellinen mikt op het luxesegment van de markt. Het wordt ook gepersonaliseerd aangeboden, op vraag en op maat van de klant, en dat kunnen luxe hotels, superrijken of koningshuizen zijn. (JV)



Beurzen - congressen - evenementen

HealthCare 2016: vakbeurs voor de zorgsector

27/09/2016

Het platform Health&Care is ontstaan uit de samensmelting van EXPO 60+  in Mechelen en Healthcare in Brussel, en moet meer dan ooit dé plaats worden waar de Belgische zorgactoren samenkomen, debatteren en vernieuwende ideeën kunnen uitwisselen. De vakbeurs HEALTH&CARE die georganiseedr wordt door Easysfairs (ook organisator van Horeca Expo) gaat door van 28 tot 30 september 2016 in Flanders Expo te Gent. 280 toeleveranciers aan de gezondheids- en zorgsector zullen er hun producten, diensten en vernieuwingen aan een 6.000 zorgprofessionals voorstellen. De standplaatsen, die vandaag al voor driekwart ingevuld zijn, worden in segmenten verdeeld over vier hallen op 10.000 m².

Beursdata zijn van 28 tot 30 september 2016. Woensdag 28/9 van 10 tot 18 u, donderdag 29/9 van 10 tot 20 u (Nocturne), en  vrijdag 30/9 van 10 tot 18 u. De toegang is uitsluitend voor zorgprofessionals en is gratis mits voorregistratie op uitnodiging. Zonder uitnodiging bedraagt een toegangsticket per dag 50 euro. Meer info over registraties en seminaries via www.health-care.be



Hôtellerie

Zweden kopen Brussels hotel

27/09/2016

55 miljoen ging er over de toonbank toen de Zweedse hotelvastgoed-groep Pandox SE het Brusselse Hilton Grand Place kocht. Het hotel, gelegen tussen het Centraal Station en de Brusselse Grote Markt, heeft enkele woelige jaren achter de rug. Het hotel was tot in 2014 bekend als Le Méridien maar moest de deuren sluiten na het faillissement van de huurder van het gebouw. Het heropende onder de naam ‘Hilton Brussels Grand Place‘ nadat een Zwitserse investeringsmaatschappij het hotel had opgekocht. Die Zwitsers hebben het hotel nu verkocht aan Pandox. De Zweden hebben enkel het gebouw gekocht en hebben de belofte gemaakt 3 miljoen te zullen investeren in de opwaardering van de kamers. Voor het operationele staat nog steeds Hilton in, tenminste tot 2019. Of en wat er dan zal veranderen staat nog niet op papier. (JV)



Algemeen

Nederlands oesterseizoen van start

27/09/2016

Het Nederlandse oesterseizoen is officieel geopend. Vanaf heden worden creuses of Zeeuwse oesters (Crassostrea gigas) en platte oesters (Ostrea edulis) weer gevist. De officiële opening gebeurde door het overhandigen van de oesters uit de eerste ‘sleep’ van de YE39 aan wethouder Izak Vogelaar van Reimerswaal, burgemeester Gerard Rabelink van Schouwen-Duiveland en wethouder Arend-Jan van der Vlugt van Goeree-Overflakkee. De oestervisserij vindt plaats in de Oosterschelde en het Grevelingenmeer. Er zijn ongeveer 30 bedrijven bij deze visserij betrokken die samen bijna de gehele aanvoer van oesters beheersen.  De leden van de Nederlandse Oestervereniging kweken jaarlijks ongeveer 700.000 stuks platte oesters en ongeveer 35 miljoen Zeeuwse oesters. De oesters worden voornamelijk verkocht op de Belgische, Duitse, Franse, Italiaanse en Nederlandse markt. (JV)



Ondernemingen - Bedrijven

Koopt Marc Coucke Durbuy op?

