LaLorraine-nl

Horecaplatform

Horecaplatform.be is hét platform voor de Belgische horeca. Het platform biedt de users het laatste nieuws en vakinformatie uit de branche. Horecaplatform.be heeft verschillende onderdelen, waaronder een digitale nieuwsbrief, een immo- en een vacaturesite, een horecaleveranciersgids, en de digitale magazines van Evolution Media Group.



evolution-gericht adverteren drukkerij oranje-originele menukaart

Laatste berichten


Algemeen

Opening Holy Food Market

27/02/2017

In Gent opende Holy Food Market. Een 16de eeuwse kapel werd omgebouwd tot een overdekte markt meet verschillende eet- en drankstandjes. Dat alles pas op het laatste nippertje klaar was bleek tijdens de opening toen er  nog ramen moesten geplaatst werden, de kapel vol stond met werf stellingen en het stof nog niet helemaal van de vloer geveegd was. Holy Food Market heeft alvast zijn openingsweekend van 24 februari niet gemist. Het was met momenten zo druk dat het moeilijk was om aan een drankje of iets eetbaars te komen. Over het project met 17 standen lees je meer in het regio nieuws van de eerstvolgende editie van het vakblad Horeca Revue. (JV) 



Snelrestauratie

Eerste ‘Lasagnerie’ opent in Leuven

21/02/2017

Pizzeria’s zijn er in ons land genoeg, maar er was nog geen lasagnerie te bespeuren. In Leuven bijt Lasagnerie Löven de spits af. In deze lasagnebar met ruimte voor 18 gasten, kan je énkel kiezen uit diverse, huisgemaakte lasagnes: lasagne bolognaise, wildlasagne en veganistische lasagne. Lôven is een idee van de 27-jarige Lieven De Mulder, die verwijst naar identieke concepten in Parijs en in de USA. Hij baat in hetzelfde gebouw ook de vroegere B&B La Casa Ra Toca uit, nu onder de naam Boutique Hotel Löven, met 3 kamers. (pvo)   

 



cafés - brouwerijen - discotheken

Oudste café van Vilvoorde is terug open

21/02/2017

Het 13de Gebod, het oudste en kleinste café van Vilvoorde, heeft opnieuw de deuren geopend. Het 175 jarige café was sinds november gesloten na een faillissement. De officiële heropening van het café is gepland op 29 april, maar er kunnen ondertussen reeds pintjes gedronken worden in het 13de Gebod. (pvo)

 

 



cafés - brouwerijen - discotheken

Vier Kempische cafés worden La Trappe gouverneur

21/02/2017

De Nederlandse trappistenbrouwerij La Trappe heeft aan vier cafés in de Kempen een medaille uitgereikt omdat ze ‘gouverneur’ zijn voor La Trappe trappistenbieren. Het gaat om In Den Drietip in Tielen, staminee De Crawaett in Lille, Goede Vrijdag in Herselt en Oud Hoogstraeten  in Hoogstraten. (pvo)

 

 



cafés - brouwerijen - discotheken

Café De Kelk (Brugge) heropent op 9 maart

21/02/2017

Het legendarische café De Kelk in de binnenstad van Brugge heropent op 9 maart de deuren. De nieuwe eigenaars hebben het interieur wat veranderd. Zo is een gang waarlangs je de feestzaal kon bereiken verwijderd, zodat het café groter is geworden. De kelk krijgt ook biertanks, waaruit pils zal vloeien. Die tanks krijgen een prominente plaats in het interieur. De nadruk in het vernieuwde café De Kelk ligt op muziek. Er is geïnvesteerd in de akoestiek en materialen om geluidsoverlast voor de buren te beperken. (pvo)

 



Catering

Catering Van Eyck: Culinaire traditie krijgt een nieuwe naam

21/02/2017

De naam Van Eyck is in de provincies Antwerpen en Limburg een gekende naam in het culinaire landschap. Bij het continu zoeken naar smaakvolle innovatie en klanttevredenheid, bleek dat het tijd was voor een nieuwe stap in de rijke geschiedenis van het familiebedrijf. Alle activiteiten rond catering op locatie worden gebundeld onder de nieuwe naam: Catering Van Eyck.

 



Algemeen

Brand in hotelschool Koksijde

21/02/2017

Op dinsdag 14 februari brak er brand uit in Hotelschool Ter Duinen. De brand begon aldus het parket van Veurne ter hoogte van een zetel. De getroffen verdieping raakte het zwaarst beschadigd, maar ook de gelijkvloers en het tweede verdiep waren tijdelijk onbewoonbaar. Een gespecialiseerde firma heeft met meer dan dertig mensen tot en met het weekend de schade opgeruimd. Driekwart van de leerlingen konden na een half weekje verlof - om te bekomen van de feiten – op 20 februari terug op hun kamer. De andere 27 leerlingen waarvan de kamer grotendeels verwoest is omdat ze slapen op de getroffen verdieping, zullen vermoedelijk na de krokusvakantie ook opnieuw hun intrek kunnen nemen. Er wordt met man en macht gewerkt om alles terug in orde te krijgen aldus directeur Peter Verbeke. Omdat hun stadskledij, hun keukenkledij en hun veiligheidsschoenen in de brand zijn gebleven, zijn de leveranciers al speciaal de maten van de leerlingen komen opmeten om hen binnen enkele dagen nieuwe kleren te bezorgen. Ook hun boeken zijn opnieuw besteld en de notities van de lessen worden voor hen gekopieerd. Ze zullen de rest van het schooljaar heel normaal kunnen volgen. De directeur beseft dat het voor de leerlingen wat bizar is om terug te keren naar het internaat na de feiten. Rond de brandstichting  zijn nog vele vragen en het is dan ook met gemengde gevoelens dat veel leerlingen terugkeren. Voor iedereen is er opnieuw die confrontatie met het gebouw. Volgens het parket van Veurne zijn er voorlopig geen nieuwe vorderingen in het dossier. (JV)



Wedstrijden

Hotelschool Spermalie wint JRE Cooking Cup

20/02/2017

De JRE België hebben de derde editie van de JRE Cooking Cup georganiseerd. Deze wedstrijd biedt verschillende jonge leerlingen van de hotelscholen de kans om hun talent en creativiteit te tonen aan professionele chefs die voor deze gelegenheid een jury van deskundigen verzameld hebben. Het was ook een gelegenheid voor de vereniging van jonge chefs om een brug te slaan voor de jongere generatie door hen te helpen zich voor te bereiden op hun professionele toekomst. De kookwedstrijd stond open voor alle leerlingen van de hotelscholen in heel het land. Een tiental scholen hadden zich ingeschreven, en zes daarvan namen het tegen elkaar op in de finale voor een groep chefs en deskundigen uit de culinaire en gastronomische wereld.



Restaurants

Jong Keukengeweld: topchefs koken voor jongeren

20/02/2017

Jong Keukengeweld. 51 jonge, Vlaamse topchefs delen hun culinair vakmanschap én hun onstuimige liefde voor Vlaamse gastronomie en lokale producten. Hun doel? Vlaanderen op de wereldkaart zetten als gastronomische bestemming. Foodies tussen 18 en 30 jaar kunnen in de maand maart voor 45 of 55 euro genieten van een driegangenmenu, inclusief water en aangepaste wijnen/bieren in een toprestaurant. Reserveren doet men via www.jongkeukengeweld.be of www.facebook.com/jong.keukengeweld/?fref=ts Snel zijn is de boodschap, want de plekjes in de restaurants zijn gegeerd. (pvo)



Vacatures

Verrax zoekt vertegenwoordiger horeca & grootkeuken Wallonië
10/01/2017

Verrax is sinds 1946 toonaangevend in hotelporselein, bestek, glaswerk en klein
keukenmateriaal voor horeca en grootkeuken. Voor versterking van ons commerciële
team zijn wij momenteel op zoek naar een vertegenwoordiger (m/v) voor Wallonië.


Toon alles

Immo

Horecazaak over te nemen in Zwijndrecht
22/08/2016

Art Deco hoekpand op drukke gewestweg aan tramhalte 3, inkom Zwijndrecht.

* Met woonst; 2 slaapkamers, gemeubeld, veel lichtinval, ingerichte keuken en privéterras.

* Cubaanse stijl, cocktailbar & Tapas, mini-strand, palmbomen, ...

* Thema-, podium-, praat-, muziekcafé met diverse potentiële mogelijkheden.

* Groot zomerterras verwarmd en muziek, deels overdekbaar met elektrische luifel/tent.

* Vrije keuze dranken en leveringskorting voorzien.

* Groot klantenbestand jong/oud, reeds 10 jaar een gevestigde waarde in Zwijndrecht.

* Uitgebreide muziek en licht installatie, videoscherm, airco, alarmsysteem, kassa pc, ..

* Keuken en bar met toestellen en toebehoren, koffiemachine Ducale + molen, fruitpers, ijsblokjesmachine, tapinstallatie, vele koelingen, vaatwas, dubbel frituese, toaster, mc-oven, ..

* Grote koele kelder, buitenplaats met aparte toegang terras en appartement.

* CV met nieuwe energiezuinige condensatie verwarmingsketel.

Verbrandendijk 101, 2070 Zwijndrecht

Huurprijs: 1.650 euro/maand inclusief woonst

Overname: 96.000 euro

Overgave wegens uitbouw tweede bedrijf verlichtingstechnieken.

Contact: Robby, 0477-82 60 09


Toon alles
 
 

Contacteer ons

een uitgave van Evolution Media Group
Vlassstraat 17 - 8710 Wielsbeke

tel +32(56) 60 73 33
fax +32(56) 61 05 83
email info@horecaplatform.be

by communitysoft.com