27/09/2016

Het lijkt erop dat Marc Coucke zijn gedachten en geld  helemaal op Durbuy heeft gericht. Twee adventureparken, een camping en het hotel ‘Jean de Bohême’ zijn al onder de vleugels van Marc Coucke en zijn zakenpartners. Volgens de Waalse regering zou hij nu ook zijn oog laten vallen hebben op ‘Domaine de Hotteme’ in Durbuy. Het 150 hectare grote domein is  grotendeels een door Europa beschermd natuurgebied. Of Coucke het zou doen uit liefde voor de natuur of er ook commercieel (lees horeca) iets in het domein ziet is nog niet duidelijk. Zijn handtekening staat alvast nog niet onder het contract maar wat niet is kan komen. (JV)  



Wedstrijden

Wedstrijd Viskok van het jaar

27/09/2016

Viskok van het jaar.Tongschar is vis van het jaar. De nationale horecawedstrijd VISKOK VAN HET JAAR 2017 is de uitdaging bij uitstek om creatief om te gaan met deze vissoort. Voor de 28ste keer gaat VLAM op zoek naar het lekkerste en origineelste gerecht met de ‘Vis van het Jaar’ in verscheidene restaurants.Naast de befaamde titel ‘ VISKOK VAN HET JAAR’  en eeuwige roem is er ook nog een grote prijzenpot voorzien.  De Wedstrijd gaat door tijdens de vakbeurs Horeca Expo op maandag 21 november. Inschrijven kan nog tot dinsdag 11 oktober.Het volledig reglement en de inschrijvingsvoorwaarden zijn te vinden op www.vlam.be of via viskok@vlam.be. (JV)



Catering

Minder Aziatische koks in Nederland

26/09/2016

Aziatische restaurants in Nederland mogen de komende drie jaar nog maar een beperkt aantal koks uit Azië in hun keuken laten werken. Daarmee moet worden voorkomen dat zij Nederlandse koks van de arbeidsmarkt verdringen. De wokrestaurants en andere Aziatische eetgelegenheden met buitenlandse koks zijn verplicht om ook Nederlandse werknemers aan te nemen en opleidingen of stages aan te bieden, besloot de Nederlandse regering vrijdag. Volgend jaar krijgen hooguit 1800 ‘gespecialiseerde’ koks uit Azië een vergunning om tijdelijk aan de slag te kunnen. In 2018 gaat het om 1400 koks en in 2019 om maximaal duizend. Dan wordt gekeken hoe het verder moet. De Aziatische horeca was door het zogenoemde Wokakkoord al verplicht om Nederlands personeel op te leiden als er koks uit Azië in de keuken stonden. Die overeenkomst loopt op 1 oktober af. Het akkoord kwam voort uit de strijd tegen illegale arbeid. Zou een Belgische kok nog Belgische friet en een Breydelhammetje mogen klaarmaken in Nederland? Of mogen alleen Zeeuwse koks bij ons mosselen komen koken? (JV) 



cafés - brouwerijen - discotheken

Ondergronds bier in Brugge

26/09/2016

Het was al lang aangekondigd maar het is nu een feit. In Brugge vloeit sedert midden september bier onder de straten. Brouwerij Halve Maan stuurt ondergronds Brugse Zot en Straffe Hendrik ondergronds naar de bottelarij. De leiding van meer dan 3 km lang loopt van het Walplein (brouwerij) naar de Lieven Bauwensstraat (bottelarij). De tankwagens die voorheen tussen de twee locaties reden verdwijnen dus uit het straatbeeld. Het stelt de brouwerij ook in staat om haar biercapaciteit te verhogen. Los van die praktische voordelen is het voor de brouwerij ook een promotiestunt. Talrijke binnen- en buitenlandse media hebben al over de ondergrondse bierleiding een reportage gebracht. (JV) 



Algemeen

Café in Gents Gravensteen

26/09/2016

Het Gentse Gravenkasteel krijgt nog maar eens facelift. De waterburcht is nog maar net gerenoveerd of er staan al nieuwe werkzaamheden op de planning.  Onder de binnenkoer komt er een sanitaire ruimte, een auditorium in het vroegere keukengebouw en een modern café. Wat ‘modern’ betekent in een historisch gebouw is nog maar de vraag. In Gent hebben ze al slechte ervaringen met horeca in historische gebouwen. (JV) 



Wedstrijden

Beste Chinees gerecht komt uit België

26/09/2016

Vorige week  vond in Rotterdam het 8e wereldkampioenschap Chinees koken plaats. Het was de  allereerste eerste editie die buiten Azië werd  gehouden. Drie dagen lang hebben ruim 198 topchefs uit de internationale Chinese gastronomie pure Chinese haute cuisine op het bord getoverd! Ieder team moest acht gerechten in 2½ uur bereiden, van voor-, hoofd- en nagerecht tot deegwaren en siersnijden. De resultaten werden door een jury beoordeeld op smaak, creativiteit, techniek, innovatie en opmaak. Chef Peh-fo Pak van Wok Dynasty Food Experience te Leuven sleepte een gouden medaille in de wacht voor zijn hoofdgerecht: “Roos van tofu met krab en champignons”. Chef Peh-Fo Pak was zeer enthousiast. Vooral omdat het niveau was dit jaar ongelofelijk hoog lag.(JV)



Algemeen

Brussels broodje

26/09/2016

Valérie Lepla (Pistolet Original) presenteert in samenwerking met Dirk Myny van restaurant Les Brigittines en Jean Van Roy van brouwerij Cantillon een "Brussels" broodje. ‘ De ZENNE PISTOLET CANTILLON’ .Hun doelstelling is gemeenschappelijk: een lekker product presenteren dat een sterk imago opgebouwd rond lokale producten kan uitdragen. Dat is een troef voor Brussel klinkt dat na de aanslagen ook culinair een deuk heeft gekregen. Eind september wordt het broodje voorgesteld. (JV)



Vacatures

Sint-Monica vzw Oostende zoekt een kok
02/06/2016

Gezocht:

KOK (M/V) CONTRACT ONBEPAALDE DUUR


CULTUURCAFÉ ZOEKT UITBATER
30/05/2016

Cultuurcentrum Het Bolwerk in Vilvoorde zoekt een dynamische partner voor de
zelfstandige uitbating van het cultuurcafé.


Toon alles

Immo

Horecazaak over te nemen in Zwijndrecht
22/08/2016

Art Deco hoekpand op drukke gewestweg aan tramhalte 3, inkom Zwijndrecht.

* Met woonst; 2 slaapkamers, gemeubeld, veel lichtinval, ingerichte keuken en privéterras.

* Cubaanse stijl, cocktailbar & Tapas, mini-strand, palmbomen, ...

* Thema-, podium-, praat-, muziekcafé met diverse potentiële mogelijkheden.

* Groot zomerterras verwarmd en muziek, deels overdekbaar met elektrische luifel/tent.

* Vrije keuze dranken en leveringskorting voorzien.

* Groot klantenbestand jong/oud, reeds 10 jaar een gevestigde waarde in Zwijndrecht.

* Uitgebreide muziek en licht installatie, videoscherm, airco, alarmsysteem, kassa pc, ..

* Keuken en bar met toestellen en toebehoren, koffiemachine Ducale + molen, fruitpers, ijsblokjesmachine, tapinstallatie, vele koelingen, vaatwas, dubbel frituese, toaster, mc-oven, ..

* Grote koele kelder, buitenplaats met aparte toegang terras en appartement.

* CV met nieuwe energiezuinige condensatie verwarmingsketel.

Verbrandendijk 101, 2070 Zwijndrecht

Huurprijs: 1.650 euro/maand inclusief woonst

Overname: 96.000 euro

Overgave wegens uitbouw tweede bedrijf verlichtingstechnieken.

Contact: Robby, 0477-82 60 09


Toon alles
 
 
by communitysoft.com